anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Kürtaj tamamen yasaklansın diyenler şunu anlamıyor

Allah ile kul arasına kimse giremez
Ne kişiler, ne de kurumlar...

Ben de neden bir türlü anlayamadıklarını anlamaya çalışıyorum fakat bir çıkar yol bulamıyorum....

Son düzenleme:

yaaaa sen asıl anlamıyosun sanırım sorun falanmı var hayırdır :))

arkadaşım o beni koruyan devlet varya daha 5-6 ay önce kadının eski kocasıyla olan isyanını savcılıkta dahil her yere başvuran sonundada kocası tarafından bilmem kaç bbıçak darbesiyle öldürülen kadını koruyabildimiki o bebegi dogmamış bi birey olmayan bebegi koruyacak bırak güldürme beni yaaa. :))

benim babam senelerce halkı korudu hakkaride dahil bi çok ülkede görev yaptı.devlet korudumu onları sırf polis çocuguyum diye dayak yiyen beni korudumu .

yada 1 yaşında izmirde tecavüze ugrayan bebegi korudumu bırak git işine ya devlet korurmuş tecavüze ugrayan kadına git dogur diyen adam benim ne başkanım nede başka bişeyim olamaz.

kürtaja bende karşı olmama ragmen beni germez arkadaş milletin bi tarafları.banane isteyen aldırır isteyen aldırmaz.

daha dogmamış bebegin canını çok düşünüyosunuz ya sizler bi anda ayaklandınız ya rrabbim yarattı onu diye ne yapıyosunki bende dahil yanımızda taciz olsa soygun olsa bi olay olsa parsel parsel kaçan bizler degilmiyiz aman bulaşmayalım diye
yürü git cidden refah içinde oturacakmışım :)) devlet veriyo ya cezasını nasıl da verio he izmirdeki 1 yaşoında tecavüze ugrayan bebegin üvey babasına 35 yıl verdiler ama allahtan hapishanelerde böyle olaylarda direk ölüm cezası adamı öyle öldürdülerki gözlerini çıkardılar.haber dinlemez okumaz gelir sende burda ahkam kesersin devlet koruyomuşta bıdı bıdı

işte bende günlerdir bunu düşünüyorum sevgili Ruh İkizim :) ama soruma cevap bulamadım..

malesefki degil adam tamamen dini kullanıyor ya yok böyle bişe günahmış bilmem ne ayy gerildim iyice ((

allah bagışlasın canım evladını bende 2 tane bebek kaybettim aynı durumdaydım valla içim acıyodu o kimsesizlere ((

Kürtaj yasaklanırsa bir çok ünb. ve lise kadın ölümüde artar. Merdiven altlarına iner olay sağlıksız şekillerde yapılır belkide diplomasız kişiler çıkacaktır.

anlamazlar canım anlamazlar çok biliyolar ya dini günah degil demiyor kimse zaten ama karışamazsın ya

rabbim bbize kuranı indirmiş orda herşey açıkça yazıyo zaten he bunu uygularsın uygulamazsın sana kalmış allahım bizlere karışsaydı herkez dört dörtlük müslüman olurdu.
cehennem olmaz sadece cennet olurdu
herkezin günahı kendine olduda yanında birisi bebegini aldırıcak olur uyarırsın onu dinde böyledir

işte bende günlerdir bunu düşünüyorum sevgili Ruh İkizim :) ama soruma cevap bulamadım..

Yok

Olsa olsa körü körüne baglı olunan düşüncenin yaptıgı her şeye eyvallah demekten başka bir şey degil...

Daha önce de söyledim.

Madem kürtajla ilgili bir yasa çıkacaksın
sosyal anlamda iyileştirmeler yap ki bir anlamı olsun, insanlar tarafından kabul görsün.

Büyüyoruz dogru,

çocuk yardımının 12 lira, dogum yardımının 150 lira oldugu bir ülkede büyüyoruz...

Son düzenleme:

madem o kadar biyolojik bilginiz var yumurta hücresiyle spermin de saç rengini göz rengini belirleyen genetik yapısı belli ozaman regl olmayalım ya da erkekler boşalmasın o da cinayet canlı değil mi sonuçta?!ya da ertesi gün hapını da yasaklasınlar aynı şey o da döllenmiş yumurtayı atıyor.dini alıntıyı sizin için söylemedim zaten "bir de ayetlerden alıntılar yapanlar var" dedim iyi okursanız eğer...

ablacım sanki devlet bizi koruyabiliyor da karnımızdaki embriyoyu mu koruyacak?

Allahla kul arasına girilmez diyen arkadaşım burada eylem zina ya da içki değil ki allah la kul arasına girilmez diyelim.
Cinayet işlenince Allahla kul arasına girilmez diyormuyuz . Hayır , peki söz konusu cenin olunca ne değişiyor göz görmeyince gönül mü katlanıyor. Bu hesap Allahla kul arasında değil dini boyutu karııştırmaya gerek yok.
Bu hesap kullla kul arasında, anne de kul bebek de kul.
Burada bence ısrarla anlaşılmayan, anlaşılsa da tatmin edici bir done getirilemeyen şey 10 haftadan küçük bebeğin insan olup olmadığı.
Eğer İNSANSA cinayet insan değilse cinayet değil.

burada somut bir kaç olayı değil soyut bir olayı tartışıyoruz kavga etmiyoruz.
En azından ben soyut bir olayı tartıştığımızı ve gerçeğin aydınlanması için fikir şimişeklerinin çarpışması gerektiğini düşünüyorum ve bundan zevk alıyorum.
Burada konu devletin cinayeti engelleyip engelleyemediği değil cinayet, hırsızlık, tecavüz gibi fillere yaptırım bağlayıp bağlamadığı.
zaten konuya hiçbir siyasi ya da dini örnek vermedim. amacım da bu değil.

Burada amaç kürtajın ne olduğunu, alınan çocuğun hakkının korunup korunmaması gerektiğini tartışmak.

olay neye döndü biliomusun bu çok savunulan devlet evsizler için evler yaptı ne güzelll yurt gibi evsiz olan insan gidip kalsın diye
hiç unutmuyorum cami avlusunda akşam namazdan çıkan insanlar bi adam farkettiler polise haber verdiler karnını doyurdular.ve bunlar hani istanbulda çok aşırı kar yagmadan önce bi soguk oldu ya o zaman oluyo.neyse polis geldi bu evleri aradı adamın dedigi aynen şu bişey yapamayız -4 derecede alınıyor o evlere evsizler.ve adamın üzerinde bi yagmurluk vardı hala gözümün önüne geliyor içim ürperiyor (( o adamın bakışlarını asla unutmuycam asla

bebeğin cinsiyeti ve diğer özelliklerinin döllenme anında rahme bile yerleşmeden belirlendiğinden nasıl bu kadar eminsin, bilimsel bir kanıtın var mı

bende bir anneyim kürtajada karşıyım fakat herkes kendi vicdanıyla hesaplaşır..sevabınıda günahınıda öder elbet..bu memlekette küçücük çocuklara tecavüz edilip ortalarda dolaşanlar psikolojisi bozulmadı kararı veren adli tıp varken ve tecavüze uğrayanlar yaşarken ölüme mahkum olurken buna okkalı bi yaptırım getirilmezken kürtajın yasaklanması ne fayda..yasaklanınca ne olacak karnındaki bebeği düşürmeye çalışacaklar bazı ülkelerde olan hapla düşük yaptıran ilaçlar kaçak olarak gelecek belkide memlekete..merdiven altlarından hiç bahsetmiyroum bile..

Şimdi buna istinaden bir şey söylemek istiyorum.

Pek çok bayan spiralle korunuyor.

Fakat spiralde aslında döllenme gerçekleşiyor, fakat alet, döllenen yumurtanın dışarı atılmasını saglıyor.

Bu da demek oluyor ki aslında her ay kadınlar düşük yapmış oluyor.

Bunu yıllar önce bir yerde okumuştum ve şok olmuştum.
Çünkü pek çok kadın bunu bilmiyor.

hatta bu nedenle bir ülkede spiral kullanımının yasak oldugu yazıyordu...

Edit: Ülkeyi hatırladım.

Malta

Son düzenleme:
Dini açıdan bakan arkadaşlarım laik bir ülkede yaşıyoruz din özgürlüğü vardır. Zevki sefası yüzünden evlilik dışı çocuk aldıran o kadar çok kadın var ki bu ülkede. Bu bir cinayet ama bu çocuğu doğurmak daha kötü annelik yapamayacak hayatı kararacak ailesi öğrendi çevresi ne gözle bakacak çocuktan tiksinecek sen olmasaydın böyle olmayacaktı diyecek belkide. Belirli düzenlemeler olabilir eşi ile gelmesi yok ise ailesi ile gelmesi gibi ama bu ülkede mümkün değil iş farklı taraflara kayar resmi 3e yapıyorsa kaçağı 5 olur ama sessiz sedasız olur. Yasaklanmasına karşıyım halkını eğit o zamn bilinçlendir o çocuğa bakarız bıraksın halkına bakamıyorsun çocuk yetiştirme yurdundaki kızlarımızıda görüyoruz ki 18 oldumu çıkartıyorlar hala değil mi ?

ama tek başına yumurtanın ya da tek başına spermin cinsiyeti yoktur ki, 46 kromozom bir araya gelmeden genetik yapı belli olmaz
şöyle söyleyeyim yumurta sarı saçlıdır sperm siyah saçlı, bebek denen şeyin kafasının yarısı sarı yarısı siyah değildir. Baskın olanı alır mesala saçı siyah olur babadan alır. Annenin gözü kahve babanınki mavidir diyelim yüksek ihtimal kahve gözlü olur. Yumurtaya kodlu olan sarı saç kahve gözdü, sperme kodlu olan siyah saç mavi gözdü ama görüldüğü gibi ikisi birleşince ortaya tamamen başka yeni bir canlı çıktı
yani bunun oluşabilmesi için ikisinin bir araya gelip döllenmesi gerekir.
Ertesi gün hapı ise döllenmiş yumurtayı atmaz çünkü döllenme 1 günde gerçekleşmez o hapın etki şekli çok daha farklı. Fakat yasaklanması tartışılabilir. bana göre herşey tartışılabilir.

hiç yattınmı o masayaa bilmiyorum ben 2 kere yattım karnımda öldükleri için yani 4 senedir evlat sahibi olmak için yanıp tutuşan birisiyim bunları söylerken.
devlet buna karışamaz benim çocuk aldırıp aldıramayacagımı tartışarak kararı o veremez...

aynı zamanda madem siyasi konuşmuyosun bende insan olarak örnek vereyim

bi ay önce kürtaj oldum bebegim karnımda ölmesine ragmen zehirlenebilmek ugruna bi hafta bekledim bi umut ve sonunda aldırdım.
yanımda bi kadın girdi kürtaja 3. hamileligi 2 evladı var ama ne adam ne kadın çalışabiliyo hastalar 2 evlada zor bakılıyo zaten.kadın aglıyarak girdi ama yapmak zorundayım diye ve inanılmaz cahil bi kadındı.
şimdi bu yasa çıkmış olsaydı o zamanda bu kadın öyle milyarlar verebilecek bi kadın degil kürtaj için.zira bu yasa çıkarsa bu işi yinede yapan doktorlar bu kadar paralar istiycek karaborsa kürtaj olucak.
ee bu kadın nasıl aldıracak bu çocugu bakamayacak çünkü bilio ya belini çignetecek ya saçma haplar içicek kendine zarar verecek bu insanlar bunu hiçmi düşünemiyo acaba

ertesi gün hapları var onlar da o zaman kürtaj gibi bir şey sadece on iki hafta değil üç gün sınır var

Peki bunun kararını vermek kurumlara düşer mi?

Yapanın günahı boynuna...

ertesi gün hapları var onlar da o zaman kürtaj gibi bir şey sadece on iki hafta değil üç gün sınır var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…