- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.021
devlet seni nasıl korumak zorundaysa onu da korumak zorundadır bunu anlayamıyor musun?
yani seni öldürmenin bir yaptırımı olması gerekli yani devlet başka birini öldürene bir yaptırım uygulayabilir ve hapse atabilir bu da senin işine gelir çünkü can güvenliği içinde yaşarsın.
Ama iş kendi zevkimize gelince işimize gelmeyen bebeği öldürelim vayyyyyyyyy be mantığına hayran kaldım.
Devlet senin başkasını ( bebeği ) öldürmene engel oluyor öldürürsen hapse girersin diyor bunu anlamak zor mu?
Kürtaj tamamen yasaklansın diyenler şunu anlamıyor
Allah ile kul arasına kimse giremez
Ne kişiler, ne de kurumlar...
Ben de neden bir türlü anlamyamadıklarını anlamaya çalışıyorum fakat bir çıkar yol bulamıyorum....
ben o tür haberleri izlemiyorum,önceden de bu konularda hassastım ama anne olduktan sonra iyice abarttım..ilk emzirdiğim zamanlar geceleri kalkıp annesi olmayan bebekleri kim emziriyor,kim şefkat gösteriyor diye oturup ağlardımo yüzden bu haberler bende şok etkisi yapıyor.Rabbim sonumuzu hayır etsin,gittiğimiz yol iyi değil...
Ben de neden bir türlü anlayamadıklarını anlamaya çalışıyorum fakat bir çıkar yol bulamıyorum....
işte bende günlerdir bunu düşünüyorum sevgili Ruh İkizim :) ama soruma cevap bulamadım..
arkadaşım o DOKU PARÇASI dediğin şey kürtaj aleti kendine yönelince refleks olarak kaçar ve tehlike altında olduğunu hisseder. İnternette dahi biraz araştırma yapsan bunu görebilirsin.
Yani sana göre
Bir cinsiyeti olan
Ayırt edilebilir bir genetik yapısı olan
göz rengi saç rengi belirli ve kürtaj aletinden kaçan birşey DOKU PARÇASIYSA bundan fazla birşey demeye gerek yok. Doku parçası olduğunu düşünerek içinizi rahatlatın fakat siz düşünün ya da düşünmeyin maalesef o bir İNSAN
Ayrıca dini bir alıntı yaptığımı da hatırlamıyorum
NOT: BEBEĞİN CİNSİYETİ VE DİĞER ÖZELLİKLERİ DÖLLENME ANINDA BELİRLENİR RAHME YERLEŞMESİ BİLE GEREKMEZ
devlet seni nasıl korumak zorundaysa onu da korumak zorundadır bunu anlayamıyor musun?
yani seni öldürmenin bir yaptırımı olması gerekli yani devlet başka birini öldürene bir yaptırım uygulayabilir ve hapse atabilir bu da senin işine gelir çünkü can güvenliği içinde yaşarsın.
Ama iş kendi zevkimize gelince işimize gelmeyen bebeği öldürelim vayyyyyyyyy be mantığına hayran kaldım.
Devlet senin başkasını ( bebeği ) öldürmene engel oluyor öldürürsen hapse girersin diyor bunu anlamak zor mu?
Ben de neden bir türlü anlayamadıklarını anlamaya çalışıyorum fakat bir çıkar yol bulamıyorum....
burada somut bir kaç olayı değil soyut bir olayı tartışıyoruz kavga etmiyoruz.yaaaa sen asıl anlamıyosun sanırım sorun falanmı var hayırdır :))
arkadaşım o beni koruyan devlet varya daha 5-6 ay önce kadının eski kocasıyla olan isyanını savcılıkta dahil her yere başvuran sonundada kocası tarafından bilmem kaç bbıçak darbesiyle öldürülen kadını koruyabildimiki o bebegi dogmamış bi birey olmayan bebegi koruyacak bırak güldürme beni yaaa. :))
benim babam senelerce halkı korudu hakkaride dahil bi çok ülkede görev yaptı.devlet korudumu onları sırf polis çocuguyum diye dayak yiyen beni korudumu .
yada 1 yaşında izmirde tecavüze ugrayan bebegi korudumu bırak git işine ya devlet korurmuş tecavüze ugrayan kadına git dogur diyen adam benim ne başkanım nede başka bişeyim olamaz.
kürtaja bende karşı olmama ragmen beni germez arkadaş milletin bi tarafları.banane isteyen aldırır isteyen aldırmaz.
daha dogmamış bebegin canını çok düşünüyosunuz ya sizler bi anda ayaklandınız ya rrabbim yarattı onu diye ne yapıyosunki bende dahil yanımızda taciz olsa soygun olsa bi olay olsa parsel parsel kaçan bizler degilmiyiz aman bulaşmayalım diye
yürü git cidden refah içinde oturacakmışım :)) devlet veriyo ya cezasını nasıl da verio he izmirdeki 1 yaşoında tecavüze ugrayan bebegin üvey babasına 35 yıl verdiler ama allahtan hapishanelerde böyle olaylarda direk ölüm cezası adamı öyle öldürdülerki gözlerini çıkardılar.haber dinlemez okumaz gelir sende burda ahkam kesersin devlet koruyomuşta bıdı bıdı
Yok
Olsa olsa körü körüne baglı olunan düşüncenin yaptıgı her şeye eyvallah demek...
Daha önce de söyledim.
Madem kürtajla ilgili bir yasa çıkacaksın
sosyal anlamda iyileştirmeler yap ki bir anlamı olsun, insanlar tarafından kabul görsün.
Büyüyoruz dogru,
çocuk yardımının 12 lira, dogum yardımının 150 lira oldugu bir ülkede büyüyoruz...
arkadaşım o DOKU PARÇASI dediğin şey kürtaj aleti kendine yönelince refleks olarak kaçar ve tehlike altında olduğunu hisseder. İnternette dahi biraz araştırma yapsan bunu görebilirsin.
Yani sana göre
Bir cinsiyeti olan
Ayırt edilebilir bir genetik yapısı olan
göz rengi saç rengi belirli ve kürtaj aletinden kaçan birşey DOKU PARÇASIYSA bundan fazla birşey demeye gerek yok. Doku parçası olduğunu düşünerek içinizi rahatlatın fakat siz düşünün ya da düşünmeyin maalesef o bir İNSAN
Ayrıca dini bir alıntı yaptığımı da hatırlamıyorum
NOT: BEBEĞİN CİNSİYETİ VE DİĞER ÖZELLİKLERİ DÖLLENME ANINDA BELİRLENİR RAHME YERLEŞMESİ BİLE GEREKMEZ
madem o kadar biyolojik bilginiz var yumurta hücresiyle spermin de saç rengini göz rengini belirleyen genetik yapısı belli ozaman regl olmayalım ya da erkekler boşalmasın o da cinayet canlı değil mi sonuçta?!ya da ertesi gün hapını da yasaklasınlar aynı şey o da döllenmiş yumurtayı atıyor.dini alıntıyı sizin için söylemedim zaten "bir de ayetlerden alıntılar yapanlar var" dedim iyi okursanız eğer...
madem o kadar biyolojik bilginiz var yumurta hücresiyle spermin de saç rengini göz rengini belirleyen genetik yapısı belli ozaman regl olmayalım ya da erkekler boşalmasın o da cinayet canlı değil mi sonuçta?!ya da ertesi gün hapını da yasaklasınlar aynı şey o da döllenmiş yumurtayı atıyor.dini alıntıyı sizin için söylemedim zaten "bir de ayetlerden alıntılar yapanlar var" dedim iyi okursanız eğer...
Allahla kul arasına girilmez diyen arkadaşım burada eylem zina ya da içki değil ki allah la kul arasına girilmez diyelim.
Cinayet işlenince Allahla kul arasına girilmez diyormuyuz . Hayır , peki söz konusu cenin olunca ne değişiyor göz görmeyince gönül mü katlanıyor. Bu hesap Allahla kul arasında değil dini boyutu karııştırmaya gerek yok.
Bu hesap kullla kul arasında, anne de kul bebek de kul.
Burada bence ısrarla anlaşılmayan, anlaşılsa da tatmin edici bir done getirilemeyen şey 10 haftadan küçük bebeğin insan olup olmadığı.
Eğer İNSANSA cinayet insan değilse cinayet değil.
burada somut bir kaç olayı değil soyut bir olayı tartışıyoruz kavga etmiyoruz.
En azından ben soyut bir olayı tartıştığımızı ve gerçeğin aydınlanması için fikir şimişeklerinin çarpışması gerektiğini düşünüyorum ve bundan zevk alıyorum.
Burada konu devletin cinayeti engelleyip engelleyemediği değil cinayet, hırsızlık, tecavüz gibi fillere yaptırım bağlayıp bağlamadığı.
zaten konuya hiçbir siyasi ya da dini örnek vermedim. amacım da bu değil.
Burada amaç kürtajın ne olduğunu, alınan çocuğun hakkının korunup korunmaması gerektiğini tartışmak.
Şimdi buna istinaden bir şey söylemek istiyorum.
Pek çok bayan spiralle korunuyor.
Fakat spiralde aslında döllenme gerçekleşiyor, fakat alet, döllenen yumurtanın dışarı atılmasını saglıyor.
Bu da demek oluyor ki aslında her ay kadınlar düşük yapmış oluyor.
Bunu yıllar önce bir yerde okumuştum ve şok olmuştum.
Çünkü pek çok kadın bunu bilmiyor.
hatta bu nedenle bir ülkede spiral kullanımının yasak oldugu yazıyordu...
Edit: Ülkeyi hatırladım.
Malta
Allahla kul arasına girilmez diyen arkadaşım burada eylem zina ya da içki değil ki allah la kul arasına girilmez diyelim.
Cinayet işlenince Allahla kul arasına girilmez diyormuyuz . Hayır , peki söz konusu cenin olunca ne değişiyor göz görmeyince gönül mü katlanıyor. Bu hesap Allahla kul arasında değil dini boyutu karııştırmaya gerek yok.
Bu hesap kullla kul arasında, anne de kul bebek de kul.
Burada bence ısrarla anlaşılmayan, anlaşılsa da tatmin edici bir done getirilemeyen şey 10 haftadan küçük bebeğin insan olup olmadığı.
Eğer İNSANSA cinayet insan değilse cinayet değil.
.
Şimdi buna istinaden bir şey söylemek istiyorum.
Pek çok bayan spiralle korunuyor.
Fakat spiralde aslında döllenme gerçekleşiyor, fakat alet, döllenen yumurtanın dışarı atılmasını saglıyor.
Bu da demek oluyor ki aslında her ay kadınlar düşük yapmış oluyor.
Bunu yıllar önce bir yerde okumuştum ve şok olmuştum.
Çünkü pek çok kadın bunu bilmiyor.
hatta bu nedenle bir ülkede spiral kullanımının yasak oldugu yazıyordu...
Edit: Ülkeyi hatırladım.
Malta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?