Benim eşim matematik öğretmeni
Öğretmenliğin nesi var anlayamadım.
Yüksek lisans yaptı ve şu an özel ders bürosu var
Çok iyi de para kazanıyor.
Yedi yıllık evliliğimizde evimizi aldık, lüks arabamız var.
Annenizin maksatı rahat yaşamanızsa
öğretmenler de istese iyi para kazanabilirler.
Ona ailemin bu tutumundan bahsettim inanmayacaksınız belki ama 2 kez öss sınavına girdi elektrik elektronik müh. kazandı ama şu an devam edemiyor başka şehirde kazandığı üniversite.son sınava girdi sırf ailem kendisini onaylasın diye az bir puanla eczacılığı kaçırdı.alese girdi bu arada üni hocalığı için derece yaptı ama lanet olsun bu sisteme mülakatta sıfır verdiler.Benim yüzümden kendini suçluyor niye zamanında iyi bir bölüm kazanamadım ben artık kendimi zavallı biri gibi hissediyorum diyor. çok üzülüyorum.Hiç değişmedi bana karşı el üstünde tutar.Ne bileyim çok da sosyal .Ama anneme bir kere söyledim evde cenaze var gibiydi resmen
Annem beni hep şu sözüyle tehdit eder 'Sana sütümü helal etmem'.Bunu duyunca da ben benlikten çıkıyorum
Ben de annenizi cozemedim, sevdiginizi yakindan tanisa belki sevecek, neden bu kadar onyargili?
Benim annemin boyle dertleri yok Allahtan :) Ben doktora yapiyorum, yakinda doktora mezunu olucam ama annem ilkokul mezunu damada eyvallah der. Evlensin de kiminle olursa olsun zihniyetinde annem, kadincagiz etrafimda kimse yok diye benden telasli ehehehe :))) Bu da bir taktik olabilir tabi, ben evde kaldim baska alicim yok diyip etrafta teror estirin, ondan sonra evlenip gitsin de kim olursa olsun diyebilir anneniz :)))
siz çalışıyor musunuz?
Benimde çok yakın arkadaşım evlilik hayalleri kurduğu sevgilisini ailesiyle tanıştırdı her şey çok güzel ailelerin uyumları bile varken annesi hiç yoktan sebep olan doktor takıntısını ortaya çıkardı. Babası arkadaşımdan yanaydı ama şimdi değil gibi gözüküyor ve arkadaşımın elinden ne yazıkkı sabretmek dışında bir şey gelmiyor . Sevdiğini söyleyip dik bir şekıilde karşılarında duruyor ama annesini bir türlü kimse vazgeçiremiyor . Ne yapcağımızı bilemiyoruz . Eğer başından geçenlerin bulduğu yapıcı bi çözüm varsa benide haberdar etmelerini rica ediyorum
kız da doktor mu ki o kadar şart koşuyo
ya nedendir bilmem ama benimde doktorlara kar$i bir sevgim bir sempatim var! doktora gitmeyi severim, doktorlarin hareketlerine dikkat ederim süzerim hatta (kadin erkek farketmez) ve hep bir doktorla evlenmek Istemi$imdir
kendim doktor degilim ama tip kazandigim halde okumaya cesaret edemedim, yinde ba$ka bir bölümde master yaptim, aklim hala doktorlarda
belki senin aileninde benim gibi ayri bir sempatisi vardir :))
bu arada doktorlardan birazcik sogudum yorumlari okuyunca!
bir doktor öğretmen istemez mi? amcam profesör doktor eşi ev hanımı çok da mutlular 20 yıllık da evliler böyle bir kıyas da olmaz bazı insanlar ünvana çok önem verir hepsi buAnneniz babanız doktor mu?
Ya da siz doktor musunuz?
Pekela bir doktor da öğretmen kadın istemez.
Herkes haddi kadara yeltensin bence.
Fazlasında Allah insanı kör eder öyle şükürsüzlük ve riyakarlık olmaz.
Şeytan kibrinden kovuldu cennetten ailenize bunu hatırlatın.
Öncelikle doktorluk ideailizme dayalı bir meslek,herkes yapamaz,
yapanları gerçekten takdir ediyorum.
benim en yakın olduğum doktor eltim,
o da çok ama çok iyi.asla doktorum kasıntısı yoktur.
biri çalışıyor musun dediğinde,doktorum demez,çalışıyorum evet der.
ve mesleği sorulmadıkçada söylemez,mütevazidir,çok severim eltimi: )
kaynım subay ve eltimin ailesi ilk başta hiç istemedi ama direndiler ve evlendiler,
kötü bir örnekse,
üniden okul arkadaşımda da statütü merakı vardı ve tıp okuyan biri ile çıktı.
çocuğun niyetinin ciddi olmadığını anlayınca,
''bizim senle bi geleceğimiz olamaz'' diyerek ayrılmak istedi ve çocuğun cevabı aynen şu;
''zaten ne bekliyordun ki''
yani bu kesinlikle meslek değil kişilik meselesi.
benim eşim üniversite sınavında dereceye girmiş,
gazi tıp tutacağı halde yazmamış yapamam diye,
hacettepe eczacılık bitirdi.
iyikide okumamış,özel hayatları neredeyse sıfır doktorların
eltim acilde pratisyen ve haftada 2 3 gee nöbeti oluyor,
kaynımında.bu yüzden birbirlerini çok az görüyorlar.
bu arada başta yazdığınız gibi pratisyen maaşları 7 8 bin değil,çok abartılı.
3500 5000 arası alır pratisyen hekim.
asıl para cerrahlık ve uzmanlıkta
gördüğünüz doktorarı bilemiyorum gerek eşim olsun gerek onun çevresindeki insanlar ne sapıklar nede sapık adayı..her meslekte her grupta yokmu böyle insanlar bu genellemeye şiddetle karşı çıkıyorum...ne yani benim sadece evinde benim yanımda mutlu olan kocam dışarda karı kız manyağı sorumsuz bir sapıkmı oluyor??lütfen biraz daha dikkatli eleştirelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?