Annemin ve çevremin doktor damat takıntısı..

Evet öyle ama benim ailem bunu gurur yaptı. Bazen arıyorum telefonda bile konuşmak istemiyor. Ablam sayesinde ailemden haber alıyorum. Abim de annemi, babamı dolduruyor. Beni istemeye bile gelmediler ablası geldi ailem kabul etmedi doğal olarak. Ben gittim kendi başıma evlendim gelinlik bile giymedim heves de etmiyorum ailem beni ömür boyu affetmeyecektir benim yanımda sadece ablam var. Eşim şükürler olsun çok iyidir annesine hiç çekmemiş.

Eşim doktor ben de eşimin ailesinin gözünde basit bir araştırma görevlisiyim. İlk zamanlar utançlarından beni köyde herkese doktor olarak söylemişlerdi. Bu etiket merakı nedir anlayamıyorum.

çok güzel anlatmışsın.
Allah ağız tadınızı bozmasın.
konu sahibi de inşallah ailesinin etkisinde kalmaz.

çok güzel anlatmışsın.
Allah ağız tadınızı bozmasın.
konu sahibi de inşallah ailesinin etkisinde kalmaz.

Tşk ederim. Bu işler ısmarlama olmaz kader kısmet benim annem hemşire emeklisi doktorları pek sevmez çok şey anlatırdı ama tabi ki genellemek yanlış olur. Geçen gün bir çocuk hastanesine gittim ben de sağlıkçıyım bir araştırma üzerine çalışıyorduk. İlk muayene de beklemekten sıkılan bir kadıncağız doktora ağzına geleni saydı. İlk muayeneye bakan çocuk doktoruna kapı doktoru denir sen zaten iyi bir doktor olsan adın kapı doktoru olmazdı dedi gülmekten koptum oysa orada da çalışan asistan bir doktor böyle doktorlarımızın önemini bilmeyen insanlarımız da var :))

keşke aileni çiğneyip evlenmeseydin bi bildikleri vardır ki istememişler
ama olan olmuş artık bu sahip çıkmama olayı vicdansızlık gibi geliyo bana
abini arayıp konuşsan yada yanına gitsen belki siniri geçer. ama sana karşı doldurması hiç afedilemez bence
ablan birşey yapmıyomu seni barıştırmak için
çok üzüldüm sana ama Allahtan eşin iyiymiş

doktorla evlenip ne yapacaksınız yahu oh mis gibi öğretmen karı koca, çocuğa biri bakamazsa diğeri illa ki bakar. gelecek için süper bir çift. annenize bunları açıklayabilirsiniz. branşa bağlı ama çoğu doktor çok yoğundur ve eşleri çocuklarını tek büyütür ki zaten o kadar dr çevreniz varsa bu durumu bilirsiniz. onlar onaylamasa da olur hem.

bizimkilerde de ciddi anlamda mühendis doktor takıntısı vardı, çok para kazanılacak iş olsunda gerisi farketmezdi bide nereli olduğu takıntısı, bende gittim veteriner buldum ilk başta hiiç beğenmediler tabi ama dize getirdim herkesi susuyolar artık

Öncelikle doktorluk ideailizme dayalı bir meslek,herkes yapamaz,
yapanları gerçekten takdir ediyorum.
benim en yakın olduğum doktor eltim,
o da çok ama çok iyi.asla doktorum kasıntısı yoktur.
biri çalışıyor musun dediğinde,doktorum demez,çalışıyorum evet der.
ve mesleği sorulmadıkçada söylemez,mütevazidir,çok severim eltimi: )
kaynım subay ve eltimin ailesi ilk başta hiç istemedi ama direndiler ve evlendiler,
kötü bir örnekse,
üniden okul arkadaşımda da statütü merakı vardı ve tıp okuyan biri ile çıktı.
çocuğun niyetinin ciddi olmadığını anlayınca,
''bizim senle bi geleceğimiz olamaz'' diyerek ayrılmak istedi ve çocuğun cevabı aynen şu;
''zaten ne bekliyordun ki''

yani bu kesinlikle meslek değil kişilik meselesi.
benim eşim üniversite sınavında dereceye girmiş,
gazi tıp tutacağı halde yazmamış yapamam diye,
hacettepe eczacılık bitirdi.
iyikide okumamış,özel hayatları neredeyse sıfır doktorların
eltim acilde pratisyen ve haftada 2 3 gee nöbeti oluyor,
kaynımında.bu yüzden birbirlerini çok az görüyorlar.
bu arada başta yazdığınız gibi pratisyen maaşları 7 8 bin değil,çok abartılı.
3500 5000 arası alır pratisyen hekim.
asıl para cerrahlık ve uzmanlıkta

Evet öyle ama ben eşimi çok sevdim ben kaç kere ayrıldım ama her seferinde eşim vazgeçirdi. Evlendiğim için pişman değilim ama ailem bana sahip çıkmadı ne ararlar sorarlar ablam olmasa gerçekten depresyona girerdim ama sağolsun ablam annelik bile yapar zaten beni çoğunlukla ablam büyütmüş. Abim bekarken bana çok çektirdi pek anlaşamayız. Zamana bıraktım canım bir gün pişman olacaklar diye düşünüyorum.

bu kadar genelleme yapmayın lütfen.benim de eşim doktor ve gayet düzgün.saydığınız özellikler her meslekte var...

sen nasıl böyle bi genelleme yaparsın arkadasım!... demekki sana öyleleri denk gelmiş.. benim eşimde doktor aramızda ufak tefek sorunlar olsada ne karı kız manyağı nede sapık!... lafını bilse konuş....

arkadaşa ben cevap verecektim siz benden önce davranmışsınız...sapık olan o doktorlar değil bence onlara bu zihniyetle yaklaşan insanlar...

sen nasıl böyle bi genelleme yaparsın arkadasım!... demekki sana öyleleri denk gelmiş.. benim eşimde doktor aramızda ufak tefek sorunlar olsada ne karı kız manyağı nede sapık!... lafını bilse konuş....

ben genelleme yapmadım gördüklerim böyleydi dedim okuduğunu da mı anlamıyosun.gördüğüm bi doktor hem de profesör 3 eşliydi.bitanesini hergün karısı 18lik kızlarla basardı.bitanesinin ameliyatta çıplak hastalarının fotoğraflarını çektiğini ve telefonunda sakladığını bunu da kendi doktor arkadaşlarına gösterip güldüğünü duydum.bitanesinin kızının 40 derece ateşi olmasına rağmen eşi hastaneye gelirken taksi parası vermesin diye kızı 40 derece ateşle bi gece geçirmeye mahkum etti.bitanesi de karısı doktor olmadığı için kendini devamlı üstün görüp kızı hep aşağılar ezerdi..bu böyle gider..hiçbi meslekten bu kadar çok cins insan çıktığını görmedim.ayrıca da ben kendi düşüncemi yazıyorum hoşlanmak zorunda değilsin sana da düşündüklerimi yazdığım için hesap vercek değilim.

gördüğünüz doktorarı bilemiyorum gerek eşim olsun gerek onun çevresindeki insanlar ne sapıklar nede sapık adayı..her meslekte her grupta yokmu böyle insanlar bu genellemeye şiddetle karşı çıkıyorum...ne yani benim sadece evinde benim yanımda mutlu olan kocam dışarda karı kız manyağı sorumsuz bir sapıkmı oluyor??lütfen biraz daha dikkatli eleştirelim

genelleme yanlış tabiki ama buradaki konu doktor takıntısı olunca olumsuz örneklerde o yönde oluyo
bence alınmayın bu tarz yorumlara

arkadaşa ben cevap verecektim siz benden önce davranmışsınız...sapık olan o doktorlar değil bence onlara bu zihniyetle yaklaşan insanlar...

ne boş konuşuyosun sen ya beni sapık yapan neymiş?

sen benim gördüklerimi gördün mü duyduklarımı duydun mu yaşadıklarımı yaşadın mı?

her konuya yorum yapmak zorunda değilsin,bilmediğin bişeyle ilgili yorum yapma hakkın da yok.ah zaten senin gibi bilgisi olmayan insanların bi fikri de olmasa bu ülke daha yaşanabilir biyer olurdu.

zaten yazım tarzımızdan hitabetimizden hangimizin fikri ve bilgisi olduğu açıkça belli oluyor..sizinle münakaşa etmeyeceğim...

zaten yazım tarzımızdan hitabetimizden hangimizin fikri ve bilgisi olduğu açıkça belli oluyor..sizinle münakaşa etmeyeceğim...

evet belli oluyo, bi konuyla ilgili yorum yaptığım için sapık zihniyetli demek hakkını nerden aldığınızı merak ediyorum.herkesin her şeyle ilgili bi tecrübesi olabilir iyi ya da kötü.öncelike kişinin bunu aktarırken genelleme yapma amacında olmadığını idrak edin.hoşlanmadığınız her şeyle ilgili insanlara böyle saldıramazsınız.

Her mesleğin iyisi kötüsü var, imamların bile sapkınlaşabildiği bir devirdeyiz.
Kimse alınmasın lütfen,aradaki kötüler tüm meslek çalışanlarına mal edilemez.
Doktor olmasındansa eşimin öğretmen olmasını isterdim ben mesela.
Daha az stres, daha düzenli bir hayat, daha fazla tatil.(bu arada eşim ikiside değil:))

Bence aileniz mesleğinden önce kişiliğine ve size verdiği değere baksın.
Kriterleri baştan aşağı yanlış.

Son düzenleme:

aynen katılıyorum hastanede calısan arkadasım anlatıyor doktorları bırtane durust yok ıclerınde dıyor emzırme odasında hemsıre ve hosteslerle eslerını aldattıklarını , gece neler neler dondugunu.. ondan dolayı hıcbırzaman doktor esım olsun ıstemedım:)adam olsun kı doktorlar parayı bulup karısına deger vermıyor genelde ama tabı kısıne baglı hepsı aynı dıye bırsey yok ama turkıyede cogu busekılde malesef

Son düzenleyen: Moderatör:

aynen öyle..malesef çoğu doktor bu tarz bi yaşam sürdürüyo..

bende sizin şahsınıza söylemedimki zaten...böyle düşünen zihniyet diye bahsettim..pekii siz neden alındınız ??sizin yaptığınızda aynı şeydi sonuçta...sadece uzatmamak için,n şahsınıza dair söylemim omamasına rağmen kusura bakmayın yanlış anlaşıldığım için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…