Annemin yalanlarından bıktım😕?

Nezormusbu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
331
391
103
26
Merhaba,

Benim derdim annemle. Annem olmamış şeyleri olmuş gibi anlatıyor ama hastalık falan değil. Kendi düşüncelerini, söylediklerini sanki ben düşünmüşüm, söylemişim gibi anlatıyor. Ve bunu sadece bana yapmıyor babama falan da yapıyor. Mesela ben bir eteğe bakıyordum bana dedi ki fazla kısaymış bacakların cok görünür ben de üstelemedim etek gerçekten kısaydı baya. Bu olayı arkadaşına şöyle anlatıyor bir etek bakıyormuşuz annemde bana bir etek göstermiş sonra ben demişim ki anne o etek cok kısa ben onu giyemem asla öyle bir şey demedim.

Diğer bir örnekte bugün oldu. Ben üniversite 4. sınıftayım ve bölümümü sevmiyorum en basından beri. Üniversiteyi kazandığım yıl babama dedim ki bu bölümü okuyacağıma bir sene daha hazırlanayım başka bölüme gideyim. Babam bana okuyacaksan oku okumayacaksan okuma dedi ben mecbur kayıt yaptırdım. Bu konu bu şekilde kapanmıştı. Bugün annem kuzenime diyor ki ‘ Biz kızımızın istediği bölümde okumasını söyledik. Hatta ilk senesi bittiğinde babası dedi ki istemiyorsan başka bölüme geç hayatını sevmediğin meslekte harcayacağına bir iki yılın gitmiş olur dedi.’ Ve kesinlikle böyle bi şey de olmadı cünkü babam bana öyle dese ben anında bırakırdım okulu.

Bu şekilde yaşadığım bir sürü olay var kendi düşüncelerini başkaları düşünüp söylemiş gibi anlatıyor, cok sinirim bozuluyor gerçekten böyle yapma diyorum umursamıyor bile bıktım bana önerileriniz var mı

Sizden görmek istediği tepkileri insanlara siz vermissiniz gibi anlatıyor.
Kötü şeylerde dememiş hiç.
Etek konusunda zaten kısa demissiniz içinizden.
Üniversite olayını da sizi yuceltmek için söylemiş gibi geldi.
Hic kötü bir örnek vermemissiniz bu yüzden neden bunu kafaya taktiniz anlamadım.
Çok doğru psikoloji değil ama kötü bir şey yapmıyor

Annenizin psikolojisi bozuk ,çıkışı psikiyatr malesef

Ben hakkımda böyle konuşmasını sevmiyorum. Evet görünürde kötülük yapmıyor gibi duruyor ama en büyük kötülüğü yapıyor bana . İnsanlara ben sürekli ders çalışırmışım, üniversite hayatında cok başarılıymışım (ortalama bi öğrenciyim), akademisyen mi olsam, özel de mi çalışsam karar veremiyormuşum falan insanlara böyle anlatıyor ve insanlar benden cok büyük beklentiler içine giriyor ben de kaygılanıyorum bu beklentileri karşılayamazsam diye.
Bu sadeve ilk aklıma gelen iki tanesiydi bunu hep yapıyor. Kötü bir şey dememiş diyorsunuz ama isterse mükemmel şeyler söylesin sonuçta onlar benim fikirlerim değildi

Annenizin psikolojisi bozuk ,çıkışı psikiyatr malesef

Ben pdr okuyorum zaten ve bununla ilgili araştırıyorum sürekli ama hasta olduğunu düşünmüyorum. Bu konuyu kendisiyle konuştuğumda sen öyle söylemiştin diyip gülüyor asla ciddiye almıyor beni

Ben pdr okuyorum zaten ve bununla ilgili araştırıyorum sürekli ama hasta olduğunu düşünmüyorum. Bu konuyu kendisiyle konuştuğumda sen öyle söylemiştin diyip gülüyor asla ciddiye almıyor beni
Hayırlı olsun ama böyle bir karar vermek başlı başına bir uzmanlık ,psikyatri görsün

Bazi insanlar bu şekilde kendini mutlu ediyor.
Olmadı psikologa gotureceksiniz.
Pdr okuyabilirsiniz lakin tanı koyamazsiniz uzman gerek

Mümkün mertebe aynı ortama girme annenle dısarda, evin icindekilerde zaten annenin huyunu bildikleri icin cok dert edinmezsin kendine sıkma canını

Aynı anneannem
Biz çözüm bulamadık

Benim yanımda olması önemli değil ki ben yokken de böyle şeyler uyduruyor

Hayalinde olusturdugu evlat figürünü dısarıya vurus sekli bu bikac sene sonra senin karakterinin oturdugunu olgunlastıgını gordügünde boyle yapmaya devam etmeyecektir goreceksin

Sanırım annenizin fikirleri bu zamana kadar çevre tarafından onaylanmamış.
Toplum içinde kabul görmek için savunma mekanizması geliştirmiş. Her şeyi çevrenin onaylayacağı şekilde anlatıyor..

Sizi suçlu gösteriyor yani. Söylediğinin arkasında durmuyor. Hasta değil diyorsunuz ama hastalık bu. Bildiğimiz yalan yani. Beni ciddiye almıyor demişsiniz fazla mı yumuşak yuzlusunuz? Birkaç kere sert bir şekilde uyarın. Bir daha böyle bir şey yaparsa sizin yanınızda, olayın doğrusunu anlatın. Benim annem yalan söylüyor deyin de küçük düşsün anlasın yanlisini

kötü bir şey mi diyor kadın neyi bu kadar rahatsız ediyor bu dediklerinin anlamadım

Bana daha farklı göründü, verdiğiniz örnekler hiç yaşanmamış değil içeriklerinde değişiklik var, yanlış hatırlıyor gibi.
Annenizin hafızasında bir problem olabilir mi?
Bu konu dışında sık sık unutkanlıkları oluyor mu acaba?

Bence annenizin beyninde bir sorun olabilir. Belki de olayların gerçekten onun dediği gibi olduğunu zannediyordur. Bence gerçekten kafasından geçenleri öğrenin. Senin sağlığın için soruyorum deyin. Eğer inanarak anlatıyorsa beyniyle ilgili nörolojik bir sorun olabilir. Yok, yalan söylediğinin farkında olarak anlatıyorsa, psikolojik bir sorunu var. Yani her halükarda bir problemi var. Niye hiç sorun yokmuş gibi düşündüğünüzü anlamadım.

Bence bir uzmandan yardım alın. O gitmese bile siz gidip anlatıp, yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını öğrenin.

neden annenizde inatla sorun olmadığını düşünüyorsunuz?
pdr eğitimi almanız tanı ve teşhis konusunda uzman olduğunuzu göstermez ki sadece daha bilgili olduğunuzu gösterir.
bunlar ciddi belirtiler. hele öyle olduğuna inanıyorsa daha kötü.
yine de siz bilirsiniz tabi ki sizin anneniz.
peki bir hastalığı yok, doktora da götürmüyorsanız bizim buradan ne yapmamızı nasıl bir tavsiye vermemizi istiyorsunuz?

Sanki kayınvalidemi anlattınız. Aldığını almadı olur almadığını aldı söylediğini söylemedi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…