Annemle sigara yüzünden "her gün" kavga ediyoruz

Bu konu benim de çok canımı sıkıyor.Bende de var aynı takıntı,ailemdeki herkes içiyor üstelik ben kendimi bildim bileli.

Ya ayrıca ne demek bu onun kararı ? Benim yanımda içsin,beni zehirlesin senelerce ama bu ''onun'' kararı öyle mi ?
Anne-baba önemsiz sigara içmeyen birinin yanında içen kişi açıkça o kişiyi de zehirliyor,kendinize yaptığınıza bir şey demiyor kimse içmeyenlere bulaştırmayın yeter.

içip yüzünüze üflemiyorsa bu kadar üstüne gitmeyin. takıntı yapmışsınız artık. koskoca kadını yılların alışkanlığından şimdiye kadar vazgeçiremediyseniz daha da vazgeçiremezsiniz bence.

içmiyorum. yanımda içilmesinden hoşlanmıyorum ama fikrim bu.

Ucuz sigara içiyor o kadar tutmuyor. Ayrica söyleyiş tarzınız hic hoş değil. Suçlar gibi nedir yani. Uslubunuzu gözden geçirin lütfen.
hayır 300 çok para evet ama sigara ucuz diye içilmez
siz alınacak yer arıyorsunuz galiba üslübümde bir abestlik yok
en ucuz sigara bile içilse bir maliyeti var ve havaya gidiyor bu zorunuza gitmiyorda sağlık için ilaca verilen para niye zorunuza gidiyor bunu anlamıyorum.
sigara sağlıksız sizi ve çevrenizi rahatsız ediyor ama annenizin bunu istemesi lazım siz ona zorla bıraktıramazsınız

Bende herkesin fosur fosur sigara ictigi bi ailede buyudum hatta babam 12 yasindayken baslamis sigaraya!! Suan bende sigara kullaniyorum(tabi onlar kadar degil) onlar kadar cok icmedigim halde ve daha 3 senedir sigara kullandigim halde 1 saat sigara icmesem basima agrilar giriyo, sinirlerim cok bozuluyo. Sigara yuksek derecede bagimlilik yapan bir sey ve kendi iradesiyle birakmasi zor. 177 sigara birakma hattini arayip yardim isteyebilirsiniz

Tam 30 yıl günde en az. İki paket en sert sigarayı içen ve en tiryakiye 100 basan biriydim. Dünya da herkes bırakır bu bırakmaz derlerdi. Sigara konusunda nasihat çekildikçe inadına daha fazla icerdim. Ta ki bir gün tünelin ucundaki beyaz ışığı gorene kadar. Bir daha ağzıma surmedim. 5 yıldır icmem hala gizli gizli ictigime inananlar var.
O yüzden baki yapmayın böyle bırakın kendi isteğiyle bıraksın.

anneniz sigarayı bırakmayı istiyor mu ?
istemediği sürece ne yapsanız faydasız..

Kucukken hep babama off ya su sigara dumanindan tiksiniyorum nasil iciyorsun baba birak artik sunu diyordum. Lise 2 de babam vefat edince basladim sigaraya ve niyeyse o zikkimi icince cok rahatliyorum gunde 1 paket bitiriyorum bazen asiyorum siniri bile. Babami simdi anliyorm bu meret ha deyince birakilmiyr.

anneniz sigarayı bırakmayı istiyor mu ?
istemediği sürece ne yapsanız faydasız..
Valla aile içi de stresli bir dönemdeyiz istiyor mu kizlarin dediği gibi o da icince rahatliyor mu bilmiyorum. Asla strese girmesini istemem yani aslinda zaten yeterince stres var üzerinde 50 yaşından sonra alçak babam yüzünden çalışmak zorunda kaldı hala çalışıyo. .

valla bu şartlarda biraz zor o zaman bırakması kaldı ki kendisininde istediğini sanmıyorum..
normal düzende bile bırakılması zor bir bağımlılığın hayat şartları değişip stres altındayken bırakılması güçlü istek gerektirir sanırım.. bence zorlamayın kadını ..

Kendisi istemiyorsa asla bırakmaz istek olmalı

Ahahaha güldürdünüz tasvirinizle.

Ben de anneme çok yalvardım içme artık bırak diye ama olmadı devam etti içmeye.. iki ay içinde ciğerleri sigara yüzünden iflas etti ve 57 yaşında vefat etti... umarım senin annen biran önce birakir

Ben de anneme çok yalvardım içme artık bırak diye ama olmadı devam etti içmeye.. iki ay içinde ciğerleri sigara yüzünden iflas etti ve 57 yaşında vefat etti... umarım senin annen biran önce birakir
Çok üzüldüm. . Allah rahmet eylesin. Hastalık tanısından sonra içmeye devam mı etti yani?

H
Haklısınız sanırım öyle yapıcam. Teşekkürler yorumunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…