anneye bağımlı çocuk, bitmeyen ev işirahat koca ve cinnet geçiren ben

eftelya2015

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.986
7.194
398
Başlıktanda anlayacağınız üzere şuanki durumum aynen bu ...

2,5 yaşında kreşe giden kızım var , her sabah ağlayarak gidiyor, benden ayrılmak istemiyor kreşte sorun yok ama ilk günden beri sabahları gitmek istemiyor ve ağlıyor. Psikiyatriye falan da götürdük sabahları çeşitli bahaneleri vardı gitmemek için ve bu ara benden ayrılmak istemiyor. Bende kaçıyorum resmen evden, çünkü belli saatte işte olmak zorundayım akşamları erken çıkıyorum kızımın servisi erken geldiği için sabahta geç kalamam sorun oluyor işte..

İşte alttan alta mobbing var ama elden birşey gelmiyor kamu kurumunda çalışıyorum itiraz etsek çocuk gibi azarlanıyoruz, sussak işimizden nefret eder hale geliyoruz, kale almamaya çalışıyoruz ama hep stres faktörü üzerimde..

Evde iş hiç bitmiyor sürekli tekrar eden çamaşır, bulaşık vs vs ... Genel temizliği haftada bir yapıyorum ama iş hiç bitmiyor.

Kocam desen illa birşeyleri ben söyleyeceğim elini birşeye sürmüyor, yaptığımı da görmüyor, şeytan diyor yapma ama çocuk var evde ve ben titiz biriyim pis dağınık bir evde önce kendim rahat edemem.. Kadın tutmayı düşünüyorum ama kimseyi bulamadım henüz artık yoruluyorum en azından detaylı bir temizlik yapılsa ayda bir ben yine haftalık yaparım ama detaya girmem hiç yoktan...

Eşimle de konuştum defalarca boğuluyorum ev iş monoton hayat , işte stres, evde bitmeyen işler, sürekli peşimde dolanan masum bir çocuk ama artık gerçekten kendime hakim olamıyorum öfke kontrolü sağlayamıyorum birikmişliklerde var patlıyorum, çocuğuma da olumsuz yansıyor (ona da her yeri karıştırıyor diye kızıyorum birde bilerek çiş yapmaları var birşeyde ısrar ederde bende inatlaşır yapmazsam hop salıyor) istemeden de olsa sesim yükseliyor. Sonrada eşimle bu nedenle birbirimize giriyoruz.

Siz nasıl başa çıkıyorsunuz?

Psikiyatriye de gitmeyi düşünüyorum belki bir yardımı dokunur ne bileyim konuşuruz ederiz ben sorunun farkındayım ama bana çözüm üretecek biri lazım.

Çocuk ve iş için bir şey diyemem.
Ama eşine yardım etmeyen erkeğe çok kızarım.
Otelde yaşadığını mı sanıyor nedir yani?
hafta sonu tartıştık sırf bu nedenle beyfendi uyuyordu bende kalktım sabah çocuga kahvaltı hazırla kendım ye birşeyler derken işe koyuldum ev işi erken bitsin diye ama arkamı dönmemle kızım her yeri alt üst etmiş zaten yorgunluk var bir an önce bitsin derdindeyim çocuğa bağırdım kalktı ne bağırıyon falan filan eee dedim poponu devirip yatan sensin ben hangi biri ile ilgileneceğim??
iş mi yapacağım? çocukla mı ilgileneceğim?
bir günde ben kalkayım sen uyu demek yok, iş yaparken bende bir ucundan tutayım demek yok, ben söylersem bağırır çağırırsam ancak öle birşeyler yapar ama ben söylemekte istemiyorum kendisi görüyor zaten tutsun bir işin ucundan istiyorum.
ütüsünü yapar, yemek beklemez ama geri kalan işler hiç bitmiyor ki...

Çözüm eşine iş vermekte

Yani çamaşırları örneğin o yıkasın ya da alışverişe o gitsin

Ama yıkamazsa siz hiç yıkamayın ya da alışveriş yapmazsa aç kalın

Mesela bulaşık da erkek işi çok rahat olur

Siz yiyin kızınızla kalkın sofradan anne kız oynayın eşiniz de bulaşıkları toplasın

İlk günler savsaklayabilir takılmayın asla toplamayın gerekirse ertesi güne kalsın alışır

Bir de piyasa kötü biliyorum ama maddi imkan varsa çamaşır kurutma makinası alın

Çocuğunuzun yaşı çok küçük. Çalışmak zorunda değilseniz biraz onunla ilgilenseydiniz..

Bende ayniyim bir gün bana yetmiyor keske birgün 27 saat falan olsa diyorum ..ustelik bana eşimde yardim ediyor o olmasa kafayi yerdim heralde..esinizi tehtit edin ya yardim etsin yada işi bırakırım deyin

Psikiyatri yerine kendinize yardımcı olacak birilerini bulun.
Öyle ayda 1 yeter falan da demeyin. Haftada 1 yapılacak sonuçta o temizlik, biraz paranız gider ama en azından yorulmazsınız.
Ütü, temizlik üzerinizden kalkar.
Eşinizle de kızınızın sorumluluğunu paylaşın.
Her gün 1 saat oyun saati yapın.
1 gün onlar oynarken siz mutfakla ilgilenin, ertesi gün eşiniz.
Çocuğu da 9 da yatırırsanız kendinize de vakit kalır..

Çocuğunuzun yaşı çok küçük. Çalışmak zorunda değilseniz biraz onunla ilgilenseydiniz..
zorundalıkta var (kredi ödüyorum vs vs..), ayrıca ben kendimde öyle çok anaç biri değilim eve kapanacak bir kadın da değilim çalışmak stres faktörü yaratmasına rağmen evde olmaktan daha iyi geliyor ...

Merhaba
Kızınız zamanla alışacak ama bu zamana kadar size biraz çektirecek belli .Benim ufak oğlum altına bilinçli olarak kaka! yapardı üstüne gidince . Şu an 7 yaşında . eğer istemediği bir şeyi zorla yaptırmaya çalışırsam değişik tikler üretiyor ve inanın sonu yok .Cinnet hali bana da geliyor .
Ev işi kısmında eşinize zorla! yaptıracaksınız . Dilinizde tüy bitene kadar derler ya öyle . Ayda bir kadın şart . Ve kendinizde titizliği bırakın bir süre.
Yapmıyorsa pis evde yaşayın çok ciddi söylüyorum önünü alamazsınız yoksa.
Çamaşırları toplasın mesela , sofrayı kaldırsın . Gün 48 saat değil yetişemiyoruz doğal olarak .
Sabah kalktınız uyuyor mu tosun gibi, kalkın kızınızla parklı bir yere kahvaltıya gidin .Gözüne soka soka yapın bazı şeyleri .Sinir olurum yardım etmeyen ya da söyleyince zorla yapan kocalara .Hizmetçimiyiz arkadaş anlamadım ki.
Ve her zaman söylerim genel notum lütfen bir kadın olarak bir anne olarak çalışma hayatınızı geçici zorluklar için bitirmeye kalkmayın . Kızınız gayet uygun kreş yaşına .Alışacak başka yolu yok .

Is bölümü yapacaksınız , onun işine asla karismayacaksiniz. Tek çözüm bu.

Ev temiz olsun ama dağınık olsun , takılmayın. Bırakın dağıtsın yavrucak ne var ki ..

Yavrunuzdan kaçarak işe giderseniz bağımlılık derecesi giderek artar. Her defasında anlatarak çıkın , bıkmadan usanmadan.

şuanki giderlerden ötürü sadece ayda bir temizlikçi tutabilirim o da başka şeylerden kısarak. Ütüyü zaten bizim evde herkes kendisi yapıyor , nevresim vs ütülemem hiç..
Kızım erken yatıyor zaten 8-9 arası o konuda sıkıntı yok, eşim akşam ilgileniyor ama eşim geç geldiği için o gelene kadar yemek-banyo vs kızımın tüm ihtiyaçlarını gidermiş oluyorum. Ona birşey kalmıyor ama ben o gelene kadar koşturmaktan bitiyorum.

eşim uzun saatler çalışıyor. yardım eder ama kendi yeni iş kurduğu ve çok çalıştığı için malesef edemiyor. 21 aylık oğlum var çalışıyorum ve ayrıca yüksek lisans öğrencisiyim. Ben yolumu şöyle buluyorum. iki haftada bir temizlikçi geliyor. 150 lira veriyorum. aylık 300 lira gibi bir şey. tüm evimi siliyor süpürüyor dolaplarımı kapılarımı pencerelerimi banyomu vs. küçük aileyiz çokta kirlenmiyor. baktım az tozlanıyor şöyle bir süpürüyorum yetiyor. iş yükümü bayağı hafifletiyor.

Bence bir yardımcı tutun kendinize çalışan kadınsınız biraz lüksünüz olsun.

Iş konusunda mobing heryerde var ama en azından kamuda atılma sorununuz yok.

Çocuğunuzun durumu normal bu yasta anneye bağlılık pedagog yardımı alın.

Eşinize de işverin, evde tek yaşamadığını anlasın.

kreş kısmında zaten kararlıyım,ağlasada gidecek çünkü gün içinde sıkıntısı yok sabah naz yapıyor desem yeridir.
işi bırakmak asla düşünmeyeceğim birşey zaten..
ev işi kısmında da söylemekten yoruldum kendisi anlasın diyorum ama nato kafa nato mermer derler ya illa laf yiyecek benim eşim o modda çünkü rahat bir adam.
o yapmayınca ben yapıyorum bir süre sonrada yorulduğum için ve bazı şeylere susup içime atmaktan patlıyorum.

işe gitmek zorunda olduğumu söylüyorum aynı şekilde kendisininde kreşe gitmesi gerektiğini, evde babası oluyor zaten o bırakıyor servise ama bu aralar babayı da istemiyor derdi ben işe gitmeyim, birlikte uyuyalım, birlikte wc ye gidelim, birlikte oyun oynayalım herşeyde ben olayım istiyor. ama saatlerce oturup dil dökemiyorum çünkü işte olmam gereken bir saat var..

Arkadaşlara katılıyorum. Eşinize işin tamamını verin, her gün o yapsın. Örneğin sofrayı kurma, toplama, bulaşıkları halletme ve çamaşır asmayı o yapsın. Alışınca kızınızın sorumluluğunu da paylaşırsınız. Günde 1 saat baba-kız vakit geçirirler vs.

Ayrıca, ayda 1 yardımcı gelmesi çok az. En azından haftada 1 yarım gün gelsin. Eşinize de seçme şansı verin. Eğer bulaşık ve çamaşır asmayı yapmazsa, haftada 3 yarım gün yardımcı tutacağınızı söyleyin. Yapmayacağı işin parasını versin. Çamaşırlar için kurutma makinesi de aldırabilirsiniz. Zaten 2-3 hafta astıktan sonra kendi almak ister.

Madem akıl edemiyor, sabahları eşinize görev listesi hazırlayın 5 dakika.
Yine yapmıyorsa yardımcı bulma işini ona paslayın, nasıl buluyorsa bulsun.
Eşimle birbirimizi yememek için haftada yarım gün yardımcı alıyoruz, hiç memnun değilim ama yeni birini bulmadan bırakırsam bizim için iyi olmaz, mükemmeli aramayın.

Şu bebelerin çekmece dolap karıştırması çok büyük fırsat aslında, etraf dağılıyor diye bakmamak lazım.
Etraf dağılır ama o sırada yemek yapılır, başka iş halledilir.
Bir de elbette karıştırıp dağıtacak, eşim çok tahammülsüz o konuda, yanlış anlmayın ama eşim böyle şeylere sinirlenince kolundan tutup evden atasım geliyor.
Çocuk evini keşfedecek, kendisine zarar vermedikçe karışma hakkımız olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…