anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

canım benim o katlettiğin senin bedenin değil başka bir can,başka bir ruh.sen de onun Tanrısı değilsin ki onu yok etmeye hakkın olsun.kürtajın ne kadar korkunç bir şey olduğunu anlamak için şimdiki evladına bakıp onu kendi isteğinle öldürdüğünü hayal edebilirsin.daha ne deyim.kürtajın asla savunalacak bir tarafı olamaz.

öncelikle bunların hepsi benim şahsi fikrim, benim için doğru, başkaları için yanlış olabilir...
büyük konuşmayı sevmem, çünkü herşey herkesin başına gelebilir,
Allah kimseyi zor duruma düşürmesin, hiç kolay değil...
beni kürtaj konusunda asıl deli eden tipler şunlardır: hiç hamile kalmicakmış gibi cinsel hayatı yaşayan sonra da 'ooo hamile kalmışım' deyip de keyfi uygulama ile bebek aldıranlar...
oysa bebek bebek diye koşturan bebeğim olsun diye neredeyse can veren kadınlar varken...

benim için öncelikle hamile kalmak Allahın emridir ve Allahtan gelen mucizevi bir lütuftur,
sırf bu sebepten dolayı kürtaja karşıyım...
ayrıca bebeğe sorma imkanımız (yavrum yaşamak mı istiyorsun, yoksa ölmek mi istiyorsun?) maalesef olmadığı için potansiyel bir insanın, bireyin kararını da biz veriyoruz ve böylece kul hakkına da giriyoruz...

annemin çok doğru bulduğum sözleri vardır: Allah deldiği boğazı aç bırakmaz ve her bebek bereketi ile dünyaya gelir...
anne olmaya hazır değilim diyenlere: anne olmaya hiç bir zaman hazırlıklı olmayacağız...annelik yaşayarak öğrenilir...cünkü anne olmak hayatın ta kendisidir...

Son düzenleme:
Kusura bakmayın o halde. Herkesin düşüncesine saygı duyarım ancak çikolata yorumundan yola çıkarak söyledikleriniz beni çok üzdü. Anneyim ve ben asla kıyamam .

Tekrar söylüyorum size yazmadım.Sizin böyle bir durum yaşadığınızı dahi msj.la öğrendim.

Düşünmeden hamile kalıp, sırf maddi kaygılardan dolayı kürtaj yapan insanların çoğu bu çikolata örneğini veriyor.
O kadar çok okuyup duyuyorum ki artık bu duruma çok üzülüyorum..
Bu kadar basite indirgenmemeli. Temsil misal olsa bile bunun açıklaması olamaz.

Kim ne yaşıyorsa yalnızca kendisi bilir. Fakat kimse keyfi nedenden dolayı güle oynaya kürtaj yapmaz deniliyor.
İşte buna katılmıyorum.
Elbetteki kimse güle oynaya bunu yapmaz ama sadece maddi-manevi o çocuğa bakamayacağını düşündüğünden dolayı bir canlının hayatına son veriyorsa bu keyfidir.

Bir cümle atılıyor ortaya..Bir bakıyorsun herkes aynı cümleleri kurmaya başlıyor.. ''Bedenimim üzerine kimse yorum yapamaz, keyfi nedenlerden dolayı kimse yatmaz o masaya, o bir embriyoymuş '' v.s v.s nameleri uçuşuyor havada.

Hatada, günahta, vebalde o kişiye ait amenna fakat arkasında durmalı.. Kılıf uydurmak kimsenin faydasına değil.

Bu cümlelerimden dolayı yuhalanacaksam bu beni üzmez..Kimsenin düşüncesinide kınamam, buna hakkım yok.

Bir kadın olarak, en önemlisi bir birey olarak kürtaj benim hakkımdır ve kimse bu hakkı elimden alamaz! Kimse kendi değer yargılarına, vicdanına, dinine göre beni yargılayamaz, katil ilan edemez!
Bu ister başbakan olsun, ister padişah(?) olsun... Hele ki demokratik ve laik bir ülkede yaşıyorsam kimsenin kendi dinini alet edip bu hakkımı elimden almaya hakkı yok.
Hak diyince aklınıza keyfi kürtaj gelmesin arkadaşlar. Bu benim hakkımdır ve ben bu hakkımı gerektiği zaman, belirlenen sınırlar içerisinde kullanabilmeliyim. Gerisi benim vicdanıma kalmış.

Gebeliği de anlık zevkle bir tutmayın lütfen. Tecavüze uğrayıp hamile kalanlar var. Tecavüzcüsünün çocuğunu doğurmanın verdiği psikolojiyi ne başbakan anlar ne de bakanları. 'Erkek halleri'yle çıkıp konuşmak kolay tabi, bir de kadınlarımıza söz hakkı tanısalar, bakalım neler diyecekler -ki diyorlar bile. Görüldüğü gibi herkes kendi görüşünü belirtiyor, yani çeşit çeşit görüş var ortada. Şimdi bu görüşlerin hepsi bir kenara atılıp da tek bir kişinin görüşü mü değerlendirilecek?

Tecavüz diyince de aklınıza anlık tecavüz gelmesin. Bir çok tecavüz aile içinde oluyor ve malesef sürekli tekrarlanıyor, bunun sonucunda zavallı kadınlar kendi öz abilerinden babalarından hamile kalıyorlar. Korkunç bir durum bu arkadaşlar, kim yaşamak ister bunu? Kim doğurmak ister o çocuğu?!
Ama sayın başbakanımız ve bakanlarımız için 'tecavüzcüsünün çocuğunu doğurmalı' demek kolay tabi! 'Sen doğur o zaman' da diyemiyorsun ki, adam 'erkek'.
O yüzden diyorum ya 'erkek halleri'yle çıkıp bizim adımıza karar vermesinler diye!

Herkesin kendi aklı, fikri, vicdanı, değer yargıları var. Herkesin dini, inancı veya felsefesi var. Herkes kendine arkadaşlar. Bir kadının aldırdığı bebeğin günahı bir başkasının boynuna değil. Eğer ki günahsa, cezasını çekecek olan odur. Bırakın buna o karar versin.

Ve üzgünüm ama bir şeye yasak konularak o şey tamamen ortadan kaldırılamaz. Daha acı, daha dehşet verici bir şekilde çıkar karşımıza... Ki bilen bilir yasaklanan dönemi...

tecavüz madurlarının çocuklarına, GEREKİRSE devlet bakacakmış. devlet hazırına baktı da onlar kaldı. ayrıca bir hayvanın zevkine kurban gitti diye, bir de o tecavüzcünün çocuğuna anne olmayı istememe hakkı yok mu kadının?

gelen giden tecavüzü katıyor. ısıtıp ısıtıp sunuyor.
arkadaşlar burada bir(1) üyenin dahi tecavüz çocuğu da olsa kürtaj olmaz dediğini göördünüz mü?
kendini, haddini bilmez bi bakan kuyuya bi taş attı. kırk milyon akıllı çıkaramadı.

Son düzenleme:
Bu tecavüz kelimesi ne çok kullanılır oldu..Konu kürtaja gelince mi haklarını savunur olduk ?

Hangimiz günlerce bu madurlardan söz ettik ?

Tecavüz maduru kardeşlerimizin hamile kalma oranı Türkiye'de yüzde kaç ? Peki kürtaj oranı kaç ?Dört haftalık hamilelikleri sonlandırma hakkı bu maduriyeti ortadan kaldırmaya yeterli olmuyor mu ?

Birşey savunurken o kadar karıştırılıyor ki konular birbirine aynı cümleler tekrarlanıp duruluyor. Oysa ana sebep unutulmaması lazım.

Haklısınız hanımefendi , ama bu insanların bilinçlenmeye yaklaşmaması da bir eğitim sorunu.

Bir cok yerde yazdim burada da ayni seyi tekrarlayacagim. Bizi duygularimizla vuruyorlar farkinda degilsiniz. Aradan da istediklerini yapmaya calisiyorlar. Önümüze bir sey attilar biz de sadece habire detaya takiliyoruz. Asil soru kürtaj olsun olmasin degil ? Burada kisitlanan haklarimiz ve özgürlüklerimiz.

Bu insanlarin ne kadin sevgisi var ne saygisi . Bizi devletin damizligi haline getirmek istiyorlar haberimiz yok. Söz sahibi olmamizi istemiyorlar islerine gelmiyor...

Dogmamis bir embronun hesabini soruyorlar. O bebek dogduktan sonra kimsenin umrunda degil. Ta ki askerlige gidesiye kadar...

Dinimiz bir canliyi öldürmeyelim diyor ama biz hergün bir canliyi öldürüp canini acitiyoruz. Evimizin önündeki ac bir kediye aksamdan kalmis yemegi koymayi bile cok görüyoruz .

söylenecek daha cok sey var .......

Son düzenleme:
Sahsim adina yazayim " hergün bir canliyi öldürüyoruz" cümlesi o kadar ucuk ki benim icin.
Ben örümcekten deli gibi korkarim ama asla onu bile öldürmem, esimi cagaririm, disari attiririm.
Ne demek hergün biir can aliyoruz.
Ayrica, devlet hakkimi aldi, devlet hakkimi aldi deniliyor, arastirdim kanun bile cikmamis, daha ne olacagi bile belli degil.
Kürtaj konusulunca herkes tutturmus bir tecavüzdür gidiyor.
Okuyunca zannediyorum ki Türkiye de hergün binlerce kadina tecavüz ediliyor ve hamile birakiliyor.
Kürtaj oranina ve tecavüz oranina baksan arada daglar var.
Keyfi kürtaja karsiyim.
Nedir keyfi kürtaj?
Evli oldugu halde hamile kalan ve sirf keni rahati icin yada maddiyat bahanesi ile yapilan kürtaj.
17-18 yasinda olup, cinsellik yasamasini bilip, korunmasini bilmeyip hamile kalip aldiranlar.

Tecavüz sonucu olan gebeliklerin, bebegin sakat oldugu anlasilan gebeliklerin, annenin sagligi söz konusu olan gebeliklerin, istege bagli olarak sonlandirilmasi taraftariyim.

Son düzenleme:

Burada kimse , bir üye bile , 'Tecavüz sonucu hamile kalınsa da kürtaj olamaz.' demiyor açıkça , ancak söz konusu yasayı destekleyen pek çok arkadaşımız var. Bu yasanın ne yönde olacağı da hemen hemen belli. Sizi tenzih ederim , muhalefet etmek için de söylemiyorum , siz bu konuda ne düşündüğünüze açıklık getirmişsiniz , yasağı savunmuyorsunuz , tecavüz konusunda da hemfikiriz. Ancak belirtmeden de geçemedim. Bu arada çok yerinde bir fotoğraf bence.

bu yasanin cikmiyacaği anlamina gelmez, hazirlaniyor.

Buyrun arastirmaniza ek olarak.........

Başbakan: Kürtaj Yasasını Yakında Çıkaracağız

kürtaj yasağı söz konusu ama bunun ayrıntıları tam olarak belli değil
bence kürtaj yasağı daha da rahatlatılsaydı da tepkiler alınırdı bu geniş bir konu
herkesin fikri farklı olabilir ama annelik duygusunu tatmayan ben bile kadınların bu yasağa (henüz yasaklanmış değil) bu kadar karşı gelmeleri beni hem şaşırttı hem üzdü
evet kadın bedeni
evet bu kişisel bir tercih

ama herşeyin hukuki bir kuralı olduğu gibi bununda kuralları olacak hukukta yer alacak
bunu da yasama işini yürüten TBMM ye (yani bizim seçtiğimiz milletvekillerine aittir)

bu yasamayı devlet yapmayacaksa kim yapacak

kaygıda haklı olunabilir %100 korunma yöntemi olmayabilir
tecavüz olunabilir ama bunlarada yasak gelecek diye bir şey ortada yokken ortada olmayan şeye muhalefet etmek niye!!!

ben milletvekili olsaydım bir KADIN BİR ANNE ADAYI olarak yasama hakkımı kürtajın yasaklanması yönünde kullanırdım
tabi her kanunun fıkrası vardır bunu da belirli şartlarda gerçekleştirilebilir kılınmasını isterdim

Elbette siz kürtaja karşı , hassas biri olabilirsiniz. Size genel olarak katılıyorum , özellikle etkin korunma yöntemlerinin yaygınlaştırılması konusunda.
Ancak tecavüze uğrayan kaç kadın -özellikle de geleneksel yapıya bağlı bölgeler düşünüldüğünde- 'Ben tecavüze uğradım.' diyebiliyor ve bunu yetkili makamlara bildiriyor ? Öldürülme korkusu , utanç , toplumdan dışlanacak olmak söz konusu. Evlilik içinde de tecavüz yaşanabilir. Kimin 'keyfi' olarak hamile kaldığını , kimin ilişkiye zorlandığını nasıl anlayacağız ? Ve korunurken hamile kalmak olanak dışı değil bildiğim kadarıyla. Buna nasıl açıklık getirilebilir ?

bu yasanin cikmiyacaği anlamina gelmez, hazirlaniyor.

Buyrun arastirmaniza ek olarak.........

Başbakan: Kürtaj Yasasını Yakında Çıkaracağız

Iyi okuyun ben orda bu yasa cikmaz dedim mi?
Yasanin sinirlari belli degil, icerigi bilinmiyor dedim. Ne olacagi belli degil dedim.
Ayrica ben sizin " hergün bir canli öldürüyoruz sözünüzü sordum.
Siz hergün bir canli öldürüyor olabilirsiniz ama ben hicbir mahlukatin canina dokunmam.

Son düzenleme:

Ben kimsenin durumunu anlamak zorunda degilim ki.
Ben yasanin sinirlarini bilmiyorum?
Yasada derseki kürtaj toptan yasak size katilirim.
Herkes kendi durumunu kendi biliyor.
Ve sunuda biliyorum ki keyfi kürtaj var. Hemde cok.
Ve ben bunu savunamam.
Yani tecavüz sonucu olan hamilelikler, sagliksiz embriyo durumu yada annenin sagligi söz konusu diyinda ki kürtajlara karsiyim.
Nedeninide söyleyeyim.
Ben müslümanim ve Kurana iman etmisim, simdi kalkar burda ALLAH in yasakladigi seyi savunursam bu benim boynuma yüktür anlatabiliyormuyum.
Onun icin herkes kendi düsüncesini, inancini konusur burda. Benim inancim ve düsüncemde bu.

ayrıca sağlıkçı çok yakın arkadaşım var daha bu konular gündemde değilken bile hep anlatırdı
kadın hamile ama eşiyle tartışmış gelip bebeği aldırıyor
kadın hamile(sevgilisiyle evlenebilmek için koz olarak kullanacakmış ama sevgilisi oyuna gelmememiş dolayısıyla evlenmemişler) gelip sırf böyle aptalca bir sebep yüzünden aldırıyor
genç kız liseli korunmayı bilmeden hamle kalıyor gizli saklı aldırmaya geliyor bunun gibi günde en az 5 tane geliyormuş
kadın evli hamile cinsiyetini öğrenince (istemediği cinsiyetmiş) aldırıyor

bunun gibi binlerce örnek biliyorum
şimdi kimse bana demesin beden benim bebek benim getiririm getirmem
birde toplum vicdanı diye birşey vardır değil mi?

Öyle saygı, sevgi, hoşgörü dolu, herkese değer verilen, refah düzeyi yüksek bir ülkemiz var ki kürtaja neden hala sıra gelmedi diye şaşırıyordum, sonunda o da oldu.

Göz göre göre kadına yapılan haksızlıklara, aşağılamalara kadınların çoğunluğu bile bir şey demiyorsa vay halimize diyorum. Kimse burada kürtajı savunmuyor, çok süper bir şey demiyor ama yeter yahu kime ne? Herkes aynı şeye inanmak zorunda değil.

Böyle olaylar sadece Türkiye'de yaşanmıyor, her yerde var diyen arkadaşlar olmuş. Ben, gelişmiş hiçbir ülkede kadınların bu kadar değersiz olduğunu, kızlık zarı, bekaret diye diye çocukların öldürüldüğünü zannetmiyorum. Erkeklerle konuştu diye babası ve dedesi tarafından diri diri gömülen bir kız hatırlıyorum ben. "Ama bu 1 tane, günde binlerce kız gömülmüyor." diye görmezden geliniyor. Bu normal değil.

Kaba bir tabir olacak ama eğitim sisteminin içine ediliyor, insanlar aç, çoğunluğun yaşam kalitesi yerlerde. Ama bunlardan daha önemli bir şey var, o da kürtaj.

Viranşehir'de 'şartlı Nakit' İzdihamı - Mynet Yurt Haber Haberdeki para miktarına da özellikle dikkat etmenizi isterim.

Su kirmizi ile isaretledigim yeri okuduktan sonra keyfi kürtaja olumlu bakmak benim icin kuzey ve güney kutbu kadar uzak.

Sizi anlıyorum. Ancak lütfen siz de bizim yapılan kan donduran açıklamalar karşısındaki tepkimizi anlamaya çalışın.
TBMM yasama yetkisini tek başına kullanır , haklısınız. Ancak bu durum demokrasinin çoğulculuk ilkesiyle bağdaşıyor mu sizce ?
TBMM ' nin hangi konularda yasa çıkarabileceği anayasamızca sınırlanmamıştır , haklısınız. Ancak bu hassas konuda mutlak söz sahibi TBMM olmamalı fikrimce.
Biz yasa haziran ayında çıkarılacakken , tepkimizi ne zaman göstermeliyiz ? Anayasa Mahkemesi bu kararı iptal etmezse ne yapacağız ?
Muhalefet demokratik bir haktır. Yarın TBMM 'Erkek çocukları okula gidemez.' yönünde bir yasa çıkaracak olsa , ne de olsa onları halk seçti diyerek ,tepki göstermeyecek ve koşulsuzca kabul mü edeceğiz ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…