Canım benim geçmiş olsun bak göreceksin hafifletecek seni kuş gibi o enerjini vampir gibi emenler gidince ben yaşıyorum diyeceksinKoptum inankiçok teşekkür ederim gercekten. Kafadan bitince hersey bitiyo. Dayim aradı barışmaya vesile olmak istiyor kendince iyilik düşünüyo iste özel günlerde insan ailesini ister fln diyede bende dedim biz kendimiz kutlicaz öyle büyük bisey dysujmuyoruz birde ben ne diye davet educem daha dedim. Benim gucum zaten kızıma gidiyor ve bu son ayda stres uzuntu 3 kez mastit yasadim hastane git gel çok yipraticiydi. Asla affetmicem
Neden aynı konuları üzerine kendi yorumunuzla tekrar tekrar açıyorsunuz? Görüşmeyin mesafe koyun bu kadar basit. Küslüğe dayanamıyorsanızda bu şekilde çekmeye devam edeceksiniArkadaslar daha önce uzun bi konu açmıştım.
10 aylık kızım var ve biz çekirdek bi ailedeyiz yurtdışında yasiyoruz. Tek annem ve erkek kardeşim var. Erkek kardesim de başka bi ulkede yaşıyor 1-2yildir..
Annem ben ve bebeğim, kardeşimi ziyarete gittik 1 ay öncesi 6-7 günlüğüne ve korkunc bir şekilde birbirimize girdik ve kardesim küfürlü bizi kovdu evden. Annem sadece klasik dram yapıp bunalmalara girdi kardeşime bir çift laf etmedi, bizim öylece gitmemizi izledi gelmedi bile. Ustune kavga edince birbirini kolladilar annem ustume yürüdü tokat bile gösterdi sinirlilikle evlatlıktan red etti vs. Kardeş de öylece izledi bana bir sürü laf etti gidene kadar. Dönmeden bir gun kala yabancı ulkede otelde kalmak zorunda kaldım ve çok zorluk cektim.
Kardesim gereksiz yukselmeler yaptı üst üste bende ikinci sefere alindim geri çekildim öyle patladı olaylar. Ertesi gun üzüldüm birsey yemek istemedim evde annem zorladı olaylara karisti sahada kötü yaptı. Kardeşim desen ztn homeoffice olarak çalışıyordu biz daha çok annemle gezdik. Gitmeden kaç kere dedim anneme bebeğim var hani sekerlemelerini iyi yapmayınca durmuyor hani ben ona göre ayarlarim kendimi diye birde kardeşim çabuk bunalır fln diyede dedim anneme yokyok bisey olmaz vs. Kardesim durmadı sürekli laf atti ordan birdan ve ben bebegimle km yol gittim gördüm muamele köpege yapilmazdi.
Anneme gitmeden yine dedim bak anne ben senle ayni odada kalamam horluyosun bizde zaten rahatsız ederiz diye. Tm TM ben salonda yatarim dedi ilk gun bidle aynı odada kaldı bebegim çok dönuyogmus diye üç kişi aynı yatakta sıkıştık. Bebegim dönuyor diye çare bulunurdu. Sadece kardeşimi rahatsız etmemek icin bahaneydi. Kaç gun boyu öyle uyuduk ve o gunlerde belki 3-4 saat uyku girmiştir gözume üstüne hala emziriyorum. Gitmekte hata ettim ailem dediklerim dusmandan öte cikmis. Annem zaten oldu bitti kardesimi daha çok severdi , galiba babandan göremedigi sevgiyi ondanmi akmaya çalışıyordu bilmiyorum hep kardeşim bilir hep o haklı. En ufak biseydr bile hep ben susucam. Yıllardır susturuldum sen büyüksün diye. Bu gezide bi gun ksvgadan önce hepimiz dışarıdan geliyorduk su bitmişti. 15 dk yol kala su alicaktim bir iki şişe kardesim 6tane 1litrelik su almış diye annem dayanamadı söylendide söylendi ” suda su su Allah su çocuk su tasicak ”
Söyle böyle diye sürekli beni azarladi. Kardeş desen 3 gun dayanamadı bizi misafir etmeye evde ses yapma çocuk uyurken diyorum
İnadına yapıyor vs . Annemle kusmemi bile istesin akıllı merhametli bi insan zaten bir kadinla bebegini sokaga atmazdı zaten. Kaldiki sinirden bebegim bebek arabadindaylen gitti arabayı salladı sert şekilde bebegim korktum ağladıbırak cocugmu diyuncede anneligme laf etti..
Geri dönüşte annem benle hiç bisey yokmuş gibi konuştuğunda tersledim kendi kendine triplenmeler aglamalar. Hiç umursamadım ve benimle konusmamasini kaç kez rica ettim. Geri dönüşte eşim aldı hiç bisey yokmuş gibi geldi bizimle eşim bıraktı hiç bisey yokmuş gibi davrandı arabada hiç konuşmadım güle güle bisey demedim. Ve bugün 1 ay fln gecmistir hiç birinden ne bi mesaj/telefon almadım. Annem onca yaptigi haksızlıkları görmuyor hep bana karşı agresif. 32 yaşında bi dayak yemedigim kaldı. Kardeş kardeş değil. Yıllardır duzeligek diye bekledim. Yıllardır her ay okudugunda harçlık verdim tatillere göturdum ukisinide hep kosulsyz sevdim ama hep incitildim. Ben dumduz söylüyorum herseyi diye annem sevmez beni. Annem annaneme biz kovmadik kendi gitti demiş, yani kovan kardeşim hep ikisi bir olup sen ve biz olmusyur hayat boyu. Hep ben geri adım aticam anne kardeş şahsi hep haklı olucak. Zaten kardeşimin bana böyle davranmasinda cesaret verende annemdir.
Nişanlandım kardeş sahsi esim krnfisinddn on yaş büyük hug böyle bi imho göstermedi. Bi gun bile bizle bi aktivite yapmak istemedi hep soğuk durdu. Onca zaman dil döktüm böyle olmaz benim hiç mi hattım yok diye o bildiğini okudu. Yaşı geldi şuan 26 sorsaniz dünyayı gezdi başka insanlara sefer verdiği kadar bana vermez ne bayramda bizi arar ne umursar
Şimdi çok deger verdiğim ve tarafsız olan dayimla konuştum. Oda başka ülkede yaşıyor. Oda Çok üzülmüş bu arada kendince çözüm bulmaya çalışıyo. Bana bugün dedi annemle ilgili tıpik Anadolu kadini geri adim atmaz diye bende onca şeyden sonra benim ona adım atmam mümkün değil benim enerjim ztn bitiyor bebek ev . Benim enerjim bana lazim dedim. Dayim diyo bebek 1 yaşında giricek 1,5 ay sonra cagir istersen öyle bahane olur diye bende dedim ben mi cahiricam tek torunun doğum gunune ki ztn biz eşimle tek kutlamayı dusunuyoruz..
Annemle asla eskisi gibi olmam mümkün değil gram özlemiyorumda çok zarar gördum. Sorunlarimi anlattım diye hep beni uzaktan kumanda gibi yönetmeye çalıştı eşimin ailesiyle çok sorun yaşadım başta hep herseyi abarttı uzatti vs vs. Gelin alisverisimi, nişan yuzugme kadar hepsini bozdu.
Ben annemi yıllardır uyarıyordum umursamadı. Şuan en çok bi anneye ihtiyacım oldugum dönemdeyim ve kimse yok edim hariç. Kendi kin ve gururunu yedirip geri adım atmiyorlarki atsalar bile okadar kirginimki kelimeler yetmez anlatmaya.
Sizce dayıma iyi söulemismiyim? Annem istiyorki ona muhtaç oluyum geri adım atiyim ama olmicam yikilmicam.
. Kavga ciktiginda beni kirdigni umursamayip esine söuleme diye daha baskı uyguluyordu. Annem cocuklugmdN beri okadar baskiliumiski şimdi yetiskin yasta en basit seylerde bile kararsız Kalip onu ariyordum çünkü bizim ailede tek bana sözu geciroyordu. Maddi manevi hersekilde sömurduler beni yıllardır şimdi kimsenin isine yaramıyorum
Inadina mutlu olup hayatıma yoluma bakicam.
Genel ilarakta annemle çok yakındım bu olaylardan önce. Kondiramiyordum bazı şeyleri kardesimde öylede ona daha fazla kirgindim farklı şekilde. Annemle sorunumuz asla hata kabul etmez hep elestitir ztn o ve babam yüzünden özgüvensiz buyudum yillarimi aldı kendimi toparlamam. Annemi Yinede çok seviyordum elbet bizim için çok uğraştı ama 28 yıl boyuda babami birakamadi toksik bi aileydik. Annemle hergun konuşurdum mesaj veya tel o değil. Ama söz konusu kardesim oldugunda yine hep onun tarafini tutar genel olarak. Bu kadar büyük bi kavgada yasamadim ikisiyle. 1 ay geçti hala ben neler yaşadım diyorum.
Bahsettiğim gibi , dayim barıştırmak istedi oyuzden konu açtım. Gaddarmiyim diye dusundum… kusluge dayanamiyorum değil gayet iyimNeden aynı konuları üzerine kendi yorumunuzla tekrar tekrar açıyorsunuz? Görüşmeyin mesafe koyun bu kadar basit. Küslüğe dayanamıyorsanızda bu şekilde çekmeye devam edeceksini
Mastır için lahana yaprağını dolapta soğutup gogsunuze koyun ılıyınca değiştirir. Arada da sağım yapın duşta çok şişerse göğüs . Geçer geçmiş olsunKoptum inankiçok teşekkür ederim gercekten. Kafadan bitince hersey bitiyo. Dayim aradı barışmaya vesile olmak istiyor kendince iyilik düşünüyo iste özel günlerde insan ailesini ister fln diyede bende dedim biz kendimiz kutlicaz öyle büyük bisey dysujmuyoruz birde ben ne diye davet educem daha dedim. Benim gucum zaten kızıma gidiyor ve bu son ayda stres uzuntu 3 kez mastit yasadim hastane git gel çok yipraticiydi. Asla affetmicem
Çok teşekkür ederim amin Allah razı olsunCanım benim geçmiş olsun bak göreceksin hafifletecek seni kuş gibi o enerjini vampir gibi emenler gidince ben yaşıyorum diyeceksin
Kesinlikle öyle dusunuyorum otursun beklesin oglunu yılda üç beş kez gelicek diye..Adım atma o adım atmadığı sürece egosu şişer aile içi küslük gayet olur böyle aile de olmaz
Boşver sana değer vermeyene sen değer verme anne diye her şeye hakları yokKesinlikle öyle dusunuyorum otursun beklesin oglunu yılda üç beş kez gelicek diye..
Çünkü bu olaydan önce genel olarak iyiydik. Kardesim bi suredir yurtdisindaydi annemle iyiydik bu ayrimciliklsr ve toksik davranışları dışında. Kardes olunca bambaşka biri oluyor her yaptığı onun mübah ben ne yapsam yanlış. Durduk yerde giymedim tüm yıl boyu kardesim davet etti anne öylesine, niyet başta iyi ama asla bu kadar ileri gidiceklerini dusunmedim. Bende yoruldum yilllardit altan al al. Km boyu yol git gördugum muamelrue bak elbette zoruma giderBu kadar toksik bir anan kardeşin var ne demeye günlerce kalmaya küçük bebekle gidiyorsun ki? Yani bazı şeyleri bile bile niye yaşıyorsunuz gerçekten anlamıyorum
Ayrıca diğer kullanıcıların da dediği gibi aynı şeyleri tekrar tekrar yazıp çizip okuyup yeniden tazelemeyim dertlerinizi yaşandı bitti siz mesafe koydunuz bunu sağlığınız için yaptınız hiç pişman olmayın zaten gerçekten bağ kurmak gönül almak düzeltmek isteyen sizi bu noktaya getirmezdi bu hayatta en zor sınav inanınli ailemizle olan değil boş verinÇok teşekkür ederim amin Allah razı olsun
Zamanla daha iyi hissstmeye başladım aslında dediğim gibi kızım ev fln tüm enerjini alıyor ve günler ztn hızlı geçiyor bende en verimli şekilde geçirmeye çalışıyorum kizimla onun günahi ne bugunlet geri gelmicek
Yo öyle elbette çok büyük sıkıntılar içinde bizi yetistirdu vs ama açtığı o derin yaralarda bir okadar fazla. Bende evlat olarak fazlasıyla yaptım verdim emek. 22 yaşında icradan kurtardim evi babamla yıllardır kavgalarinin hakemiydim aralarinda. Babadan zaten her türlü kötu muameleyi gördukten sonra Nezaman bi tartışma bisey olsa annemin bu kini, inadi sabahlara kadar odamda aglardim duyardi gelip bakmazdı bile. Bu dediğim yıllardır öyleydi.Boşver sana değer vermeyene sen değer verme anne diye her şeye hakları yok
Çok teşekkür ederimMastır için lahana yaprağını dolapta soğutup gogsunuze koyun ılıyınca değiştirir. Arada da sağım yapın duşta çok şişerse göğüs . Geçer geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?