Annemle evi ayırma süreci ve acılar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Louder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annemin de maaşı vardı, maaşı bende yaşadığı sürede bana verdi. O yüzden para konusunda bir şey diyemem. Ha annemin parasını yedim de diyemem. Çünkü ayrı evi olduğunda o maaşını bitirirdi üstüne ben sağlam destekler sağlardım. Yani benden ayrı olsa zaten ben daha para veriyor olacaktım. Benleydi, parayı ben aldım diyebiliriz. Ha ilk 10 ay abimin takıldığı eve kira ödedi, çok az bir para alıyordum o yüzden

Böyle davranmaya başlayacağını asla bilmiyorduk, annem eşimi çok severdi, biz tartışsak eşimi desteklerdi. Araları çok iyi oldu hep. Böyle gidecek zannederek yanıldık ve mahvolmuş oldum.

Yukarıdaki mesajlarda da açıkladım, bu konuda içim rahat ama yine de olanlar yüzünden çok acı çekiyorum

Huzursuzluk çıkarmasa bir süre daha bence ayırmak istemezdiniz. Yaptıklarının sonuçlarından da kaçıyor sanırım. Bu arada eşin de maşallah iyi biriymiş, kadın olsun erkek olsun kayınvalideyle 2 sene yaşamak kolay değil. Sonsuza kadar sürmezdi ama dediğim gibi huzursuzluk çıkarmasaydı idare ederdi daha bence.
Bir de sana ceza vermek için de o eve geri gitmiş. Sen vicdan yap diye, gitmek istediği için değil. Dayanamayıp geri döner bence birkaç güne senden ses çıkmazsa.

Annesinin evi torbacıların girip çıktığı bir yer olmuş. Kadının başka çaresi yokmuş o an zaten. Ki sadece çocuk baktırmak için istemiş olsalar temelli kalma durumu olunca tabi ki kal geçinir gideriz demezlerdi diye düşünüyorum.

annem babam bile olsa ben çekirdek ailemin içinde topluca yaşayamam doğrusu. siz baya iyi idare etmişsiniz.Annenizin şimdiye kendisi düşünmesi ya da rahatsız olması gerekiyordu bu durumdan. büyük konuşmuyorum ama ben kendim de yaşlansam bile başka bir aile ile birlikte yaşamaktan rahatsız olurum. anneniz çıldıracağına daha makul bir çözüm bulalım diyebilirdi, size yakın bir ev bile tutulabilirdi mesela. eşinize kendi evinde bağırıp laf sokması da olacak şey değil bence. işte yakınlık artınca böyle yüzgöz olunuyor. canınızı sıkmayın, telaşla ve üzüntüyle davranmayın mantık çerçevesinde davranın. eşinize de söyleyin üstünüze gelmesin, anneniz orada burada konuşuyorsa siz ne yapabilirsiniz gidip ağzını bantlayacak haliniz yok. çok muhabbet tez ayrılık getirir demişler.

Çok teşekkür ederim abla, çok şükür oğlum iyi. Yaraları yine var ama biraz da bıraktım o konunun peşini. Hiçbir şey çıkmayınca testlerde. Şu zor günleri bir atlatsam. Çok acı çekiyorum. Eşimi kötüleyip duruyor bağımlı abimi üstümüze kışkırtmış oluyor ya gelirse diye de hep tedirginim.

Huzursuzluk çıkarmasa eşim asla gitsin demezdi, tanıyorum onu. Eşime sürekli laf sokmasaydı vs. böyle yaşar giderdik. Gidecek başka yeri olmadığı için o eve gitti, başka çaresi yoktu çünkü. Geri döner mi bilmiyorum ama dönerse hayatımın en zor durumunda kalmış olurum çünkü artık olmaz

O zamanlar ona ayrı ev açacak durumum da yoktu bir de. Kendim de ev taşımıştım abimden kaçma derdine. Bir de ona ev tutsak yeniden bağımlı abimi yanına alma eğilimi vardı. Onca emek boşa gidecek diye düşünüyorduk.

Böyle davranmaya başlayacağını asla bilmiyorduk, annem eşimi çok severdi, biz tartışsak eşimi desteklerdi. Araları çok iyi oldu hep. Böyle gidecek zannederek yanıldık ve mahvolmuş oldum.
Anne evladıyla bir ömür iyi geçinemezken damatla nasıl iyi olabilir ki hep?

Eşiniz annenize el ancak size aile. Bu düşüncesi çok yanlış. Maalesef anneniz bencil.

Zaten biz öyle demiştik. Evini tutar beraber döşeriz, gelir temizliğini de yaparım, her şeyinle yine ilgilenirim, torununu getiririm sen gelirsin dedim. Bu evde istenmiyorum diye çıldırdı.

Eşinin arkasından dediği onca laftan sonra dönerse tabi zor olacak. Ve bağımlı abi olayı tümden kötü. Hangi akla hizmet sizin güvenliğinizi riske atabiliyor? Anne olarak bunu yapmamalıydı.
Valla Louder inan senin adına üzülüyorum, seçmediğin şeyler için senelerdir korku içinde yaşaman büyük haksızlık. Herkes gibi özgürce korkmadan kocanla çocuğunla mis gibi yaşamak senin de hakkın. Buna engel olan her kimse abin olsun, annen olsun hayatında istememek en büyük hakkın. Bir salsınlar seni ya, bu ailede doğdun diye mecbur musun bunları yaşamaya?

Anneniz en başta neden evine aldı bağımlı abinizi? Bunu öngöremedi mi kimse Sonuçta evladı da olsa o artık başka biri kendinde değil. Annenizin hayatı da tehlikede onun yanında. Siz zaten yanınıza alarak üzerinize düşeni kat kat fazlasıyla yapmışsınız. Herkes torun bakıyor sonuçta o zaman herkes beni kullandınız diyip çocuğunun evine yerleşsin

Anneniz büyük nankörlük etmiş bence, sakın kendinizi suçlamayın ve üzülmeyin. Ayrıca eşinizi de düşünmenizin nesi yanlış ki? Eşinizin annesi aynı durumda olsa, sizinle yaşayıp size sürekli laf atsa siz ne yapardınız, ben gitsin diye kavga çıkarırdım. Eşiniz de iyi dayanmış.
Sonuç olarak abinizden kaçmış, siz yardımcı olmak istemişsiniz ve yeter artık dediğiniz kısımda yine abinize dönmüş, siz kötü olmuşsunuz. Bir insanı 40 yıl sırtında taşı, bir gün indir, beni 40 yıl taşıdı demez ama 1 gün indirdi der.

Ben evlenip gidince yalnız kalmamak için aldı. Çok uyardık yapma etme dedik ama dinlemedi. Onun yüzünden bir evden atıldı, sonra başka ev tuttular onların da meseleleriyle ben uğraştım. Sonra abim o tutulan evi berbat etti işte.

Zaten biz öyle demiştik. Evini tutar beraber döşeriz, gelir temizliğini de yaparım, her şeyinle yine ilgilenirim, torununu getiririm sen gelirsin dedim. Bu evde istenmiyorum diye çıldırdı.
gerçekten çok enteresan bir sınır ihlali. evde istenmeyedebilir. karı koca çekirdek aile olarak yaşar zaten. boşuna kanser olma korkusu yaşayacak kadar kendinizi üzüyorsunuz. mantıksız davranışlar sergiliyor anneniz, rahatlayın biraz çekirdek ailenizin tadını çıkarın. baktınız gönlünüz elvermeyecek bir yere gidiyor konu sana bir ev tutalım der yine elinizi uzatırsınız ama bu konuyu düşünmeyin bile artık bence. üstelik bunca üzülmeye hakkınız da yok, sizin de küçük size muhtaç bir bebeğiniz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…