- Emoji Skoru
- 82.766
- Puanlar
- 1.123
Neden karışmasınlar ? İkiniz de aşkınızdan ölmüyorsunuz. Adam 250 bin TL yi annenize bağışlamanızı neden kabul etsin ?Bana alınan altına karışmazlar bundan eminim erkek arkadaşımın da durumu iyi allaha şükür başka yatırımları var yani haberleri olmaz buna eminim ya korkuyorum öğrenirler diye yoksa vermem tabi de
Karadenizdeyim 30 yaşındayım asla duymadım görmedimŞimdi baktim Karadeniz'de de varmış bu. Hatta Tayland'da bile varmış. Başlık parasıyla aynı şeymiş. Sadece isim farklı.
Ona sorarsanız aşkından ölüyor geçen açtığım konu benim bakış açımla yazılmıştıNeden karışmasınlar ? İkiniz de aşkınızdan ölmüyorsunuz. Adam 250 bin TL yi annenize bağışlamanızı neden kabul etsin ?
Yavrum hiç öyle sanma emin ol onları sana verip sonsuza kadar unutmucaklar bu dünyada varlıkta olur yokluktaBana alınan altına karışmazlar bundan eminim erkek arkadaşımın da durumu iyi allaha şükür başka yatırımları var yani haberleri olmaz buna eminim ya korkuyorum öğrenirler diye yoksa vermem tabi de
Dedikte yok anlamıyor illa takılan altınlardan verecekmiş anasına gizli gizliAnnen çok meraklıysa kendisi istesin karşı taraftan sen haberin yok gibi davran, annem iyi değil buaralar de geç veya şunu diyebilirsin saçmalama annneeee
40 gr bilezik babanız annenize takmamıştır.Ay kusra bakmayın anneniz aşırı aç gözlü.Ne siz bişey verin ne de istemesine müsaade edin.Ben de aynı fikirdeyim 40 gr bilezik istedi annem para için rezil olamam dediğim gibi ben kendim veririm yine söylemem
aynı şey değil bu direkt kızın annesine veriliyorŞimdi baktim Karadeniz'de de varmış bu. Hatta Tayland'da bile varmış. Başlık parasıyla aynı şeymiş. Sadece isim farklı.
Rezillik zaten bence deEski elti adayim da istemişti, arkasından edilmeyen hakaret kalmadı, nişan da atıldı zaten karşı tarafın saçma istekleri bitmiyor diye. Severek isteyerek başladılar, gerçek yüzler görünmeye başlayınca bitti.
Varmış annemden öğrendim ben deBenim kuzenimdende istemişlerdi. Şok olmuştuk ailecek. Hatta para koparmak için gelenek uydurduklarını düşünmüştük. Günahlarını almışız demekki varmış böyle bir gelenek
40 gr bilezik babanız annenize takmamıştır.Ay kusra bakmayın anneniz aşırı aç gözlü.Ne siz bişey verin ne de istemesine müsaade edin. Ben niye kusura bakayım
Tabiki söylemeyin. Aileler kız çocuklarını o kadar yük görüyorki emzirdigi sütün bile parasını istiyor. Pes diyorum .Yakın zamanda evleneceğim ve annem bugün bana bana süt hakkı verecekler onlara söyle dedi çok utanıyorum bunu söylemek istemiyorum sizce haksız mıyım
ama sizin de şimdiye kadar böyle bişeyi bilmemeniz çok ilginç değil mi?Varmış annemden öğrendim ben de
Annemin parayı sevdiğini biliyordum da kim bunu düşünür allah aşkınaama sizin de şimdiye kadar böyle bişeyi bilmemeniz çok ilginç değil mi?
ben bu sitede annesini babasını düğün yaparken tanıyan insanlar görüyorum çok şaşıyorum gerçekten
Ben de yeni öğrendim hiç bilmiyordumKaradenizdeyim 30 yaşındayım asla duymadım görmedim
İyi yapmışlar ben de aynı tepkiyi verirdim. Bizde de başlık parası süt parası falan yok, az önce konuyu okuyunca biraz araştırdım garip bir şekilde birbiriyle alakasız kültürlerde varmış.aynı şey değil bu direkt kızın annesine veriliyor
başlık parasını kızın annesine veren yer hiç duymadım, ayrıca başlık daha fazla yerde var ve genelde kızın babası alır bunu. ha bu arada çok eskiden başlık bizde de varmış fakat kızın babası bu parayla kıza eşya laırmış kendine kullanmazmış.
süt parası annede kalıyor kıza bişey almıyor misal o parayla.
ben konyalıyım bizim köyde başlık da yok süt parası da - konya çok büyük her yeri farklı, o yüzden konyaya genelleyemem, zaten konya merkezi çok bilmem de bize çok uzak
ama etrafta bildiğim niğde'de, aksarayda filan başlık olan köyler hala var hem de sürüyle var ve güncel olarak hala var, kızlar okumuyor ve başlıkla veriliyor
süt parasını da en son 17-18 sene önce duymuştum teyzemin yine bize yakın köylü olan dünürü istemişti, teyzem de "o ne be" dedi (tamam biliyoruz var öyle bişey de çalışn kızına süt parası istemek nedir dediler) ve vermediler.