• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annenizin size verdiği öğüt nedir?

Saygılı ve hoşgörülü olamayı bil,saygı duymayacağın tek şey saygısızlık olsun derdi..ıyiki de böyle yetiştirmiş canım annem,mekanı cennet olsun.. opuyorumnanaktan

benim biricik çıtırım annemde
'bir kadınının okonomik özgürlüğü olmalı, başında erkek olmadan da kendi ayaklarında üzerinde durabilmeli' der herzaman.

çünkü benim canım annem 31 yaşında babamdan ayrıldı ( bu arada annem şu an 40 yaşında). bende 23 yaşındayım :) neyse

babamdan ayrıldıktan sonra maddi sıkıntı çektik ama annem onunda üstesinden geldi.
bana üniversite okuttu. 11 yaşındaki kardeşimide hala okutmakta. Allah onu başımızdan eksik etmesin.

kendi yaşadığı zorluklar bizde yaşamayalım diye hep bu öğüdü verir bize aşkım annem.
onu çok seviorum.

"Göster ama elletme" :jeyyar: Şaka şaka..
Annem bana hep bir lafı söylerdi "Taş Yerinde Ağırdır" a.s

ÖNCE İŞ SONRA EŞ:)) evlenene kadar duydum bunu..iyi ki dinlemişim annemi,şükür bi mesleğim var..

annemın melegımın evlendıgım gun babaevınden cıkarken aglaya aglaya.. senağlama hem aglarım hem gıderım hesabı.. yerimseniben o gun soyledıklerını hala unutamam.. :çok üzgünüm: bebegım ıkı gozumun nuru bırıcık prensesım annem aglama bak ne guzel sevdıgınle evlendın hayatının kalanını gecırmek ıstedıgın adam ıste karsında.. şutarafagitti bıtanem bız senın gecmısınız karsındakı adam gelecegın omrunu hayatını adayacagın herseyınle onun olacagın ona kendıne evlılıgıne sahıp cık... bızler baban ve ben her zaman arkanda en buyuk destekcınız unutma.. mafoldumben bu sekılde gıtmek yakısmaz benım cadıma .. :gitme: hadı sıl artık gozlerını demıstı.. mafoldumben canım benım bıtanecık annem benım.. Şeniz cok ozledım onları yaaa... :a015:

Hayatta her şeye,her zaman hazırlıklı ol....Yok diye ağlama,var diye azma,herşey insanlar için.....(Önceden gülüp geçerdim,şimdi bakıyorumda o kadar doğruki..)Şeniz

okula giderken hep "çok oku kızım kendini kurtar" derdi alalha şükür sözünü dinledim şimdide "varken yok gibi harca yokkende var gibi harcayabilesin" diyor. birde kendini ezdirme paran var pulun var ben gibi değilsin diyo

ayy yaaa canı anam güzel anam biriciğim hep kendini ezdirme-ağlamayan bebeğe emzik vermezler (ben biraz utangacım kimseye derdimi anlatamam) hırslı ol anne olunca anlarsın ....

çok seviyorum annemi çokkkk :asigim: başımızdan eksik olmasınlar

sakın ama sakın eve dayak yiyipte gelmeyin bide ben döverim
dövün anaları kapıya şikayete gelsin derdi :roflol:
pasif olmayın kendinizi ezdirmeyin derdi
canım anam nede güzel dermiş
şimdide keşke öyle yetiştirmeseydim şimdi benim yüzümden kimseye eyvallahınız yok diye sızlanır kaydirigubbakcemile3

Ben daha nişanlıyım ama annem bana hep der ki ilerde evlenirseniz küsseniz bile asla ama asla yatağınızı ayırmayın der hep

canım annemde , özel şeylerinizi söylemeyin herkese derdi, muhakkak o da sırrını derdini başkasına anlatıyor derdi ama hiç dinlemezdim ta kii yüzleşene dek. haklıymış annem.
bir de ana-kız arasında kalır bazı şeyler der, haklıdır. eşime dahi söylemem.

okuyun bizim gibi sürünmeyin derdi. okuduk meslek sahibi olduk.
şimdide aman kızım gizliden bir yerde paranı biriktir. birgün acil bir ihtiyacın olursa lazım olur diyor. bende kızıyorum eşimle hesabımız ortak ne diye gizli biriktireyim diye. o da ne olur ne olmaz dünya hali diyor.

haklı tabi o da. anneler her zaman haklıymış meğerse

güzel bir konu olmuş ablacım..Şeniz
annemin herzaman söylediği söz bizlere..kim evinize gelirse gelsin sizi yerden yere vursalar bile ağzınızı açıp bişey söylemeyin çünkü o sonuçta sizin evinizde misafir...

Benim annecim bana öğüt vermemiş mi ne kafamçokkarıştı Aklıma hiçbir şey gelmiyor CADIARZU

Biz onunla hep paylaşırdık , iki samimi dosttuk ... Öğütten ziyade sohbetlerimiz oldu ...

Ama hep dediği bir şey vardı ki;

- Aynı babasının kızı... Babana çekme kızım , azıcık bana çek :tomato:
derdi ... Sanırsam iğneleyici bir öğüt vermiş bana sırnaşık şey

Aaaaa annem bana da hiç öğüt vermemiş düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum
Eccük ukala dümbeleği bi kızdım sanırım ondan :kedi:
Bi tek herkesle hemen samimi olma bi dinle izle bekle der

canım annem benim
asla başkalarının karşısında eğilme her zaman dik dur
kimsenin karşısında ağlama
dürüstlüğünden kişiliğinden asla taviz verme (ki bu yüzden iş hayatımda burnum b.ktan çıkmaz yerimseniben)
insanları kendin gibi düşünme. kimse senin kadar hassas olamaz. oyuzden insanlardan fazla beklenti içine giripte sonunda kırılma.
insanlalra tartıştıgında lafınla değil asaletinle ve kişiliğinle cevap ver
asla kul hakkı yeme...
....... dahada cookkk var...
annecim beni ve kardeşimi boyle yetiştirip büyüttüğün cok teskkurler. sana nasıl öderim hakkını...:1hug:

hehe annem ben bekarken hep''yaptıgın banaysa öğrendiğin kendine'' derdi..
ehh tabi yaptıgımla kalırdım da şimdi 10 katını belki yapıyorum orası ayrı

Back
X