Anneniz odanızı, eşyalarınızı karıştırır mı? ( bunaldım yardım)

Cuzdan olayina takılmadim ben diger arkadaslar gibi.. siz saç yıkamadan bahsedince annenizin rahatsizlıgi maalesef kendini eleverdi.ozur dilerim rahatsizlik diyorum cunkü durum tam anlamiyla boyle.boyle sorunlardan dolayi onlarca insan esinden ayriliyor.cunku artik hayati katlanilmaz hale getiriyorlar .cocuklar belli bir sure sonra ya ayri yasamayi veya evlenmeyi tercih edip evden ayriliyorlar.evde bir tek eşleri kaliyor ve o eşe hayati zindan ediyorlar.bu rahatsizlik kadin erkek farketmeksizin cogu insanda var maalesef.baskin kisiligin oldugu evde bir bardak su içmek buyuk sorun ve o bardagi nereye koyacagini bilememek baska bir sorun haline geliyor...yeni silinen yerlere basmak ,yeni duzenlenen yataga oturmak,banyoda sac teli birakmak,dolaptan sormadan kendinize kiyafet secmek buyuk krizlere sebep oluyor..bu durumu ancak bir psikolog duzeltebilir.geç kalinmiş bir vaka (annenizin yaşindan dolayı) ama çözümü hala var. siz çözemezsiniz.uzerine gitmeyin.(kullandigim rahatsizlik kelimesinden ötürü sizi uzduysem kırdıysam özür dilerim.sonucta bahsettigimiz kişi anneniz.)

Üzgünüm ama anneniz hasta sanırım. Bu çok garip bir şey. Belki psikolojik destek alması gerekiyordur. Bu yüzden abinizin eşiyle de arası açılmış. Onların evini karıştırması daha da kötü. Ama sizin hayatınızda çok olumsuz bir etkisi var.

Yaptıklarının normal olmadığının ben farkındayım ama değil. Babam da söylüyo yapma etme karışma çocukların hayatına diyor. Adam iyi dayanmış gene ya bunca yıldır. Abimin yeni çocuğu oldu, her kamerayı açtığımızda çocuğa şunu yapın bunu yapın falan filan. Onların olayı kolay zaten kamerayı kapatır, konuşma biter.

Yıllar önce amcam öldüğünde cenazede bilmem kim bişey demiş, üstüne alınmış, amcamın vefatından kısa bir süre sonra biricik babaanneme senin bilmem kimin bana böyle yapmıştı diye söylemişti. Çok üzülmüştüm baba-anneciğime. Geliniyle arasının açılmasına ben üzülmedim. Etme bulma dünyası diyorum. Psikolog olayın yıllar önce teklif ettik ama o kabul etmiyor (sağlıkçı olmasına rağmen).

Var... kardeşten veya babadan bahsetmiyoruz anne bu hangi yaşta olursan ol merak eder bakar içi rahat etsin diye

Hayır bakamaz. Bakmaya hakkı yok. Anne olmak çocuğunun özel alanına tecavüz etme hakkı vermez kimseye.

Abartmayın bu kadar ne yani anne rahatsız mı onumu demeye calisiyonuz tamam evli çocuğunun odasını karıştırması olmaz tabi ama neyse fazla konuşmayim ..

Abartmayın bu kadar ne yani anne rahatsız mı onumu demeye calisiyonuz tamam evli çocuğunun odasını karıştırması olmaz tabi ama neyse fazla konuşmayim ..

Kişiler evli bekar diye kategorize edilmez ki

Çocuğu ise ikisi de çocuğu

Yetişkin bu kişiler

Anne olup merak edip karıştırma Hakkı yok kısaca

Konu sahibi evli olsa idi karıştıramaz ama şimdi bekar o Zaman annedir merak eder deyip geçemeyiz

annem değil de babam bu kişilikte maalesef... erkek olduğu için kız çocuğunun odasını filan karıştırmıyor çok şükür, aynı cinsiyet olsak onu da yapardı. ama bize gelen zarfı açmak olsun, odamızdaki telefon konuşmamıza kulak kabartmak olsun böyle mahremiyet ihlalleri var yani kendince annenize benzer bir tutumu var. her şeye karışır her şeye... çocuğumu yetiştirmemden tutun (bu bir dereceye kadar geleneksel aileler için normal) bir yere gideceksem hangi güzergahı izleyeceğime kadar! mesleki ilerleme konusunda bile tavsiye adı altında baskı kuruyor. müthiş kontrolcü.
bazen bir dizi oyuncusuyum ve senaryoyu beğenmeyen babam rolümü istediği gibi organize etmeye çalışıyor gibi hissediyorum.
narsistik kişilik bozukluğu yazıp bir aratın, başka özellikler de tutuyorsa ya tedaviye ikna edeceksiniz ya da yaşayıp gideceksiniz, evim ayrı yerim ayrı diye ben ikincisini tercih ettim.
bu karakterle aynı cinsiyette olmak zor, babamın kadın versiyonu olan halamın, oğlunu takip edip cafede buluştuğu kızı gözetlediğini bilirim.
kolaylıklar diliyorum.

Karistirirdi 23 yasinda kaybettim annemi bende cok kizardim bagirir cagirir kapilari carpardim aslinda karistirilmamasi gerek tabiki muhtemelen annenizle ozel hayatinizla ilgili az sey paylasiyorsaniz merakina yenik dusuyordur bende simdi ayni annemin yaptiklarini kizkardesime yapiyorum elimde degil
Ona herseyi anlattiginiz izlenimi verseniz yada gunlugunuze annecim okudugunu biliyorum bana sor ben soylerim ne merak ediyosan yazsaniz biraz alttan alsaniz duzelebilir bagirip cagirmak yada odalara kapanmak daha cok merak uyandiriyo cunku kesin saklicak biseyleri var diye dusunuyo insan kendimden biliyorum

Benim annemde böyle cok zor anliyorum seni.Evlendim cocugum oldu.cocuguma bakmaya evime geldi hala ayni.uyardim en son herseyimi yatak odama koydum.yatak odamiz mahremdir lutfen girme dedim.her yorum yaptiginda o senin dusuncen bu da benim dedim.o bana göre yanlis yaptiginda defalarca öğrencilerime anlatir gibi ne yapmasi gerektigini anlattim.bıktı benden.artık daha mesafeli.sizede tavsiye ederim.onun yaptigini ona yapin.birde bende cuzdanini karistirdim aaaa su kadar paran mi var dedim birde.uyuz oldu:))

Anneniz gerçekten tuhafmış benim annem benden izinsiz hiç bir şey yapamaz.

Son düzenleme:
Sonuçta anne fazla sert tepki vermemelisin
ama benim annem odama bile girmez yapı meselesi."Özel eşyalarımı karıştırma anne bana güvenmiyor musun" falan deyip onu caydırabilirsin bozma moralini.

Seni anliyrm snde tek yasamaya alismissin smdi zoruna gidiyo sonucta ailen annen anlayisli olmaya calis uzme

Sonuçta anne fazla sert tepki vermemelisin
ama benim annem odama bile girmez yapı meselesi."Özel eşyalarımı karıştırma anne bana güvenmiyor musun" falan deyip onu caydırabilirsin bozma moralini.
Sorun guven degil, onun istedigi gibi duzenlemem. Onun istedigi gibi sacimi yapmam onun istedigi giyinmem. Ben ona asla karismam mesela. Benim sectigim bir seyi giymezse israr etmem asla. Katlanayim derken yasim 29 oldu.

Simdi mesafe koydum, odamdan cikmadim. Opmeye falan calisti ama hic istemedim. Boyle yapinca asil uzulen ben oluyorum ama kirici oluyor, uzaklastiriyor kendinden.

Bir aydir yanimdalar. Rutin kontroller icin hastaneye goturup getiriyorum.

Hmm sanırım durum biraz ciddi.Yani eğer gerçekten anormal derecede takıntı halini almışsa bu davranışları benim istediğim gibi ol diyorsa haklısın.Sonuçta sende bir bireysin istediğin gibi düzenini kurabilirsin yine de anneni kırmamaya çalış ama tavrınıda ortaya koymaya devam et.İnşallah düzelir

Bende evliyim annemle ayrı şehirlerde yaşıyoruz bizi her ziyarete gelişinde ben evden çıkar çıkmaz yatak odamdaki çekmecelerime varana kadar karıştırır çok sinirlenirim ama birşey diyemem
Sen bir sey demiyor musun hic? Kiyafetlerine ne giyecegine falan da karisiyor mu?

Baya dolmusum kizlar. Cocuklugumdan beri annemin olmasa bile yarattigi dertlerini dinliyorum. Ustune ben uzulmesin dedikce b.kunu cikariyor ona buna karismasiyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…