valla kimse kbakmasın da bugüne kadar ne kadar evli doktor görsem hepsi ya boşanmış ya karı kız manyağı ya aşırı derecede sorumsuz ya da sapıktı.
sadece hem bayan hem erkek doktor olduğu zaman yürüyen ilişkiler gördüm diğer türlüsünü inanın bitane bile görmedim.
kimseyi takmayın.bırakın konuşsunlar sanki onlar evlenecekler.
Zaten kiz demis; ne kadar evli doktor gorduysem demis... Senin esini gormediyse sorun yok dimi?sen nasıl böyle bi genelleme yaparsın arkadasım!... demekki sana öyleleri denk gelmiş.. benim eşimde doktor aramızda ufak tefek sorunlar olsada ne karı kız manyağı nede sapık!... lafını bilse konuş....
Çünkü bizim ülkede kadınların çoğu erkekler üstünden övünmeyi marifet sayarlar.
Kendine baksan bir halt olamamıştır mesela ama kocası doktor ise "kocam doktor" diye başlar her cümlesine neredeyse.
Kişinin kendini pek çok yönden eksik görmesi sonucu yaşanan bir durum bu.
Aşağılık kompleksinden kurtulması lazım annenizin.
Hem iyi puan alıp tıp okuyan her insan zeki, akıllı, kültürlü, anlayışlı falan olmuyor.
Bu materyalizm bizi ne hallere sokacak daha bakalım!
Zaten kiz demis; ne kadar evli doktor gorduysem demis... Senin esini gormediyse sorun yok dimi?
Eşim doktor ben de eşimin ailesinin gözünde basit bir araştırma görevlisiyim. İlk zamanlar utançlarından beni köyde herkese doktor olarak söylemişlerdi. Bu etiket merakı nedir anlayamıyorum.
Bizimde demek istedigimiz bu...etiketle insan olunmaz...siz iyilerine denk geldiniz demekki...bizde iyi olmayanlara ne yazikki... Buarada evet ailesi sirf boburlenmek icin doktor damat istiyorlar...olay sadece etiket merakindan...eminim konuyu açan arkadas sevgilisinin doktor olduğunu söylese ama ailesi öğretmenle evlen diye baskı yapsalardı tam tersi tepki verip bu seferde öğretmenleri mi kötülüceksiniz?..sunu aklınıza sokun insanlık meslekle statüyle alakalı bişey değil tamamen içten gelen bişey,yaradılış..arkadas sevdiğiyle evlenmeli tabiki ama bu doktorların birçoğunuzun söylediği gibi kötü havalı ve SAPIK olduğunu göstermez..çevremde eşimin arkadaşı birçok doktor var gayet saygılı efendi işinde gücünde insanlar...bu genelleme çok yanlış
konu sahibi arkadaşım:sevdiğin insandan asla vazgeçme ask sevgi mesleğe göre asla değişmez.insanlarda hep bu önyargı vardır doktor olsun mühendis olsun falan filan..ailelerimiz maddi anlamda rahat etmemizi istedikleri için böyle düşünüyorlar bide doktor damadım var demek hoşlarına gidiyor sanırım:)ama annen tabiki doktor olsun ama kişiliksiz olsun demiyo ya..sen sevdiğin adamda ısrarcı ol gercekten eminsen...umarım çok mutlu olursun
Eşim doktor ben de eşimin ailesinin gözünde basit bir araştırma görevlisiyim. İlk zamanlar utançlarından beni köyde herkese doktor olarak söylemişlerdi. Bu etiket merakı nedir anlayamıyorum.
bu nası bi terbiyesizlik ya eşiniz de buna müsaade mi etti
siz şimdi araştırma görevlisi olabilirsiniz ama ilerde doçent prof ta olabilirsiniz o zaman napıcaklar
gerçekten çok sinirlendim
ayrıca da utanacak ne var bunda hala şoktayım yani
ne karaktersiz ne statü meraklısı bi aileye düşmüşsün öyle
sen nası müsaade ettin buna
bana biri böyle yapsa buna hakaret olarak algılardım
orayı da terkederdim
bunu yapanların yüzüne bile bakmazdım
Haklısın çok kötü bir durum ama bunlardan ne eşimin ne de benim haberim yoktu. Ailesinde annesi ve küçük görümcem tehlikeliler ama büyük görümcem ve ablası çok iyiler. Bana kayınvalidemin yaptıklarının bu çok küçük bir kısmı ayırmak için yapmayacağı şey yoktur artık alıştım mı ne yaptıkları normal geliyor. Benim annem babam böyle bir aileye gelin gittiğim için benimle görüşmüyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?