Annemmm...

wala ne denir. ki karakterleri benziyo annelerimizin hakında hayırlısı olsun, canım yada sewe sewe gidecen

Mesele 3 gün değil bu anlatımdan belli. Sizin birey olduğunuzu ve isteklerinizi sormama. En basitinden tatili planlarken bile birlikte gidilecek kişilerden fikir alınır. Bunun evladın olmasi birseyi değiştirmez. Gitmeyin ve sürat aşarsa da hicbirsey yok gibi davranin

Ya hu problem tatilin niteliği değil annenin üzerinde baskı kurması dert. Bende 27 yaşındayım çalışıyorum ayrı evim de var tatil için ailemin yanına geldim annem akşam dışarı çıkamazsın diyor bana bu yaşta bu müdahale nedir ya

Aynı evde yaşamak aile olmak birlikte hareket etmek değilmidir zaten? Yaşın isterse 35 olsun sen annenin gözünde hep çocuksun yanında istemesi normal ..
İnanın ileride yuva kurduğunuzda zaten ailenizle böyle olmayacak her zaman ...tadını çıkarın tatilin, denize girmez başka şeyler yaparsiniz. Kalp kırmaya değmez inanın ..

Bende annemle çok zıt karakter biriydim ve annemle bazı konularda anlaşamadiğim durumlar olurdu .. Keşke alttan alsaydım anneme göre hareket etseydim ne olacaktı sanki.. Annemi çok özlüyorum .
Ki mutlu evliliğim aldığım kararlara saygı duyan ailem Vs Vs var. Ona rağmen o günleri anneme göre yaşamak isterdim kendime çok kiziyorum. Her doğru alınan karar iç rahatlığı olmuyor malesef annelerimize böyle konularda alttan alıp fedakâr olmakta ilerisi için iç rahatlığı var..
3 gün hemen geçer ınada bindirmeden alttan alarak içinize sinerek gidin tatile annenizle vakit geçirin eğlenin .

Böyle böyle aile değerleri yok oluyor bencillik ön planda oluyor , annenizin kalbini kırmaya değmez

Ben 29 yasinda evlendim, ailemden 2500 km uzaktayim. Üniversteyi ayri sehirde okudum, evlenene Kadar pek cok kez arkadaslarimla yada yanliz tatile ciktim.
Evlendikten birkac sene sonra bir aile ziyaretinde kizimla alisverise ciktik ve biraz geciktik. Bana ulasamayan annem 2500 km den esimi aramis.
Peki bu paragrafin konuyla baglantisi ne diye soracak olanlara var böyle anneler. Idare edebildiginiz Kadar edin.Yoksa sürekli stress.Zaten yurt disi fikriniz varmis. Kirmayin annenizi. OFF özledim zaten.

Evet bunu anlayamıyorlar maalesef Hala git şunu yapma bunu yap diyorlar Bu müdahale devam ettiği sürece eminim sizde ailenizin yanına giderken ayaklarınız geri geri gidiyordur

Böyle böyle aile değerleri yok oluyor bencillik ön planda oluyor , annenizin kalbini kırmaya değmez
herkes tek kişinin verdiği kararlara uyacak mı demek sizin aile değeri dediğiniz kavram? Ya da fikriniz bile alınmaz mı ve siz ne istiyorsunuz diye sorulmaz mı o aile değeri dediğiniz şeyde? Ya da aile denen şeyde soyadının değişip değişmediğinin önemi var mıdır sizce ?Ben böyle bilmiyorum aile değerini, sizin aile değeri dediğiniz nasıl merak ettim açıkçası . Eğer aile değeri dediğiniz şey bu yazdıklarımsa teşekkür ederim size sahip olduğunuz aile değerlerinizle mutluluklar dilerim

Aynı evde olmak birlikte yaşamaktır, birlikte hareket etmektir evet ama bir yere kadar. Yani sorunu hala anlamadınız ve 3 gün hemen geçer diyorsunuz. Bu olay sadece gidince son bulacak olsa zaten bu konuyu açmazdım bile. Ama son olmayacak , başka konuda başka şekilde yine aynı tavır yine zorbalık. Benim kaldırmak istemediğim şey bu. Bu dominantlığı yüzünden biz hiçbir zaman olması gereken anne-kız olamadık zaten. Çünkü hep onun doğruları vardır, ve onlar her zaman en doğru olanıdır

Ailemle tatile gitmek istemiyorum, ben bireyim durumları ergenlikte bitmiyor muydu 3 günlük Ayvalık tatili, ev tutulmuş gidin işte. Dinlersiniz kafanızı, elinizden tutup her yere sizi zorla götürmez herhalde. Beraber bir şeyler yapmış olursunuz.
Ama hayatınıza her alanda müdahele varsa, karar verme özgürlüğünüz elinizden alınıyorsa evinizi ayırın, kendi hayatınızı kurun. O evde yaşıyorsanız o evin kurallarına uymak zorunda kalırsınız. Ama hem maddi olarak faydalanayım hem de istediğim olsun diyorsanız öyle bir dünya yok

Ebeveynler Malesef böyle. Kaç yaşına da gelseler çocuklarına müdahale etmeden duramıyorlar. Bizim yaşımız arttıkça malum onlarınki de artıyor ve tecrübeleri de tabi. Bu yüzden kendilerinde bizlere hep akıl verme yol gösterme ihtiyacı hissediyorlar. Yerinde olsam şimdi huzursuzluk çıkarmam tatile giderdim 3 gün. Deniz sevmiyorsam bile elbet turistik Bi yer olduğu için gezecek dolaşacak yerler vardır, plajda kitap okumak, deniz kokusunda uyumak harika olur. Genel sorun içinse şimdi sorun çıkarmayıp güzellikle kendimin de bir birey olduğumu doğruyu yanlışı az çok bildiğimi ömür boyu bana müdahale edemeyeceğini gerektiği zaman senin de ayrı Bi evin yuvan olacağını, o zaman da her şeye müdahale mi edeceğini bunun mümkün olmadığını her gün ama her gün anlatırım. Başlarda sonu hep tartışmayla biter fakat sonra sonra senin her gün söylediğin sözler onun da artık zihninde yer etmeye başlar. Sen bıkmadan usanmadan devam et. Empati kurdurabilirsin. Annenin hiç sevmediği bir etkinlik planlayıp ona dayatma yapabilirsin. Mırın kırın ederse istemezse sen de benim istemediğim şeyleri bana dayattığında ben de böyle hissedip mutsuz oluyorum. Annem olarak seni çok seviyorum fakat ailemizle ilgili alacağımız kararlarda ortak hareket edersek hepimiz mutlu oluruz. Ben deniz tatili sevmiyorsam bunu ortak yapmayız, başka bir yere karar veririz 3 günü orada geçiriz siz babamla deniz tatiline 2niz gidersiniz sonra geldiğinizde yine ortak Bi şeylere karar verip beraber vakit geçirebiliriz vs gibi konuşmalar yapıp ona bunun güzelliğini gösterebilirsiniz. Fakat tatile gitmeniz taraftarıyım çünkü onun gözünde huysuz asi kız çocuğu olmayın. Sadece ona değer verip kırmak istemediğiniz için gittiğinizi belirtin. Bir daha da ortak karar verelim deyin.

Ahahahah ah siz okuduğunu anladığını sanıp aslında sadece gözüyle bakanlar yok mu boşverin siz bence bu konuyu bayağı uzak kalmışsınız ergenlik hallerimle sizi meşgul etmeyeyim ben ama size bir ergen tavsiyesi bence sadece gözünüzle değil aklınızla da okuyun bazı şeyleri

Annenizi üzmeye değermi peki? Ne var 3 gün gidip onlarla eğlenemeye çalışsaniz.
Yeni nesil,2 yaş sendeomunda var saniuodum sadece ben bir bireyim diyip huysuzluk yapan çocuğu.
tatile göturuyor sizi gorende tarlaya bağa bahçeye goturuyor sanacak.

üsüyenpiremses sen misin

Siz ergenlikte takılı kalmışsınız zaten, birey olduğunuzu kendi hayatınız olduğunu çoktan kabullendirmeniz lazımdı ailenize. Ben 18 yaşımda üniversite için evden çıktım sonra da kendi hayatımı kurdum, ama bekarken tatillerde aile evine gittiğimde o evin kurallarına uydum. Siz hem o evde yaşayım, hem arabasını kullanayım kredi kartları bende olsun ama istediğimi de yapayım diyorsunuz, ilk mesajınızı okudum gerisine bakmadım burdan bakınca tipik ergensiniz (Okuduğumu gayet iyi anlayabiliyorum üniversite sınavında Türkçe den full yapmıştım bir sayısalcı olmama rağmen) aklınızla okuyun falan saygı sınırlarını aşmayın, yaşınız 24 müş iş güç sahibi olmuşsunuz altını doldurun

Ahahaha ne güldüm çok yaşayın siz

Ben diyorumki aslında genelde böyle konularda idare et fedakâr ol zaten ileride birlikte olmayacaksiniz. 3 gün hemen geçer Derken de anlamam dan dolayı değil teselli etmek için söyledim . Aksini yaptığında anneniz burnunuzdan getiricek daha huzursuz olucaksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…