Annemle kavga ettik

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Mimarlık öğrencisiyim. Üniversite sınavında matematikten oldukça iyi netler yaptım. Malum öğrenciyim. Masraflarım çok oluyor. Ortaokul öğrencilerine özel matematik dersi vermek istiyorum. Annem bunu öğrendi bana demediğini bırakmadı. Vay efendim nasıl güvenip de başkasının evine özel ders vermeye gidebilirmişim oturduğum yerde oturacakmışım bana tecavüz etseler öldürseler ne olacakmış falan filan.. Ben de anneme sert çıktım sen bana karışmazsın dedim. Sonuçta ben çocuk değilim. Hem bir sürü insan özel ders vermeye gidiyor onlar nasıl gidiyor haksız mıyım

Annenin seni düşünmesi çok normal.. insanların dengesi öyle bozulduki kadına şiddetin çocuğa tecavüzün çoğaldığı böyle bi devirde annelerin paranoyaklaşması korkması çok normal.. 4 yaşında kızım var ve şimdiden korkuyorum gözümün önünden 1 sn. bile ayırmıyorum dışarıdayken.. bizi bu hale sokanlar utansın..
bence annene bukadar sert davranmamalısın.. sen kendince haklısın elbet en doğal hakkın kendi başına bişeyler başarabilmek.. ama annelerin gözünde hala çocuk sayılıyoruz ve aslında sana değil annen dışarıya güvenmiyor..

Sosyal medya da denk geldiğim bir yazıyı nakl etmek istiyorum çok gerçek çok acı ..
“eskiden çocuk görünce dil çıkarır türlü türlü hareketler yaparak güldürmeye çalışırdık şimdi ana babaları yanlış anlamasın diye yüzümüzü çevirir hale geldik”yazıyordu..insanlıktan bu kadar çok şeyin çalındığı bir devirde yaşamak ve Anneninizin tedirgin olması kısıtlayıcı davranması çok normal ve yerinde değil mi sizce de ??

Mimarlık öğrencisiyim. Üniversite sınavında matematikten oldukça iyi netler yaptım. Malum öğrenciyim. Masraflarım çok oluyor. Ortaokul öğrencilerine özel matematik dersi vermek istiyorum. Annem bunu öğrendi bana demediğini bırakmadı. Vay efendim nasıl güvenip de başkasının evine özel ders vermeye gidebilirmişim oturduğum yerde oturacakmışım bana tecavüz etseler öldürseler ne olacakmış falan filan.. Ben de anneme sert çıktım sen bana karışmazsın dedim. Sonuçta ben çocuk değilim. Hem bir sürü insan özel ders vermeye gidiyor onlar nasıl gidiyor haksız mıyım
Tek derdi seni korumak olan kadına bunları mı yaptın gerçekten?
Ek gelir için bişeyler yapmak istemen çok güzel, ama bunun yanlış yolunu seçmişsin.
Bence önce annenden özür dile, sonra da güzelce derdini anlat. Doğru iletişim her derdin çaresidir.

Anne olunca anlarsın :KK25:

Karışmaz demek ne demek valla bnde kız anasıyım öyle de bi karşırım ki feleği şaşar annen haklı kadın seni düşünmüş ne var bunda hem her gün ne olaylar yaşanıyor bn son derece haklı buldum anneni

kafana göre yazıyazıp matematık dersi verilir diye duraklara yazıp asacam arayanın evine gidip ders verecem dersen
buradaki bütün anneler delirir sankın böyle birşey yapma hırlı hırsızmı tecavüz eder atarlar seni bir köşeye derler ,

yani demem o ki sen bizim gibi düşünemezsin seni anlıyorum ama sende anneni anla lütfen ,
tanıdık bildik birileri olursa verecem anne de sakinleştir lütfen anneni ,:-)

Annenize sert çıkmasaydınız keşke, orası biraz abartı olmuş.
Ama anneniz de biraz fazla tepkisel davranmış. O dedikleri normalde okulda da olabilir, yolda da.
Biraz da annelik iç güdüsü tabii.
Acaba sizin kendi ayaklarınız üzerinde erken durmanız onu bir parça gerdi mi?

Dusunuyorum oglum buyudugunde bir konuda sen bana karisamazsin dese cok kirilirdim tabiki anneninde davranisi onemli cocuguna karsi ama boyle bir olayda annenizin haklilik payida var ne pislikler yasaniyor kadin korkmustur daha guzel bir sekilde kendinizi anlatmak yerine boyle bir cumle kurmaniz hos degil sanki karsinizda anneniz degilde oylesine bir arkadasiniz varmis gibi

Sen karısamazsın ne demeknya. Bır evlada ana baba karısmayacaksa kım karısaxak kım sınırlayacak kım yol gosterecek mahalledekı bakkalcı hasan emmımı? Tabı senı doguran sana emek eden sana masraf eden anne baba karısacak. Bu ozgurum ben kımse bana karısamaz ben bır bıreyım kafasından bı cıkın ya sonra basınıza gelmeyen kalmıyor. Muge anlıda 15 yaısnda kız hamıle oldgunu ogrenmıs kacmıs evden al iste ben ozgurum ben bıreyım dıyunce yoldan cıkıyorz cok sukur. Yazık valla sen okut ıyılıgını ıste zarar gekmesınden kork oda sana bas kaldırsın. Duzgunce komus mesela ders vereceğin sahıslar duzgun aıleler kucuk cocuklarsa annenınde ıcını rahatlat. Annen bellıkı unıversıte ogrencılerıne falan vdreceksın sana zarar vermelerınden korkmus kadın ızın vermemıs. Duzgubxe anlatsan belkı oda sevinirdı kendı masraflarını karsılayacsgn ıcın. Bırde ogrencıyken neye bu kadr para harcıyosunz meraknettım. Okul harcı vs desen kıra elektrık sudesen tamamda. Bazısı hem parasızlıktan sıkayetcı hemde kafeden bardan geve hayatından hıc eksık kalmıyor mubarek. Bıraz kısın bence kendınızı. Bu arada ilksoyledıgım seyler sadece sızın ıcın becerlı degıldı genel su umıye geınce bı ozgurluk merako tasıyanlara😊😊

Annen seni korumak istemiş, haksız da değil ortalık çok kötü. Ama yaklaşımı kesinlikle yanlış bunu korkusunu güzel bir dille anlatsa sana ve sana da açıklama fırsatı verse daha güzel olurmuş. Neyse sen yine de sakin olmayı dene güzelce anlat düşüncelerini . Kendi ayaklarının üstünde durman da çok güzel bir şey ayrıca , tebrik ederim

Annenizin de sizin de üslup kötü. Anneniz can sağlığınızı düşünüyor, anneler düşünür, korkar, yapıları gereği... Ama bunu bağırıp çağırarak, emir verir gibi dile getirince ters tepmişsiniz. Sizin de üslup annenize benziyor. Karışamazsın, edemezsin diyebilmeniz için önce kendi düzeninizi kurmanız, ailenizin üzerinden bir çocuk büyütüyoruz, okutuyoruz sorumluluğunu almanız gerekiyor. O sorumluluk onlarda olduğu sürece karışırlar tabi. Özel ders fikriniz güzel aslında ama bunu ailenizle zıtlaşarak değil, güzel güzel konuşarak anlatın. Ve evet, herkesin evine gidilmez, zaman kötü, insanlar manyak... Referansla, tanıdık birilerine filan olabilir. Yani kızlarım küçük ama bir gün bana şu fikirle gelseler, kime gidecekleri belli olmasa ayılıp bayılma rolleriyle, duygu sömürüsü yapıp, Yaprak Dökümü'nün Hayriye Hanım'ına bağlarım kesin. :confused:

Sen karısamazsın ne demeknya. Bır evlada ana baba karısmayacaksa kım karısaxak kım sınırlayacak kım yol gosterecek mahalledekı bakkalcı hasan emmımı? Tabı senı doguran sana emek eden sana masraf eden anne baba karısacak. Bu ozgurum ben kımse bana karısamaz ben bır bıreyım kafasından bı cıkın ya sonra basınıza gelmeyen kalmıyor. Muge anlıda 15 yaısnda kız hamıle oldgunu ogrenmıs kacmıs evden al iste ben ozgurum ben bıreyım dıyunce yoldan cıkıyorz cok sukur. Yazık valla sen okut ıyılıgını ıste zarar gekmesınden kork oda sana bas kaldırsın. Duzgunce komus mesela ders vereceğin sahıslar duzgun aıleler kucuk cocuklarsa annenınde ıcını rahatlat. Annen bellıkı unıversıte ogrencılerıne falan vdreceksın sana zarar vermelerınden korkmus kadın ızın vermemıs. Duzgubxe anlatsan belkı oda sevinirdı kendı masraflarını karsılayacsgn ıcın. Bırde ogrencıyken neye bu kadr para harcıyosunz meraknettım. Okul harcı vs desen kıra elektrık sudesen tamamda. Bazısı hem parasızlıktan sıkayetcı hemde kafeden bardan geve hayatından hıc eksık kalmıyor mubarek. Bıraz kısın bence kendınızı. Bu arada ilksoyledıgım seyler sadece sızın ıcın becerlı degıldı genel su umıye geınce bı ozgurluk merako tasıyanlara😊😊
Ablacım sakin ol ya😄 okumak istiyorum ama yazdıkların tam anlaşılmıyor☺️

Cok uzuldum annenize. Sadece sizin iyiliginiz icin soylemis,endiselenmis. Bu devirde herkes evladi icin endiseli, siz bunu anlayamazsiniz anne olmadiginiz icin. Annenizi rahatlatmak icin ozel dersi kutuphanede vereceginizi soyleyin bence.

ikiniz de haklısınız ikiniz de haksızsınız

nasrettin hoca fıkrası gibi

üsluplar sıkıntılı vs

geçen eşim bir yere gitti yolda yavaşlamış manevra yapıyormuş

bir kadın bana şu tarafa gidiyorsanız beni de bırakır mısınız dedi diye anlattı

eşim şok olmuş bu devirde tanımadığın adamın arabasına binilir mi diye

yol da işlekmiş ardından dolmuş gelmiş ona binmiş vs

o nedenle evet herkesin evine gidilmez ama bu kadar insan da ders veriyor

hatta o ders alan çocukların anneleri de korkuyor bu hoca denilen çocuğumuza bir şey yapar mı diye

karşılıklı sakince konuşun ders vermeye de tanıdık çocukları ile başlayın onlar okulda anlatsın oralardan çevre edinin

Back
X