- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
hamile değilim canım çok şükür korunuyorum ve her zaman yüce allahıma dua ediyorum bi kazaya kurban gitmeyeyim diye.çünkü eğer hamile kalırsam ,ki 2.bebeğe hazır değilim maddi açıdan da bişey veremem çünkü ancak evladıma yetişebiliyoruz.manevi anlamda çok yıprandım tedavi gördüm ruh halimde müsait değil yani.napardım b,lmiyorum bu çok zor bi karar
ama ben zor da olsa kendi bendenim üzerinden kimsenin karar vermesini istemem .iyi yada kötü vereceğim karar beni ilgilendirir.beni ve vicdanımı
tşkler bu arada
Kusura bakmayın o halde. Herkesin düşüncesine saygı duyarım ancak çikolata yorumundan yola çıkarak söyledikleriniz beni çok üzdü. Anneyim ve ben asla kıyamam .
üniversite zamanımda bi köye anket çalışması için gitmiştik
bayanlar tüm imkanlar varken gidip bu konuda imkanlardan yararlanmıyorlar bunu ben çok net gördüm
köyün doktoruyla görüşmüştük bayanlar derdini bile anlatmıyor muayene olmaya bile ya kayınvalidesiyle yada kocasıyla geliyor derdini onlar anlatıyor
korunma yöntemlerinden bahsediyoruz olmaz eşim onu istemiyor yada işte Allah verecekse her koşulda verir gibi cevaplar alıyoruz demişti
bu insanlar korunmak için bile eşlerinin onayını beklerken yada Allah verecekse verir derken yasak hakkında ne düşünebilir ki
insanlar bu konuda bilinçlenmeye yaklaşmıyor ne yazık ki
bu durumda konuşulması gereken bu insanları nasıl bilinçlendiririz olmalı
gelen giden tecavüzü katıyor. ısıtıp ısıtıp sunuyor.
arkadaşlar burada bir(1) üyenin dahi tecavüz çocuğu da olsa kürtaj olmaz dediğini göördünüz mü?
kendini, haddini bilmez bi bakan kuyuya bi taş attı. kırk milyon akıllı çıkaramadı.
Sahsim adina yazayim " hergün bir canliyi öldürüyoruz" cümlesi o kadar ucuk ki benim icin.
Ben örümcekten deli gibi korkarim ama asla onu bile öldürmem, esimi cagaririm, disari attiririm.
Ne demek hergün biir can aliyoruz.
Ayrica, devlet hakkimi aldi, devlet hakkimi aldi deniliyor, arastirdim kanun bile cikmamis, daha ne olacagi bile belli degil.
Kürtaj konusulunca herkes tutturmus bir tecavüzdür gidiyor.
Okuyunca zannediyorum ki Türkiye de hergün binlerce kadina tecavüz ediliyor ve hamile birakiliyor.
Kürtaj oranina ve tecavüz oranina baksan arada daglar var.
Keyfi kürtaja karsiyim.
Nedir keyfi kürtaj?
Evli oldugu halde hamile kalan ve sirf keni rahati icin yada maddiyat bahanesi ile yapilan kürtaj.
17-18 yasinda olup, cinsellik yasamasini bilip, korunmasini bilmeyip hamile kalip aldiranlar.
Tecavüz sonucu olan gebeliklerin, bebegin sakat oldugu anlasilan gebeliklerin, annenin sagligi söz konusu olan gebeliklerin, istege bagli olarak sonlandirilmasi taraftariyim.
Sahsim adina yazayim " hergün bir canliyi öldürüyoruz" cümlesi o kadar ucuk ki benim icin.
Ben örümcekten deli gibi korkarim ama asla onu bile öldürmem, esimi cagaririm, disari attiririm.
Ne demek hergün biir can aliyoruz.
Ayrica, devlet hakkimi aldi, devlet hakkimi aldi deniliyor, arastirdim kanun bile cikmamis, daha ne olacagi bile belli degil.
Kürtaj konusulunca herkes tutturmus bir tecavüzdür gidiyor.
Okuyunca zannediyorum ki Türkiye de hergün binlerce kadina tecavüz ediliyor ve hamile birakiliyor.
Kürtaj oranina ve tecavüz oranina baksan arada daglar var.
Keyfi kürtaja karsiyim.
Nedir keyfi kürtaj?
Evli oldugu halde hamile kalan ve sirf keni rahati icin yada maddiyat bahanesi ile yapilan kürtaj.
17-18 yasinda olup, cinsellik yasamasini bilip, korunmasini bilmeyip hamile kalip aldiranlar.
Tecavüz sonucu olan gebeliklerin, bebegin sakat oldugu anlasilan gebeliklerin, annenin sagligi söz konusu olan gebeliklerin, istege bagli olarak sonlandirilmasi taraftariyim.
bu yasanin cikmiyacaği anlamina gelmez, hazirlaniyor.
Buyrun arastirmaniza ek olarak.........
Başbakan: Kürtaj Yasasını Yakında Çıkaracağız
Elbette siz kürtaja karşı , hassas biri olabilirsiniz. Size genel olarak katılıyorum , özellikle etkin korunma yöntemlerinin yaygınlaştırılması konusunda.
Ancak tecavüze uğrayan kaç kadın -özellikle de geleneksel yapıya bağlı bölgeler düşünüldüğünde- 'Ben tecavüze uğradım.' diyebiliyor ve bunu yetkili makamlara bildiriyor ? Öldürülme korkusu , utanç , toplumdan dışlanacak olmak söz konusu. Evlilik içinde de tecavüz yaşanabilir. Kimin 'keyfi' olarak hamile kaldığını , kimin ilişkiye zorlandığını nasıl anlayacağız ? Ve korunurken hamile kalmak olanak dışı değil bildiğim kadarıyla. Buna nasıl açıklık getirilebilir ?
ayrıca sağlıkçı çok yakın arkadaşım var daha bu konular gündemde değilken bile hep anlatırdı
kadın hamile ama eşiyle tartışmış gelip bebeği aldırıyor
kadın hamile(sevgilisiyle evlenebilmek için koz olarak kullanacakmış ama sevgilisi oyuna gelmememiş dolayısıyla evlenmemişler) gelip sırf böyle aptalca bir sebep yüzünden aldırıyor
genç kız liseli korunmayı bilmeden hamle kalıyor gizli saklı aldırmaya geliyor bunun gibi günde en az 5 tane geliyormuş
kadın evli hamile cinsiyetini öğrenince (istemediği cinsiyetmiş) aldırıyor
bunun gibi binlerce örnek biliyorum
şimdi kimse bana demesin beden benim bebek benim getiririm getirmem
birde toplum vicdanı diye birşey vardır değil mi?
kürtaj yasağı söz konusu ama bunun ayrıntıları tam olarak belli değil
bence kürtaj yasağı daha da rahatlatılsaydı da tepkiler alınırdı bu geniş bir konu
herkesin fikri farklı olabilir ama annelik duygusunu tatmayan ben bile kadınların bu yasağa (henüz yasaklanmış değil) bu kadar karşı gelmeleri beni hem şaşırttı hem üzdü
evet kadın bedeni
evet bu kişisel bir tercih
ama herşeyin hukuki bir kuralı olduğu gibi bununda kuralları olacak hukukta yer alacak
bunu da yasama işini yürüten TBMM ye (yani bizim seçtiğimiz milletvekillerine aittir)
bu yasamayı devlet yapmayacaksa kim yapacak
kaygıda haklı olunabilir %100 korunma yöntemi olmayabilir
tecavüz olunabilir ama bunlarada yasak gelecek diye bir şey ortada yokken ortada olmayan şeye muhalefet etmek niye!!!
ben milletvekili olsaydım bir KADIN BİR ANNE ADAYI olarak yasama hakkımı kürtajın yasaklanması yönünde kullanırdım
tabi her kanunun fıkrası vardır bunu da belirli şartlarda gerçekleştirilebilir kılınmasını isterdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?