Annemle sigara yüzünden "her gün" kavga ediyoruz

İçmek istediği sürece içer koskoca kadın. Bana da diyenlere sinir oluorum her seferinde yahu sanane diyesim geliyor. Ama 171 aigara bırakma hattını arayınca bi ilaç varmış söylüyorlarmış detayını bilmiyorum onu içince sigara içtiğinde miğden bulanıyormuş. Öyle dedi enson bi tanıdığım. Aramadım tabi ama denenebilir

Aynı durum bizde de var eşim de içmiyor bırak senin iyiliğin için diyor ama olmuyor kızıyor hemde çok ama olacak gibi görünmüyor oysa bende çok istiyorum bırakmayı

sana hamileyken birakmadiysa bu saatten sonra biraktiramazsin. sen kendin soylemissin madde bagimlisi bir annen var. alusacaksin mecbur.
sigara yuzunden nacagi kesilip ameliyat sonrasi sigara iceni duydum ben.
sakin elinden alip icme bukadar nefretederken alisiverirsin.

İçen insan ancak tepesine fanus geçirip dumanıyla bizleri zehirlemediği sürece sanane diyebilir. Yanımda sigara içen olursa hemen başım ağrıyor ve ertesi gün şiş bir boğazla uyanıyorum, öksürük de buna etki ediyor. Annem de hep içerdi, başka odada içince dumanın gelmediğini zannederdi. Senenin büyük kısmını raporlu ve hasta olarak geçirirdim. Ben bıraktıramadım o kadar rahatsız olmama rağmen.

Bırakmayan bırakmaz. İstemeyen bırakmaz yani. Bir tanıdığın sigaradan damarları tıkandı. Önce ayak küçük parmağı gitti. Bırak yoksa sonu budama dediler. Bırakmadı. Sonra dizinden altını kestiler. Bırakmadı. Dizinin üstünden kestiler. Bırakmadı. En son iki bacağını kasıktan aşağı kestiler. Zaten vefat etti. Çünkü öyle bir yayılmış ki vücuduna eşim diyor du ki acıdan resmen böğürüyordu. Morfinle zor duruyordu. Eşim atlatamadı o görüntüleri.
Allah başa vermesşn hiç bir bağımlılığı. Hem israf hem vücuda komple zarar. İntihara doğru adım adım.

annelerle ilgili çıkan şu kamu spotu geldi aklıma,
babam ben onu bırakamam o beni bırakçak derdi öyle de oldu
aslında en basit bağımlılıklarda bile durum böyle oluyor malesef, başarabilen az
senin söylediklerinde bi bağımlı için yeterli motivasyonu oluşturmuyor demekki, önce içinden gelerek kendi istemeli, kendi istese akupuntur, hipnoz bi sürü yöntem çıktı bunun için, nikotin bantlarıda etkili bence ama tabii bırakmak isteyene...

bu tanıdığınız şeker hastasımı acaba merak ettim, ikisi bayağı ölümcül bi kombinasyon yapıyor çünkü, diyabet+sigara

Benim annem de ayni. Bir tek hamileliginde ve lohusaliginda icmemis onun disinda her gun bir paket icer.

Uc kez kalp krizi gecirdi ama hala birakmiyor. Bem de cok kavga ettim mucadele ettim ama yok. Ucretsiz sigara tedavisi yazdi dr. birakmisti da. Sonra yine basladi.

Bir sey farkettim annem sigarayi seviyor. Mecburiyetten aliskanliktan tiryakilikten vs degil. Baya baya seviyor yani. Bunu anladigim gunden beri ne halin varsa gor diyorum.

bu tanıdığınız şeker hastasımı acaba merak ettim, ikisi bayağı ölümcül bi kombinasyon yapıyor çünkü, diyabet+sigara
Evet vardı şekeri. Bile bile lades dedi malesef. O yüzden yaraları da iyileşmiyordu. Ve son dönemde çürüyüp kokmaya başlamıştı. Kokudan yanında duramıyordu kimse.

Teşekkür ederim beni anladığınız için ebeveyn olmak size kalmış diyenlere cevap verme gereği bile duymadim bunun ebeveynlikle alakası yok. Son 2 yilda aşırı kilo verdi. Ben sağlıklı bir anne istiyorum bu benim hakkım. Gözümün önünde kendini zehirlemesine seyirci kalamam.

Aynen balkonda bile içse direk kokuyu alıyorum ve 24 senedir üniversite hariç bebekligimde bile yanimda sigara içildi hiç dikkat edilmedi...

Evet o ilacı 3 ay devlet karşılıyormuş. Sonrasında aylık 300 tl. Ona vermeye de maddiyatimiz yok malesef. Bir de halsizlik yapıyormuş çalıştigi icin istemiyor verimi düşer diye.

ben sigarara tiryakisiyim ve bana bu şekilde dayatma yapılırsa sınırden ıkı kat daha fazla içerim. insan sevdiğinden vazgeçer mi. sigarada öyle bisey bizim için. hiç düşünmedim bırakmayı annen ıstemedıkce bıraktıramazsın

Annenize bırakacaksın diye diretemezsiniz sonuçta kendi özgür iradesiyle yapıyor bunu. Sağlıklı olmasını istemeniz çok normal ama zorla da olmuyor malesef. Eğer beni zehirliyor senelerce zehirledi diyorsanız da artık sizde bir yetişkinsiniz kendi hayatınızı kurup evinizde hiç kimseye sigara içirmeden dumansız yaşayabilirsiniz.

Doktora gidince ilaç veriyorlarmış ama onu da devlet 3 ay karşılıyormuş ilaç da 300 tlymis ona da verecek gücümüz yok malesef..

Ilaç 1 ay bile yetiyor.

Ayrıca neden baba değilde anneye baskı ? Her ikisine de aynı şekilde söylemeniz gerekmiyor mu ?

Ilaç 1 ay bile yetiyor.

Ayrıca neden baba değilde anneye baskı ? Her ikisine de aynı şekilde söylemeniz gerekmiyor mu ?
Babamla ilgili sorunlarim var benim onceki konularimda var. Umrumda bile değil o. Naparsa yapsın. Ilerde de görüsmeyecegim onunla zaten...

Sigarayı bırakmış ve kokusunu gördüğü yerden kaçan biri olarak söyleyim tehditle, ödülle, duygu sömürüsüyle sigarayı bıraktıramazsın canım. Kocam içiyo nefret ediyorum sigara kokusundan ama bıraktıramıyorum, çocuk olduğunda içirmem binanın koridorunda iç diyorum kabul ediyo yine de bırakma girişimi yok. Ben bırakıcam dedim yaklaşık 2 sene sürdü ama bi dünya kilo aldım. Bi çok insan kilo alırım korkusuyla bırakamıyo. Ek olarak da şunu söyleyim 25-30 sene sigara içmiş insanlar sigarayı bıraktığında hastalanıyo ve sonu da iyi olmuyo başka örneklerini de gördüm ama rahmetli annemi gördüm en yakından sigarayı bıraktı bir seneyi bulmadan vefat etti. Vücut öyle bi alışıyo ki o zehre gelmediği zaman bünyeye hasta ediyo. Bırak içsin annem yaşasaydı da günde 3 paket içseydi. Naçizane tavsiyemdir hayatın boyunca değiştirmek isteyeceğin şeyler olacaktır, değiştiremediğinde üzülmek yerine onu öyle kabul etmeyi öğrenmen yararına olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…