Annesine anne demem şart mı?

Şöyleki ben bu konuda kişilerin içinden geldiği gibi davranması gerektiğini düşünüyorum. Henüz nişanlı değilseniz teyze hanım vs hitap şekillerini kullanmanız zaten gayet doğal. Nişanlılık evlilik olduğu zamanda isterseniz anne dersiniz isterseniz x teyze. Ben sevgilimin annesine anne diye hitap ediyorum bundanda gocunmuyorum. Sevdiğim adamın annesi sonuçta. Yakında nişanlanacağız bizde. Bebde çok içli dışlı değilim mesafeliyim ancak anne diyincede hoşuna gidiyor kadının mutlu oluyor. Böyle bir talebi giç olmadı benimde ağzıma yapışmıyor sonuçta. Ama anne demeyenlerede saygım var elbette. Kolay kolay anne diyemeyen çok insan var. Abimin eşide nişanlıyken hiç anne demezdi hep sizli bizli konuşurdu. Annemde anne dese mutlu olurum vs derdi hep arkasından ama hiç abime veya kendisine bana anne de tarzı bir talebi olmadı. Evlendikten sonrada anne dedi. Sevdiğin insanın anne babasına anne baba demek bence çokta zor değil. Anne deniyor diye çok vıcık vıcık olunması gerekmiyor. Mesafenizi korurken anne de diyebilirsiniz. İçinizden ne geliyorsa öyle hitap etmelisiniz kendinizi çok kasmayın bence

Teşekkür ederim yorum için. Ama sevgilinin annesine anne demek fazla bence hatta kimisi içinden ne münasebet bile diyebilir. Aslinda kisiye göre degisen bir durum sanirim

Ha ben anne diyorum ama ben demeden önce bana anne de tarzında bi söylemi olsaydı büyük ihtimalle inatlaşır demezdim. Bende bu konularda çok talepkar insanlardan hoşlanmıyorum. İçimden ne gelirse onu diyeyim kimse karışmasın isterim.

Anne diye hitap etmek civiklik değil bence anne diyin ne olacak

Ben saçma buluyorum. Ben demiyorum.Y hanım diyorum. Eşim bana sormuştu ben ne diyeyim diye x teyze de annem senin annen değil ki demiştim. Annem de mutlu oldu x teyze denmesine.
Kv mutlu mu oldu mutsuz mu bilmiyorum. Onca kötülükten sonra onun mutlu ya da mutsuz olması ilgi alanımda değil. Ama çok sevdiğim biri de olsa anne demezdim.

Teşekkür ederim yorum için. Ama sevgilinin annesine anne demek fazla bence hatta kimisi içinden ne münasebet bile diyebilir. Aslinda kisiye göre degisen bir durum sanirim
Bİ sevgililiğimizin 2.yılında tanıştık. Şuan 7 yıl oldu. Çok samimi değilim çokta görüşmüyorum. Ancak anne diyorum diye kadın mest oluyor. Dediğiniz gibi bazı kişilerde ne münasebet nerden annesi oluyorum diye düşünebilir ama geleneksel bir kv ise anne demenizden hoşnut olur. Diyemiyorsanızda içinizden gelmiyorsada demeyin. Anne de diye ısrar edersede açık bir dille ben annemden başkasjna anne diyemiyorum lütfen bu konuda alınmayın bana tarzında bi konuşma yapabilirsiniz. Kuzenim böyle yapmıştı. Kvsi dertleniyor mu bilmiyorum ama 4 senelik evli ve bu konu tekrar gündeme hiç gelmemiş konuşmadan sonra.

anne demek zorunda degilsiniz ben x teyze olarak hitap ediyorum sonuçta annem degil boşansam hic birseyim degil kendisinden pek hoslanmam.eger hoşlansaydim maksimum x anne derdim.eşimde anneme teyze der sorun degil.

Ben en baştan beri anne demiyorum. Hiçbir hitap kullanmıyorum. Sadece söyleyeceğimi söylüyorum. İçimden gelmedi hiç. İyi şeyler de yaşamadık. Hata ya da kusur hiç kabul etmedi. Hal böyle olunca diyemedim.

Teyze demek bana saçma geliyor.
Komşu kadın gibi...
....anne demek daha mantikli.
Bir de mesafe anne demekle ya da dememekle olunmaz.
O başka boyut.
Karşındakine ve eşine bağlı.
Benim kaynanamla kimse mesafeli olamaz mesela çünkü kadın mesafe denen kavramdan uzak.
Herkesle samimi ne yaparsan yap senden soğumaz.
Ona göre oğlunun karisisin bitti.
Yapacağını yapar ve vazgecmez cunku ona göre onun normali bu.

Benim kayınvalidemde buzdolabı gibidir kimseyle sıcak olamaz.Boş boş suratıma bakar öyle ağzıma laf vermek istemez konuşup. Daha doğrusu o sohbet etmeyi öyle görüyor. Böyle birine git de anne de işte olmuyor, insanın içi almıyor.

Benim ex nisanlimin annesi melek gibi kadindi direkt anne demistim nisandan sonra. Annecim de diyodum. Kadina yaptigim son konusmada sizi kaybetmek istemezdim hakkinizi helal edin demisligim var... allahim guzel kadinlarla karsilastirsin bizi, ogullari da bal olsun insallah artik isteyen herkese

Benim erkek arkadaşımin annesi de sizin kayınvalideniz gibi işte. Ben de yumuşak biriyim mizaç olarak o yüzden korkuyorum biraz

Bizim nişan günü kadın eve girdi hoş geldin x teyze dedim, nişan oldu bitti kadın evden çıkarken görüşürüz anne dedim. Siz ben kadar kayınvalideci olmayın yine de

Bizim nişan günü kadın eve girdi hoş geldin x teyze dedim, nişan oldu bitti kadın evden çıkarken görüşürüz anne dedim. Siz ben kadar kayınvalideci olmayın yine de
Ya normalde ben de derim hiç sıkıntı yapmam ama elimi versem kolumu kaptırma potansiyeli var. Biraz çekiniyorum kendisinden

Ya normalde ben de derim hiç sıkıntı yapmam ama elimi versem kolumu kaptırma potansiyeli var. Biraz çekiniyorum kendisinden
Haklısınız yok size hak verdim o konuda, ben kayınvalide konusunda şanslıyım şükür ama şirretleri de görüyorum çevremde. Nasıl rahat ederseniz öyle deyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…