Neredeyse tüm ebeveynler bilerek veya bilmeyerek çocuklarına zarar verirmiş. Birçoğunun verdiği zarar ise çocuğun hayatında büyük izler bırakır. Bunu birçoğu yapıyor diyorum ve ne yazık ki ne kadar yanlış bir şey yaptıklarının farkında değiller. O yüzden kötü niyetli olmadıklarını, çoğu kişinin benzer şeyleri yaşadığını, ne kadar zarar görseniz de onların imkan sunmasıyla eğitim, iş, ev sahibi olduğunuzu düşünerek belki biraz rahatlarsınız. İmkan derken şunu kastediyorum, en azından engel olmamış, bir şeyler yapmışlar.
Hızlı araba kullanmanız psikolojik olabilir mi? Mesela hiperaktivite ya da gerginlik bunu tetikliyor olabilir mi?
Bunun dışında bir danışmandan fikir alarak aile ilişkinizde en uygun yolu öğrenmeniz sizin için daha doğru olur. Burada çoğu kişi ailenle görüşme, der. Ama ölümlü dünya. Sonra daha çok üzülürsünüz. En iyisi kendinizi yıpratacak konuşma ve müdahalelerden kaçınarak ilişkinizi sürdürmek. Zira telkine açık, çabuk etkilenen biri haline gelmişsiniz gibi görünüyor. Sizi mutsuz eden konular açıldığında gerilmeden konuyu geçiştirin.