anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Peki bunun kararını vermek kurumlara düşer mi?

Yapanın günahı boynuna...

ertesi gün hapları var onlar da o zaman kürtaj gibi bir şey sadece on iki hafta değil üç gün sınır var

Canım dediğim gibi ben burada somut olay tartışmıyorum. Kayıpların için üzüldüm.
Şimdi bu şunun gibi biri hayatını kabusa çeviriyor diyelim, sana işkence dahi yapsan senin onu öldürmek gibi bir hakkın yoktur. İşte burada tartışmaya çalıştığım bu aile sırf kendisi zor durumda kalacak diye bir kişiyi öldürebilir mi? öldürebilmeli midir? Yoksa öldürmesine hukuk düzeni engel mi olmalıdır?

Bu cümlenden sonra senden bir de uludere yorumu bekliyorum. Eğer insansa cinayet diyorsun ya, orada ölenlerin kim olduğunu, ne iş yaptıklarını vs bir kenara bırakırsak sonuçta hepsi insandı ve bir anda öldüler öyle değil mi? bu yasayı çıkartmak isteyen insanlar kürtaj cinayettir deyip duruyorlar ya hani, eee uluderede insanların ölmesinin emrini de onlar vermedi mi? Bu büyük bir çelişki!

Peki bunun kararını vermek kurumlara düşer mi?

Yapanın günahı boynuna...

Canım biri bir yakınımızı öldürdüğünde günahı boynuna diyor muyuz?
Biri malımızı çalınca günahı boynuna mı diyoruz?
Biri bizi öldürmeye teşebbüs etse günahı boynuna mı diyoruz?
Kurumlar karışamaz ahirette hesabını görür nasıl olsa mı diyoruz?
Demiyoruz. Neden demiyoruz?

Anarşide yaşamıyoruz ki günahı boynuna diyelim Devlet bu hareketlere yaptırım bağlamış. Hatta bu eylemlerin çoğunda şikayete dahi ihtiyaç yok devlet kendisi kovuşturuyor

Buraya yazdıklarınız bilimsel olarak doğru değil.
Tavsiyem konuyu sosyal paylaşım sitelerindeki mektuplar ya da ajite yazılar yerine hiç değilse basit bir biyoloji kitabından öğrenin.

Son düzenleme:
Benim aklıma da dondurulmuş embriyolar geldi.
Saklama süresi 5 yılmış sanırım.
Sonrası ne oluyor ?

kürtaj toplumsal hayatta aslında hiç üzerinde durmadığımız küçük bir konu gibi geliyor; ama yasaklansa merdiven altı klinikler çıkacak, kadın ölümleri artacak, sokağa bırakılan bebekler çoğalacak, bu yasağın kapsamı iyice genişleyecek spiral ertesi gün hapı dondurulmuş embriyo... hatta yargıtayın bir ara gündeme getirdiği tecavüz mağdurlarıyla tecavüzcüler evlensin iş yükümüz azalsın olayı vardı. düzen bozulur

teşekkür ederim öncelikle allah razı olsun.

şimdi şunu söyliyeyim sana öncelikle öldürmelimidir dedigin bireyin tüm masraflarıyla zira hamile kaldınmı yada bi bebegin varmı bilmiyorum ama bebek ana rahmine düştügün andan itibaren o can dedigin cenin annnenin sorumlulugu altındadır gerek çalışmamasıyla gerek beslenmesiyle herşeyiyle ona bakacak olan kişi dedigim gibi daha dogmadan annenin sorumlulugudur.
ee şimdi o kadın o çocuga bakamayacak bunu biliyor evladını sokagada atamıyacak aman al ben dogurdum devlet baksın alın bunu da diyemiyecek.aynı zamanda o can dedigin bebek annenin bagı olmadan yaşayamayacak durumda iken alınıyor.
10 haftadan sonra kürtaj yapılmıyor çünkü ee 10 haftalık bi embriyoyu alıpta neden bagımsız yaşatamazsın zaten canı rabbim veriyor tabiki ama onu yaşatan annenin vücudu bunu unutmayalım yani ortada cinayet denebilecek kadar büyük birşey yok.
kürtaja karşıyım bende günah oldugunu düşünüyorum ki artı ben bebek için ugraşırken başkalarının kolaylıkla aldırması benimde zoruma gidiyor ama bu kararı verebilecek kişi o bebebgin yaşayabilmesi için vücudunda taşıyan kişi ve o yumurtayı dölleyen adama düşer.

hani diyorsun ya devlet seni koruyosa onuda korumak zorundadır diye dedigim gibi devlet embriyoyu koruyacagına pisi pisine öldürülen kadınları ttecavüze ugrayan kadınları bi korusun sonrada gelsin emnriyoyu degil isterse spermi yumurtayı korusun hiç umrumda olmaz.

öfff arkadaşım ne alaka ya işim olmayacak şeylere beni katıp kendince yorum yapma, ne uluderesi ne bilmemnesi töbe töbe
burada biz ne tartışıyoruz sen ne diyorsun
kürtaj yüzyıllardır tartışılıyor ( ilkel olanları da )
ben de bunu tartışmak istiyorum saçma sapan nereden çıkardın ya ne alaka
dünyadaki anti kürtaj aktivistleri falan hep 'o' partiye destek için yıllardır eylem yapıyorlar valla bak yoksa başka amaçları yok allah seni inandırsın tövbe estağfurullah

Bahsettiginiz şeyler toplum düzeni için varolması gereken kurallar.

Kürtajla bunları bir tutamazsınız...

Buraya yazdıklarınız bilimsel olarak doğru değil.
Tavsiyem konuyu sosyal paylaşım sitelerindeki mektuplar ya da ajite yazılar yerine hiç değilse basit bir biyoloji kitabından öğrenin.

Canım kitap okumaya falan ne gerek var.Benim de ufkum genişliyor bu tarz acitasyon dolu mesajlarla....söyleyecek söz bulamıyorum.Demek kürtaj aletinden kaçıyormuş.Allah aşkına şunu yazan kendi inanıyor mu ki yazdığına.
Dinimize göre hadislerle belirtilmiş süre içinde ruh verilmediği söylenirken hala kürtajla alınan bebeklere cinayet gözüyle bakıp sonra da tecavüz hariç diyivermiyorlar mı bir de.bunların argümanına göre tecavüz sonucu olmuşsa can olmuyor mu yani.Bu nasıl ikiyüzlü bir yaklaşımdır ya.

Son düzenleme:

biri bizi öldürmek istese, ya da bir yakınımızı öldürse, bir malımızı çalsa vs. bunlar dış dünyada tehlikelilik oluşturur. benim karnımda daha bebek bile olmamış oluşmamış bir embriyonun akıbetinin dış dünyaya etkisi ne olabilir ki.. tamam devlet dış dünyaya yansıyan eylemleri düzenlesin ama vajina bekçiliği de yapmasın

Biz burda yanlızca kadınların haklarını mı savunuyoruz gibi geldi size?

Sayfalarca anlattık o doğacak çocuklara ne olucağını,ailenin maddi durumu kötüyse bir cami avlusuna bırakılacaklar sevgisiz ,kimsesiz birilerinin gelip onları götüreceğini hayal ederek yaşayacaklar,başlarına neler geleceğini zaten Allah bilir.

Bekar bir kadınsa hamile kalan envai çeşit düşürme yöntemiyle hayatını riske atacak,eğer doğurmak zorunda kalırsa da doğduğunda öldürecek o bebeği.

bu konu hakkında benım de söyleyeceklerim var artık bu son noktadır sinirden çatlamak üzereyim...

gunahsa gunahhhh herkesın gunahı kendıne !!!! Kime ne insanların özel kararlarından. nasıl sacma bir yasa!!!

Lütfen konuyu dini ve siyasi olarak tartışmayınız, biliyorsunuz ki sitemizde her ikiside yasak...

işte böyle gülersin acınacak haline =))
Ben de aynen buna benzer bir cevap bekliyordum ki yanılmadığımı gördüm.
Sizin saçma sapan uydurma "bilgilerle" dolu cevaplarınıza da aynen biz de böyle güldük işte.
Sen ezberlenmiş cümleler kurmaya devam et ama unutma bu ülkede düşünen çoook insan var.

çok mantıklı giriyorsun olaya açıkçası ama şunu untuyorsun.embriyoyu bir birey bir insan sayamayız zira annenin vücuduna baglı olarak yaşamını sürdürür.geçen bi din adamı 4 aylıktı sanırım ondan sonra ona insan gözüyle bakabiliriz dedi ne kadar dogru bilemem
bide bi yazında şey demişsin bi video varmış rahme alet girince embriyo kaçıyomuş falan die izlemedim ama kaç haftalık oldugu önemli çünkü 9. haftalık gebelikte hareket başlar onun dışında başlamaz

dunyaya gelmis bir insanla anne karnında daha henuz gelisimi bile tamamlanmamıs canlı birmi birde su gercek nasıl gorulmez bebegi anne karnında tasıyor yani kendi icindeki bir canlı ve anne olmaya hazır degilse yada istemiyorsa buda onun en dogal hakkı yani istemedigi bir bebegi aldıracak neticede isteyerek yaptıgı bir bebek degil..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…