Annenin çocuğun velayetini istememesi

vah vah çok üzüldüm adama... memlekette adam kalmadı artık. sırf özgürlüğüne bekar hallerine kavuşmak için işim yok annem hasta falan demek ne kadar basit. evlendiğiniz kadında zaten hizmetçi ömür boyu çocuklarınıza bilfiil bakmak zorunda. geçin bu işleri yaa. adam olan su satar yine para kazanır. valla kadınlar sizden daha erkek. sabahın köründe çıkıp gerekirse iş ayrımı yapmadan temizliğe gidiyor yine para kazanıyor. bu arada konu sahibi korkmayın kadının blöf yaptığı açık ve net. çocukların sorumluluğunu tek başına almak istemiyor ve haklıda. çünkü tek başına yapmadı. çünkü o çocukların babaları da var. eli kolu tutuyor. duygusal olarak ilgilenebilir.

konu sahibi gibi bazı kadınlarımız da erkeklerin bu "çaresizliğine"!!!! inanıyor işte, en sinirlendiğim de bu
ben kadını da dinlemek isterim açıkçası
kadın evi terkederken çocuklarını da alıp çıkmış, velayeti babaya bırakacak olsa baştan almazdı, onları da bırakır giderdi
kimbilir ne yaşadı da bu hale geldi
adam işsizmiş belki gına geldi kadına sorumsuzluğu aldı başını gitti baktı 1,5 sene sonra hala aynı bi de çocukları da başından atma derdinde dedi ki çocukları sen al belki blöf belki ders verme bilmiyorm haaaa yine haklı değil yine yanlış yapıyor ne olursa olsun ortada suçsuz günahsız çocuklar var hiç böyle şeylere alet edilmemesi gereken o ayrı

Bende aynı şeyi düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi günahsız yavrucakların böyle bir şeye alet edilmesi de apayrı bir konu. Ama artık erkek müsveddelerinin bu derece acındırılması kanıma dokunuyor. Bu ne yaa!! Devir öyle değişmiş ki yok çalışamıyor yok bakamıyor hoop kadına at çocuğu aylık 200 nafaka ver çek git. Canın istediğinde de çocukları gör. Çocukların herşeyiyle kadın ilgilensin. Para yetmesin para bulsun işe gitsin zaten kadının hayatı yok boşanmış kadın ya. Pes doğrusu. Erkekleri tepenize çıkartan da maalesef biz kadınlarız.

Anne istemiyor baba istemiyor bakamam diyor ole mi yazik niye dunyaya getirdiler o zaman.
Iki tarafta istemezse dede nine hala teyze vasi tayin edilir.onlardan da talep olmazsa devlet yurduna giderler.

Hep aynı örneği veriyorum ve bıkmadan usanmadan vermeye devam edeceğim
çocukluğumda anneme temizliğe gelen abla, temizlik yaparak babasız 2 çocuk büyüttü okuttu, ikisi de üniversite mezunu kendi de ev almış. bunu güçsüz, sen birşeyden anlamazsın, sen karışma diye ezdikleri bir kadın başarmış bu tek de değil
bana gelen yardımcı abla da öyle eşiyle boşanmış tek başına 2 çocuk büyütüyor biri üniversiteden yeni mezun oldu diğeri lisede
erkekler sözde güçlüyüm ben erkeğim diye böbürlenirler ama sıkıya geldi mi ilk kaçan olurlar (istisnalar var tabii ki kimse üstüne alınmasın)

Yani maaş bağlansa çocuklara bakmaya razı olacaklar!

Hanımlar üsluplara dikkat ediniz lütfen.

Adamın annesi hastaymış, annesine bakıyormuş Allah şifa versin ama bu onu sadece iyi bir evlat yapar, iyi bir koca iyi bir baba olduğunu ispatlamaz, kadın çocuklarını baştan alıp gitmiş, şimdi baba baksın diyor, vardır bir bildiği bir de kadının ağzından dinlemek lazım.

Konu sahibesi bence siz taraf olmayın, akrabanızdır anlıyorum ama karı-koca ilişkilerinde dört duvar arasında yaşananı sadece yaşayanlar bilebilir, dışarıdan iyi bir adam, iyi bir evlat gibi görünen her erkek mutlaka 4/4'lük bir koca ve baba olacak diye bir kaide yok, keza kadınlar içinde geçerli bu.

Hala evliliği iyi değil diye çocukları alamaz, baba alamaz, kim alacak bu çocukları?
Yazık günah yine olan çocuklara olmuş, çocukların sorumluluğunu almak kabus olmuş.

Umarım o yavrucaklar gerçekten onlara sahip çıkacak, iyi birer birey olmalarına yardım edecek merhamet ve vicdan sahibi birileri tarafından korunup kollanır.

Anneye gelince hasta mecburen bakılacak diye dert edinilen durum kendi çocukları olunca kem küm vaziyetine bürünmüş.
Çocuk yaparken sorumlulukları göz önüne alarak yapar insan.
Annesi babası sag olan her çocugu devletin kucagına itmek adaletli gelmiyor bana ya.
Çok sinirleniyorum.
Herkes çeşitli şeyleri bahane ederek çocukları resmen birbirlerine top misali gibi atıp durmuşlar.
Yazıktır günahtır.
Erkek olunca çaresiz kalınca masumlaşmıyor bu durum.
Anne kadar baba da sorumlu.
Oh ne ala anne alsın velayeti çocuklarına bakadursun baba da orada annem de annem desin.
Tamam annen bakıma muhtaç eyvallahta evlatların da var be adam ?

Bakıcı tutmalı tabiki bu tAraf hiç vermeyi dusunmeden bunu elbette düşündü ama yiyecek ekmeği olmayan bi adamdan bahsediyoruz
Hanimefendi yiyecek ekmegi yoksa nafaka davasi acsin kadindan cocuklar icin nafaka alsin. Nafaka sadece erkegin odedigi bir sey degil.
Ayrica cocuga bakan babanneye maas bagliyor devlet. O maasla baska bir bakici tutulabilir.
Ama sizin amaciniz sanirim hakimin anneye zorla velayet vermesi. Boyle bir durum yok malesef.

bn olsam istemeyen anneye zaten çocukları vermezdim bide onlara eziyet eder.
kendi annesi bakıma muhtaçsa bakıcı fln tutulsun çocuklara da kendi baksın bi şekilde bi yol bulunur

Evlenmek kadar boşanmakta hak lakin boşanmalarda ortada bırakılan, sahip çıkılmayan veya koz olarak kullanılan çocuklara üzülüyorum en çok.

Bu adam tek evlat değil, bir kardeşi var, belki birkaç kardeşi var, hepsi sırayla bakar annelerine, adamda gerekirse sırtında taş taşır çocuklarına sahip çıkar, olması gereken bu bence, çocukların annesine de bilip bilmeden kızamıyorum, belki dinlesek kadına hak vereceğiz, belki geçerli sebepleri var, onca yılı geride bırakıp gitmeyi göze aldığına göre belki de çok şeyler yaşadı, velayeti babaya vermek istemesinin geçerli nedenleri olabilir, zaten ben velayet konusunda kızamıyorum da artık, anne diye neden illa anne alsın velayeti, baba el adamı değil ki çocuklar için, sonuçta anne kadar hakkı var, o da bakabilir pekala, dedim ya insan iyi bir evlat, iyi bir arkadaş, iyi bir akraba olabiliyor ama iyi bir eş veya baba olamayabiliyor, her bakımdan iyi olması iyi bir baba olduğunu ispatlamıyor, dışı seni içi beni yakar derler ya o hesap.

Kadın da adam da bir süre sonra kendi düzenini kurar ama ah o çocuklar

Babannenin bir tane daha evladı var anladığım kadarıyla ama o çocukların bir tane babası var. Yiyecek ekmeği olmayan insan ( nasıl açlıktan ölmüyor anlamadım ama..) annesine nasıl bakacak ? Mevsimlik çalışıyorsa zaten bu onun tam bir sorumsuz olduğunu gösteriyor. Şimdi de çocuklarını başından atacak, yurtta büyüyecekler kimseye birşey olmaz, olan çocuklara olacak.

yemin içerim o kuzucuklara acıdım
simdi o yavruların ne sucu var
gariblerim benim bu dünyaya onları getirdiyse emanetçisi ise
onlara ölene kadar sahip cıkmalı
bu yavrular melek yaaa günahtır yazıktır yapmasın etmesinler
onların anne babası yaşarken yurda vermek ne demek
allah o çocukların yardımcısı olsun

Bu gözler kredi borcu olduğu için 2 seneliğine 4 çocuğu kuruma bırakan anne-baba(!) gördü.
Demezler mi 4 çocuğun yediği içtiğinden ne olacak diye?
Yada bu yoklukta beden 4 çocuk diye?
Artık hayatta çok az şeye şaşırır olduk maalesef.

Velayet babaya verilirse, anne nafaka oder. Bu durumda sorun yok. Hatta ben anne olsam ve velayeti baabaya verecek olsam cocuklar icin maksimum refah duzeyini saglamaya calisirdim. Velayetin babada kalmasinda bence hic bir yanlis yok. Erkeklerde elini taşın altina koysun bi zahmet

Al işte buna anne baba diyorlar sonra deli oluyorum.
Utanmaz arlanmazlar.
ALLAH kimseye muhtaç etmesin ama insan sırtında taş taşır o evladına bakar ya.
Yoklukta 4 çocugu yap nasıl olsa devlet bakar.
Devlet kime baksın yaw kime ?
Ota b.... devlet bakıyor zaten.
Sen orada kredi öde zavallı 4 çocuguna gelsin milletin vergileri ile devlet baba baksın he mi ?

amiiinnnnnnn

ya yok artık
doğurmasınlar o zaman yaaa
doğurmayı marifet sayıyoruz çünkü
olay o doğurduklarına layıkıyla bakabilmekte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…