- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.184
- 823
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.001
Cevabınız bana değil ama olsun kendi fikrimi söylemek istiyorum;
Ben de kürtaj yanlısı değilim, benim tek derdim yasak. Bu ülkeye kürtaj yasağı getirilirse olumlu yönde etkisi olacağını düşünmüyorum, aksine ters tepeceğini, bir çok kadının canının yanacağını biliyorum.
Keyfi kürtaj ise tamamen kişinin kendi vicdanına kalmış bir durum, ki bunu 'keyfi' olarak görmüyorum, hiç bir kadın güle oynaya yatmaz o masaya. Kırmızıyla belirttiğim durumu ise daha önceden bir çok arkadaş açıkladı, malesef ona da engel olunacak. Gündemi takip ediyorsanız bazılarının bu konuda çirkin cümleler sarfederek nasıl basbas bağırdığına şahit olmuşsunuzdur.
Peki siz sadece 'keyfi kürtaj'ı engelleyecek diye bu yasağı destekliyor musunuz?
1-Savunduğumuz şey kürtaj değil, kürtaj hakkı. İkisi çok farklı şeyler.
2-Kürtajla hırsızlık aynı şey değil.
3-Ötenazinin de tartışılabileceğini düşünüyorum şahsen.
Parkoncum bu cümle beni mahvetti..Son yıllarda Polonya’da parklara bırakılan ya da balkondan atılan bebeklerin sayısı arttı.
genelde bu tür hebarlerden uzak durmaya çalışırım çünkü bu konular beni alt üst ediyor..bebeklerin balkondan atılması nasıl birşey,Allah'ım beynim durdu.yok hayal bile etmek istemiyorum!!
canlının yaşam hakkı sizin bedeniniz değil bebeğin bedeni falan diye sürekli aynı şeyleri söyleyip duran arkadaşlarrtada beden falan yok!doku parçasından başka birşey değil o!bebeğe ya da bedene dönüşünce zaten kürtaj yapmıyorlar.bi de sürekli ayetlerden alıntılar yapanlar var.müslümanlık bile bebeğe ruh üfürülene kadar belli bir süre veriyor.onları okumak işinize gelmiyor mu yoksa?
1- Kürtaj hakkı -yani başka bir canlıyı öldürme hakkı- diye bir hak yoktur. Bu KENDİ vücudunuz üzerinde bir tasarruf değil BAŞKA birininin vücudu üzerinde tasarruftur ve kabul edilemez. Kısacası cinayettir ve cinayet hakkı diye birşey takdir edersiniz ki mümkün değildir. Sizden başka bir canlı üzerinde karar verme HAKKI' nın mantıklı düşününce olamayacığını anlayabilirsiniz. Ebeveynlerin bu konuda bir hakkı olsaydı şu an sizin üzerinizde de devam etmesi gerekirdi. Yani düşünün ki siz şu an iyi şartlarda değilsiniz ve anne babanız karar alıp yaşamınızı sonladırıyor :26: Nasıl olur sizce. Amaaaa a olmaz siz bir İNSAN sınız anne babanızın üretimi değilsiniz onların vücudunun bir parçası da değilsiniz. Kendi kararınızı kendiniz alırsınız çünkü sizi anne babanız değil Allah yaratmış yaaaaaa yaaaaa.
2- İkisinde de birinin bir hakkına isteği dışında saldırı vardır. Siz hala kürtajı kendinizle alakalı sandığınız için bağlantıyı kuramamış olabilirsiniz. Ama ikisinde de İKİNCİ bir şahısa yöneltilmiş eylem var.
3- Evet ötenazi bence de tartışılabilir hatta kürtajın yasal olmasından çok çok daha doğaldır ötenazinin yasal olması. En azından üzerinde tasarruf edilen KENDİ hayatımız.
ahh canım nede güzel açıklamışsın bunu savunurken birey olan bizlerin verebilecegi kararları devletin verebilecegini savunmakta çok açıklayıcı olmuş cidden.nedense biz kendi yaptıgımız çocuk üzerinde bi hak sahibi degiliz fakat mükemmel devletimiz bizim hakkımızda karar verebiliyor...
alkışlıyorum seni :)
Parkoncum bu cümle beni mahvetti..Son yıllarda Polonyada parklara bırakılan ya da balkondan atılan bebeklerin sayısı arttı.
genelde bu tür hebarlerden uzak durmaya çalışırım çünkü bu konular beni alt üst ediyor..bebeklerin balkondan atılması nasıl birşey,Allah'ım beynim durdu.yok hayal bile etmek istemiyorum!!
canım hiç kanın donmasın bunlar zaten artacak hatta türkiyedede oldu aynısı 17 yaşında bi kız erkek arkadaşından hamile kaldı daha sonra ailesinden gizleyerekmiydi yada farketmemişmi ne tuvalete giriyo karın agrısıyla orda dogum yapıyo ve korkup bebegini tuvalet camından atıyo.haberde çıktı bunların hepsi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?