Annemmm:(

KumkatNedir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2014
1.381
832
73
Gerçekten cok buyuk bir derdim var
Konu basliktaki gibi annem..
Annem 16 yasinda evlendirilmis aileye gelin degil babanem ameliyat oldugu icin hizmetci olarak alinmis cocuk kadinlardan.. babam senelerce icmis gun yuzu gostermemis varlik.icinde yokluk yasayan siddet goren ezilen iteklenen kakilan elestirilen.bi.kadin.. ne annesi ne babasi destek olmus aksine bide onlar uzmusler itmisler.. erkek gibi kol kanat germis tek varliklari cocuklarim bilmis sarmis sarmalamis bizi .. 3 kardesiZ ablam abim ve ben .. hepimiz ayri ayri cok cektik . Abim kucuk.yasta ayakkabi.boyamis, ablam evi gecindirmis .. babam hic bir zaman baba sifati yakismamis anliycaniz.. saka felan degil hic bir yerden destek gormemisler hic koca bir bislukta kalmislar.. sonra biz babama dayanamadik kactik evi toplayip. 17 yasinda abim 19 yasinda ablam sirtladi herseyi..babam yemin etti icmiycegine duzelcegine duzeldide ama actigi yaralar gecmedi annemde ,uzerinde 10 sene gecti abim nisanli su anda babam bile korkar abimden cok iyidir isi gucu herseyi iyi ama coook sinirli kaldi.. oyle cok kiriyorki annemi annemin.karsiligi bu degil her lafi agzina tikiyo itilen kakilar konusturulmayan oldu annem babam etkisiz eleman "0" oyle notur kii .

Bi hafta oncesinde anneme bi corap icon abim cok kizdi nerde niye yok gibi annemin eli ayagi dolasti agladi burnu.kanadi babam.gidip.niye annene bagriyosun bile diyemiyor ben desem.benim.ustume kadar yuruyor laf yetstirilmiyo agzimzi.actirmiyo ..

Annem cok yanliz kizlar cok bazen bisey olcak diye odum kopuyor annesi bile sevmiyo annemi paylascak.kimsesi yok aksama kadar evde bize oyle cok duskunki 1 dk haber alamasa dunyasi yikiliyo herseyi takiyo herseyi dusunuyo kafayi yiycek diye korkuyorum kobhssada soyleniyo kafi tam soyleyip oturtamiyo .. hepmi ceker bi insan hep cekmis hep bi.insanin.kocasinim.destek.olmaamasi ne kadar kotu biseydir biseyi dgru duzgun anlatmiyolar bile kiziyolar hemen of puf diyolar herkes elestiriyo hic guclu degil hic sadece gucu aglamaya yetiyo.. kiziyorum anne yapma usunme bosver diyorum o oyle hos bos duvarlari izlerken benim.icim gidiyo ablam malatyada evli uzakta oda cok destek oluyo ama ne biliyim nasil tarif edeyim..
Ornegin abim.nisanli ve nisanlisi cook acik bi gelinlik giycek biz kapaliyiz ama kimseden kapanmasini bekleyemeyiz ama el dost gelcek gogusu gozukmecek yada omuzlarina dantelden aski gibi bisey olsa gene iyi .. annem onu soyleme yetkksinde bile degil abim.ben.giydirip giydirmiycegimi biliyorum diyip cikiyor.isin icinden .. annem bunlari hak etmedi onu yapmsa bile fikribi.bile soyleyemiyo dusunun

Bisey soyleyin nolur ben anneme destek.olmaya calisiyorum ama yetmiyor

Abiniz doğru söylemiş, karısının ne giyip ne giyemeyeceğine kendinden başkası karışamaz. Mal almıyorsunuz, gelin alıyorsunuz; uzak durun, karışmayın ki huzurları kaçmasın.

Iyi de gelinlikten annene ne ya da çevreye

Abi'n haklı

Eşinin tercihlerine saygılı kimseyi karıştırmıyor

Abi'n gidince baban yine efelenmeyecekse nispeten düzelir

Abine eşine de karışmayın yorum vs yapmayın

Size yasadiklariniza çok üzüldüm Allah kolaylik versin fakat gelinlige karismaniz haksizlik.insan kaç kere evlenir ki.istediği hayal ettiği gelinliği tabiki giyecek.elalem ne der diye hayalindeki gelinlikten vazgecmek de bana gore pasiflik,bu konuda baski yapilmasi da bi nevi şiddet.herkesin gunahi kendine.abiniz babaniza çekmemiş eşini savunmasi bence çok hoş.keşke annenize daha iyi muamele gösterse.Daha mutlu huzurlu günler sizinle olsun insaallah

Konuyu.anlamdiniz.sanirim sorun karismak degil fikir dahi belirtememk siz kimseden.fikir almiyormusunuz ki konuyu neden carpittiniz konu gelinkikte degil oo cok basit bi ornek

Abiniz doğru söylemiş, karısının ne giyip ne giyemeyeceğine kendinden başkası karışamaz. Mal almıyorsunuz, gelin alıyorsunuz; uzak durun, karışmayın ki huzurları kaçmasın.

Konu karismak degil tekrar.belirtiyorum ..
FIKIR BEYAN edememk anlattiklarima bakarsaniz.annem.karisak.bir yapida degil anlarsiniz!

Bi konuda abiniz doğru söylemiş.Nişanlısının yani ilerideki karısının ne giyip ne giymiceğine o karar verir anneniz bu konuda söz sahibi olabilicek güçte biri olsa bile kimseyi ilgilendirmezdi bu bence.Sizide annenizide.O onların kararı bu konuda yanlış düşünüyosunuz önce onu bi belirtiyim.Onun dışında abiniz annenizin neler çektiğini gördüğü bildiği halde annenize böyle davranmasına çok üzüldüm. Bunu sakince konuşabilirseniz abinizle belki yararı olur ama sakince bile konuşulcak biri değil diyosanız bişey diyemiyorum.

Yani bu duruma üzülüyüm mü,şaşırayım mı bilemedim.tam bi film senaryosu gibi bi hayatı olmuş annenin.tabi üzücü bir hayat.Allah uzun ömürler versin, bari bundan sonrakı hayatını huzur içinde yaşasın. Kiyafet konusunda bence de abin haklı.ama bunu normal bi dille de söyliye bilir o ayrı mesele.

Tesekkur ederim canim benim konu yanlis anlasildi hic hir konuda karisikmaz annem ben yasmadim diye cook sey yapti zaten anlatmak.istedgim farkli orda fikir ya sadece fikir bile belirtemiyo

Konuyu.anlamdiniz.sanirim sorun karismak degil fikir dahi belirtememk siz kimseden.fikir almiyormusunuz ki konuyu neden carpittiniz konu gelinkikte degil oo cok basit bi ornek

Tam tersine çarpıtmadım

Annemin söz hakkı olmadı diyorsun ya abinin eşinin olacak işte

Bakın fikir almak ben istersem olur yani ben gelip danışırım siz de söylersiniz bu fikir almaktır ama böyle yap derseniz bu fikir vermektir

Evlenirken de kimseye gelinlik düğün yeri ya da eşya hakkında tek kelime sormadım yani fikir almadım fikir vermek isteyenleri de dinlemedim

Abiniz gider babanız da üzmezse anneniz de huzurlu olur dedim ki bu da olayın en iyi sonucu

yahu nasıl anne gelinlige karışmıyck ne demek bu çagdaslık mı ? fikri alınmıyacaksa neden o kayınvalide ?tabiki biraz uygun giyilicek ailenin üslubna göre herkes kendi basına karar vericekse anne baba kardes etkisiz eleman sadece etten bir varlıkk kalabalık etmek için var .anlamıyorum bazı yorumları eski adet örf hiç kalmamış hiç.. onunda bir tanecik evladı degl mi her iki tarafta hoşgöryle karsılyck herseyi yok karısamazmışş onaneymişşş ?? bu ne demek ya bildign terbiyesizlk baska birşey degil!

Konu cok farkli.bi boyuta gidecek duzenlene yapiyorum .. anlattiklarimdan.anneminde karscak.yapida biri olmadgini .anlarsiniz

Soruyor aksama kadr resim atiyor ve kendi annesi bile dogru bulmuyor bu iadar yeterlimidie sizin icin :)

Canim benim zaten.annem.karismazki.karustirmazki soyleyemezki onla kavga eder gekir annmi.aglatir annem.hep el altibda pas oas ah.ben.napayim.napyim aglanak.geiyor icimden

Terbiyesizim size göre ama huzurluyum evliliğimde

Zira Kv şunu almadı bana bunu dedi diye de konum yok

Beklentim yok eyvallahım da yok

Kendim pişirir kendim yerim nerede ne giyeceğimi de bilebilirim

siz çalışıyor musunuz?
eğer çalışıyorsanız , annenizle haftada bir anne kız günü yapın, annenizi sinemaya ,yemeğe bir yerlere götürün.Abinizi de babanızıda takmayın, çünkü abiniz ne kadar sinirli olursa olsun bi süre sonra evlenip çekip gidecek. Babanız ağzını açarsa annenizi yanınıza alıp gideceğinizden bahsedersiniz , bir nevi gözdağı hiçbirşey yapamaz.
Burda iş size düşüyor, anneniz siz ve ev dışında farklı zaman geçirirse inanın o da kendini o kadar ezdirmez

Oldukca uzgunum ve konu farkli bi yere gidiyor rica ediyorum sizden ..

Calismiyorum ama calisirken okdar cok yaptikki olmuyo herseyi takiyo benim.ise gitmmenden bile korkuyo agliyi insallah olmaz diye bana.cok bagli oksururken bile.agliyo saniyorum oyle cok korkuyorum ki hastaneyemk gotursem

kimse size bunların aksini söylemdi zaten . herkes ne giyecgni ne alacagnı bilir iş bunu hoşgörü içinde yapabilmektr egoları şişirmenin anlamı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…