Annemin ve kardeşlerimin beni hic düsünmemesi

eşimin tarafından henüz ses yok, halbuki kayınvalidem her seferinde kızının beşiğini ve bir sürü ıvır zıvırını aldığını söylüyor

Bana saçma gelse de bazı yörenin adeti bu.
Çocuğa beşik ve bir kaç ıvır zıvır giyim almak kızın ailesinden.
Bence bir şey bekleyerek yanlış yapıyorsunuz.
Yanınızda olsun yeter anneniz.
Baza istiyorsa da bilemedim, eşiniz anneniz sizde iken kanepede yatsın, anneniz sizinle.
Madem 2 hafta sadece...

Manevi destek dışında beklentin zaten olmamalı. Kimse kimseye güvenip çocuk yapmasın bu devirde. Ne annenin böyle bir yükümlülüğü var ne kardeşlerinin. Elbet gönül ister ufak tefek hediyeler gelsin ama ancak o kadar. Durumunuz belli. Ayağı yorgana göre uzatmak lazım.

Cocugu siz yapiyorsunjz neden aileniz maddi destekte bulunsun??
Evlenecek ve cocuk sahibi olacak olgunlukta bir kadin cocuguna bakmakla mukelleftir , bakamayacak durumdaysaniz beklemeniz gerekirdi
Iki tane cocugum var , ailemin kendi istegiyle aldigi ufak tefek hediyeler disinda hicbir beklentim ve talebim olmadi , olamaz da

Herseyi kendimiz yaptık. Kimseden birsey beklemedik, is ve maddi sıkıntı çektiğimiz dönemler dahil. Annem defalarca yardıma geldi. İmkanlar ölçüsünde ayrı yatacagi yatagini, uçak biletini, geldiginde sevdiği yiyecek içecek ne varsa hepsini, sevdiği kanalları vs. nı, giderken hediyesini, cep harçlığıni eksik etmemeye çalıştık hep. Elimden gelse yoluna kırmızı halı da sererdim. Annem bana ve çocuklarıma bakmaya mecbur değil. Bu yaşında keyfinden taviz vermek zorunda değil. Yapıyorsa kendi yüce gonullulugu. Kamyonla para versem daha güvenilir birini bulamam. Kaldı ki birine para ödesem bir kaç ay içinde kat be kat fazlası olur bu masrafların. Annem bunları istemez ama bu yaşta kadının artık bunları istemesine de gerek kalmamalı.

Eşim dogum yaklasirken malesef işten cikarilmisti ve biz kvlerde kaliyorduk bebegime tek bir çöp bile alamadim 7aylik dogum yaptim ve doguma giderken 2-3parca bisey aldim kv.durumu oldugu halde 5kurş vermediler eşim borc harcla hastane masraflarini odedi annemgil sagolsunlar eksikleri aldilar ve o kadar cok hediye geldi ki hic beklemedigim insanlardan doguma giderken aglayarak gitmiştim cunku hic bir sey istedigim gibi degildi eşimede uzulmesin diye ses cikarmamstim ama gelen hediylere sayesinde hic bir eksigim kalmadi hatta hic kullanmadiklarim bile var Allah buyuk takmayin boyle seyleri kafaya

Hemşire maaşları az değil, e eşiniz de çalışıyor? Peki bu kadar borcu neden yaptınız ki? Ev de kiraymış?
Allah yardımcınız olsun ama kimseden bir şey beklemeyin.
Sonuçta çocuk sizin çocuğunuz, bakabileceğinizi düşündüğünüz için yaptınız değil mi?

Tabiki bakabilcegimizi dusunduk de yaptık aileler destek olmalı tabiki burda yok zorunda deiller diyenler var ven sahsım adına aileme asırı derecede destek oldum ıkı sene maaşımı verdim simdide ister istemez biseyler karsılansın istiyorum yada unut ediyorum olmazsa kusecek halimiz yok tabiki genelde zaten insanın ailesi destek oluyor karsı tarafın umru ble olmuyor ama neler neler gördüm takılar odalar havada ucustu arkadsların felan herkeste olemi acaba m rak eddim bende

Bu kadar borc derken yanlıs okumussnuz galiba standart borclar ev de almıs olablrdik alamadık dugunu kendimiz yapdık ıkı sene odedik halada odeniyor siz heralde gulluk gulustanlık evlenmssnz borc nye yapdınız dyorsunuz

Taviki hediyeler olr kıyafettir bezdr blmem ne banada olur olmaz deil ama b kac kisde mesela gordugum oda lar alındı altınlar takılıd aileler tarafından insan sasıyor bizee kmse ses seda cıkarmıyor yani genelde bolemi oluyor acaba merak eddim

Bu kadar borc derken yanlıs okumussnuz galiba standart borclar ev de almıs olablrdik alamadık dugunu kendimiz yapdık ıkı sene odedik halada odeniyor siz heralde gulluk gulustanlık evlenmssnz borc nye yapdınız dyorsunuz
İşte sorun da burda. Ben borçsuz evlendim eğer param yoksa yeteni kadarıyla bir düğün yaparım. Borçla düğün yapmam, eşya almam, takı almam. Elimden geldiği paramın yettiğini yaparım.
Bir diğeri de evlenirken de bebeğim olduğunda da kimseden bir çöp beklemedik, ne kadar az beklenti o kadar çok huzur. Bebek bezini toptan indirimden falan alın. Ama bebekler çabuk kilo alıyor ona dikkat edin. Sağlıkla kucağınıza alın.

Anneanne ve babaanne tabiki torununa destek cıkmalı asıl cıkmazda sizi tek brakırsalar insan bi sasırır noluyor diye ben kendi aileme ıkı sene maaasımı verdim resmen evi gecindrdim karsı taraf dugunde masraf yapmadı esimle biz aldık her seyi borc odedik onlar tatile cıkarken simdi torunları olucak tabiki dunya masrafımız var hersey cok mu ucuz bez bile ne kkdr ? Benm cevremde neler gordüm yore yore adet adet degsiir ama altınlar oda takımları felan insan b sasırıyor herkestemi oyle yoksa kmse ses cıkarmıyormu genel anlamda benm annemde bakıcam diyor zaten bebegime allah razı olsun ama ne yaparsa kat ve kat karsılık verdm b evlat olarak

merhaba,kizinin besigini aldigini her defasinda soylemesi kadar normal bisey yok cunku genelde bebegin besigini ananesi alir eski bir gelenek olarak :))belliki size laf carpitmaya calisiyor.
bu arada 9 aylik bir bebegim var o kadar cok kiyafet ihtiyaci oluyo ki.hamileyken bende senin gibi dusunuyodum ama dogduktan sonra her carsiya gittigimde dolu posetlerle eve geldim.bu arada saglikla kucagina alirsin ins.hayirli dogumlar

Altin takilsa bile dogumdan sonra takilir yahu
Siz de bir alemsiniz
Altin bekliyorsunuz oda takimi bekliyorsunuz. Oda takimi cocuk buyuyunce alinir. Dogar dogmaz hic kimse yatmiyor o cicikli bicikli odada. Anne yani besik veya sepet seklinde besik kullaniyor herkes. Onlari da bir zahmet siz kendiniz alin

Anlasılan siz ya baya bu konuda derstlisiniz ya hic evli deilsiniz yada kimseye bes kurus faydanız olmayan bi yalnızsınız cunku olayı yanlıs anlamıssınız sırf saldrııyprsunuz bende mllete soruyorum size neler yapıldı neler oldu olması gerekenler nedir merak eddim soruyorum zaten her haltı biz alıcaz diyede belirtmisim mesajda bi zahmet diyosun istemesek cocuk yapmayız once bi ne sordugumu anlayın oyle elestirin

Benim de 2 ay kaldı doğuma
Ailelerden bir şey alalım mı diyen falan olmadı
Zaten istemem kimsenin parasını pulunu. Ama teklif bile edilmedi yani.
Boşver beklentin olmasın
Çocuğu sen yaptın sen bakacaksın

İşte anneanne alır dyor zaten bana kaynana sureklide bende bnu anlamoyorum keske alablse alsın :) benm isme gelir ama ne anane ne babane destek olma taraftarı deil :) maneviyat olsun sükür oda olmayan var tabiki ama merak eddim szilere neler yapıldı neler edildi

Benim de 2 ay kaldı doğuma
Ailelerden bir şey alalım mı diyen falan olmadı
Zaten istemem kimsenin parasını pulunu. Ama teklif bile edilmedi yani.
Boşver beklentin olmasın
Çocuğu sen yaptın sen bakacaksın
Ya haklısın ben bunu dugunumde bi yasaıdm zaten herseyimizi kendimiz yapdık esimle halada oyle ama komk olan ailelerimiz. Bzden cok beklentiye girdi yıllarca ben aileme maasımı verdim esim desen evde sadece o calıstı evini gecindirdi babası keyfi isten cıkdı felan simdide iyiiyz cok skur bziim durum ama gene kmseden ses seda yok :) ilginc deilmi :)

Aynı işte evlenirken de her şeyi kendimiz aldık yaptık. Ama böylece kimse evliliğimize karışamadı, kimsenin söz hakkı yok. Benim kafam böyle rahat

Yanlis tahmin evliyim,cocugum da var. 2 tane de kimsesiz cocuga koruyucu annelik yapiyorum. Kendi aileme yaptiklarim da,baskalarina yaptiklarim da gonulluluk esasina dayaniyor. Bilmem anlatabildim mi? Hediyeler,jestler gonullu yapilan seylerdir. Hic birinin bir kurali yoktur, isteyen alir istemeyen almaz. Aileleriniz icin de bu gecerli. Canlari isterse alirlar. Simdiye kadar almamislar,belki dogumdan sonra alirlar,yahut altin takarlar. Veya yapmazlar. Benden tavsiye, beklenti icinde olmayin. Herkesin herkese yaptigini merak etmeniz de yanlis. Neden? Cunku herkes farkli gelir grubundan. Herkes farkli zevke sahip. Kimisi adetleri uygular,kimisi gorgusu ve bilgisini konusturur,kimisi de parasini konusturur. Ben simdi bana yapilanlari anlatsam sizin elinize bir sey gecmez yani ozetle.

Bir de cok sinirlisiniz,yapmayin. Bebege zarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…