- 16 Temmuz 2020
- 1.085
- 1.660
- 53
- Konu Sahibi gulsahfener
-
wala ne denir. ki karakterleri benziyo annelerimizin hakında hayırlısı olsun, canım yada sewe sewe gidecenYurtdışına gitme planım var o yüzden o zamana kadar ayrı ev fikrim yok. O tamamen macera olur benim için şu süreçte.Evet başaramazsam yurtdışı olayını ev işine adım atıcam. Çok yıpratıcı gerçekten anlayabiliyorum sizi. Bizdeki de tam olarak aynı şekilde tepkiler veriyor maalesef
Evet bunu anlayamıyorlar maalesefYa hu problem tatilin niteliği değil annenin üzerinde baskı kurması dert. Bende 27 yaşındayım çalışıyorum ayrı evim de var tatil için ailemin yanına geldim annem akşam dışarı çıkamazsın diyor bana bu yaşta bu müdahale nedir ya
herkes tek kişinin verdiği kararlara uyacak mı demek sizin aile değeri dediğiniz kavram? Ya da fikriniz bile alınmaz mı ve siz ne istiyorsunuz diye sorulmaz mı o aile değeri dediğiniz şeyde? Ya da aile denen şeyde soyadının değişip değişmediğinin önemi var mıdır sizce ?Ben böyle bilmiyorum aile değerini, sizin aile değeri dediğiniz nasıl merak ettim açıkçasıBöyle böyle aile değerleri yok oluyor bencillik ön planda oluyor , annenizin kalbini kırmaya değmez
Aynı evde olmak birlikte yaşamaktır, birlikte hareket etmektir evet ama bir yere kadar. Yani sorunu hala anlamadınız ve 3 gün hemen geçer diyorsunuz. Bu olay sadece gidince son bulacak olsa zaten bu konuyu açmazdım bile. Ama son olmayacak , başka konuda başka şekilde yine aynı tavır yine zorbalık. Benim kaldırmak istemediğim şey bu. Bu dominantlığı yüzünden biz hiçbir zaman olması gereken anne-kız olamadık zaten. Çünkü hep onun doğruları vardır, ve onlar her zaman en doğru olanıdırAynı evde yaşamak aile olmak birlikte hareket etmek değilmidir zaten? Yaşın isterse 35 olsun sen annenin gözünde hep çocuksun yanında istemesi normal ..
İnanın ileride yuva kurduğunuzda zaten ailenizle böyle olmayacak her zaman ...tadını çıkarın tatilin, denize girmez başka şeyler yaparsiniz. Kalp kırmaya değmez inanın ..
Bende annemle çok zıt karakter biriydim ve annemle bazı konularda anlaşamadiğim durumlar olurdu .. Keşke alttan alsaydım anneme göre hareket etseydim ne olacaktı sanki.. Annemi çok özlüyorum .
Ki mutlu evliliğim aldığım kararlara saygı duyan ailem Vs Vs var. Ona rağmen o günleri anneme göre yaşamak isterdim kendime çok kiziyorum. Her doğru alınan karar iç rahatlığı olmuyor malesef annelerimize böyle konularda alttan alıp fedakâr olmakta ilerisi için iç rahatlığı var..
3 gün hemen geçer ınada bindirmeden alttan alarak içinize sinerek gidin tatile annenizle vakit geçirin eğlenin .
Ailemle tatile gitmek istemiyorum, ben bireyim durumları ergenlikte bitmiyor muyduEvet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .
AhahahahAilemle tatile gitmek istemiyorum, ben bireyim durumları ergenlikte bitmiyor muydu3 günlük Ayvalık tatili, ev tutulmuş gidin işte. Dinlersiniz kafanızı, elinizden tutup her yere sizi zorla götürmez herhalde. Beraber bir şeyler yapmış olursunuz.
Ama hayatınıza her alanda müdahele varsa, karar verme özgürlüğünüz elinizden alınıyorsa evinizi ayırın, kendi hayatınızı kurun. O evde yaşıyorsanız o evin kurallarına uymak zorunda kalırsınız. Ama hem maddi olarak faydalanayım hem de istediğim olsun diyorsanız öyle bir dünya yok
üsüyenpiremses sen misinEvet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .
Siz ergenlikte takılı kalmışsınız zaten, birey olduğunuzu kendi hayatınız olduğunu çoktan kabullendirmeniz lazımdı ailenize. Ben 18 yaşımda üniversite için evden çıktım sonra da kendi hayatımı kurdum, ama bekarken tatillerde aile evine gittiğimde o evin kurallarına uydum. Siz hem o evde yaşayım, hem arabasını kullanayım kredi kartları bende olsun ama istediğimi de yapayım diyorsunuz, ilk mesajınızı okudum gerisine bakmadım burdan bakınca tipik ergensinizAhahahahah siz okuduğunu anladığını sanıp aslında sadece gözüyle bakanlar yok mu boşverin siz bence bu konuyu bayağı uzak kalmışsınız ergenlik hallerimle sizi meşgul etmeyeyim ben ama size bir ergen tavsiyesi bence sadece gözünüzle değil aklınızla da okuyun bazı şeyleri
Ahahaha ne güldümSiz ergenlikte takılı kalmışsınız zaten, birey olduğunuzu kendi hayatınız olduğunu çoktan kabullendirmeniz lazımdı ailenize. Ben 18 yaşımda üniversite için evden çıktım sonra da kendi hayatımı kurdum, ama bekarken tatillerde aile evine gittiğimde o evin kurallarına uydum. Siz hem o evde yaşayım, hem arabasını kullanayım kredi kartları bende olsun ama istediğimi de yapayım diyorsunuz, ilk mesajınızı okudum gerisine bakmadım burdan bakınca tipik ergensiniz(Okuduğumu gayet iyi anlayabiliyorum üniversite sınavında Türkçe den full yapmıştım bir sayısalcı olmama rağmen) aklınızla okuyun falan saygı sınırlarını aşmayın, yaşınız 24 müş iş güç sahibi olmuşsunuz altını doldurun
Evet evet haklısınızAnnenizi üzmeye değermi peki? Ne var 3 gün gidip onlarla eğlenemeye çalışsaniz.
Yeni nesil,2 yaş sendeomunda var saniuodum sadece ben bir bireyim diyip huysuzluk yapan çocuğu.
tatile göturuyor sizi gorende tarlaya bağa bahçeye goturuyor sanacak.
Aynı evde olmak birlikte yaşamaktır, birlikte hareket etmektir evet ama bir yere kadar. Yani sorunu hala anlamadınız ve 3 gün hemen geçer diyorsunuz. Bu olay sadece gidince son bulacak olsa zaten bu konuyu açmazdım bile. Ama son olmayacak , başka konuda başka şekilde yine aynı tavır yine zorbalık. Benim kaldırmak istemediğim şey bu. Bu dominantlığı yüzünden biz hiçbir zaman olması gereken anne-kız olamadık zaten. Çünkü hep onun doğruları vardır, ve onlar her zaman en doğru olanıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?