Annesinin yemeklerini yiyemiyorum diye surat asıyor

ben size cevap olarak yazmamıstım yani siz dutu haslayıp yag döküyor fln demişsiniz bende örnek vermek istedim sizinle aynı seyi dusunuyoruz yani

Sen yinede annesi hakkında olumsuz şeyler söyleme sevgiline,
Belliki kadıncağızda seni seviyor, ne yapacaksın, hatır için çiğ tavuk bile yeniyor bazen :86:

yok hiç kötü şey söylemem ben sevgilime.zaten severim annesini.iyi insandır benimle arkadas gibi.oturur eşiyle olan sıkıntısını anlatır bana saçını kestirme ya da şu renk nasıl olur sana acaba diye fikirler verir.ben zaten annemle yasıyorum babam ve ablam vefat etti. o yüzden babasına falan çok saygılı davranırım aile ortamında büyümediğim için bende çok değerliler.
bende hatır için çiğ tavuk yedim ciddi ciddi
bi keresinde mangal yapacaktık aç kalmayayım diye fazla anlamadıgım halde ben çok güzel mangal yaparım ben yapayım deyip kömürü falan yaktım görecektiniz halimi :90:

güldüm şimdi
bu acı gerçeği bulmak lazım:)

herşeyi anladım ama dut haşlanıp üstüne yağ mı dökülüyor muş?
meyvenin üstünde yağı düşünemiyorum

yemeklerin suyunu yemeyin, hatta tabağınıza koydurmayın. yemeklere tuz, baharat, ketçap veya mayonez vb ile tat vermeye çalışın, hangisi uyarsa artık.
onların evinde yemek yapmayın bence, kıyaslama olmasın arada. istemeden de olsa çatışmalar çıkabilir.
sevgiliniz ve ailesi o yemeklere alışmıştır.
kayınvalidemin yemeklerini ben de pek beğenmem, çok yağlı-tuzlu yapar. ama eşim severek yer. damak tadı ona göre şekillenmiş sonuçta.

dediğiniz gibi yapmaya çalısıyorum. bir keresinde ,içinde anlayamadıgım değişik hamur gibi yapıs yapıs bişeyler ve kocaman etler olan ve eminim en az yarım kilo tereyagı kullandıgı bir çorbadan sadece yarım kepçe koydurdum ama zorla ikinci kepçeyi de koydu.koyma desem de bazen tabagıma yersin zayıflamıssın bu aralar diye koyuyor.bende tuzlugu aldım elime kapağını gevsettim sonra tuz döküyormus gibi yaptım tabi kapak acıkdı ve tuzluktaki tüm tuz kaseye döküldü onu yemekten o şekilde kurtulabildim ancak. yemeğe kusur bulunmazmıs ama bazen midem kalkıyor elimde olmadan yapıyorum böyle

Bence sorun sizde..... Daha sevgilisiniz kac kez gittiniz eve.. Her aksam mi gidiyosun ?... Gittiginde ne kadar da kotu olsa ( asla yapilan nimete kotu demem ben ) ye canim ne olmus.. Bunu sevgiline kadar soylemissin.... Ben ce terbiyesizlik bu .... Ben asla esime oyle bisey soyleyemem .. Ne kadarda kotu olsa kadincagiz ozenip yapmistir.... Bana gore simariklik bu

Yazdiklarini okumamistim .. Simdi okudum ve sinir oldum .. Sevdigin insanin annesinin yemeklerini anlatip alay konusu yapabilioyosun... Sevgilin de tuhaf o zaman senin .. o yemekler o kadar kotu ise sevgilin nasil yiyebiliyor ... Belkide sevgilin istiyodur o tarz yemekler allah allahhhh

konu sahibi arkadasın uslubunda hiçte alaycı konusma görmedim
yemekleri yiyemediği için arkadasının annesinin kırılmasından korkuyor
onu kırmadan incitmeden buduruma nasıl çözüm bulabilirim diye bizlere soruyor
bence sizin konuşmalarınızda alaycı tavırlar var

Ne yapacaksın canım, idare et, her güzelin bir kusuru olur,
Kayınvalidenin kusuruda bu olsun, ya çok güzel yemek yapan cadaloz bi kaynanan olsaydı

Pardon , bundan sonra konuya yorum yapmadan once size sorarim... Bu seferlik affedin artik :))

ayy kuzum benim yaa..yazdıklarından ve hitabından gerçekten çok saygılı bi kız olduğun anlaşılıyor aferin sana!!!
seni anlıyorum cnm sende kusur yok bazıları yemek yapamaz gerçekten benim eşimde annemin yemeklerini yiyemiyor haklıda çocuk gülüyorum bende ona..
herkez alışık değildir annemin yemeklerine yemek kültürü pek fazla olmadığı için pek de güzel olmaz yemekleri açıkçası ama ben aldırış etmiyorum..sen yine üstüne düşeni yap canım benim gerisini merak etme üzme kendini oldumu herşey gönlünce olsun

canım benim kesinlikle sana katılıyorum...arkadaşın konuşma tarzı okadar saygılıki bayıldım hatta..
yorum yapmadan önce sizin yorumlarınızıda okumamıştım açıkçası..
inan arkadaşın o düşünceli tavrına yaptım yorumumu sonra bazı yorumları okudum..
arkadaşı kesinlikle takdir ediyorum çok ince düşünceli burda sorununa çare araması bizim sorularımıza sabırla incelikle cevap vermesi kişiliğini açıkça ortaya koyuyo zaten..
kayınvalidesi ile dalga geçmeyi değil onu nasıl kırmadan sorunu halledebilirim diye düşünüyo..

Son düzenleme:

isminizden zaten cadaloz biri oldugunuz ortada. sevgilimin karsısına geçip de hiçbir zaman senin annenin yemekleri şöyle böyle diye konusmadım ben. yemediğimi görünce sordu. bende ona "yabancılık çekiyorum her yörenin insanı farklı yemek yapıyor zamanla alısırım" diye kırmadan cevap verdim. hiçbir zaman yemekleri alay konusu etmedim. bunca kişi dediklerimi dogru anlamıs ama bir tek siz yanlıs anlamak için kendinizi zorlamıssınız.

Ne yapacaksın canım, idare et, her güzelin bir kusuru olur,
Kayınvalidenin kusuruda bu olsun, ya çok güzel yemek yapan cadaloz bi kaynanan olsaydı

doğru söylüyorsun o zaman burda çok farklı baslıklar acardım galiba :26:
Allah var çok iyi kadındır. ilerde de bana karsı değişeceğini sanmıyorum. inşallah hep böyle iyi bir diyaloğumuz olur. ben biraz çekingen duruyorum utanıyorum 2yıldır tanısmamıza ragmen ama sağolsun hiç yabancılık çektirmez bana

inanın bu konuyu hiç kimseyle konusmadım en yakın arkadasımla bile.çünkü insanlar nimete kusur buldugumu falan düşünebilir. ama siz beni anlıyorsunuz çok çok teşekkür ederim. bu küçük birşey ama sevdiğimle aramda sorun oluyor. kendisi bazen bana şakayla karısık laf dokunduruyor bende üzülüyorum bişey de diyemiyorum. açık açık da söylenmez ki bu yiyemiyorum diye :78:
birde ben sevgilimi,annesini gerçekten severim. 2-3 ay içinde nişanlanmayı düşünüyoruz. ilerde sorun olur mu diye kafama taktım birazcık. ama beni anladıgınızı görünce çokkk mutlu oldumm :86:

biz seni anlıyoruz canım kafana takma
arada cıkar böyle insanlar boşver
dediğin gibi o kadar kişi seni doğru anladık
bırak biride yanlış anlasın

aklın yolu bir canım
demekki konu sahibi arkadasın anlatmak istediğini iyi anlamışız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…