anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
ha birde bence bakamayacagın bır cocugu dunyaya getırmek daha buyuk gunah. hepımız demişizdir bır kere neden geldım bu dunyaya dıye...

zaten daha kalbı atmaya başlamamaş bır embrıyoyu aldırmak gunah değildir,zaten bununla ılgılı bır yasa var sanırım 2.5 aylıktan snra aldırılmıyor...

biri seni öldürmek istese bu dünya için tehlike oluşturmaz senin için tehlike oluşturur. ve emin ol senin ölmenle doğmamış bebeğin ölmesinin etkisi dünya geneli açısından aynıdır. Fakat senin ölmen senin için önemlidir çünkü yaşamın biter bebeğin ölmesi de bebeğin için önemlidir çünkü bu durumda da onun yaşamı biter.

Buraya yazdıklarınız bilimsel olarak doğru değil.
Tavsiyem konuyu sosyal paylaşım sitelerindeki mektuplar ya da ajite yazılar yerine hiç değilse basit bir biyoloji kitabından öğrenin.

ayyy gerçekten de sosyal paylaşım sitelerinde okudum bunuuuuuuuu nasıl da anladın.
kimliğim ortaya çıkmasın diye şu an maalesef buna dair makaleleri ve videoları paylaşamıyorum ama biraz araştırsan emin ol bulursun.

dediğim gibi biz burada kürtajı savunmuyoruz kürtaj hakkını savunuyoruz. o da bir özgürlüktür.
mesela annem öğretmen. 4+4+4 yasasını protesto için eylemler falan oldu. annem gitmedi hiçbirine ama o da karşı. veliler gelmiş demiş ki öğretmenler eyleme gidiyor bizim çocuklarımız ders kaçırıyor. sanki öğretmenler kendileri için eyleme gidiyorlar. öğretmenler de demiş biz sizin çocuklarınız için eyleme gidiyoruz.
yani ben burada ben kendim kürtaj yaptıracağım diye kürtajı savunmuyorum. ya da kürtaj süper bir şeydir herkes yaptırsın demiyorum. keyfi yaptıranlara elbet herkes karşı çıkıyor; ama keyfi veya değil bu kimseyi ilgilendirmez ki. bu hakkı kimse kimsenin elinden alamaz özellikle de devlet

ben bunları biliyorum zaten ben sizin canlı tanımınıza göre böyle söyledim.o canlıysa bunlar da canlı yani.ve ayrıca bu yazıyı ertesi gün hapı hakkında bilgi veren bir siteden aynen kopyalıyorum:
"Ertesi gün hapı, etkisini başlıca yumurtlamayı geçici olarak engelleyerek gösterir.
Ayrıca, erkek ve dişi üreme hücrelerinin birleşmesini ve döllenmiş yumurtanın da rahim duvarına yerleşmesini engelleyebilir."

Bilen bir arkadaşımız şu olayı açıklayabilir mi?

Ultrasonda Kese görülüyor fakat boş, yani bebegin kalp atışları henüz oluşmamış.

Buna da kürtaj diyebilir miyiz?

Gerçekten çok merak ediyorum...

Son düzenleme:

nasıl oluşturmaz? birinin beni öldürmek istemesi dış dünya için tehlike oluşturmaz mı? o zaman cinayete teşebbüs edenlere ceza verilmesin. ve birinin beni öldürmesi dış dünya için tehlike yaratmıyorsa katiller aramızda dolaşsın.
arkadaşım anlamadığın şey şu o bir bebek değil daha bebek olmamış bile. yasal bir sınır var. kimse 9 aylık doğmak üzere olan bebeğe kürtaj yapmıyor bunu biliyorsundur herhalde çünkü haber kanallarında hep kürtaj haberi çıkınca koca koca bebekler gösteriyorlar sanki onlara kürtaj yapılıyormuş gibi.

kardeşim bir kadın kürtaj hakkının olmamasına hak verıyorsa diyecek söz yokkk
boyle halka boyle yasa!!!
kimse kürtaj olsun kürtaj sevap demıyor ama bu hakka kımse karısamaz
ya memlekettee boyle ınsanlar oldukca daha bız cooooooookkk seyler goruruz
zıhnıyet bu işte kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksık etme.. bazı kadınlarda bunu ıstıyor ıste yazık yazık utanıyorum yaaaa

Peki.
Sizinle fikirlerimizi faydalı bir şekilde paylaşabileceğimize inanmıyorum.
Zira bu mesajınız yeterli oldu. Teşekkür ederim.

bu sana son cevabım
düşünyormuş bir de beni tanımazsın etmezsin, mesajlarımı okusan zaten konunun siyasetle hiç alakalı olmadığını anlarsın
ama yok anlamazsın sen ön yargılı ve paranoyaksın bu açıkça belli
seninle aynı düşünmeyen insanlara tanımasan da saldırıyorsun.
lütfen kendine gel, haddini bil ve kasıtlı olarak kavga çıkarmaya çalışma lütfen.
Eğer düşünmekten ve tartışmaktan hoşlansan ne olduğunu bile bilmediğim ama siyasi olduğunu tahmin ettiiğim uludure muludere saçmalıkları sokmazsın mesajlarına .
Güzel güzel tartışıyoruz ya illa raya girecek böyleleri

ben bir tez sürerim öne sen çürütürsün hayır öyle değil böyle dersin ' düşünmüş oluruz ' eğlenir ne güzel olur
ama nerdeeee

Eylem olarak yapılan şey kürtajdır.
Sonuçta orada da aspirasyon yapılıyor.
Tabi kürtaja cinayet(!) dersek, değildir.

Kurtaj rahim icindeki her turlu nesneyi(bebek veya patolojik obje) kaziyarak almak demektir. Cevabiniza gelince evet bu islem kurtajdir....

Bi insan çocuğuna her şeyini eksiksiz verebiliyorsa her ihtiyacını eksiksiz karşılayabiliyorsa başka bir çocuk düşünmeli....
Eğer karşılayamıyorsa başka çocuk yapmasın...
O olan çocuğun nafakasını bölmesin...
Yazık çünkü sırf fazla çocuk olsun diye onların haklarını bölmek ilgiyi sevgiyi bölmek bana mantıklı gelmiyor....
Kürtaj konusuna gelirsek kimse yargılayamaz kürtaj olmak isteyeni yada olanı...
Herkes kendinden sorumludur.

Zaten cinayet olmasi icin bir canlinin hayatina son verilmesi gerekir. Kalp atislari olmayan bir nesne canli olmayacagindan BU TUR DURUMLARDA yapilan isleme cinayet denemez !

Fakat kalp atisi duyulan, hic bir saglik sorunu bulunmayan ve anneyi zor saglik durumda birakmayacak bir gebelikte kurtaj islemi yapiliyorsa bunun adini siz koyun !

kimse kürtaja güzel bişe demiyor fakat kürtaj yasaklanmadan önce tecavüzcülere hadım edilme yasası gelsin..

aslında aynı şeyi söylüyoruz

Sen seviyeni ve tarzını belli ettin bu ve daha önceki mesajlarınla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…