- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Pinki-dream
-
eşimin tarafından henüz ses yok, halbuki kayınvalidem her seferinde kızının beşiğini ve bir sürü ıvır zıvırını aldığını söylüyor
Manevi destek dışında beklentin zaten olmamalı. Kimse kimseye güvenip çocuk yapmasın bu devirde. Ne annenin böyle bir yükümlülüğü var ne kardeşlerinin. Elbet gönül ister ufak tefek hediyeler gelsin ama ancak o kadar. Durumunuz belli. Ayağı yorgana göre uzatmak lazım.kızlar 2 senedir evliiym simdi bir bebegim olucak cok zor saglık sorunları atlatarak bebegime kavusucsm o yzden cok stresliyim doguma ıkı ay kaldı kayınvalidemler cok pervasız insanlar şan şöhret ve tatsız konusmalar dısında bi halta yaaramazlar 23 yasında bekar gorumcem var bana yardım eder gelir ev temizler felan ama dugun zamanımızda beni cok kızdırmıstı o yuzden ona bi türlü ısınamıyorum lafımı esirgemem hakkımı savunurum o yzden beni ezemezler saygıda duyarlar cunku hemşireyim calısan bir bayanım ve buna bayılırlar (calısan gelin candır gozuyle tabiki) bebek icin pek beklentim yok ama keşke olsakendi ailemden var vardı ama annem surekli bebek dogunca planlarından bahsedip sizde kalırım bana baza alın yatacak felan diyor anne baza masrafı cıkartma ne alaka diyorum e ben nerde yatcam dyor bir baza su an 1500 tl ben msraf olmasın dye cocuk odası almadım sadece beşik aldım yanii onu gectim kız kardesim calısıyor su eksiigide ben alayım demiyor erkek kardesim calısıyor annem cocugun elinden parayı alıyor ev icin kullanıyor cnku babam cok vurumduymazdır evleride kira bisey demiyorum ama sanırım kimsenin bana maddi bi destegi olmuycak bu benim canımı cok sıkıyor sizde nasıldı ? Ben esimle yapıyorum herseyi ama malum herseye zam geldi hersey pahalı goruyorum cevremde herkes az cok bisey yapıyor ben mi abartıyorum blmşyorum
Tabiki bakabilcegimizi dusunduk de yaptıkHemşire maaşları az değil, e eşiniz de çalışıyor? Peki bu kadar borcu neden yaptınız ki? Ev de kiraymış?
Allah yardımcınız olsun ama kimseden bir şey beklemeyin.
Sonuçta çocuk sizin çocuğunuz, bakabileceğinizi düşündüğünüz için yaptınız değil mi?
Bu kadar borc derken yanlıs okumussnuz galiba standart borclar ev de almıs olablrdik alamadık dugunu kendimiz yapdık ıkı sene odedik halada odeniyor siz heralde gulluk gulustanlık evlenmssnz borc nye yapdınız dyorsunuzHemşire maaşları az değil, e eşiniz de çalışıyor? Peki bu kadar borcu neden yaptınız ki? Ev de kiraymış?
Allah yardımcınız olsun ama kimseden bir şey beklemeyin.
Sonuçta çocuk sizin çocuğunuz, bakabileceğinizi düşündüğünüz için yaptınız değil mi?
Taviki hediyeler olr kıyafettir bezdr blmem ne banada olur olmaz deil ama b kac kisde mesela gordugum oda lar alındı altınlar takılıd aileler tarafından insan sasıyor bizee kmse ses seda cıkarmıyor yani genelde bolemi oluyor acaba merak eddimEşim dogum yaklasirken malesef işten cikarilmisti ve biz kvlerde kaliyorduk bebegime tek bir çöp bile alamadim 7aylik dogum yaptim ve doguma giderken 2-3parca bisey aldim kv.durumu oldugu halde 5kurş vermediler eşim borc harcla hastane masraflarini odedi annemgil sagolsunlar eksikleri aldilar ve o kadar cok hediye geldi ki hic beklemedigim insanlardan doguma giderken aglayarak gitmiştim cunku hic bir sey istedigim gibi degildi eşimede uzulmesin diye ses cikarmamstim ama gelen hediylere sayesinde hic bir eksigim kalmadi hatta hic kullanmadiklarim bile var Allah buyuk takmayin boyle seyleri kafaya
İşte sorun da burda. Ben borçsuz evlendim eğer param yoksa yeteni kadarıyla bir düğün yaparım. Borçla düğün yapmam, eşya almam, takı almam. Elimden geldiği paramın yettiğini yaparım.Bu kadar borc derken yanlıs okumussnuz galiba standart borclar ev de almıs olablrdik alamadık dugunu kendimiz yapdık ıkı sene odedik halada odeniyor siz heralde gulluk gulustanlık evlenmssnz borc nye yapdınız dyorsunuz
Anneanne ve babaanne tabiki torununa destek cıkmalı asıl cıkmazda sizi tek brakırsalar insan bi sasırır noluyor diye ben kendi aileme ıkı sene maaasımı verdim resmen evi gecindrdim karsı taraf dugunde masraf yapmadı esimle biz aldık her seyi borc odedik onlar tatile cıkarken simdi torunları olucak tabiki dunya masrafımız var hersey cok mu ucuz bez bile ne kkdr ? Benm cevremde neler gordüm yore yore adet adet degsiir ama altınlar oda takımları felan insan b sasırıyor herkestemi oyle yoksa kmse ses cıkarmıyormu genel anlamda benm annemde bakıcam diyor zaten bebegime allah razı olsun ama ne yaparsa kat ve kat karsılık verdm b evlat olarakHerseyi kendimiz yaptık. Kimseden birsey beklemedik, is ve maddi sıkıntı çektiğimiz dönemler dahil. Annem defalarca yardıma geldi. İmkanlar ölçüsünde ayrı yatacagi yatagini, uçak biletini, geldiginde sevdiği yiyecek içecek ne varsa hepsini, sevdiği kanalları vs. nı, giderken hediyesini, cep harçlığıni eksik etmemeye çalıştık hep. Elimden gelse yoluna kırmızı halı da sererdim. Annem bana ve çocuklarıma bakmaya mecbur değil. Bu yaşında keyfinden taviz vermek zorunda değil. Yapıyorsa kendi yüce gonullulugu. Kamyonla para versem daha güvenilir birini bulamam. Kaldı ki birine para ödesem bir kaç ay içinde kat be kat fazlası olur bu masrafların. Annem bunları istemez ama bu yaşta kadının artık bunları istemesine de gerek kalmamalı.
merhaba,kizinin besigini aldigini her defasinda soylemesi kadar normal bisey yok cunku genelde bebegin besigini ananesi alir eski bir gelenek olarak :))belliki size laf carpitmaya calisiyor.ilk bebeğim olacak nasipse, annem bilezik takacağını söyledi, hastahane çıkışı,nevresim takımı, yorgan battaniye, tulum zıbın çorap vs alırım dedi.
ablamada ana kucağını sen alacaksın diye talimat verdioda ana kucağını alacak, tulum vs alırım dedi.
bende ilk çocuk diye herşeyi abartıp almak istemiyorum,duruma göre eksik oldukça büyüdükçe alıcam.Evet heves ediyoruz ama çok getiren oluyor ,çocuklar çabuk büyüyor derken çoğu kullanılmıyor bile.zaten oda yapmayacağım evim 3 odalı daha yeni evliyim o yüzden eşyalarım hepsi yeni, birkaç seneye oturma odam eskirse yerine çocuk odası yapmayı düşünüyorum.
eşimin tarafından henüz ses yok, halbuki kayınvalidem her seferinde kızının beşiğini ve bir sürü ıvır zıvırını aldığını söylüyor
Anlasılan siz ya baya bu konuda derstlisiniz ya hic evli deilsiniz yada kimseye bes kurus faydanız olmayan bi yalnızsınız cunku olayı yanlıs anlamıssınız sırf saldrııyprsunuz bende mllete soruyorum size neler yapıldı neler oldu olması gerekenler nedir merak eddim soruyorum zaten her haltı biz alıcaz diyede belirtmisim mesajda bi zahmet diyosun istemesek cocuk yapmayız once bi ne sordugumu anlayın oyle elestirinAltin takilsa bile dogumdan sonra takilir yahu
Siz de bir alemsiniz
Altin bekliyorsunuz oda takimi bekliyorsunuz. Oda takimi cocuk buyuyunce alinir. Dogar dogmaz hic kimse yatmiyor o cicikli bicikli odada. Anne yani besik veya sepet seklinde besik kullaniyor herkes. Onlari da bir zahmet siz kendiniz alin
kızlar 2 senedir evliiym simdi bir bebegim olucak cok zor saglık sorunları atlatarak bebegime kavusucsm o yzden cok stresliyim doguma ıkı ay kaldı kayınvalidemler cok pervasız insanlar şan şöhret ve tatsız konusmalar dısında bi halta yaaramazlar 23 yasında bekar gorumcem var bana yardım eder gelir ev temizler felan ama dugun zamanımızda beni cok kızdırmıstı o yuzden ona bi türlü ısınamıyorum lafımı esirgemem hakkımı savunurum o yzden beni ezemezler saygıda duyarlar cunku hemşireyim calısan bir bayanım ve buna bayılırlar (calısan gelin candır gozuyle tabiki) bebek icin pek beklentim yok ama keşke olsakendi ailemden var vardı ama annem surekli bebek dogunca planlarından bahsedip sizde kalırım bana baza alın yatacak felan diyor anne baza masrafı cıkartma ne alaka diyorum e ben nerde yatcam dyor bir baza su an 1500 tl ben msraf olmasın dye cocuk odası almadım sadece beşik aldım yanii onu gectim kız kardesim calısıyor su eksiigide ben alayım demiyor erkek kardesim calısıyor annem cocugun elinden parayı alıyor ev icin kullanıyor cnku babam cok vurumduymazdır evleride kira bisey demiyorum ama sanırım kimsenin bana maddi bi destegi olmuycak bu benim canımı cok sıkıyor sizde nasıldı ? Ben esimle yapıyorum herseyi ama malum herseye zam geldi hersey pahalı goruyorum cevremde herkes az cok bisey yapıyor ben mi abartıyorum blmşyorum
İşte anneanne alır dyor zaten bana kaynana sureklide bende bnu anlamoyorum keske alablse alsın :) benm isme gelir ama ne anane ne babane destek olma taraftarı deil :) maneviyat olsun sükür oda olmayan var tabiki ama merak eddim szilere neler yapıldı neler edildimerhaba,kizinin besigini aldigini her defasinda soylemesi kadar normal bisey yok cunku genelde bebegin besigini ananesi alir eski bir gelenek olarak :))belliki size laf carpitmaya calisiyor.
bu arada 9 aylik bir bebegim var o kadar cok kiyafet ihtiyaci oluyo ki.hamileyken bende senin gibi dusunuyodum ama dogduktan sonra her carsiya gittigimde dolu posetlerle eve geldim.bu arada saglikla kucagina alirsin ins.hayirli dogumlar
Ya haklısın ben bunu dugunumde bi yasaıdm zaten herseyimizi kendimiz yapdık esimle halada oyle ama komk olan ailelerimiz. Bzden cok beklentiye girdi yıllarca ben aileme maasımı verdim esim desen evde sadece o calıstı evini gecindirdi babası keyfi isten cıkdı felan simdide iyiiyz cok skur bziim durum ama gene kmseden ses seda yok :) ilginc deilmi :)Benim de 2 ay kaldı doğuma
Ailelerden bir şey alalım mı diyen falan olmadı
Zaten istemem kimsenin parasını pulunu. Ama teklif bile edilmedi yani.
Boşver beklentin olmasın
Çocuğu sen yaptın sen bakacaksın
Ya haklısın ben bunu dugunumde bi yasaıdm zaten herseyimizi kendimiz yapdık esimle halada oyle ama komk olan ailelerimiz. Bzden cok beklentiye girdi yıllarca ben aileme maasımı verdim esim desen evde sadece o calıstı evini gecindirdi babası keyfi isten cıkdı felan simdide iyiiyz cok skur bziim durum ama gene kmseden ses seda yok :) ilginc deilmi :)
Yanlis tahminAnlasılan siz ya baya bu konuda derstlisiniz ya hic evli deilsiniz yada kimseye bes kurus faydanız olmayan bi yalnızsınız cunku olayı yanlıs anlamıssınız sırf saldrııyprsunuz bende mllete soruyorum size neler yapıldı neler oldu olması gerekenler nedir merak eddim soruyorum zaten her haltı biz alıcaz diyede belirtmisim mesajda bi zahmet diyosun istemesek cocuk yapmayız once bi ne sordugumu anlayın oyle elestirin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?