- 16 Nisan 2013
- 4.491
- 1.037
- 198
- 35
- Konu Sahibi rapunzel1122
-
her noktasında nefesimi tutarak okudum, çok haklısın yazdıklarında, ki keşke bana uyarıda bulunup uygun bi dille anlatsaydı... ama şuan annesine yanımdayken yalan söylemesi, ve beni dekolte diye sınıflandırması zoruma gitti... kaldıki sizin verdiğiniz ilk iki ihtimali gayet güzel düşünüp konuşabilcek zekada bi insan...
dün masadan kalkıp gittiğimden beri telımde facemde kapalı, ama twitteri unutmuşum... ordan ulaşmış bana, şimdi orayıda kapattım.
özür dilemesini bile istemiyorum. nasıl kırılmışsam, ilk defa böyle bi tepki veriyorum.... ama henüz ayrıldığımı söylemedim,
bi sans vermemi uygun görmüşsünüz, ben o şansı ona verirken kendimi ezmiş olmazmıyım, bilmiyorum...
çok zoruma gitti, düne kadar can bildiğim bugün yabancı gibi geliyor bana sanki... belki öfkeden böyleyim, şimdi ayrılırsam öfkem geçince pişmanlık duyucam onuda bilmiyorum. tek bildiğim dün yaptığı muameleyi ve sarkettiği sözleri haketmediğim..
Tanışıp beğendiğin uzun vadede ciddi şeyler düşüneceğin kız arkadaşının giyimi aile yapına uymuyorsa ne yaparsın?
İlk etapta size kendi aile yapısından annesinin çevrelerinin giyim kuşamından neleri tolere edebileceklerinden bahsedebilirdi, rapunzel seninle iyi anlaşıyoruz benim açımdan herşey olumlu fakat ailem mini eteğe hoş görü ile bakan insanlar değiller , ailemle tanışacağın zaman biraz daha farklı giyinebilir misin? Siz de ilişkinizin gidişatına, artı eksilerine göre değerlendirir bir karar verirdiniz...
İkincisi; annesine anne ben rapunzel diye bir kızı seviyorum , çok iyi anlaşıyoruz onunla evliliği düşünüyorum ve sizinle de tanıştırmak istiyorum fakat rapunzelin giyim tarzı seninkinden biraz farklı onu olduğu gibi kabul edebilir misin? Annesi de olayın ciddiyetine ya da konu ile alakalı katılığına göre ya kabullenir ya da bu işin kesinlikle olamayağını dile getirir ; rapunzeli oyalamadan onunla da açıkça konuş evladım diyebilirdi ??
Bir erkek bu ikisini de yapmayıp , annesi ile tanıştırmak şöyle Dursun buluşacağını dahi söylemeyip, rapunzelin adını dahi annesine zikretmiyorsa ve öte yandan altı aydır da rapunzel ile ilişkisine devam ediyorsa; ailesinin sözünden çıkamıyordur ve vakti geldiğinde onlar kimi münasip görürse onunla hayatını birleştirir! O vakte kadar da gönül eğlendiriyordur, rapunzelin abisi ile de olaya ciddiyet havası katmak istediğinden tanışmıştır diye düşünüyorum.....
Biraz kötü düşüncelere itti beni ; özellikle annesine telefonda yalan söylemesi ... Ve açıklama olarak size söylediği cümle de çok kırıcı gerçekten ... Sizi gerçekten seviyorsa, şu zamana kadar yapamadı ise bile; annesi geldiğinde tanıştırma bahsi açıldığında size yukarıda ilk seçenekte yazdığım konuşmayı yapabilirdi...
Umarım yanılıyorumdur ve gönlünüzü alır çünkü onu çok sevdiğiniz çok belli oluyor..
iste bak pamuk helva ne kadar da guzel anlatmis, her seyin cozumu saglikli iletisim... yalanlar, gercekleri saklamak ve paylasmama bunlar iliskiyi yipratir... sen simdi kizginsin uzgunsun o yuzden telefonunu kapatmak istiyosun, ama iletisime acik olmani tasiye ederim... en azindan bitireceksen bile soyleyeceklerin icinde kalmasin, ama ben sanki aslinda bitirmek istemiyosun gibi anladim,
belki annesi benim gibi benim ailem gibi mutaassip bi ailedir, o yuzden mini etekli gelin ilk basta degisik gelebilir. ama kimsenin kimseyi degistirmeye gucu yetmez, seni o sekilde sevebilecek kabullenebilecek bi aile olduklarini da gormeden her seyi unutup affetme bence...
Canım, kırgınlığı bilirim bende kırıldığım zaman aynen böyle yaparım çok kırılmamışsam eğer bağırırım çağırırım o sinirli olduğum gösterir ama bir bayan susup kapanıyorsa içine tehlikeli derecede kırılmıştır...Kırgınsın, öfkelisin şimdi bir karar verme, eğer iyi niyetli ise üslüpsuz konuşup seni kırdı demektir ama kötü niyetliyse zaten bitmiştir...Anlattığın kadarıyla hak etmemişsin tabi, şeffaflık güzeldir.Konuşup anlatabilirdi...İnsanlar iletişime geçmediği için kaybediyor zaten dimi.Sana güzel güzel anlatsa bunların hiçbiri yaşanmazdı en fazla bi kaç saat surat ederdin belki o bile olmazdı ama her şerde bir hayır vardır bilemiyoruz ki.Sana tavsiyem biraz bekle karar vermek için.Onu zaten hemen affetmezsin, aynı sıcaklığı göstermezsin kendini ezdirmiş olmazsın yani.Bedelini öder ve düzelirse ne ala düzelmezse sonrada dersin sana ve geçirdiğimiz günlere şans verdim ama sen hak etmedin diye
tamda şuan onu yaşıyorum.... normalde konuşup çözümee ulaştırmk isterken problemleri, dün o cümleyi duyduğumdan beri tek kelime etmedim, içimde kendimle bir savaş başladı tepkim bu yönde olunca.....yol ayrılında olduğumu farkettim ama henüz yolumu seçemedim... sadece bugün değil bir kaç gün açmamayı düşünüyorum ne teli ne twitteri ne faceyi...
birde bu saatten sonra beni annesiyle tanıştırmak istesede ne maneviyatı kaldıki, attığı mailde annesinin haftasonu döneceğini ve o gitmeden bizi tanıştıracağını yazmış özürler eşliğinde.... istemiyorum bile yazmak gelmedi içimden... istemiyorum benim bu tepkimden sonra ne önemi varki...
"git dekoltesiz birini bul annenle tanışmaya laik ve yanındayken yalan söylemeye gerek duymayacağın bi sevgili" yazmak istedim ama yazmadım tek kelime, kapattım maili...zaten şuan konuşursam acı konuşurum biliyorum...
bari biticeksede hakkını helal et diyip bitirebileyim
ben taviz vermeyin derim.. özellikle ciddi düşündüğünüz biriyse.. evlilik farklı flört çok farklıdır..işin içine aileler girdimi onun ailesiyle uyumunuz olamazsa huzurunuz kalmaz.. erkek arkadaşınız sizinle açıkça konuşmalıydı.. siz bugün kendinizi onun için değiştirmeye kalkarsanız evlenince ne olucak.. ailesinden bu derece korkuyorsa o da ayrı bir sorun.. kendini ailesine ifade edemiyor demekki.. siz nasılsanız öyle olmaya devam edin.. yok eğer benim için giyim sorun değil diyorsanız ozaman bişey diyemem..
Bazen söyleyecek o kadar çok şey oluyor ki hangisinden başlasan olmayacak susuyor o yüzden insan
Kurduğu cümle çok kırıcı olmuş.
Ancak ben sevgilinize şu açıdan kızamadım.
6 aylık bir beraberlikte henüz uyumlu musunuz, zevkleriniz uygun mudur, seviyor muyum
seviliyor muyum, bu ilişkinin ilerisi olur mu gibi sorular söz konusudur.
Kendi içinde bu çözümlemeyi yapmadan giyiminizle ilgili yorumlamalara,kısıtlamalara kalkışmamış.
Aslında bu güzel bir şey. Çünkü ona karşı yoğun duygular beslemeden, dolu dolu yaşanmışlıklarınız
olmadan senden giyimini değiştirmeni istemesi daha çirkin olurdu ve zaten o zaman bu fedakarlığı
yapmazdın. Çok kısa bir zaman olduğu için..
Senden 3 yılını alıp böyle yapsaydı çok kızardım ve bırak derdim.
Ama 6 ay gerçekten kısa ve giyime dekolteye kadar oturtulması gerekenler vardır duygusal anlamda.
Ki zaten eminim cümleyi doğru kursaydı;
Seni seviyorum, seninle bir gelecek istiyorum ama bana kırılmanı istemiyorum.
Senden ricam en azından ailemin yanında giyimine biraz daha dikkat etmendir.
Bu fedakarlığı yapacak kadar seviyor musun beni?
Öyleyse hemen tanıştırayım?
diye sorsaydı. Kırılmazdın ve anlayış gösterirdin değil mi?
Cevabın evetse ciddi bir konuşma ile 2. bir şans vermelisin..
cevabım koşulsuz evet olurdu tabii, hatta onu anlardım ama o konuşmayı yapmadığı için kırıldım ben, o konuşmayı yapmadığı gibi birde fazla dekoltesin yakıştırması yaptığı için zoruma gitti, annesiyle tanıştırmaya laik görmezcesine....
duygusal olarak bi bütün olmuştuk diye düşünüyorum çok haklısın 6 ay çok kısa bir süre, ama sıkca görüşüyor ve sürekli iletişim halindeydik... bir aradayken aşk nağmeleri değildi vaktimizi verdiğimiz, her konuda konuşurduk... futboldan anlamadığım halde 2 saat fotbol muhabbeti yaptığımızı biliyorum... o kozmetikten anlamadığı halde bakım ürünleri hakkında muhabbet ettiğimizi...şehir yaşamını, politikayi, hatta abarttığımı düşünüceksiniz ama ulusal siyaseti bile konu alabiliyoruz bir aradayken...
ayakkabı ayağımı vurdu diye istiklal caddesinde divane olmuştu sandalet aramaktan, bikez hapşırsam eczanede alır soluğu bi "soğuk algınlığı" şurup almak için... normalde avcılarda ikamet ediyordu ben tuzlada... ikimiz istanbulun 2 ucuyduk. sırf bana yakın olmak için evini işini taşıdı ve tuzlaya yerleşti, eşyalarını birlikte dizdik hatta.
6 ayda dolu dolu bi ilişki yaşadık bu süreçde abimle tanışması benim için çok önemliydi... ama dün yaptıkları gerçekten çok ama çok zoruma gitti faat
ailesinden ayrı yaşıyor zaten ama annesi gelince çok değişti, üstüne dün yanında olduğumu söylemedi ve yalan söyledi annesinebana kurduğu cümle çok ağır geldi
sonuna kadar haklısın..kendini çok güzel ifade etmişsin öncesinde tek kelime etmeyip sonra böyle yapması kabullenilcek bişi değil
Diğerlerini hepsi yapar ama şu işaretlediğim kısım basit bir şey değil.
Size değer verdiğini düşünüyorum.
İnsan kim için kurulu düzenini değiştirir?
Anne farklı bir olay erkekler için. 40 yaşına da gelseler anne söz konusu olduğunda
çocuk oluveriyorlar,saçmalıyorlar sanırım :S
Eşeklik etmiş kendini yanlış ifade etmiş
Bence bu kırgınlıklarını uzun uzun anlatmalısın.
Sen çok haklısın...Yanlış anlaşılmalara sebep olan o.
Ama izin ver de düzeltsin değil mi?
yangına körükle gitmek istemem ama burda giyiminizden rahatsız olupta tanıştıramam demesinin dışında başka sıkıntılarda var o da şu ki,sanırım sizi hiç anlatmamış bile bu kanıya nereden vardın derseniz annesi gelmiş anlatsa kadın kendisi tanışmak isterdi bence herşeyden evvel,ve yine konu sadice giyiminiz değil onun bu ilişkiye ne amaçla başladığı tartışılır dediğiniz gibi size söyleyebilirdi, abinizle tanışmayabilirdi.annesine sizi anlatmış olsa onun tepkisi varsa bunu size tatlı dille anlatabilir ve ortak nokta bulabilirdiniz, ben bu ilişkiye ne amaçla başladığını sorgulardım ..ama umarım biz yanılıyoruzdurteşekkürederim ama rica ederim siz söyleyin, sarfettiği söz özür dilemekle affedilir şeymi
ben ayrılmayı düşünüyorum ama şuan onu bile yapamamonun konuşmak istemiyorum çünkü...çok kırıldım
çok yerinde bi tepki vermişsin. eger seni istiyosa bi yolunu bulup affettirecektir kendini bence...
yangına körükle gitmek istemem ama burda giyiminizden rahatsız olupta tanıştıramam demesinin dışında başka sıkıntılarda var o da şu ki,sanırım sizi hiç anlatmamış bile bu kanıya nereden vardın derseniz annesi gelmiş anlatsa kadın kendisi tanışmak isterdi bence herşeyden evvel,ve yine konu sadice giyiminiz değil onun bu ilişkiye ne amaçla başladığı tartışılır dediğiniz gibi size söyleyebilirdi, abinizle tanışmayabilirdi.annesine sizi anlatmış olsa onun tepkisi varsa bunu size tatlı dille anlatabilir ve ortak nokta bulabilirdiniz, ben bu ilişkiye ne amaçla başladığını sorgulardım ..ama umarım biz yanılıyoruzdur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?