Annemin ve çevremin doktor damat takıntısı..

Ya olur mu öyle şey ne doktorlar var ruh hastası.Bizim de tanıdığımız evli çekmediği kalmadı.Bu tamamen kişilik özelliği tabi bütün doktorlar elbet öyledir denemez ama öyle işte insan her yerde insan ister doktor olsun ister öğretmen.Sen gönlün kimden yanaysa onu bırakma pişman olursun üzülürsün bence

sen nerde yaşıyosun ki
istemediğin bi adam için sırf 7-8 milyar alıyo diye bilmediğin yerlere mi gideceksin

ayrıca sen çalışıyo musun

VAN da çalışyormuş iyi para kazanıyor diye oradaymış.kendisi benim memlekete çok yakın bi memleketli evlenirse gelirmiş oradan.bu arada ben öğretmenim

ben olsam, sevdiğim kişide ısrar ederdim. çevrenizin dediklerinden etkilenmeyin. iyi kötü kendi kararlarınızı verecek yaşa gelmişsinizdir.
sevdiğiniz kişiyi bir şekilde ailenizle tanıştırın, onların da gözüne girmeyi becerir, işiniz daha kolay olur...

bir dr ile evlenseniz de, o dr un ailesi sizi dr değil de öğretmensiniz diye küçümsese, aileniz ne der bu duruma? bana anlamsız geliyor bu istekler.
işleriniz de birbirine paralel, anlaşıyorsanız gayet güzel bir evlilik sürersiniz.

ikinizde öğretmenseniz sorun ne ki
ev de alırsınız arabada zamanla

seviyosan ve ilişkinize güveniyosan vazgeçme ama emin değilim diyosan sen bilirsin ilişkini bitirip o doktorla görüşeceksin
ama sakın o çocuğu da kötü duruma düşürme yani hem onunla görüşüp hem de o doktoru tanımaya filan çalışma
kendini onun yerine bi koy öyle davran

Şu insanlar yok mu, insanı katil ederler yemin ederim, çevre baskısı işte lanet olsun
Canım aynı şey benim başımda da var, sevgilimi de benim yanıma yakıştırmıyorlar, hatta bu sıkıntımdan dolayı buraya konu bile açmıştım.
Sen seviyorsan, çevreni önemsememeni öneririm...
Ve kesinlikle evet, çevremizde bir sorun var.
İnsanların mutluluğunu kıskanıyorlar, ve bu kesinlikle bizim suçumuz değil.
Her zaman söylerim; insanların ön yargılarından biz sorumlu değiliz....

ailenizin tutumu çok ama çok yanlış ve fazlasıyla çirkin bir tutum .elbette evleneceğin insanın kültürü ,egitimi ,mesleği bir yer de önemli oluyor .ancak eş için seçeceginiz adam da öncelikleriniz asla statü ,para ,kariyer olmamalı .bunlar sizin önceliğiniz olursa o önceliklere göre bir evlilik hayatı sürersiniz .karşılıklı sevgi,hoşgörü ve saygı olmayacaktır .parası ve statüsü için tercih ettiğiniz adamdan sizi mutlu etmesini beklemenız de bir yer de nankörlük olur .siz onu eğer bır araç olarak görüyor isenız ,o da size hakettiğiniz gibi muamele edecektır haklı olarak ..hiç bir erkek de ,parası ve karıyerı ıcın kendisiyle evlenmıs bır kadın istemez . bizim nasıl ruhumuzun okşanmaya ihtiyacı var ise onlarında var .kariyeri için tercih edilen bir erkek ,asla sana istediğin mutluluğu sunmayacaktır .çünkü sen onu bır araç olarak görmüş olacaksındır ve o da sana ona göre muamele edecektır ..bunu ailenın bilmesi gerekiyor .

eş seçerken öncelikleriniz kesinlikle para,statü olmamalı .iyi ahlaklı ,efendi ,çalışkan ruhlu ve herşeyden önce iyi bir baba olabileceğine inandığınız adamla hayatınızı birleştirin .bunlar olmadıktan sonra doktor olmuş zengin olmus neye yarar .
a

Benimkiler de kendin gibi bi öğretmen bul, bi yerde müdür, ya da doktor olsun vs.diyorlar mevki sahibi birini istiyorlardı. Eşimi o yüzden uzun zaman kabullenmediler. Eşim lise mezunu ve elektrik ustası. Sevgiliyken ayrılmamızı beklediler. Ama biz birbirimizi tamamlayan bir çiftiz, o benim diğer yarım. Yüzümü güldüren tek insan. Para pul ya da makamdan çok daha önemli şeyler var hayatta.
O yüzden evlenmeyi henüz düşünmüyorum de çık işin içinden. Millet de çöpçatanlığa bayılıyor.

Çünkü bizim ülkede kadınların çoğu erkekler üstünden övünmeyi marifet sayarlar.
Kendine baksan bir halt olamamıştır mesela ama kocası doktor ise "kocam doktor" diye başlar her cümlesine neredeyse.
Kişinin kendini pek çok yönden eksik görmesi sonucu yaşanan bir durum bu.
Aşağılık kompleksinden kurtulması lazım annenizin.
Hem iyi puan alıp tıp okuyan her insan zeki, akıllı, kültürlü, anlayışlı falan olmuyor.
Bu materyalizm bizi ne hallere sokacak daha bakalım!

ya nedendir bilmem ama benimde doktorlara kar$i bir sevgim bir sempatim var! doktora gitmeyi severim, doktorlarin hareketlerine dikkat ederim süzerim hatta (kadin erkek farketmez) ve hep bir doktorla evlenmek Istemi$imdir
kendim doktor degilim ama tip kazandigim halde okumaya cesaret edemedim, yinde ba$ka bir bölümde master yaptim, aklim hala doktorlarda

belki senin aileninde benim gibi ayri bir sempatisi vardir :))

bu arada doktorlardan birazcik sogudum yorumlari okuyunca!

Başlığı görünce güldüm gerçekten. Doktor hayat kurtarıyorsa öğretmende insan yetiştiriyor neticede. Siz doğru yoldasınız. Sevgilinizle canı gönülden bir ömür mutluluklar dilerim. Hiç kulak asmayın.

cnm ben iyi bi bölüm okuyorum söyle diyim kazancı günümüze göre iyi helede bi bayan için çok çok iyi ...sevgilim ise iyi bi bölümde okumuyo biz 1.5 ylıdır birlikteyiz birbirimizin iyi günü kötü günü hep yanımızda olduk bu herşeyden önemli para tabiki önemli ama sadece para içinevlenilmez burda hergün okuyoruzne çiftler var özene bezene seçtiği koltuklarına iki kez oturmmadan ayrılan ...zaten maddi bir zorluk yaşama durumunuz yok ama konuştuğunuzun biri varken başkasıyla görüşmeyin derim neticede karşıdakinin gururu kıralabilir

en yakın arkadaşım doktor,ağabeyimde.. o yüzden bu konuda fikrim olacak.
millet sanıyorki doktorlar ayda 30 000 40000 kazanıyor. hepsinin durumu çok çok iyi.
ama bu şehir efsanesinden öteye gitmiyor.
.tabiiki arada durumu süper olanlar var ama çok az..

Yuh artık derim ben bu düşünce tarzı arkadaş, beni yavaş yavaş salon kadnı çizgimden çıkaracak bu zihniyet..Tamam anladık bir yerde herkes ister ki evladı bolluk içinde bir yere gelin/damat olsun ama şunuda düşünürlermi ki evladm o bollukta mutlulu tadabilecekmi?

bi ara bizim komşularda takmıstı bu duruma herrgün bi doktor bulup getiyorlardı bana:)))))))))))))
salla gitsin canımmm amaan zorla kim ne yaptırabilir Allahaskına hangi devirdeyiz. adam olsun karekteri otursun yeter isterse amele olsun

aklıma teyzemin torununu getirdin , kız öğretmen, bir doktorla evlendi, ama adam doktor diye bi kırmızı halı sermediler altına bi hürmet bi hürmet daha 1 yıl bile olmadı evleneli ama kız düğün akşamından itibaren çekmediği rezalet sıkıntı kalmadı ne kocadan güldü ne kv. den,çok üzülmüştük ama kızın annesi de çok pişman akıllandı ama iş işten geçti işte

herkesin gelirine göre gideri oluyo da ondan
benim babam da iyi bi maaş alıyo ama elimizde hiç birşey kalmıyo ay sonunda
arkadaşlara söyleyince inanmıyolar senin baban gönderir diyolar
halbuki aldığımız para borca gidiyo zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…