annemlerin evindemi otursam kirayamı çıksam ?

ebru26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
1.616
1
0
İstanbul
slm arkadaslar ben 26 yasındayım 7 yıllık evliyim güzel bi hayatımız vardı eşim dükkan açtı ve maddi olarak çok sarsıldık krizde tuzu biberi oldu bu arada kirada oturuyorduk evimiz çok büyüktü 7 yıl aynı evde oturmustuk maddi olarak sarsılınca babam bizim apartmana gelin dedi eşim hiç kabul etmiyordu eskiden ...
ama şimdi kabul etti geldik 1 yıldır bu apartmanda oturuyoruz annemler üst katta oturuyor
ama ben birtürlü buraya ısınamadım hep misafir gibi hissediyorum kendimi hiç iş yapmak gelmiyor içimden eşime oğluma adapte olamıyorum sanki emanten duruyoruz gibi geliyor birde babam herşeyimize karısıyor
anne bana iyide aynı apartmanda olunca olmuy ya
kızlar öteki evimi çok özlüyorum:(
eşime bu durumu anlattım tasınalım dedim 1 -2 ay borçları sıfırlim kiraya çıkalım dedi sizce ne yapmalımıyım :(
bişi söleyin:(
fisfisfis

nasil huzurlu olcaksaniz öyle yapin 3e 5e bakmayin derim
azicik asim belasiz basim misali

Biraz sıkın dişinizi hemen çıkın kiraya derim..
İnsan ana baba da olsa kendisine karışılmasına tahammül edemiyor..

eşin memnun mu ki durumdan bu durumlarda genelde eşler içten içe rahatsızdır belli etmese bile
sonuçta huzurlu hissetmiyorsanız taşının tabii
insan ailesi bile olsa belli bi yaştan sonra sürekli nerden geldin nereye gittin, ne aldın, neden öyle yaptın böyle yapsaydın ya vs.. muhabetlerini pek kaldıramıyor
:hulya:

evet aynen bide benim annemde anahtar var pat die giriyor içerie zile basmadan oraa gitme buraaya gitme şunu yapma sanki 5 yasında çoçuğum bende 7 senedir özgürlüğe alısmısım kaldırmıyorum :(

evet aynen bide benim annemde anahtar var pat die giriyor içerie zile basmadan oraa gitme buraaya gitme şunu yapma sanki 5 yasında çoçuğum bende 7 senedir özgürlüğe alısmısım kaldırmıyorum :(

Oooo ooooo!!!
Çok fena çoook!
Hemen taşınmanızı umut ediyorum..
Artı; aileme yakın oturan biri olarak ben halime şükrediyorum..

Bencede kendi annen baban bile olsa insan evlendikden sonra kendi evi huzur bulduğu bir yer istiyor.
durumunuz düzeldiği zaman çıkın bencede kira olsun kendi eviniz olsun demi ama
şahsen kaynanayla yaşıyorum kendi evime çıktığım zaman gerçekden emanet gibi hissediyorum bende

Maddı konuda sıkıntılarınız olacak gıbı gorunse de, kırada oturmanızı onerırım. Insanın ne kendı aılesı ıle ne de esının aılesı ıle bırlıkte ıc ıce olması dogru degıl. Bırını ben kısa surelı tatdım, dıgerını ablam.

Ablam kendı evlerı hazırlanana kadar bıraz toparlanmak adına, babamın onerısı uzerıne aynı apartmanda yasamayı kabul ettı ama, 1 yılın sonrasında psıkolojısı bozuldu. Sımdı cok sukur kendı evınde.

Esınle yasadıgın sorunları gızleyemıyorsun, her sorunu aılen bılecek dıye bır kural yok, gızlemek bır yerde onemlı. Cunku kımı zaman esınle cozebılecegın sorunlar, aıleler araya gırınce cıkmaza gırebılıyor.

Bu nedenle sızın yerınızde olsam, (kı deneyım sahıbı oldum) maddı sıkıntı cekecegımı bılsem dahı, aılemle bırlıkte oturmayı tercıh etmem.

ben bekarım ama yeri geliyor bu yaşta aynı evde olmak,herşeyime çocuk gibi karışıp azarlamaları,sanki benim evim gibi değilmiş gibi tavırları bile beni sıkıyor...bazen bu yüzden bile evli olsaydım keşke diyorum...bir an önce ayrılın bencede,azcık sabırla herşey yoluna girer...ne kadr sevip sevilsekte ,ailelerimiz bazen çok köstek oluyor bize..

bu geciici bir durumsa sabredin derim
ama gecici bir durum degilde sürekli bir durumsa
ozaman kiraya cikmaniz daha iyi olur

Esin hakli canim, biraz daha idare edin, kendinizi toparlayin ve mutlaka mümkün oldugunca cabuk baska yere tasinin.

Kendi ailende olsa esinin aileside hic fark etmez, karsisan yarisan oldugu vakit insanin migdesi bulaniyor.

Lakin bu esnadada sirf orda oturuyorsun diye annenin babanin tüm müdahalelerine karismalarinada boyun egmez zorunda degilsin kanimca. Yeri geldimi dur demelisin...hele bu anahtar olayini biran evvel hallet....nasil paldir küldür girebiliyorki annen eve? Hicmi düsünmüyor orda el adami var, belki rahatsiz olur, bunlar evli bir cift ne yaparlar ne ederler belli olmaz diye?
Yok canim...olmaz öyle sey.....:olmaz:

Bir bahane bul ve anahatari al annenden, kendimikini kaybettim de uydur birseyler.....veya daha güzeli acik ve net anneni uyar bu konuda...

işte aile karıştı mı çok zor gerçekten
huzurun kalmaz bu da doğal olarak eşine ve çocuğuna yansır
ben de ailemle aynı binada oturuyorum ama benimkiler senin ailenden çok farklı
eşim benden çok istemişti buraya taşınmamızı.
benim annemde de anahtar var ama ben evdeyken asla anahtarla girmez
eşim evdeyse çekine çekine çalar kapıyı
sağolsunlar ne annem ne de babam asla niye böyle yaptınız şöyle yapın sakın şunu yapmayın demediler demezler de...
seninkiler abartmış olayı
sizlerin ayrı bir evi ayrı bir hayatı olduğunu unutmuş gibiler
eşinin dediği gibi durumunuzu toparladıktan sonra çıkın kiraya
inşallah herşey güzel olur sizin için canım

evet canım lalae bende senin gibi aileme yakkın bi yerde otururken maddi kayıptan dolayı babamında aşırı ısrarları sonucu babamların alt katına tasındık
ama eski evimdeki huzuru bulamıyorum
annemde yedek anahtar var pat diye içeriye giriyor bende arkadan kapatıyorum
bu sefer anahtarla açarken yarım açılıyor bana diyorki burayı niye kitliyorsun diyemiyorumki
çok alınganlar napcamı şaşırdım valla
hatta alt komşu anneme demiş bunlar karı koca pat die girme dalma eve demiş
babam da çalısmıyor hep evde emeklide değil parasal sıkıntıları var bizde burda kira veriyoruz bizde yiiyip içiyorlar kirayı mesela 200_250_fln verioruz elektr
elektrik su parasını ödemeyince babam siz böylesiniz bi faturayı yatıramıyorsunuz diyo
bi yere gitsem çabuk gel parka 2 defa gitsem bidaha gitme komsular laf ediyor diyorlar bu ne ya buraa ya tasındığıma bin pişmanım :(:(:(:(

Bir iki ay da toparlanabilecek maddiyatı hayli hayli bir şekilde toparlarsınız,
fakat bu süre zarfında oluşan huzursuzluğu toparlamanız zaman alır.
Ailen sürekli müdahale ediyor, sen sessiz kalıyorsun içinde biriktiriyorsun,
gün içinde biriktirdiğin gerginliğin kendi hayatına adapte olmanı zorlar,engeller, eşin ile iletişimine de yansır.
Bunların izini silmek eminim madden toparlanmaktan daha zor olmalı..
Oldurabiliyorsanız hiç durmayın elbette.

Back
X