Kızlar merhaba bu kez sorun ben değil canımdan öte arkadaşım iki gün önce ağlayarak beni aradı. Yorum yapamadım ama onun bu durumu beni de hayatım üzerine düşündürdu.
Önce arkadaşımdan bahsedeyim;
Bir aile düşünün şiddet üzerine kurulu . mali durumu kötü , sorunlu aile büyükleri var ve babanın iş durumu belirsiz. Arkadaşım tek kız abisi vardı gel gelelim Anadolulu bu aile ,kendi ailesinden gördüğünü yapıyor ve oğlu okusun diye uğraşıyor . Kızı için de annesi bizim yanımızda "Aman yavrum okusun ne isterse yaparım "derdi ama arkadaş bir gün sonra okula gözü mor gelirdi. Anlatmazdi o yıllarda komik sebeplerle dövermis ailesi. Okumasin diye uğraşirmiş arada okula da yollamazlardi. Arkadaş annesinin onu gerçekten sevdiğini hiç görmedi. Ne hastalığında ne mutlu gününde yanında oldular hep göz yaşiyla geçti ömrü 10 senedir tanırım arkadaşımı hep keşke annem beni sevse derdi.
Ama arkadaşım yılmadi parasizlik icinde okudu neler çekti . Sonunda öğretmen oldu ve atandı. Ailesine ufak yardımları oldu abisine altın yaptı kardeşinin dersanesini ödedi cehizini dizi. 2 sene sonra da evlendi. Düğününde ailesi ondan para istedi düşünün yol parası falan verdi. Ama ailesi evlenmesine karşı çıktı bize ev ya da araba alsin gibisinden bu kısım benim ailemle aynı .
Şimdi her sene ailesini ziyaret ediyor bu hafta da gitti ailenin evi arabasi yok ama babasının maaşı iyi . Abisine sürekli destek oluyor babası. Ama arkadasa gelince düğün borcu ödüyor araba aldı sağlık sorunları falan mali durumu onlardan kötü ama iki maaş giriyor senin evine diye acimiyorlar kıza. Halini sormadiklari gibi . Yani tamam memur ama kartlar kredi derken inanin cebinde 50 lira kalmıyor ek hesapla gidiyor aman ailem üzülmesin beni özluyorlar diye. Annesi sürekli gel özledim diyor tabi ozluyor da ama gidince yenge si kadar yüzüne bakmiyorlar.
Düğününde bile kiza bağırdılar yengesinin kaprisi yüzunden
Ama arkadaş vicdanli sizce ne yapmalı seneye gitmek istemiyor ama Vicdanen üzülüyor annesi bir şeyler istiyor ama durumu yok kızın . Ben Vicdanın rahat olsun desem de aileme yapmalı miyim ama o zaman da ben ve eşim sıkıntıya gireceğiz diyor. Bir de sürekli kavga ediyorlar annesiyle.