Annemin ve kardeşlerimin beni hic düsünmemesi

ahaha benim kvde baskasini anlatirken oglundan olan torunu icin onun oz torunu kizindan olan icinden de sanki onun torunu derdi :))cahillik cok zor.

zaten ne munasebet besigi anane alsin.hos benimki ne kadar hayir desemde aldi ama aslinda maddiyat olarak degilde dusunuldugunu hissetmek hosuna gidiyor insanin.benim ki kis bebegiydi.ve ben hamileyken hep guzel girdugum seyleri almistim.hastane cikislari olamamaya basladiginda yavrumun evde giyecegi kiyafeti yoktu.ve reflulu bi bebek oldugu icin surekli kusardi ve surekli kiyafet degistirirdik.insallah sizinkinin reflusu olmaz.

Beklentiniz olmasın, bırak kendi ailemden maddi destek görmeyi bebeğe yardıma geldikleri zaman market alışverişleri ulaşım giderleri gibi şeyleri hep kendim karşılamaya çalışırım. kendiniz yapın daha iyi, kimseye minnet duymamış olursunuz.

Bizde de anneme anlatıyorum hastane çıkış seti alınacak diyorum, o ne diyor bizim zamanda o yoktu diyor .. Eee bebeği çıplak mı çıkarıyordunuz diyorum susuyor . Yani çok da şaapmamak lazım. Minimum beklenti maksimum mutluluk

Neden ailelerden bir beklenti içindesiniz ki anlayamadım. Çalışan bir kadınsınız ve eşinizde çalışıyor. Evinizin maddi geçimi sadece sizi ilgilendirir bir başkasını değil. Kusura bakmayın ama tavrınız bana bencilce geldi. Hediye olur alınır elbet ama beklenti içinde olmanız yanlış.

Çocuğunuz hele bir doğsun, büyüsün, sizin o kat ve kat karşılığını verdiğiniz yaşlara gelsin. İşte o zaman oturup düşünün bakalım, tüm emeklerinizin karşılığını çocuğunuz 2 senelik maaşıyla size ödeyebilir mi ?

beterin beteri var ne kimse birsey yapsin nede birsey beklesin. aileme her ay para yardiminda bulunurum istemedigim halde. her ay acliktan ölüyoruz diye vijdan yapip illa birseyi kilitlerler. cocugum oldu artik olmaz ev almak istiyoruz dedim iyice azittilar. ben yok dedikce her beni gördüklerinde ellerinde parayla geri dönerler...

En iyisi kimseden birşey beklememek. Yapabildiğini kendin yap. Benimde son 15-20 günüm annem geldi memleketten yardıma ama ayakta duracak halim yok yine her işimi kendim yapıyorum. Evimde hiç bişeyi beğenmez, güneşliklerimi yeni almıştık 2 yıllık bile değil bana bir sürü masraf yaptırıp aldırdı yenisini. Bebeğin odasını kendi alacak ama eşimle ben bebek odası istemiyoruz beşiği var sonuçta. Bi kaç yıl beşikte uyur. Çocuk odası takımlarına bakıyoruz annemde bebeğe bebek odası alınacak diyor. Mutfakta sürekli bişeylerin yerini değiştiriyor. Eşim bazen gündüzleri evde oluyor ona tahammül edemiyor. Adamı evinden mi kovuyum ne yapıyım. Walla son günlerim annem yüzünden berbat geçiyor. Daha da kimseyi yardıma ne çağırırım ne de bişey beklemem. Hayırlısıyla sağ salim sağlıklı doğuruyum yeter.

sen çalışıyosun
eşin çalışıyor

sana neden yardım etsinler anlamadım.

Canim memursun diye para bol saniyolar

Bende kendi ailemden hiçbişey görmedim. Doktora yapmış eşiyle yurt dışında master yapmış abim bebeğime 1 gr altın taktı. 1 tane kıyafet almadi.
Diğer abim şirket sahibi hic bisey takmadı babamlarda öyle. Ha giysi vs aldılar o ayri.
Ablam sağolsun hastane çıkısını aldı kızıma.
Ama ele güne karşı bekledim yani.
manevi olarakta ben bişey istemedim ama en azından 1 ceyrek takarlar diyodum.
Garip hissediyorum çok seviyolar bizi ama neden böyle hic bisey yapmak istemediler anlayamadım
Annem abimin esinin doğumlarında çiçeğin içine takar hastaneye götürürdü altınını ayrım olmuş gibi hissettim.

Ben de memurum ayni sizin gibu 2 yil aileme calistim hala ihtiyac oldugunda destek olurum kardesime harclik veririm, ben de hamileyim ama ailemden birsey beklemiyorum esim de ayni seyi soyluyor kimseden istemem birsey ben alirim herseyini diyor, kendi babam simdi imkanm yok yapamiyorum ama biraz buyuyncr odasini alirim diyor ben de bunaltma kendini onemli degil diyorum...babamn oyle demesinn sebebi de abimn cocguna oda aldilar daha yeni ama onlarin almaya durumu yoktu ve yegenimin ihtiyaciydi babamda borca girip aldi benm icimden hic bir ayrim dusuncesi gecmedi neden bebnm cocuguna yapilmiyor demedim cunku abimn durumu yoktu almaya ve o benm yegenim onunla yarisacak degilim...ailemiz bizi yillarca okuttu simdi iki senenin lafini yapmak ayip geliyor bana

Mesele ne biliyormusun ıkı sene uc bes sene deil ben her anımda yalnızdım ailem beni okuttu evet ama saglık meslek lisesi cıkıslıyım ve 16 yasımdan beri calısıyorum zaten kendim okudum bile dyebilirm hic bklemedim atandım kendime bi araba aldım borcunu odeyemeden stmk zorunda kaldım benim dururum mukemmel deil memur maaaso bi aileyi gecindrmiyor bi besik sorduk en az 1500 tl ici dısı hastane ve dgum masrafları hakeza amdi burda ahkam kesenler var yok ne bekliyosun blmem ne sanırım onlar kendine musluman yarın ben cocuma yapmıycakmıyım hadi ne halin varsa gör demem ekskleri tamam larım yani ben cevremde ole basıbos brakılan biri gormedim daha mutlaka kvilide yada anne bi ceyrekte olsa takdı bide ailelerin ilk torunu daha konusmaka erken tabi ama bence aileler her daim brbrine destek olmalı birine az birine cok deil arkadsım var b tane memur ev aldı esiyle bir gram destek grmedi kmseden cok ta zorlanıyor ama erkek krdesi evlendi kzıın oglana hemen ev aldı babası kızına ypmadı mesela bu hakmı ? Degişik seyler ama tabi madd yoksa maneviyat var allah yokluklarını gostermesin

Onlar alınıyor canım az cok kıyafet. Blmem ne yoksa anadolu adeti ayagına erkek tarafı cocuk odasını kız tarafına kitliyor benim ailem 2000-3000 tl lk bi oda karsılayamaz mesela bliyorum olsa yaparlar ama dyorumya en azndan uc bes destek bi seylerin karsılanması az da olsa insanı mutlu eder hem hemde hafifletir hersey okdr pahalıki burda kendin yap memur sun blmem ne dyorlar memur maaslarınzaten 10000 tl felan da :) herkes şaka gbi

Ama siz ayrim yapildigindan bahsetmiyorsunuz ki bebegimr yapilmadi diyorsunuz...ailenizin durumu el vermiyor demek ki bazi seylere cocuk dogunca elbet hediyesini yapar, siz de bundan sonra ailenize birsey yapmazsinz, aileniz brsey yapmadi ben kendim okudum diyorsunuz ama masraflarinizi karsilamislardr yani ne yapacaklar anlmadim...ben de ailme kredi cekip ev aldim simdi bebegm olacak beklemiyorum ve inan neyin ne kadat pahalai oldugunu ben de biliyorum eger durumunz cok pahalisina yetmiyorsa uygununu alin...biz dugunde de kendimz yaptigimz icin asiri ucmadik ve elimzdekiyle borcsuz evlendik ve yaptigmz en iyi seydi bu...esimn ailesinden beklentim yok zaten ortak is orta hesap alisverisi ortak hesaptan yapiyoruz ha onlar almis ha biz o hesaptan almisz fark etmiyor yani

Ailemiz de olsa kimseden birsey beklememek gerek, en guzeli herseyi kendinizin yapmasi. Tabi sorup etseler insanin hosuna gider. Yataktir, bebek arabasidir, pusetidir buyuk esyalari biz kendimiz aldik, annem bir suru kiyafet, takim getirdi, babamla bir de bir kolye yaptirmislar, dogum hediyesiymis. Kayinvalidem de bir suru kiyafet getirmisti, bir de altin takti, ayrica da orgu de yapmisti sagolsun. Acikcasi mutlu oldum tabi ki hediyeler icin, ama inanin bavullarinda cikarana kadar hic bilmiyordum, bir beklentim de yoktu, benim icin en onemlisi kalkip yanimiza gelmeleriydi.

Çalışıyorsunuz şükür edin bence. Ya çalışmasaydınız? o zaman ne yapacaktınız. Kimse size maddi destekte bulunmak zorunda değil. Evet yapsalar hoş olur ama bu onların tercihi. Çocuk odası olmasın belli bir yaşa kadar,sorun mu? Yada 10 çift zıbın değil de 5 çift olsun. Azla yetinin bence heee bir de şükür edin tabi

Sen iki sene maaşını vermiş ailen 20 sene sana harcamış ayrıca ekonomik kriz bi sana vurmadan ailenle vurdu sağlıkla yerinde olsun da başka ne istiycen

Benim annem ben calisiyorum maasim var diye ogluma altin takmadi. Kimseden hicbir sey bekleme. Beklenti ne kadar az olursa o kadar mutlu olursun. Ilerde isine de kimseyi karistirmazsin

Ayrica bekarliktan beri her seyi kendin yaptigin ustlendigin icin alismislar. Simdi de o yapar diyorlardir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…