- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.041
Allahla kul arasına girilmez diyen arkadaşım burada eylem zina ya da içki değil ki allah la kul arasına girilmez diyelim.
Cinayet işlenince Allahla kul arasına girilmez diyormuyuz . Hayır , peki söz konusu cenin olunca ne değişiyor göz görmeyince gönül mü katlanıyor. Bu hesap Allahla kul arasında değil dini boyutu karııştırmaya gerek yok.
Bu hesap kullla kul arasında, anne de kul bebek de kul.
Burada bence ısrarla anlaşılmayan, anlaşılsa da tatmin edici bir done getirilemeyen şey 10 haftadan küçük bebeğin insan olup olmadığı.
Eğer İNSANSA cinayet insan değilse cinayet değil.
.
Şimdi buna istinaden bir şey söylemek istiyorum.
Pek çok bayan spiralle korunuyor.
Fakat spiralde aslında döllenme gerçekleşiyor, fakat alet, döllenen yumurtanın dışarı atılmasını saglıyor.
Bu da demek oluyor ki aslında her ay kadınlar düşük yapmış oluyor.
Bunu yıllar önce bir yerde okumuştum ve şok olmuştum.
Çünkü pek çok kadın bunu bilmiyor.
hatta bu nedenle bir ülkede spiral kullanımının yasak oldugu yazıyordu...
Edit: Ülkeyi hatırladım.
Malta
hiç yattınmı o masayaa bilmiyorum ben 2 kere yattım karnımda öldükleri için yani 4 senedir evlat sahibi olmak için yanıp tutuşan birisiyim bunları söylerken.
devlet buna karışamaz benim çocuk aldırıp aldıramayacagımı tartışarak kararı o veremez...
aynı zamanda madem siyasi konuşmuyosun bende insan olarak örnek vereyim
bi ay önce kürtaj oldum bebegim karnımda ölmesine ragmen zehirlenebilmek ugruna bi hafta bekledim bi umut ve sonunda aldırdım.
yanımda bi kadın girdi kürtaja 3. hamileligi 2 evladı var ama ne adam ne kadın çalışabiliyo hastalar 2 evlada zor bakılıyo zaten.kadın aglıyarak girdi ama yapmak zorundayım diye ve inanılmaz cahil bi kadındı.
şimdi bu yasa çıkmış olsaydı o zamanda bu kadın öyle milyarlar verebilecek bi kadın degil kürtaj için.zira bu yasa çıkarsa bu işi yinede yapan doktorlar bu kadar paralar istiycek karaborsa kürtaj olucak.
ee bu kadın nasıl aldıracak bu çocugu bakamayacak çünkü bilio ya belini çignetecek ya saçma haplar içicek kendine zarar verecek bu insanlar bunu hiçmi düşünemiyo acaba
Allahla kul arasına girilmez diyen arkadaşım burada eylem zina ya da içki değil ki allah la kul arasına girilmez diyelim.
Cinayet işlenince Allahla kul arasına girilmez diyormuyuz . Hayır , peki söz konusu cenin olunca ne değişiyor göz görmeyince gönül mü katlanıyor. Bu hesap Allahla kul arasında değil dini boyutu karııştırmaya gerek yok.
Bu hesap kullla kul arasında, anne de kul bebek de kul.
Burada bence ısrarla anlaşılmayan, anlaşılsa da tatmin edici bir done getirilemeyen şey 10 haftadan küçük bebeğin insan olup olmadığı.
Eğer İNSANSA cinayet insan değilse cinayet değil.
burada somut bir kaç olayı değil soyut bir olayı tartışıyoruz kavga etmiyoruz.
En azından ben soyut bir olayı tartıştığımızı ve gerçeğin aydınlanması için fikir şimişeklerinin çarpışması gerektiğini düşünüyorum ve bundan zevk alıyorum.
Burada konu devletin cinayeti engelleyip engelleyemediği değil cinayet, hırsızlık, tecavüz gibi fillere yaptırım bağlayıp bağlamadığı.
zaten konuya hiçbir siyasi ya da dini örnek vermedim. amacım da bu değil.
Burada amaç kürtajın ne olduğunu, alınan çocuğun hakkının korunup korunmaması gerektiğini tartışmak.
ertesi gün hapları var onlar da o zaman kürtaj gibi bir şey sadece on iki hafta değil üç gün sınır var
Peki bunun kararını vermek kurumlara düşer mi?
Yapanın günahı boynuna...
ertesi gün hapları var onlar da o zaman kürtaj gibi bir şey sadece on iki hafta değil üç gün sınır var
arkadaşım o DOKU PARÇASI dediğin şey kürtaj aleti kendine yönelince refleks olarak kaçar ve tehlike altında olduğunu hisseder. İnternette dahi biraz araştırma yapsan bunu görebilirsin.
Yani sana göre
Bir cinsiyeti olan
Ayırt edilebilir bir genetik yapısı olan
göz rengi saç rengi belirli ve kürtaj aletinden kaçan birşey DOKU PARÇASIYSA bundan fazla birşey demeye gerek yok. Doku parçası olduğunu düşünerek içinizi rahatlatın fakat siz düşünün ya da düşünmeyin maalesef o bir İNSAN
Ayrıca dini bir alıntı yaptığımı da hatırlamıyorum
NOT: BEBEĞİN CİNSİYETİ VE DİĞER ÖZELLİKLERİ DÖLLENME ANINDA BELİRLENİR RAHME YERLEŞMESİ BİLE GEREKMEZ
Benim aklıma da dondurulmuş embriyolar geldi.
Saklama süresi 5 yılmış sanırım.
Sonrası ne oluyor ?
bende bir anneyim kürtajada karşıyım fakat herkes kendi vicdanıyla hesaplaşır..sevabınıda günahınıda öder elbet..bu memlekette küçücük çocuklara tecavüz edilip ortalarda dolaşanlar psikolojisi bozulmadı kararı veren adli tıp varken ve tecavüze uğrayanlar yaşarken ölüme mahkum olurken buna okkalı bi yaptırım getirilmezken kürtajın yasaklanması ne fayda..yasaklanınca ne olacak karnındaki bebeği düşürmeye çalışacaklar bazı ülkelerde olan hapla düşük yaptıran ilaçlar kaçak olarak gelecek belkide memlekete..merdiven altlarından hiç bahsetmiyroum bile..
Canım dediğim gibi ben burada somut olay tartışmıyorum. Kayıpların için üzüldüm.
Şimdi bu şunun gibi biri hayatını kabusa çeviriyor diyelim, sana işkence dahi yapsan senin onu öldürmek gibi bir hakkın yoktur. İşte burada tartışmaya çalıştığım bu aile sırf kendisi zor durumda kalacak diye bir kişiyi öldürebilir mi? öldürebilmeli midir? Yoksa öldürmesine hukuk düzeni engel mi olmalıdır?
Bu cümlenden sonra senden bir de uludere yorumu bekliyorum. Eğer insansa cinayet diyorsun ya, orada ölenlerin kim olduğunu, ne iş yaptıklarını vs bir kenara bırakırsak sonuçta hepsi insandı ve bir anda öldüler öyle değil mi? bu yasayı çıkartmak isteyen insanlar kürtaj cinayettir deyip duruyorlar ya hani, eee uluderede insanların ölmesinin emrini de onlar vermedi mi? Bu büyük bir çelişki!
Canım biri bir yakınımızı öldürdüğünde günahı boynuna diyor muyuz?
Biri malımızı çalınca günahı boynuna mı diyoruz?
Biri bizi öldürmeye teşebbüs etse günahı boynuna mı diyoruz?
Kurumlar karışamaz ahirette hesabını görür nasıl olsa mı diyoruz?
Demiyoruz. Neden demiyoruz?
Anarşide yaşamıyoruz ki günahı boynuna diyelimDevlet bu hareketlere yaptırım bağlamış. Hatta bu eylemlerin çoğunda şikayete dahi ihtiyaç yok devlet kendisi kovuşturuyor
Buraya yazdıklarınız bilimsel olarak doğru değil.
Tavsiyem konuyu sosyal paylaşım sitelerindeki mektuplar ya da ajite yazılar yerine hiç değilse basit bir biyoloji kitabından öğrenin.
Anarşide yaşamıyoruz ki günahı boynuna diyelimDevlet bu hareketlere yaptırım bağlamış. Hatta bu eylemlerin çoğunda şikayete dahi ihtiyaç yok devlet kendisi kovuşturuyor
Canım dediğim gibi ben burada somut olay tartışmıyorum. Kayıpların için üzüldüm.
Şimdi bu şunun gibi biri hayatını kabusa çeviriyor diyelim, sana işkence dahi yapsan senin onu öldürmek gibi bir hakkın yoktur. İşte burada tartışmaya çalıştığım bu aile sırf kendisi zor durumda kalacak diye bir kişiyi öldürebilir mi? öldürebilmeli midir? Yoksa öldürmesine hukuk düzeni engel mi olmalıdır?
işte böyle gülersin acınacak haline =))öfff arkadaşım ne alaka ya işim olmayacak şeylere beni katıp kendince yorum yapma, ne uluderesi ne bilmemnesi töbe töbe
burada biz ne tartışıyoruz sen ne diyorsun
kürtaj yüzyıllardır tartışılıyor ( ilkel olanları da )
ben de bunu tartışmak istiyorum saçma sapan nereden çıkardın ya ne alaka
dünyadaki anti kürtaj aktivistleri falan hep 'o' partiye destek için yıllardır eylem yapıyorlar valla bak yoksa başka amaçları yok allah seni inandırsıntövbe estağfurullah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?