Annesine anne demem şart mı?

Hahha bakalım nikahtan sonra da teyze demeye devam ederseniz yadırgamayacak mı
Nişanlılık sayılmaz

Ay bugüne kadar hiç düşünmedim ben bunu. X Anne derim galiba davranış ve beden dilimden çok samimi olmadığımı hissettiririm zaten hitap çok önemli degil.
Gerçi teyze derken sen benim kızımsin derse mecbur x Anne deme gereği duyabilir insan.Samimi ise bende samimiyet kurabilirim.
Babam rahmetli kv sine hala diyordu halası değil bu ara da ama öyle bir lakap yani

Ben demiyorum darladılar beni bu konu da babama bile şikayet etmişlerdi

Yıllar evvel ana ocağı mı ne vardı trt de yarışmadaki kızlar oradaki jüri kadınlara anne diyordu başkasına nasıl anne diyorlar demiştim. Ne olduğum ordan belliymiş

Diyebiliyorsanız diyin kendinizi zorlayın. Bakarsınız eşiniz dahil herkes sorun çıkarır belli olmaz

Benim kayınvalideme teyze desem kalp krizi geçirir. Aşırı önem veriyor böyle şeylere. Eşimin kuzeninden bahsederken x in kuzeni dedim diye bana teip atmıştı ama kabul edecek biri ise denebilir. Ben büyüklern böyle şeylere gereksiz takıldıgını düşünüyorum.

benim annem yok kv bi düşünmüş acaba dermi diye bende anne gibi olursa neden olmasın dedim ve anne dedim ama o anne gibi oldumuamcamın gelini ismini ek yaparak anne diyor bende öyle yapsaydım diyorm keşkee artık cok gec içinden gelmiyorsa zorlama gidişata göre bak

İsmini demeden halledersiniz siz de.
Ben de demiyorum ama teyze de demem.
Herkesin yapısı farkli.
Benim kaynanam sogusa benden sogurdu.
İlk yıl hariç telefonda konuşmuşlugum yok.
Aramam sormam mesela.
Bunlar mesela hoslandigim şeyler de değil o beni bu duruma itti.
Ama kadın gidince yine aynı samimiyette.
Sarılır oper ve yapacağını yapar.
Onun doğrusu o degismezz.

Benim erkek arkadaşımin annesi de sizin kayınvalideniz gibi işte. Ben de yumuşak biriyim mizaç olarak o yüzden korkuyorum biraz
O zaman çok birşey yapamazsin.
Ben çok mesafeliyim ama ben mesafeliyim kaynanam yine ayni.
Çok az giderim yine aynı şekil davranır.
Herkese davrandığı gibi davranır.
Bu soğuk mesafeli buna ona göre davranayim demez.
Ben nasılsınız derim gidince uzakta otururum yaşananlardan dolayi.
O yanıma gelip dibime oturur.
Hemen zamanımı doldurup kaçmaya çalışırım ay dertlesemedik nolur kal der.
Ne tepki verirsen ver bu kafada.
Ben ona ne derdini sorarım ne başka birseyini.
Kendi kafasında oğlunun karisisin onun gelinisin bitti.

5 yıl süre ile, kayınvalideme hiçbir hitap şeklini kullanmadım.
7 yıldır anne diyorum. O yakınlığı duyuyorum ve seviyorum..
Hitap etmeden konuşmayı deneyin tavsiyesinde bulunmak istedim..

Annemden başka kimse bana anne gibi davranmayacaği.icin hic kimseye anne demem annem dışında. Kiymetlimle kimseyi ayni kefeye koyamam siz diye hitap ediyorum ben

İçinizden gelmiyorsa demek zorunda değilsiniz ama kayınvalide sorunlu biriyse bunu problem eder ve bu durum evliliğinize yansıyabilir. X hanım / x anne demek daha iyi bir seçenek. Ama ben de diyemezdim herhalde. Eşim de benim anne babama anne baba demiyor onlar sorun etmiyor ama bir saygısızlığı da yok çok mecbur kalırsa siz diliyle hitap ediyor. Baştan bunu belirleyip öyle devam edin derim.

Hanım demelisiniz ve tartışmaya kapalı olmalı.. Eğer hanım derseniz uzun yıllar sürecek bir saygınlığın kapısını aralarsınız. Ağız dolusu saymaların sonuna gelecek bir hanımdan bahsetmiyorum tabii ki gerçekten seviyeli ve gülümseme içeren bir yaklaşımdan bahsediyorum. Benim çok sevdiğim bir abim var aile dostumuz. Kayınvalidesi ile 15 sene aynı evde yaşamışlar. Ve kadın damadının ne iş yaptığını bilmedi vefât edene kadar. Öyle bir sınır çizmiş ki adam soramazsın öyle söyliyeyim. Ve en ufak bir yüz göz olma durumuda yaşanmamış hayat boyu. Bende böyle biri olmayı düşünüyorum evlenirsem. Kim kendini hangi kefeye koyarsa öyle gidiyor o iş. Mesafe candır.

Yani söylemeyebilirsiniz ama nedeniniz bana biraz saçma geldi. Anne deseniz de duvar koyup size karışmasına engel olabilirsiniz. İlerde nişanlınızla aranızda bu durum problem olur mu peki?

Annemden başka kimse bana anne gibi davranmayacaği.icin hic kimseye anne demem annem dışında. Kiymetlimle kimseyi ayni kefeye koyamam siz diye hitap ediyorum ben

Bir dizi de gelinine gönül koymustu kv neden sen benimle sizli bizli konuşuyorsun diye sonra oda sizli bizli diye hitap etmeye başladı magdem aramız da resmiyet var diye gelin kadın suçlu hissetti onun yüzünden. Ya saygıdan öyle konuşuyorum diyordu. İşin ilginci anne de diyordu sizli bizli konuşup aklıma o sahneler geldi

Senin annen eşinin ona anne demesini istiosa sen de anne de bence sonucta anne illa kendi annen gibi hissetmeyi beklemek zorunda degilsin bence. Kaldi ki x anne demek bana aşırı samimiyetsiz gelio ne şiş yansin ne kebap gibi hic sevmem o tarz düşünen net olmayan insanlari. Yarin bigun cocuk yapacaksan da anne demen daha mantikli cocuk babanne diyecek sen teyze mi?

Bu arada ben anne diyorum ama zerre karıştirmam hicbi işime. Ikisi ayri kulvarlar.

Allahim x hanim diyen var mi agzim acik kaldi kayinpederine de y efendi de bari. Gundelikci ve kapiciya kitap eder gibi ahahha.

Ben nişanlaninca dediğimi hatirlayamadim. Herhalde demişimdir ama. Evlenince anne dedim. Şuan kaynım nişanlandı xxxx teyze diyor kız. Annesi de geçen sene vefat etti... Kayinvalideme anne diyemez herhalde ne yapacak bilemiyorum

Teyze demek garip gelir bence.. ben hiç hitap etmiyorum genellikle, gerekiyorsa zoraki anne diyorum..

Ben esimle 3 yillik bi iliski sonrasi evlendik 11 yil oldu. 14 yildir annesine teyze diyorum. Uzulebilir israrci olabilir laf bile sokabilir. Ama demek istemiyosaniz demeyin. Herkese kendi cocugu anne desin. Bana yapmacik geliyo baskasinin anne babasina anne baba demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…