Annemin ve çevremin doktor damat takıntısı..

valla kızımın 4,5 aylık olmasına rağmen bitmek bilmeyen gaz problemi sonucu dün eşimle bunun muhabbetini yaptık eşim '' keşke çocuk doktoru olsaydım ya çözmüştüm olayı çoktan '' dedi :)

hatta pediatrik gastroentereoloji diye yan dal bile belirledi kendisine :)

Son düzenleme:
Benim annem de hemşire emeklisi annem çok garip şeyler anlatırdı ama ben bunu ne eşimde ne de arkadaş çevresinde görmedim. Genellemek yanlış ben de araştırma görevlisiyim bölümlerde hocalarla asistanlar arasında neler dönüyor. Bu tür şeyler her iş ortamında var burada tartışma yaratıp gerilmeye gerek yok.

Ona ailemin bu tutumundan bahsettim inanmayacaksınız belki ama 2 kez öss sınavına girdi elektrik elektronik müh. kazandı ama şu an devam edemiyor başka şehirde kazandığı üniversite.son sınava girdi sırf ailem kendisini onaylasın diye az bir puanla eczacılığı kaçırdı.alese girdi bu arada üni hocalığı için derece yaptı ama lanet olsun bu sisteme mülakatta sıfır verdiler.Benim yüzümden kendini suçluyor niye zamanında iyi bir bölüm kazanamadım ben artık kendimi zavallı biri gibi hissediyorum diyor. çok üzülüyorum.Hiç değişmedi bana karşı el üstünde tutar.Ne bileyim çok da sosyal .Ama anneme bir kere söyledim evde cenaze var gibiydi resmen

Benim eşim matematik öğretmeni
Öğretmenliğin nesi var anlayamadım.
Yüksek lisans yaptı ve şu an özel ders bürosu var
Çok iyi de para kazanıyor.
Yedi yıllık evliliğimizde evimizi aldık, lüks arabamız var.
Annenizin maksatı rahat yaşamanızsa
öğretmenler de istese iyi para kazanabilirler.

Anneniz kafasında öyle bir hiyerarşi çizmiş ki acaba emekçi olan tarla ekip karnını doyuran insanlar bu hiyerarşinin neresinde doktorları yetiştiren öğretmenlerimiz bile bu listeye giremiyorsa.

erkek arkadaşım da özel ders konusunda iyidir.Hatta sınıf öğretmeni olmasına rağmen matematiği çok iyi olduğu için lise öğrencilerine bile ders veriyor.Hele 'Annen beni kabul ederse söz sınava girip iyi bir bölüm kazanıcam ama o zaman ona saygı duyar mıyım bilemiyorum' diyor ve o zaman içim cız ediyor.

üzüldüm ya kimbilir ne kadar ezik hissetti kendini bu tutum karşısında
size bu kadar değer vermese böyle şeylerle uğraşır mı
ben olsam bırakmazdım bu adamı
aç kalacak değilsin ya 10 tane evin olacağına bi tane evin olsun ama mutlu ol yani

Annem beni hep şu sözüyle tehdit eder 'Sana sütümü helal etmem'.Bunu duyunca da ben benlikten çıkıyorum

annen çok büyük konuşuyo
onun yüzünden mutsuz bi evlilik yaparsan bunun hesabını kim verecek onu da söylüyo mu
sen de hakkımı helal etmem de o zaman bu nu böyle ya
sanki hırsızla uğursuzla ahlaksız biriyle evleniyosun gibi davranıyo resmen

Ben de annenizi cozemedim, sevdiginizi yakindan tanisa belki sevecek, neden bu kadar onyargili?

Benim annemin boyle dertleri yok Allahtan :) Ben doktora yapiyorum, yakinda doktora mezunu olucam ama annem ilkokul mezunu damada eyvallah der. Evlensin de kiminle olursa olsun zihniyetinde annem, kadincagiz etrafimda kimse yok diye benden telasli ehehehe :))) Bu da bir taktik olabilir tabi, ben evde kaldim baska alicim yok diyip etrafta teror estirin, ondan sonra evlenip gitsin de kim olursa olsun diyebilir anneniz :)))

Şanstan da hep onun istediği gibi işi gücü iyi insanlar istiyor ben de hepsine bi kulp takıyorum.Yani yalnız olsam evlenmek istesem bu kadar talibim olmazdı:)

kısmetinde kim varsa onunla evleneceksin zaten yani ben buna inanıyorum
o yüzden kafana takma en iyisi

annenden saklayarak kabul ettiremezsin,sevgilinden eminsen kendi sevginden de eminsen bu fikre onları alıştıracaksın,hayır cevabını kabul etmeyeceksin,sevgilinin güzel yönlerinden de bahsettin mi ısınırlar yavaş yavaş.

Benimde çok yakın arkadaşım evlilik hayalleri kurduğu sevgilisini ailesiyle tanıştırdı her şey çok güzel ailelerin uyumları bile varken annesi hiç yoktan sebep olan doktor takıntısını ortaya çıkardı. Babası arkadaşımdan yanaydı ama şimdi değil gibi gözüküyor ve arkadaşımın elinden ne yazıkkı sabretmek dışında bir şey gelmiyor . Sevdiğini söyleyip dik bir şekıilde karşılarında duruyor ama annesini bir türlü kimse vazgeçiremiyor . Ne yapcağımızı bilemiyoruz . Eğer başından geçenlerin bulduğu yapıcı bi çözüm varsa benide haberdar etmelerini rica ediyorum

Son düzenleme:

kız da doktor mu ki o kadar şart koşuyo

bunu görünce bende yorum yapmak istedim canım aynı kafayız tanışmak isterim seninle :)
bir doktor öğretmen istemez mi? amcam profesör doktor eşi ev hanımı çok da mutlular 20 yıllık da evliler böyle bir kıyas da olmaz bazı insanlar ünvana çok önem verir hepsi bu

o arkadaş muhtemelen doğuda aile hekimidir zaten cerrahlık olarak bilmesem de uzman doktorun 17bine kadar yolu var gerçekten :)

sevgili arkadaşım zaten yanlışlık düzeltilmiş de maalesef genel bir kanı var böyle toplumumuzda elbette eşin sana çok sadıktır böyle durumlarda böyle tepkiler vermemeni öneririm ki kimsenin yarın öbür gün ne olacağını bilemeyiz bak ben doktorlara fazlaca saygı duyarım ama baya bir doktor tanıyorum 2 isimden fazla sayamam size eşini sevgilisini aldatmayan allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…