Annemmm...

gulsahfener

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
154
109
103
Bursa
Evet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .

Korona kol gezerken sizin tatil planiniz neydi?

Gitmeyip ne yapmayı düşünüyorsunuz?

kadın tatili beğendirememiş bravo size. altı ustu 3 gun ne var zehir etmeseniz.
ortam bozmak çok uzucu ya aile içinde.
Farkındaysanız tatilin niteliğiyle alakalı en ufak birşey söylemedim . Şikayetçi de olmadım. Siz sorun ettiğim şeyin farkında olmayarak yorum yapmışsınız sanırım . Bence bir tekrar okuyun .

Farkındaysanız tatilin niteliğiyle alakalı en ufak birşey söylemedim . Şikayetçi de olmadım. Siz sorun ettiğim şeyin farkında olmayarak yorum yapmışsınız sanırım . Bence bir tekrar okuyun .

3 gun ne olabilir? işkence yapmayacaksa sorun olmaz giderdim.
cidden annem böyle plan yapsa ben deniz sevmiyorum demeye utanırım.
3 gun ya 72 saat.
denize girince hasta bile olacak olsam en azından guneşlenirdim, maksat gönlu olsun.

"eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok ."

Cok guzel 1+1 evler var, mis. Ben simdiye kadar evimi kiralamis olurdum. Isterse 5 sene konusmasin. Sizin bir birey oldugunuzun farkinda degilse zaten konusmasin.

Ve evet bu ciddi bir sorun. Ben her tatilimi 1 sene oncesinden en ince detayina kadar dusunup planlayan biri olarak soyluyorum bunu. Bazi insanlar icin deniz kenarinda fok baligi gibi yayilip yatmak iskence olabiliyor. 3 gunluk tatil diyerek kucumsuyoruz ama beyaz yakali icin o 3 gun omre bedel. Cogumuz 1 sene boyunca o 3 gun nefes alabilmek icin calisiyoruz.

Ayri eve cikin.

Gerçekten sorun 3 gün meselesi değil. 3 gün zaten çekilir , evden çıkmam yine giderim ama sorun bu değil ki. Sorun hiçbir şekilde söz hakkı bıraktırmaması, dominantlığı, hakimiyet kurma çabası...

Sorununuz bu mu yani ? Ya da sizden yorum yapmanızı istediğim konu bu mu diye sorayım. Konu hakkında yorum yapmak gibi bir amacınız olmadığı çok açık. Teşekkür ederim . İyi akşamlar size .
Siz gezdikçe virüsün yayılımı artıyor. Evimizde oturan bizler de risk altındayız sizin tatil sevdaniz yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…