Annemle evi ayırma süreci ve acılar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Louder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.352
15.374
448
Merhaba,
Yine maalesef hayatımın en zor zamanlarından birini yaşıyorum. Fikirlerinizi almaya geldim.
Aralık 2022'de 6 aylık hamileydim. Annemle yakın oturuyorduk, annem bağımlı abimle yaşıyordu (ben evlendikten sonra abimi yanına aldı yalnız kalmak istemediği için). Abim çalışmadığı için evin geçimine ben destek oluyordum, sigaralarına kadar alıyordum. Senelerce bu böyle sürdü.
Abim bir gün içip olay çıkarınca annem bizim eve kaçtı. Annemin evi torbacıların girip çıktığı berbat bir hale gelmişti. Onu o ortamda bırakamadım. Çok zorlu süreçlerden geçtim ve evi taşıyarak annemi yanıma aldım. Bu süreçte doğum yaptım, bebeğimi birlikte büyüttük (eşim de evde, annemle beraber baktılar). İyi geçiniyorduk. Annem bir yandan evinin kirasını ödüyordu eşyalarını dağıtmak istemediği için. Sonra abim o evdeki kombiyi söküp sattı. Annem de eşyalarını satıp eve kombinin aynısından taktırmak zorunda kaldı ve böylece temelli bize yerleşmiş oldu. Eşim de ben de anneme dedik ki eşyaların gitti diye üzülme, bizle kalırsın, geçinir gideriz düzenimizde. Bu süreçte annem çok iyiydi ve bize hiç müdahale etmiyordu.
Gel zaman git zaman o huzur ortamı bozuldu, annemin laf sokmaları başladı eşime, evde bir huzursuzluk hakim olmaya başladı. Karışmalar, müdahaleler başladı. Mesela eşim karpuz kesmiş tezgahta bırakmış "Bu ne ya alın şunu şuradan" diye bağırması. Bu sadece bir örnek.
Mesela eşim çocukla ilgilenirken "şöyle yapma" diyemiyordum, annem de ağız burun yapar eşim alınır diye.
Sonuçta birkaç ay önce evi ayırmak istediğimizi söyledim. Çıldırdı, kavga çıkardı, beni kullandınız dedi. Dedim ki anne 2 sene burada çocukla ilgilenmeden hiçbir şeye elini sürmeden otur, maaşını da güzelce biriktir. Sana güzel bir düzen kuralım. Zamanla ortalık duruldu. Ama evi ayırma fikrini hiç kabullenemedi, arada huzurlu devam ettik, arada laf sokmaları oldu. Ben arada kaldım, eşimle hep bir sorun.
Sonuçta yine bir laf sokma, gerginlik yaşanan gecede ev baktım, sabah da anneme söyledim. "Çok kötüsün neyin var hasta mısın" dedi. Bu olanların bana nasıl acı verdiğini bilseydin asla bunları yapmazdın dedim. Üzüldü vs.
Antep'te yaşayan bir abim var. Evli ve bir kızı var. O gece abime mesaj atmıştım. Konuştum ertesi sabah, ne kadar bütçe ayırabilirsin, ortak şekilde bu evi tutalım, ayarlayalım diye. Zaten annemin evini ayırırken abimle ortak masrafları karşılayacağımızı biliyorduk hepimiz. Annem de biliyordu. Beraberken de bunlar konuşulmuştu. Ama ben bundan anneme bahsedince annem çıldırdı, sen oğlumdan nasıl para istersin diye. Beddualar ve hakaretlerle evi terk edip bağımlı abimin ve babamın yaşadığı eve gitti (babamla 30 sene önce boşandılar ama normal arkadaş gibi görüşüyorlardı).
Abim de temelli annemle yaşamak istemiyor, senin yaşadıklarını ben yaşamak istemiyorum diyor. Anneme bir ev tutmadan geçici olarak da alamam çünkü sonra ona nasıl git derim, diyor.
Annem evden giderken kocan için beni istemedin falan dedi. Kocan da kocan falan dedi. Herkese kocası kızımı dolduruyor diye anlatıyor. Oysa eşim anneme bir kelime bile saygısızlık etmedi. Tabi ki gelip bana anlatıyordu kırgınlıklarını vs. ama anneme bir mimik bile yapmamıştır.
Bense şimdi berbat hissediyorum. Annemi zor durumdan kurtarmış olmama rağmen şimdi onu ben zor durumda bırakmışım gibi, hainmişim gibi hissediyorum. Çok zor durumdayım ve çok acı çekiyorum. Bu sürecin sonunda kanser olacağımı hissediyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Atladığım detaylar çoktur, sorarsanız cevaplamak isterim.
Teşekkür ederim vaktiniz için...

Annenizi bağımlı abinizin yanından kurtarmışsınız. Kendinizi kötü,suçlu ya da hain evlat olarak düşünmeyin. Elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız. Anneniz evliliğinizi etkiliyor size müdahale ediyor, eleştiriyor. Nereye kadar böyle devam edecek? Birkim yapıp ayrı eve çıkması en iyisi olur.

Beddualar ve hakaretlerle evi terk edip bağımlı abimin ve babamın yaşadığı eve gitti
Anneniz göz göre göre yine dönmüş o eve. Bu onun seçimi.
Annem evden giderken kocan için beni istemedin falan dedi. Kocan da kocan falan dedi.
Sizi bu şekilde manipüle ediyor. Anne de olsa sınır koyulmalı. Moralinizi bozmasına izin vermeyin.

Seninle önceden bu kardes konusunda konusmustuk tekrar uzun uzun anlatmayayim. Bundan şöyle 15 sene falan önce ben daha öğrenciyken annem bir gün arayıp, ben de Ankaraya geleyim birlikte yaşarız demişti. Ben böyle bir hayat istemiyorum kusura bakma demiştim ve şu an geriye dönüp baktığımda verdigim en iyi karardı diyebilirim. Ben ne yapsam zaten memnun olmayacaktı. En azından kendi psikolojimi korumuşum. Neyse su akıyor yolunu buluyor, annem de kaldi evinde düzeninde. Ne yapayim yani onun seçtiği kocanın, yetiştirdiği çocuğun çilesini ben çekemem. Ha çekemem dediğim zaten 30 sene çektim tabii de daha fazla çekemem. O da gerçi biraz düzeldi diyorlar son 1 senede ama bilemem.

Yapabildiğiniz her şeyi yapmışsınız. Üzgünüm ama aklı basında bir annenin çoktan kendi ayrılması gerekirdi zaten. Burdan adım atıp geri eve getirmeyin, ölüm fermanınızı imzalamayın. Abinizde kalır gerekirse bi kaç hafta adını koyarak cağırırı yanına vs. Sizin burdan geri adım atmamanız lazım

Anneniz bu süreçte kendisine bir yol çizmek için girişimde bulunması gerekirken çok affınıza sığınarak söylüyorum ama çirkefliğe vurmuş bir de. Ev eve üstüne olmaz. Bu devirde hiçbir kadın kayınvalidesiyle yaşamak istemezse bir erkek de yaşamak istemez. Evet zor ama atıyorum yakın bir yerde bir daire tutulup yine yardımcı olunarak yaşanabilirdi. Bence üzülmeyin kesinlikle çok doğru bir karar vermişsiniz

En başta yanınıza asla almamalıydınız. Çocuğa baktırmak niyetiniz var mıydı yok muydu açık ve net?
Biz çocuğumuzu planlı yaptık, yaparken de annemin bizle yaşaması söz konusu değildi. Ben evden çalışıyorum. Eşim ağırlıklı olmak üzere çocuğa beraber bakacaktık (şuanda da öyle, dört saat ben bakıyorum 8 saat eşim bakıyor). Yani çocuğu baktırmak gibi bir niyet hiç olmadı. Zaten annemle beraberken de bir günün ağırlığı %60-70 eşimde oluyordu.

Annem buna yapmasa başka şeye yapacaktı. Hep yokuşa sürdü evi ayırma konusunu. Bunu da kullandı bu şekilde.

Louder belki bana yine kızacaksın ama söyleyeceğim. Annen maalesef oğulcu bir kadın. Bağımlı oğlunu da diğerini de senden önde tutuyor. Ne varmış ki oğluşu para verirse? Sen verince sorun yok, abin verince mi oluyor? Baksana senin yaptıklarını hiç görmüyor. Onca belanın içinden çekip aldığını, yuvana dahil ettiğini vs. hiç görmüyor. Hala kocan kocan diyerek yeni aileni kötülüyor. Koca demek el demek mi? Annen el gibi görüyor. Sorun burada başlıyor işte. Hiç de demiyor ki "el oğlu" iki sene misafir etti beni diye.
Bana kalırsa bırak artık, herkes yetişkin kendi yoluna çaresine kendisi baksın.

Anne acaba çocuğu kreş yaşına getirdim benle işleri bitti beni kibarca postaladılar olarak mu düşünüyor
Annem çocuğumun altını 5 kere almadı, yıkamadı giydirmedi parka götürmedi, yerde oyun oynamaya yardım ediyordu. Şu anda da çocuğum bakıma muhtaç kreşe de gitmiyor. Tek sebep annemin laf sokup huzur bozması oldu. Başka inanın sebep yok. Zaten bakım ağırlığı hep eşimdeydi. Tabi ki Allah razı olsun emeği üstümüzde çok ama "çocuk bakmak"tan anlaşılan şey değildi. Yemek de yaptırmadım bir gün dahi süpürge bile açtırmadım. Arada canı ister kızartma yapardı vs.

Bence vicdan yapmanı gerektirecek bir durum yok. Sen elinden gelenin fazlasını yapmışsın. Koskoca kadın hala da oğlum oğlum. Parayı sen verince, çocuğunun rızkını yedirince sorun yok ama oğluşunun parasını nasıl istersin amann.
Aklı başında karar veremiyosa bırak bu saatten sonra. Kendi ailene odaklan.

Daha başında aynı eve çıkmamalıydınız. Bu ilk hata, ikincisi ise eşyalarına üzülmemesini söyleyip sizle yaşayacağının garantisini vermişsiniz ne yazık ki. Burda haksızsınız ancak sadece bu noktaya kadar. Sonrasında haklısınız. Annenizde tamamen evi benimsemiş, iki tarafta resmen ev benim olayına dönmüş. Ben kaynana gelin, kaynana damat aynı evde olmamalı düşüncesine katılanlardanım. Annemde bize gelir ki annem de müdahale eden bi insandır ama sadece benim işime eder. Eşimin hiç bişeyine müdahele etmez edemezde zaten.
Bi an önce bu konuyu arkanızda bırakın başınız çok ağrır. Evlilik eş arasında olur aileler ayrı evinde kalsın. Nasıl bi duruma düşmüşseniz abiniz korkup istememiş. Size huzursuzluk yaratıyorsa huzurlu olduğunu hissettiği başka yerlerde kalsın bırakın. Yapacağınızı yapmışsınız onca sene zaten

Maksadiniz cocuga baktirmak olarak eve alip 2 sene gonlunu edip sonra davranislari birden battiysa siz haksizsiniz. Ancak onu ordan alip geldiniz o sirada cocugunuzun olmasi bakim isi bu olaya gore gelisti plansiz birsekildeyse ve anneniz 2 sene sonra huy degistiyse anneniz haksiz. Cevabi sizde

Louder herşey için kendini suçlamayı bırak öncelikle. Yuvanı korumaya çalışmanın utanılacak, üzülecek bir yanı yok.
Bebeğin nasıl oldu ? Sağlığıyla ilgili herşey yolundadır umarım şu an.

Birikim yapmak deyince "ama ben maaşımı harcamak istiyorum alacaklarım var" diyor. Tamam biz destek olalım diyorum "kimsenin parasını istemem" diyor. Benim zaten eve çıkınca cebimde birikmiş para da olmalı, çıkamam diyor. Oysa hiçbir zaman birikmişi olmadı ki. Hep ben destektim. Yine de olacaktım. Bu noktaya gelmesini hiç ama hiç istemedim. Çabaladım ama huzur kalmadı ki, apar topar yaşamış olduk her şeyi. O uyurken ev bakmama çok alınmış, git demek istediğimi düşünmüş. Ki hiç huzurum yoktu, hep karnımda bir ağrı. Böyle bitsin istemezdim.
Şimdi babama abime vs. herkese eşimi kötülüyor. Eşim de bu yüzden üstüme gelip duruyor çok zor durumdayım

Abimin destek atmasını kabul de ediyordu, nedense o gün buna çıldırdı. Aslında o uyurken ev bakmış olmama delirdi en çok. Evet eşimi el olarak görüyor. Evi ayırmak asla istemiyor bu yüzden çıkarıyordu her sorunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…