- 23 Ağustos 2012
- 51.904
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.789
- 898
- Konu Sahibi catherinee
-
Ben de siz içiyorsunuz da annenizle içme diye kavga ediyorsunuz sandım. Ebeveyn olmak size kalmış galiba
Aynı durum bizde de var eşim de içmiyor bırak senin iyiliğin için diyor ama olmuyor kızıyor hemde çok ama olacak gibi görünmüyor oysa bende çok istiyorum bırakmayıBen sigara kullanıyorum esim kullanmiyor ve bazen az ic diye cemkirir halbuki az iciyorum 1 paket 3-4 gun yetiyor. Ama o az iç, bırak lafları okadar sinir bozucu ki agzima butun sigaralari sokasim geliyor. Karismayin koskoca kadın o yani. Belki azalttirabilirsiniz ama birakmayi kendi istemeli
Bırakmayan bırakmaz. İstemeyen bırakmaz yani. Bir tanıdığın sigaradan damarları tıkandı. Önce ayak küçük parmağı gitti. Bırak yoksa sonu budama dediler. Bırakmadı. Sonra dizinden altını kestiler. Bırakmadı. Dizinin üstünden kestiler. Bırakmadı. En son iki bacağını kasıktan aşağı kestiler. Zaten vefat etti. Çünkü öyle bir yayılmış ki vücuduna eşim diyor du ki acıdan resmen böğürüyordu. Morfinle zor duruyordu. Eşim atlatamadı o görüntüleri.Kızlar merhaba, ben anne karnından beri sigaraya maruz kalan biriyim. Annem de babamda ben anne karnındayken beri sigara içiyorlar. Ben bu konuya liseden beri çok fena takık durumdayım. Şimdi yaşım 24. Her gün ama her gün kavga ediyoruz. Yok kadın bırakmıyor. Duygu sömürüsü yapıyorun olmuyor, evden giderim bak diyorum olmuyor. Doktora gidelim diyorum gitmiyor.
Ailevi sorunlarımızdan dolayı annem 2 senedir çalışıyor ve 10 kg kadar kilo verdi çok zayıf yani artık endişe ediyorum halinden ama bir türlü bıraktıramıyorum nasıl bir meretmiş bu yahu karnındaki çocuğunu bile zehirleyecek kadar gözünü kör ediyor insanın.
Bırakamiyorum diyor ama ben buna inanmiyorum. Birakan nasil birakiyor? Dayım bunun yuzunden akciger hastasi oldu kanser degil de ameliyat oldu ama mecbur birakti illa boyle hastalik gelince mi akillanacak ? Napicagimi bilmiyorum artık gercekten gidicem bu evden o olcak ondan sonra evlat diye sigarasını sever.
Buna niye bu kadar taktım bilmiyorum ama aşırı obsesifim bu konuda ya bilmiyorum tahammül edemiyorum elinde bile görmeye babamda öyle degil ama madde bağımlısı olması çok kötü. .
Napabilirim kızlar fikriniz var mı?
Bırakmayan bırakmaz. İstemeyen bırakmaz yani. Bir tanıdığın sigaradan damarları tıkandı. Önce ayak küçük parmağı gitti. Bırak yoksa sonu budama dediler. Bırakmadı. Sonra dizinden altını kestiler. Bırakmadı. Dizinin üstünden kestiler. Bırakmadı. En son iki bacağını kasıktan aşağı kestiler. Zaten vefat etti. Çünkü öyle bir yayılmış ki vücuduna eşim diyor du ki acıdan resmen böğürüyordu. Morfinle zor duruyordu. Eşim atlatamadı o görüntüleri.
Allah başa vermesşn hiç bir bağımlılığı. Hem israf hem vücuda komple zarar. İntihara doğru adım adım.
Evet vardı şekeri. Bile bile lades dedi malesef. O yüzden yaraları da iyileşmiyordu. Ve son dönemde çürüyüp kokmaya başlamıştı. Kokudan yanında duramıyordu kimse.bu tanıdığınız şeker hastasımı acaba merak ettim, ikisi bayağı ölümcül bi kombinasyon yapıyor çünkü, diyabet+sigara
Ya kitabın ismi ne acaba bunu da deneyeyim artık her yolu deniyorum teşekkür ederimBen de bırakamıyorum.
Alan carr'ın kitabı var süper bıraktırıyor aslında
Yarısına gelmeden sigaradan soğudum ve kitabı bıraktım
O derece yani
Teşekkür ederim beni anladığınız için ebeveyn olmak size kalmış diyenlere cevap verme gereği bile duymadim bunun ebeveynlikle alakası yok. Son 2 yilda aşırı kilo verdi. Ben sağlıklı bir anne istiyorum bu benim hakkım. Gözümün önünde kendini zehirlemesine seyirci kalamam.Benim annem de ayni. Bir tek hamileliginde ve lohusaliginda icmemis onun disinda her gun bir paket icer.
Uc kez kalp krizi gecirdi ama hala birakmiyor. Bem de cok kavga ettim mucadele ettim ama yok. Ucretsiz sigara tedavisi yazdi dr. birakmisti da. Sonra yine basladi.
Bir sey farkettim annem sigarayi seviyor. Mecburiyetten aliskanliktan tiryakilikten vs degil. Baya baya seviyor yani. Bunu anladigim gunden beri ne halin varsa gor diyorum.
Aynen balkonda bile içse direk kokuyu alıyorum ve 24 senedir üniversite hariç bebekligimde bile yanimda sigara içildi hiç dikkat edilmedi...İçen insan ancak tepesine fanus geçirip dumanıyla bizleri zehirlemediği sürece sanane diyebilir. Yanımda sigara içen olursa hemen başım ağrıyor ve ertesi gün şiş bir boğazla uyanıyorum, öksürük de buna etki ediyor. Annem de hep içerdi, başka odada içince dumanın gelmediğini zannederdi. Senenin büyük kısmını raporlu ve hasta olarak geçirirdim. Ben bıraktıramadım o kadar rahatsız olmama rağmen.
Evet o ilacı 3 ay devlet karşılıyormuş. Sonrasında aylık 300 tl. Ona vermeye de maddiyatimiz yok malesef. Bir de halsizlik yapıyormuş çalıştigi icin istemiyor verimi düşer diye.İçmek istediği sürece içer koskoca kadın. Bana da diyenlere sinir oluorum her seferinde yahu sanane diyesim geliyor. Ama 171 aigara bırakma hattını arayınca bi ilaç varmış söylüyorlarmış detayını bilmiyorum onu içince sigara içtiğinde miğden bulanıyormuş. Öyle dedi enson bi tanıdığım. Aramadım tabi ama denenebilir
Doktora gidince ilaç veriyorlarmış ama onu da devlet 3 ay karşılıyormuş ilaç da 300 tlymis ona da verecek gücümüz yok malesef..
Babamla ilgili sorunlarim var benim onceki konularimda var. Umrumda bile değil o. Naparsa yapsın. Ilerde de görüsmeyecegim onunla zaten...Ilaç 1 ay bile yetiyor.
Ayrıca neden baba değilde anneye baskı ? Her ikisine de aynı şekilde söylemeniz gerekmiyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?