• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin sürekli olarak teyzemi bizden ayrı yerde tutması

Bunu genelde eşini sevmeden evlenen veya mantık evliliği yapan ya da eşinden ilgi görmeyen kadınlarda görüyorum. İşin temelinde sevgisizlik var o da çocukları yerine çocukluğundan kalan en tanıdık sevgi unsuruna yöneliyor.
Ya aslında babamı çok seviyor babam da onu ama kardeşlerine kesinlikle hayır diyemiyor. Onlar tarafından haksızlığa da uğruyor ama yine de yok kardeş kardeş.

Hahahah oh beee, yalnız degilmisim.
Benim annem de aynı durum. Mesela tüm gün gorusurler, gün ortasında bir saat annemi görmeye giderim, teyzem telefonla annemi arar, bir şeyler anlatmaya başlar. Halbuki ben gider gitmez yine gorusecekler zaten. Bir saat bile bekleyemez maalesef.
Galiba aramızdaki tek fark, benim annem o an mesela telefonu kapatmaya çalışır, "tamam, sonra konuşuruz, sonra konuşuruz" der yüz kere, fakat teyzem asla kapatmaz, anlatmaya devam eder.
Mesela ailece akşam yemeği yiyecez, tam sofraya otururuz, teyzem kapıyı çalar ve kapıda ayak üstü anneme bir saat bir şeyler anlatır.
Benim biraz kalbimi soğutan, annemin sürekli "sonra konuşuruz" dediğini duymam. Buna rağmen tahammülüm sıfır, kıskançlık asla değil, paylasamamak değil. Onun bir kardeşe ihtiyacı varsa, benim de bir anneye ihtiyacım var. Olay bu.
Benim teyzelerim de böyle ısrarcı insanlar hele bi tanesi en büyükleri telefon açılmazsa bizi arar falan o derece 🥲 annemi çok seviyorum teyzelere rağmen bazen onu kırıyorlar yine de vazgeçemiyor çok sinirleniyorum ah canım anam ah

Kızlar artık sinirden köpürüyorum bi yere yazmam anlatmam gerekiyordu. Sizi seçtim pikaçulaarr🫠. Neyse konuya gireyim şimdi şöyle ki annem kendi ailesine aşırı bağlı birisi yüzüne tükürseler yarabbi şükür der öyle bir bağlılık. Annem çalışıyor iş yerinde kulaklık takabiliyorlar sürekli olarak teyzelerimle konuşuyor orda iş arkadaşları söylüyor. Size yemin ederim eve gelene kadar da konuşuyor eğer eve gelene kadar ki kısımda konuşmadıysa ayağını eve atar atmaz hemen arıyor ya şaka mısın be anne. Hoş geldin diyorum yüzüme bakıp gülüyor sadece cevapta vermiyor ayıp olur teyzeme sanki. Oturuyoruz komik bir film dizi izliyoruz teyzene atsana şunu. Kıyafet alıcaz bi teyzene at size yemin ederim salonun mobilyalarını dahi teyzem seçti ya çıldırmamak elde değil. Pazar günleri babam da annem de evdeler şöyle bi sohbet edemeden teyzem arıyor konuşmaya başlıyorlar. Bi dönem ben depresyon ve anksiyete teşhisi aldım o dönem annem bana gelmiş teyzene şu kıyafet nasıl olur diyor lan banaaaneeee ay gerçekten gerildim ya. Saatlerce konuşuyor ya bugün gırtlağıma kadar geldi artık ders çalışıyorum aramış teyzenler ev tutacak video attı açamadım sana atayım sen açabiliyorsan aç. Bunlar tek başına basit gözüküyor belki ama ciddi boyutta bunu anneme söyledim döktüm içimi ağladım hatta teyzeni mi kıskanıyorsun dedi evet kıskanıyorum diyince de saçmalıyorsun iyice dedi ben saçmalamıyorum. Teyzemin bir derdi olduğunda ağlıyor nerdeyse ya babama kardeşime bana ayrı ayrı anlatıyor şöyle olmuş canı sıkkın çok çalışıyor yoruluyor ben bir şey anlatınca da elinde telefon yarı dinler yarı dinlemez vaziyette içimi döktüm rahatladım bi nebze virgül falan da koymadım takır takır yazdım okursanız kusura bakmayın
Tahminde bulunmak istiyorum cunku cok benzeri cevremde vardi. Anneniz teyzenizden kucuk olan taraf mi? Teyzeniz anneanne ve dedenizin gözde çocuğu mu? Teyze daha dominant ve sozu dinlenir istedigi olmadiginda velveleye veren biri mi?

Evladım böyle düşünse çok üzülürdüm. Böyle hissediyorsanız haklısınız. Konuşmuşsunuz da yapacak başka bir şey yok, siz de kendinizi biraz geri çekin.

Hepsini nasıl tutturdunuz😅
Çünkü anneniz benim annemin eski haliydi. Eski haliydi diyorum çünkü artik iletişimi kesti. Bugune kdr hep darbe yiyip yememiş gibi davranirdi ama son olayda artik kendisi de gormemezlikten gelemedi şükürler olsun yuklerinden kurtuldu darisi annenize

Çünkü anneniz benim annemin eski haliydi. Eski haliydi diyorum çünkü artik iletişimi kesti. Bugune kdr hep darbe yiyip yememiş gibi davranirdi ama son olayda artik kendisi de gormemezlikten gelemedi şükürler olsun yuklerinden kurtuldu darisi annenize
Adınıza çok sevindim gerçekten. İnşallah annem de anlar da hem kendi üzülmez hem de bizi üzmez.

Evladım böyle düşünse çok üzülürdüm. Böyle hissediyorsanız haklısınız. Konuşmuşsunuz da yapacak başka bir şey yok, siz de kendinizi biraz geri çekin.
Ne olursa olsun anne seviliyor en kıymetlim o benim insan o yüzden üzülüyor zaten. Konuştum umarım biraz olsun anlar.

Back
X