- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
bismillahBu gözler kredi borcu olduğu için 2 seneliğine 4 çocuğu kuruma bırakan anne-baba(!) gördü.
Demezler mi 4 çocuğun yediği içtiğinden ne olacak diye?
Yada bu yoklukta beden 4 çocuk diye?
Artık hayatta çok az şeye şaşırır olduk maalesef.
Burda aslında bizim yardımcı olmaya çalıştığımız çaresiz bir baba adam uyku bile uyumuyor muş dediğim gibi arkadaşının kardeşi daha
amiinnnnnnbismillah
inan şaştım kaldım
böyle bişey olabilir mi
bir insan zaten ne için yaşıyor
evladım için yaşıyorum yeminle
o benim servetim
duygulandım şimdi yaa
ALLAHIM TÜM ÇOCUKALARI KORUSUN
ben devlet memuruyum burda devletin esirgeme kurumundan memur olarak gelen o kadar kişi varki ve bunların hepsinin ailesi var hatta biri bana şunu demişti insanlar 18 yaşına az bi zaman kala çocuklarını esirgeme kurumuna veriyorlarmış devlet memur yapsın diye bende babasız yarı aç yarı tok büyüdüm annem vermedi bizi esirgeme kurumuna ne şartlarda okudum Allah biliyo bide üstüne kazandım ama kardeşlerim okuyamadı bu atanıp gelenlerin çoğu ailesiyle görüşüyor ve bütün çocuklarda memur olmuş ooohhhh ne güzel memleketBu gözler kredi borcu olduğu için 2 seneliğine 4 çocuğu kuruma bırakan anne-baba(!) gördü.
Demezler mi 4 çocuğun yediği içtiğinden ne olacak diye?
Yada bu yoklukta beden 4 çocuk diye?
Artık hayatta çok az şeye şaşırır olduk maalesef.
Bunu bende duydum devlete atama öncelikleri olduğu için 18 yaşına 6 ay kala veriyorlar devlet yurdunaben devlet memuruyum burda devletin esirgeme kurumundan memur olarak gelen o kadar kişi varki ve bunların hepsinin ailesi var hatta biri bana şunu demişti insanlar 18 yaşına az bi zaman kala çocuklarını esirgeme kurumuna veriyorlarmış devlet memur yapsın diye bende babasız yarı aç yarı tok büyüdüm annem vermedi bizi esirgeme kurumuna ne şartlarda okudum Allah biliyo bide üstüne kazandım ama kardeşlerim okuyamadı bu atanıp gelenlerin çoğu ailesiyle görüşüyor ve bütün çocuklarda memur olmuş ooohhhh ne güzel memleket
hayır bide bedavadan memur oldukları için bir görseniz çalışma diye bişey yok laylaylom hepsiBunu bende duydum devlete atama öncelikleri olduğu için 18 yaşına 6 ay kala veriyorlar devlet yurduna
Sonra 6 ay sonra don oğlum evine iki sene sonra da memurlar vicdansız ahlaksızlar
Aslında devlet madem bakamiyordunuz bu çocuk size niye döndü deyip alacak memuriyet haklarını ellerinden
Bizlerin kpss de canı ciksin atanalim diye bunlarda böyle hilr hurdayla yol alsın
Çok şanslısınız. Size tabi ki yeterli bir zaman gelmese de en azından siz yetişene kadar böyle bir babayla büyüme şansınız olmuş. Ben hayal bile edemiyorum babamı böyle.Konuyu takip edemedim , yazıldı mi bilmiyorum ..
Bu kadın ne oldu da evini terketti ? Her canı sıkılan evini terketmiyo neticede .. en kötüsü de çocukları neden kabul etmiyor ? Arada anlatmadığın eksik birşeyler var ..
Dur ben sana birşey anlatayim, erkek tarafını koruyorsun ya ,erkek nasıl olurmuş gör ...
Babam kanser hastası olduğu için son zamanlarda yardımsız ayakta duramıyorDu ..bazen zorlanırsa kalkabiliyorDu ama en az 15 dakika uğraşıyordu. Annem de fıtık ameliyatı olmuştu ,babamın gece ilaçlarını verip (yardımcılar olsa da kimseye bırakmazdı babami) yatırır, kendi de yatardı ..birgün annem tezgahın üzerini toplamamış, evde de yardımcı yok ,babam orayı öyle görmüş aklına takılmış ..annemin uyuduğundan emin olduktan sonra güç bela kalkıp ,bir eliyle tezgahtan destek alıp ,diğer eliyle bulaşıkları makineye yerlestiriyordu ki yakaladım ..ya baba napiyosun, bırak ben yaparım ,dedim ,ağladım yalvardım, bırakmadı. 3 5 tane tabak ...Asla dağınıklık sevmez ..sen git çocuğuna bak ,uyuduysa da uyu dinlen ,ölmem :/ ya iki tabak yerleştirdim diye .. annen hasta ,kalkıp mutfağı temiz bulsun ,uğraşmasın ,dedi :/
Kendisi kanser ,annem basit bir ameliyat geçirmiş ..gerçi ameliyat olmadan önce de anneme karşı hassas davranırdı. .hempimize. ..baba demek ,koruyup kollayan sahip çıkan demek ..bir kere beni kırdığını yada maddi manevi eksik bıraktığını bilmem ..her zaman en iyi şekilde babalık yapmıştır ..o yüzden zaten akıl sağlığımı kaybedecek duruma geldim .onsuz bu hayatı yaşayamıyorum ..
Yalnız bu ortada bırakılan çocuklar ,hani annenin babaya ,babanın anneye attığı çocuklar , kimse sahip çıkmazsa yetiştirme yurduna verilecek olan çocuklar ,o ebeveynlerin suratına tükürmeye bile tenezzül etmeyecek ..
Babam hep derdi ,güzel hatıralar bırakmak gerek geride kalanlara ..
Annenin kendi babası eve kabul etmiyormuş sanırım çocuklarla. Öyle bir şey geçmişti.Bence kadın ya evlenecek ki bu kötü ihtimal. Ya da bu erkek tarafı attı tuttu kesti biçti o da alın bakalım çocukları görün gününüzü dedi. Bunlarin burnu sürtsün etekleri tutuşsun diye yapıyor. Ki etekler tutusmus. Mahkemede tamam ben alırım çocukları diyecek olabilir.
Bana da babam dışındaki babalar bir garip geliyor ,alıştığım düzenden ötürü ..evet hiç yeterli bir zaman değildi ,çok da gençti :/ doyamadım ..Çok şanslısınız. Size tabi ki yeterli bir zaman gelmese de en azından siz yetişene kadar böyle bir babayla büyüme şansınız olmuş. Ben hayal bile edemiyorum babamı böyle.
Al işte buna anne baba diyorlar sonra deli oluyorum.
Utanmaz arlanmazlar.
ALLAH kimseye muhtaç etmesin ama insan sırtında taş taşır o evladına bakar ya.
Yoklukta 4 çocugu yap nasıl olsa devlet bakar.
Devlet kime baksın yaw kime ?
Ota b.... devlet bakıyor zaten.
Sen orada kredi öde zavallı 4 çocuguna gelsin milletin vergileri ile devlet baba baksın he mi ?
ya yok artık
doğurmasınlar o zaman yaaa
doğurmayı marifet sayıyoruz çünkü
olay o doğurduklarına layıkıyla bakabilmekte
bismillah
inan şaştım kaldım
böyle bişey olabilir mi
bir insan zaten ne için yaşıyor
evladım için yaşıyorum yeminle
o benim servetim
duygulandım şimdi yaa
ALLAHIM TÜM ÇOCUKALARI KORUSUN
ben devlet memuruyum burda devletin esirgeme kurumundan memur olarak gelen o kadar kişi varki ve bunların hepsinin ailesi var hatta biri bana şunu demişti insanlar 18 yaşına az bi zaman kala çocuklarını esirgeme kurumuna veriyorlarmış devlet memur yapsın diye bende babasız yarı aç yarı tok büyüdüm annem vermedi bizi esirgeme kurumuna ne şartlarda okudum Allah biliyo bide üstüne kazandım ama kardeşlerim okuyamadı bu atanıp gelenlerin çoğu ailesiyle görüşüyor ve bütün çocuklarda memur olmuş ooohhhh ne güzel memleket
ahhhh yavrular yaaa kıyamam ki ben onlara Allah onların yardımcısı olsunÇocuk esirgeme kurumunda bir proje yürüten arkadaşım vardı.
Ondan duyduklarım bana yetti.
Kızın o kadar psikolojisi bozulmuştu ki, tezinde kullanacak olmasına rağmen devam edemedi.
Biz zannediyoruz ki oradaki çocuklar kimsesiz.
Değilmiş, %70 inin annesi babası sağ, kimi ayrılmış başkaları ile evlenmiş, kimi bakamamış, kimi kotu muamele görmüş.
Ve bu ebeveynler bazen çocukları görmeye geldiğinde çocuklar o kadar masum ki affediyor.
Onu yurt köşesine atan anası babası ona bir oyuncak, bir anahtarlık verdiğinde çocuk o nesneye öyle bir sarılıyor ve bağlanıyor ki, hele bir dene elinden almayı..
diye anlatmıştı.
Çocuk kalbi. Kırılsa da affediyor, büyüdükçe o yükün altında ezilip hırcın bir gence dönüşüyor.
Muhtemel konuda geçen çocukların sonu da benzer olacak.
biz burada kırk yabancı kalbimiz kaldırmıyor, o anne-baba nasıl hayatına devam eder aklım almıyor.
Evet yaşıyor. İyi bir baba olmaya çalışıyor kendince. Çocukluğum gençliğim geçmiş gitmiş, ona bir gram ihtiyacım yok, sevgi duygum yok, gidip göresim yok ne yapayım iyi olmaya çalışmasını artık... Sürekli şuradan şöyle para gelecek sana araba alırız, ev alırız bilmem ne diyor. Ben üniversitede, hatta lisenin bir kısmında onun bana harcayacak parası yok diye (parası var, bana harcayacak kadar yok), verdiği azıcık harçlığı yetiremediğimden kendim çalışıp kazanmışım paramı. O yüzden düğünümde de karıştırtmamışım. Şimdi evliyim, param pulum her şeyim var bana araba ev diyor. Evine iki haftada bir gidip akşam yemeğini yediğime dua etmiyor da. Şu an zor bir durumun içinde işiyle ilgili durumlardan dolayı. Destek oluyorum. Konuşuyoruz da görüşüyoruz da. Ama görev icabı her şey.Bana da babam dışındaki babalar bir garip geliyor ,alıştığım düzenden ötürü ..evet hiç yeterli bir zaman değildi ,çok da gençti :/ doyamadım ..
Senin için hala umut var ,baban yaşıyor sanırım ..
O kademeyi hak etmemiş ki değerini neden bilsinhayır bide bedavadan memur oldukları için bir görseniz çalışma diye bişey yok laylaylom hepsi
Babanın psikolojisi bozulduherseyini kaybedince şimdi oldumu
oruç mu tutuyor?
hiç mi kardeşi yok, biraz yardım eden?
hasta annesiyle evde aç mı yaşıyorlar?
kardeş amca hala dayı teyze nerede?
Senin gibi bir ilişkim olsaydı babamla ,inan ben de aynı şeyleri düşünürdüm ..kaybettiğim gün tuttum yüzünü iki elimle ,ya uyan ya beni de al ,yalnız bırakma ,ne biçim bir babasın sen ,gitme ,aç gozlerini, çok bencilsin, diye bağırdım ..ki bu baba hayatını ,çocukları ve karısına adamış bir adam ..annesi hep hasta olurdu ,onunla da ilgilenirdi ,bizi bırakmadan ,geri plana itmeden. .ama ben nankör bir evladım ,teşekkür edeceğime ,kızdım gidiyor diye ..Çok erken bir ayrılıktı ..hep ,keşke kötü bir baba olsaydı da bu kadar sevmeseydim dedim ..Evet yaşıyor. İyi bir baba olmaya çalışıyor kendince. Çocukluğum gençliğim geçmiş gitmiş, ona bir gram ihtiyacım yok, sevgi duygum yok, gidip göresim yok ne yapayım iyi olmaya çalışmasını artık... Sürekli şuradan şöyle para gelecek sana araba alırız, ev alırız bilmem ne diyor. Ben üniversitede, hatta lisenin bir kısmında onun bana harcayacak parası yok diye (parası var, bana harcayacak kadar yok), verdiği azıcık harçlığı yetiremediğimden kendim çalışıp kazanmışım paramı. O yüzden düğünümde de karıştırtmamışım. Şimdi evliyim, param pulum her şeyim var bana araba ev diyor. Evine iki haftada bir gidip akşam yemeğini yediğime dua etmiyor da. Şu an zor bir durumun içinde işiyle ilgili durumlardan dolayı. Destek oluyorum. Konuşuyoruz da görüşüyoruz da. Ama görev icabı her şey.
Üstelik bu konuda geçen o psikolojisi çok bozuk, tükenmişlik sendromundan dolayı çocuklarını sokaklara bırakacak babanın yaptığının onda birini yapmamıştır bana. En azından hiç bir zaman yiyecek ekmeğimizin olmadığı olmadı. Hiç bir zaman annesi hasta diye bizi tamamen bırakmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?