• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle babam boşanınca,babama kim bakıcak düşüncesi

Ev işi bilmez,yemek yapmayı bilmez
Öğrenseymiş. Atla deve değil.

Ölümlü dünya diye düşünmeden başkalarına eziyet eden bir insan neticede.
Tamam babanız, ama o da anneniz.
Hayatta huzurdan, sevgiden güzel, mutlu eden ne var? Kendi ailesi için bunları acımasızca bozan bir adama kendi başının çaresine baksın demekten başka çare yok bana göre.

yaşı kaç

biraz önce masamda karşımda oturan 67 yaşındaki bey 6 yılı aşkın süredir eşinden ayrı

bir sürü de hastalığı var

yıllardır tanırım

üstü başı da temiz hali tavrı da düzgün

emekli maaşı var onunla kendine bakıyor

geçen sohbet ettik evde sütünü pişirip yoğurdunu da yapıyor alışverişini de

evet belki sarma dolma yapmıyor ama hayatını ona göre planlayıp bazı şeyleri de dışarıdan yiyor

temizlik yaptım yoruldum dedi geçenlerde bir sohbette ben kendimden utandım zira yarı yaşındayım ve ben kendi evimde temizlik yapmıyorum onun yaptığı kadarını yapsam yerimden kalkamam

babanız çok yaşlı değilse yeni hayatına uyum sağlar bu kadar dert edilecek bir durum yok

bir de sonuçta ölümün kime önce geleceği de belirli değil

bir yakınımızın babası alzheimer idi o erken vefat eder derken annesi vefat etti baba 90 küsür yaşına kadar yaşadı

babanıza bu endişelerinizi yansıtmayın halledersin sen deyin motive edin

Herkes yaşadığını çekmeli, baban iyi bir baba ve eş olmamasının cezasını yalnız kalarak ceksin. Bence kardeşiniz cooook haklı. Siz annenize destek olun.
Zaten baba anlattığıniz gibi ailesiyle göbek bağını kesememiş biriyse annesine gider, onun dizinin dibinde mutlu mesut yaşar.

Annenize yaptığı haksızlıkların bedelini o şekilde ödeyecekse ödesin zaten.

babanı düşündüğün kadar anneni düşün ve kurtulması için çaba sarf et.
koskoca adam, hayatını kendisine adamış bir kadının hayatını karartırken ileride bunların olacağını düşünmeli ve ona göre davranmalıydı.
şimdi otursun yapsın kendi işlerini baksın başının çaresine.
senin annen hizmetçi mi ki babana bakmak zorunda olsun?? veya baban kör topal çolak mı??

Belediye baksın!
Çok ciddiyim!
Sizi,annenizi üzerken iyi,ama yaşlanınca,hatalanınca yanında kim olacak?
Yani ben olsam "kimlerle hoplayıp zıpladıysan onlar baksın" derdim.
Çok acımasızca gelebilir ama o da acımamıştı!

yorumlar şahane gerçekten

arkadaşlara katılıyorum

annesi ve babası ayrı bir çocuk olarak yukarıdaki tavsiyelerin hepsini uyguladım

zerre pişman değilim

babam sevgilileriyle gezip tozarken annem kendini unutup bizim dermize düştü gençliğinin en güzel zamanları üzüntüyle geçti

annemin babamdan çektiklerini ben telafi etmeye çalıştım hala çalışıyorum

birlikte tatile gideriz ne isterse alırım gezdiririm vs...

gözlerindeki mutluluk herşeye değer

babama yıllarca sen nasılsın bile demedim onu bile haketmedi çünkü

sanki ananız anne karnında mı öğrendi yemek yapıp koca bakmayı?
mantığa bak ya. çektirmiş kadına, aç karnını da doyursun bi zahmet.
ama ne!!

konu sahibi bırakın da anneniz biraz hayatını yaşasın hee?
keşke siz küçükken boşansaymış hatta

babanızın annesi babası yok mu? ona da zamanında çok kolladığı ailesi sahip çıkar herhalde

babanız alışır yalnız yaşamaya sonra da evlenir

arkadaşlara katılıyorum

annesi ve babası ayrı bir çocuk olarak yukarıdaki tavsiyelerin hepsini uyguladım

zerre pişman değilim

babam sevgilileriyle gezip tozarken annem kendini unutup bizim dermize düştü gençliğinin en güzel zamanları üzüntüyle geçti

Öyle yaşayan biliyor...
Gerçi arkadaş da yaşamış amma bilemedim.
Merhamet hakedene verilir.
Ana-baba olmak onlara meleklik statüsü vermiyor.
Öyle arkandaki dağ,yaslandığın bağ muhabbetleriyle büyümedim ben hep tırmalayarak,düşe kalka, canım acıya acıya geldim bugünlerime,çok şükür. Huzurumu bozmalarına izin vermem ben!

arkadaşlara katılıyorum

zerre pişman değilim

ne kadar güzel evlatsınız :KK200:
benim babam da dostu ile gezip tozup ondan çocuk yaparken ailesi de o kadını sahiplenmişti
çocuklarını yeğeni benimsemişlerdi.. anacığımı 37 yaşında kaybettim ben 14 kardeşim 9 yaşındaydı :(
bizi teyzemler büyüttü o kadına vermediler

şimdi babamı 3. eşi terketti hastalandı çünkü yapayalnız kaldı.. ailesi ilgileniyor
benim yapabileceğim ancak yanına gidip gelmek bide parasal yardım dedim keza kardeşim de öyle
herkes ettiğini çeker!!
Annenizi Allah başınızdan yanınızdan eksik etmesin
efkarlandım yine

yalnız konu sahibini de anlıyorum
babama üzülmüyor muyum üzülüyorum
Allah yardım etsin yine de

benim babam da dostu ile gezip tozup ondan çocuk yaparken ailesi de o kadını sahiplenmişti
çocuklarını yeğeni benimsemişlerdi.. anacığımı 37 yaşında kaybettim ben 14 kardeşim 9 yaşındaydı :KK43:

şimdi babamı 3. eşi terketti hastalandı çünkü yapayalnız kaldı.. ailesi ilgileniyor
benim yapabileceğim ancak yanına gidip gelmek bide parasal yardım dedim keza kardeşim de öyle
herkes ettiğini çeker!!
efkarlandım yine

Nur içinde uyusun anneciğin inşallah...

Annenize bu kadar çektiren birini neden düşünüyorsunuz ki.
Eli ayağı tutan her insan evladı yemek yapmayı, evini derleyip toplamayı ve yaşamayı öğrenir. Kimse anasının karnında öğrenmedi bunları değil mi?
Haa hastalık olur o zaman tabiki evlatları bakacak.
Ama her haltı yemiş adamdan yakasını kurtarmış bir kadına destek olun siz öncelikle.
Benim anladığım siz babanız üstünüze kalacak diye korkuyorsunuz gibime geldi.

Belediye baksın!
Çok ciddiyim!
Sizi,annenizi üzerken iyi,ama yaşlanınca,hatalanınca yanında kim olacak?
Yani ben olsam "kimlerle hoplayıp zıpladıysan onlar baksın" derdim.
Çok acımasızca gelebilir ama o da acımamıştı!

Kesinlikle katılıyorum. Sefasını başkasıyla kimlerle sürdürdüyse şimdi de onlar baksın.
Öpüyorum seni fıstık.
:KK68:

Annem yıllardır süren huzursuzluğun,kavganın sonunda boşanma kararı aldı,babam istemese de ayrılmayı annem çok istiyor,ben de ayrılmalarını istemiyorum ama annem çok çektiği ve mutlu olmasını istediğim için sesimi çıkarmıyorum

Ama aklımda sürekli düşünceler var.belki artık kavga içinde olmucaz,asık surat görmücez,günlerce küslük olan huzursuz bir ortam olmucak ama ben hem annemi hem babamı ayrı ayrı düşünücem

Babam çok çektirmiş olmasına rağmen,biz çocukken bizle ilgilenmeyip ailesine ve arkadaşlarına düşkün olmasına rağmen,anneme iyi bir eş olmamasına ve sorumsuz olmasına rağmen ben yine de babam için üzülüyorum
Ev işi bilmez,yemek yapmayı bilmez,yarın öbür gün yaşlanıcak elden ayaktan düşücek,hasta olduğu zamanlar olucak yanında kim olucak diye sürekli düşünüyorum
Benim de çoçuğum var ya başka bir şehire gitmemiz gerekirse ya da şu an çalışıyorum evde yorgunluktan halim kalmıyor yani nasıl olucak
Babanda aklını başına alsaymış bunları düşünseymiş diyen olur haklı da ama işte ben yine de bir taraftan üzülüyorum,Kardeşim hiç üzülmüyor
Annem kendi işini kendi görür ki yarın öbür gün onu yanıma bile alırım ama babam?
Annesi babası boşananlar nasıl düzen kurdunuz,anneniz ve babanızla aranız nasıl,sorumluluklarınız?bana yol gösterir misiniz?
Babanı hemen evlendir biriyle sonra da bayramdan bayrama

Öyle yaşayan biliyor...
Gerçi arkadaş da yaşamış amma bilemedim.
Merhamet hakedene verilir.
Ana-baba olmak onlara meleklik statüsü vermiyor.
Öyle arkandaki dağ,yaslandığın bağ muhabbetleriyle büyümedim ben hep tırmalayarak,düşe kalka, canım acıya acıya geldim bugünlerime,çok şükür. Huzurumu bozmalarına izin vermem ben!

öyle vallahi

sonuçta babadır dediler mi cinlerim tepeme çıkıyo babalık yapıyosan babasındır

merhamet hakedene verilir bencede

diğer babalar enayimiydi evliyken sevgili yapıp çocuklarını hiçe sayıp gezip tozmadı baba gibi baba oldukları için tabikide

zamanında görüp geçirince babaya bile eyvallahı kalmıyomuş insanın

çocuklarını yeğeni benimsemişlerdi.. anacığımı 37 yaşında kaybettim ben 14 kardeşim 9 yaşındaydı :KK43:

herkes ettiğini çeker!!
efkarlandım yine

çok teşekkür ederim

Allah annenize rahmet eylesin

gözümden yaş aktı vallahi

bence 3 kuruşu bile haketmiyor babanız bi garibanı sevindirin daha iyi

öyle vallahi

sonuçta babadır dediler mi cinlerim tepeme çıkıyo babalık yapıyosan babasındır

merhamet hakedene verilir bencede

diğer babalar enayimiydi evliyken sevgili yapıp çocuklarını hiçe sayıp gezip tozmadı baba gibi baba oldukları için tabikide

zamanında görüp geçirince babaya bile eyvallahı kalmıyomuş insanın

çok teşekkür ederim

Allah annenize rahmet eylesin

gözümden yaş aktı vallahi

bence 3 kuruşu bile haketmiyor babanız bi garibanı sevindirin daha iyi

Sana da helal olsun anneciğinin elinden tutmuşsun. Atladım sanma sakın. Allahım razı olsun ne hayırlı evlatsın.
Zaten bakıyorum da böyle annecim,babacım diyenlerin hep ailesinde sorun çıkıyor.
Evlat anayı babayı sallamayınca aile dört dönüyor yavrum diye.
Hepimiz imtihandayız yani.
Para yardımı konusunda hemfikirim.
Ben muhtaçken bana elini uzatmayan babaya 1 liramı vermem.
İlla hayır yapılacaksa Lösev var.
Beter olsun demem hiç kimseye de. Allahım bana ve sevdiklerime uzak tutsun yeter. Neydi o,çarşısına pazar versin!

Hep derim insan eti ağırdır.
Babanıza söyleyin hemen evlensin düzenini kursun .
Sizde annenizde hayatınıza bakın ,yapacak bir şey yok...
142-gif.1318291
Insan eti ağırdır ne demek?

Bende böyle bir ailenin çocuğuyum.
Kendimi annenizin yerine koyunca evlat olarak tam bir hayal kırıklığısınız.
O kadar merhametliyseniz annenize eziyet adam için annenizi hizmetini görmesini istemezdiniz.
Babanızla kan bağı olan sizsiniz bu kadar dert olduysa alın bakın.

Back
X