- 19 Temmuz 2011
- 1.224
- 814
- 323
- Konu Sahibi sonbaharsonuyok
-
Canım ailesi klima istiyor gibi sürekli onun sinyalini alıyor araba ev pesinati. Kız yazın gidince alıyor evlerine alışveriş ailesine hediye en az bin TL öyle gidiyor onların ucak biletini alıyor elinden o geliyorsişesine para vermek zorunda degil dinde bile bu var kızdegil erkek cocuk maddi olarak bakmakla yükümlü. hafi buna bakmıyor
mesela cok müsgül olurlar örnmli bir kısım gönderr.ama öyle degilse kendini lesini düsünmek zorunda . her ay 100-200 cüzi brsey yollayabilr.
bide uzak durmakta fayda var sık sık gitmesin
.insanın ailede olsa o muhtesem yalnızlıgı insana yasatabiliyor.ezilmiş ezilecegi kadar kendini ceksin kullandırmasın
Ay eşi var ya melek gibi hiç sesini çıkarmaz ama durum kötü hayatım demiş bir kez o da düşününhele evi bukonuda huzuesuzsa tamamen uzak duraun yardımdan. ben anneme bile para verirken eaime aorarım oda bana sorar . bütcemizi kendimiz belirleriz ilk öncelik kendi ailesi
Canım bu sene 4 bine mal olmuş tüp bebek yaptıracak o da ama annesi bir kez bile sormamis kızım nasılsın maddi durumun var mı manevi olarak nasılsın sormamis ya .Helal olsun bu kıza vicdanlıymış benim ailem de kötü olsa yine de ben de yardım etmek isterdim sanırım.Şöyle yapabilir ilgi görmüyorsa gitmesin atıyorum oraya gidince yol parası masraf derken en az 2 bin tl gidiyor.Göndersin 500 tl hem kendi üzülmez hem de bu kadar açılmaz .
Eşinin ailesine sürekli para göndermesini yüklü meblağlar vermesini ister miydi? Biraz kendini yuvasını doğacak çocuklarının geleceğini düşünsün. Bu kadar da olmaz ne kadar verirse daha fazla isterler doymaz böyleleri... Benzeri de eşimin başında var hiçbir zaman yaranamaz her zaman nankör paragöz hayırsız evlat olarak görürler oysa neler neler yaptı onlar için hiçbiri gözlerinde yok çünkü vicdan merhamet yoksunu hepsi. Aklını başına alsın bu böyle gitmez. Balık yemeyi herkes bilir önemli olan balık tutmayı bilmek...Kızlar merhaba bu kez sorun ben değil canımdan öte arkadaşım iki gün önce ağlayarak beni aradı. Yorum yapamadım ama onun bu durumu beni de hayatım üzerine düşündürdu.
Önce arkadaşımdan bahsedeyim;
Bir aile düşünün şiddet üzerine kurulu . mali durumu kötü , sorunlu aile büyükleri var ve babanın iş durumu belirsiz. Arkadaşım tek kız abisi vardı gel gelelim Anadolulu bu aile ,kendi ailesinden gördüğünü yapıyor ve oğlu okusun diye uğraşıyor . Kızı için de annesi bizim yanımızda "Aman yavrum okusun ne isterse yaparım "derdi ama arkadaş bir gün sonra okula gözü mor gelirdi. Anlatmazdi o yıllarda komik sebeplerle dövermis ailesi. Okumasin diye uğraşirmiş arada okula da yollamazlardi. Arkadaş annesinin onu gerçekten sevdiğini hiç görmedi. Ne hastalığında ne mutlu gününde yanında oldular hep göz yaşiyla geçti ömrü 10 senedir tanırım arkadaşımı hep keşke annem beni sevse derdi.
Ama arkadaşım yılmadi parasizlik icinde okudu neler çekti . Sonunda öğretmen oldu ve atandı. Ailesine ufak yardımları oldu abisine altın yaptı kardeşinin dersanesini ödedi cehizini dizi. 2 sene sonra da evlendi. Düğününde ailesi ondan para istedi düşünün yol parası falan verdi. Ama ailesi evlenmesine karşı çıktı bize ev ya da araba alsin gibisinden bu kısım benim ailemle aynı .
Şimdi her sene ailesini ziyaret ediyor bu hafta da gitti ailenin evi arabasi yok ama babasının maaşı iyi . Abisine sürekli destek oluyor babası. Ama arkadasa gelince düğün borcu ödüyor araba aldı sağlık sorunları falan mali durumu onlardan kötü ama iki maaş giriyor senin evine diye acimiyorlar kıza. Halini sormadiklari gibi . Yani tamam memur ama kartlar kredi derken inanin cebinde 50 lira kalmıyor ek hesapla gidiyor aman ailem üzülmesin beni özluyorlar diye. Annesi sürekli gel özledim diyor tabi ozluyor da ama gidince yenge si kadar yüzüne bakmiyorlar.
Düğününde bile kiza bağırdılar yengesinin kaprisi yüzunden
Ama arkadaş vicdanli sizce ne yapmalı seneye gitmek istemiyor ama Vicdanen üzülüyor annesi bir şeyler istiyor ama durumu yok kızın . Ben Vicdanın rahat olsun desem de aileme yapmalı miyim ama o zaman da ben ve eşim sıkıntıya gireceğiz diyor. Bir de sürekli kavga ediyorlar annesiyle.
Sürekli Yollamiyor ama ona ailesinin yaklaşımı hep bir öfke tam olarak dile gelmese de öyle . Arkadaşta eşini düşünüp vermiyor ama Vicdanen rahat olmalı mı bilmiyor. Eşi borcumuz bitsin Ailene yapalım yardım demiş arkadaş yok demiş . Eşinin ailesinin durumu harika ama onlar inanin kızın ailesinden aşağı kalmazlar yüzü gülmedi benim gibiEşinin ailesine sürekli para göndermesini yüklü meblağlar vermesini ister miydi? Biraz kendini yuvasını doğacak çocuklarının geleceğini düşünsün. Bu kadar da olmaz ne kadar verirse daha fazla isterler doymaz böyleleri... Benzeri de eşimin başında var hiçbir zaman yaranamaz her zaman nankör paragöz hayırsız evlat olarak görürler oysa neler neler yaptı onlar için hiçbiri gözlerinde yok çünkü vicdan merhamet yoksunu hepsi. Aklını başına alsın bu böyle gitmez. Balık yemeyi herkes bilir önemli olan balık tutmayı bilmek...
Iste o da bir süre öyle yaptı ama sonra günah anne baba ben de yaşlanacagim dediZırnık koklatmam, gitmem, görüşmem. Erkek çocuk ilgilensin onlarla.
Aslında aile istiyor arkadaş vermek istemiyor ama ilerde ben de anne olacağım günah aileye bakmak lazım diye vicdan yapıyorAilesi tarafından ihmal edilen çocuklarda genelde bu durum yaşanıyor. Çocukken o kadar dışlanıyor, sevgiye aç büyüyor ki yetişkinliğinde "Acaba para verirsem yardım edersem beni severler mi" diye bir bilinçli ya da bilinçsiz düşünce oluşuyor kafasında. Aslında amaç yardım etmek değil parayla sevgi satın almak gibi. Ama alamaz, ne kadar para yardımı yaparsa yapsın ne kadar destek atarsa atsın ailesine yaranamayacaktır. Bu ailesi tarafından yapması gereken bir zorunluluk olarak görülüyor, evlatlarına hiçbir zaman minnettar kalmaz böyleleri. Para vermeyi kessin nankörlükle suçlarlar.
Aslında aile istiyor arkadaş vermek istemiyor ama ilerde ben de anne olacağım günah aileye bakmak lazım diye vicdan yapıyor
İki tarafa da vermesinler herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Vicdanen de rahat olsun. Asla doyuramaz canım doymazlar ev alır araba isterler araba alır yazlık isterler paraları yoksa otursunlar kirada herkes mi ev sahibi sanki. Yoluna baksın geleceğini kurtarsın. Sık sık gitmesin oraya da parasıyla rezil oluyor onlara harcadığı parayla 5 yıldızlı tatil yapsın kocasıyla. Eşim ailesi için herşeyi yaptı 1 istediler 2 gönderdi neler neler yaptı onlar babadan kalan miras satılırken eşimi dolandırdılar hakkını gasp ettiler öz anası öz abisi yaptı bunu vicdanları da son derece rahat asla pişmanlık duyan yok. Onlar rahatsa arkadaşın da rahat etsin yapacağını yapmış. Öyle bir an gelecek bütün yaptıklarına bin pişman olacak iş işten geçmiş olacak. Yaşadık onayladık tasdikledik önüne baksın herkesin kesesi ayrı gelirine göre harcarsın herkes...Sürekli Yollamiyor ama ona ailesinin yaklaşımı hep bir öfke tam olarak dile gelmese de öyle . Arkadaşta eşini düşünüp vermiyor ama Vicdanen rahat olmalı mı bilmiyor. Eşi borcumuz bitsin Ailene yapalım yardım demiş arkadaş yok demiş . Eşinin ailesinin durumu harika ama onlar inanin kızın ailesinden aşağı kalmazlar yüzü gülmedi benim gibi
Yorumunuz için sonsuz teşekkür ederim..öyle bir şey ki bu arkadaşı anlıyorum annesi çok çekmiş rahat etsin istiyor ama mali durumu el vermiyor ailesi de direk demesede onun için kıza soğuk davranıyorlar eşinin ailesi desen peş para etmez pislikler dünya da kimsesiz olmak zor allahtan eşi harika biri de hep yanında hep destek .İki tarafa da vermesinler herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Vicdanen de rahat olsun. Asla doyuramaz canım doymazlar ev alır araba isterler araba alır yazlık isterler paraları yoksa otursunlar kirada herkes mi ev sahibi sanki. Yoluna baksın geleceğini kurtarsın. Sık sık gitmesin oraya da parasıyla rezil oluyor onlara harcadığı parayla 5 yıldızlı tatil yapsın kocasıyla. Eşim ailesi için herşeyi yaptı 1 istediler 2 gönderdi neler neler yaptı onlar babadan kalan miras satılırken eşimi dolandırdılar hakkını gasp ettiler öz anası öz abisi yaptı bunu vicdanları da son derece rahat asla pişmanlık duyan yok. Onlar rahatsa arkadaşın da rahat etsin yapacağını yapmış. Öyle bir an gelecek bütün yaptıklarına bin pişman olacak iş işten geçmiş olacak. Yaşadık onayladık tasdikledik önüne baksın herkesin kesesi ayrı gelirine göre harcarsın herkes...
Aslında evet burslu okudu lise de yazın çalıştı üniversite de şimdiki eşi sağolsun beraber okudular . Aile ara ara yolladı ama ömrünü de yedi. Benim yanımda bile arkadasa o...u diye kufrettiler neymiş eşiyle görüşüyormus üniversite de sevgili yapmış. Çocukla tanışıp çocuğun yanına gezmeye bile gitti kadın o zaman kız sevindi annem yanımda beni anlıyor sonunda diye kadın arkadasin eşini çok sevmesine rağmen kıza neler saydı neler . Namus hangisi allah aşkına . Kız parasız kalıp eşiyle aynı evde kaldı ama söylemedi ne yapsın ? Eşi de Allah razı olsun o kadar saygiliydi ki iki arkadaş gibi kaldılar 1 sene sonra da atandı evlendiler . Ama kızın adı hala o....Ailesi ona ne kadar destek olmuş ki vicdan yapıyor? Anlattığınız kadarıyla hep fiziksel ve duygusal olarak istismar edilmiş.
Aslında evet burslu okudu lise de yazın çalıştı üniversite de şimdiki eşi sağolsun beraber okudular . Aile ara ara yolladı ama ömrünü de yedi. Benim yanımda bile arkadasa o...u diye kufrettiler neymiş eşiyle görüşüyormus üniversite de sevgili yapmış. Çocukla tanışıp çocuğun yanına gezmeye bile gitti kadın o zaman kız sevindi annem yanımda beni anlıyor sonunda diye kadın arkadasin eşini çok sevmesine rağmen kıza neler saydı neler . Namus hangisi allah aşkına . Kız parasız kalıp eşiyle aynı evde kaldı ama söylemedi ne yapsın ? Eşi de Allah razı olsun o kadar saygiliydi ki iki arkadaş gibi kaldılar 1 sene sonra da atandı evlendiler . Ama kızın adı hala o....
Kızlar merhaba bu kez sorun ben değil canımdan öte arkadaşım iki gün önce ağlayarak beni aradı. Yorum yapamadım ama onun bu durumu beni de hayatım üzerine düşündürdu.
Önce arkadaşımdan bahsedeyim;
Bir aile düşünün şiddet üzerine kurulu . mali durumu kötü , sorunlu aile büyükleri var ve babanın iş durumu belirsiz. Arkadaşım tek kız abisi vardı gel gelelim Anadolulu bu aile ,kendi ailesinden gördüğünü yapıyor ve oğlu okusun diye uğraşıyor . Kızı için de annesi bizim yanımızda "Aman yavrum okusun ne isterse yaparım "derdi ama arkadaş bir gün sonra okula gözü mor gelirdi. Anlatmazdi o yıllarda komik sebeplerle dövermis ailesi. Okumasin diye uğraşirmiş arada okula da yollamazlardi. Arkadaş annesinin onu gerçekten sevdiğini hiç görmedi. Ne hastalığında ne mutlu gününde yanında oldular hep göz yaşiyla geçti ömrü 10 senedir tanırım arkadaşımı hep keşke annem beni sevse derdi.
Ama arkadaşım yılmadi parasizlik icinde okudu neler çekti . Sonunda öğretmen oldu ve atandı. Ailesine ufak yardımları oldu abisine altın yaptı kardeşinin dersanesini ödedi cehizini dizi. 2 sene sonra da evlendi. Düğününde ailesi ondan para istedi düşünün yol parası falan verdi. Ama ailesi evlenmesine karşı çıktı bize ev ya da araba alsin gibisinden bu kısım benim ailemle aynı .
Şimdi her sene ailesini ziyaret ediyor bu hafta da gitti ailenin evi arabasi yok ama babasının maaşı iyi . Abisine sürekli destek oluyor babası. Ama arkadasa gelince düğün borcu ödüyor araba aldı sağlık sorunları falan mali durumu onlardan kötü ama iki maaş giriyor senin evine diye acimiyorlar kıza. Halini sormadiklari gibi . Yani tamam memur ama kartlar kredi derken inanin cebinde 50 lira kalmıyor ek hesapla gidiyor aman ailem üzülmesin beni özluyorlar diye. Annesi sürekli gel özledim diyor tabi ozluyor da ama gidince yenge si kadar yüzüne bakmiyorlar.
Düğününde bile kiza bağırdılar yengesinin kaprisi yüzunden
Ama arkadaş vicdanli sizce ne yapmalı seneye gitmek istemiyor ama Vicdanen üzülüyor annesi bir şeyler istiyor ama durumu yok kızın . Ben Vicdanın rahat olsun desem de aileme yapmalı miyim ama o zaman da ben ve eşim sıkıntıya gireceğiz diyor. Bir de sürekli kavga ediyorlar annesiyle.
Tatlım zor şey ben de yaşadım aslında da bugün konu arkadaşım özellikle anne çok önemli evet iyi insanlar ama arkadaşıma neden iyi anne baba olmadılar. Büyük evlatlarına laf söyletmezler asla. Arkadaş ya benim gibi bebek tedavisi görüyor benim ailem.gibi onlar da sormuyor aslaaynı benim ailem. eski konularımda var açıp oku. babamın bana da eşime de yapmadığı kalmadı.
ben iletişimimi olabilecek en düşük seviyeye çektim. arada bir ararım haftada 1 ya da 2 kere maksimum. onlar ararsa konuşurum. gitmiyorum artık yanlarına. onlar geleceği zaman da müsait olmuyorum. ne zaman görüşsem moralimi bozacak bir sürü şey yapıyorlar.
inan çok mutluyum.
anne baba evet önemli. ama bir yere kadar. arkadaşına söyle kendini hiç kötü hissetmesin. bizi yetiştirirken anne babaya öf bile denmez diye yetiştirdiler ama hangi anne babayasorusunu hiç sordurmuyorlar.
iyi valla sen beni sürekli ez madur et ama ben kapında köle olayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?