anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Evet süper bir uygulama olacak

Normal dogum sırasında oluşan komplikasyonlardan dolayı engelli bireylerin sayısında hayli artış gözlemnecek!!!

acikcasi buna katilmiyorum !

Belki su durumlarada olabilir artik normal dogum yaptirabilecek yetilere sahip doktor kalmadigi icin bu artis olabilir : )

normal dogum icin sorun teskil edecek hicbir sikinti yok ise normal dogum inanin cok sagliklidir. Sakatliklarin buyuk bir cogunlugu uzmanlarin beceriksizliklerinden kaynaklanmaktadir.

Ornek vermek istemiyorum bu konuda ....

Hamiileyken 2 doktora gidiyordum.
Birisi özeldeydi diğeri devlet hastanesinde.
Her ikisi ile de doğum şekli hakkında konuştuk ve ikisi de bana normal doğumu önerdiklerini fakat kararı bana bıraktıklarını söylediler.
Devlet hastanesindeki doktorum başka bir ile gittiğinden diğer doktorum doğumu yaptı ve ben sezaryeni seçtim.
Doktorlar hakkındaki bu söyleminizden dolayı size kızdım. Her meslekte vardır çürükler fakat bunu genellemek yanlış...

basbakan elini benim seyimden ceksin ! uzerimde nyani

Ben sayimi bilirim once beni Esra Erol bir evlendirsin .... Zaten plaketi hala veremedik Esracima

not : kibarca basbakan vb konulara girmeyelim mesajidir ....

diyosun ...... neyse akşam akşam banlanmıyak zaten kimse banlanmadı diye düşünüp duruyodun

Bu konuda haklısınız fakat, daha önce doktor olacak neun adlı arkadaşımız yazmıştı, devlet doktorlara hak ettikleri ortamı ve gerekli desteği sağlıyor mu? Bu noktaya gelmeden önce sağlık sistemindeki aksalıkları tartışmalıyız bence....Ve SAĞLIKÇILARIN sorunlarının da farkına varmalıyız...

Ben de Gastroloji bölümüne gitmiştim, internetten araştırdım herkes öve öve bitirememiş, ama kadını görseydiniz acayip sinirliydi, bana insan gibi davranmadı bile, sonra üç beş yatıştırdım sohbet etmeye başlayınca, hayatımda ilk defa MESLEĞİMDEN NEFRET ETMEYE başladım dedi, ve yaşadıkları sorunları anlattı, sağlık sisteminin içerisinde dönen oyunları anlattı, ne yapayım şimdi ben de herkes beni seviyor diye insanlığımı bırakıp köşeyi dönme yoluna mı başvurayım, istesem çok iyi para kazanırım dedi. Ve bu sorunların da şu bir kaç yıldır yaşadığımız olaylar zinciriyle bağlantılı olması çok ilginçti.

Sistem bozuk olunca ve akedemisyen de onca uğraşı sonucu gerekli desteği bulamayınca ne yapsın, herkes gibi parasının derdine düşüyor. ( Bunu en yanlış bulacak insanlardan bir tanesiyim, sadece bunun nedenini de düşünmek lazım diyorum)

Peki o zaman doktorlar mesuliyet kabul edebilecek mi?

Şu an oldugu gibi tabii ki hayır.

O zaman beni normal doguma zorlayan zihniyet, beni koruyacak mı?
Dogum sırasında Oksijensiz kalan bebegimin beyninde oluşan hasarı giderebilecek mi?

Yapmayın Allah aşkına!!!

bence anne baba olma ehliyeti verilsin insanlara
ehliyeti olmayanlar çocuk yapamasın

ayyyy hazır değilim deyip bebeleri öldürelim
normal doğumu popomuz yemesin gereklilik olmamasına rağmen sezaryen olalım
Hani kadın gücü nerede kaldı?
Pehhh
İnsanoğlu zaten bencildi de bir istisnası vardı o da evlat ama görülüyor ki analar bile kendini düşünmeye başlamış bebesinden çok

Normal dogum ve sezeryanla ilgili konularimizi paylasmistik.Normal dogumu hastanede doktorlar üslenmez, dogumhanedeki ebeler yapar. Doktor gelip sadece durum degerlendirmesi yapar ,dogum yapan bayanin ve dogacak bebegin saglikli olup olmadigini inceler.

Hic bir doktor buyrun sezeryan yapin diyemez. Saglik sorunlari yoksa normal dogum en komplikasyonsuz olanidir.

peki ya sezaryen sonrasinda yasananlar .... simdi ornek bulmak istemiyorum : )

ben genelleme yapmadim ki ! Istisnalar tabiki var ! cogunlukta boyle demedim. Doktorlarin dogumda bunu secmesi curukluk olarak algilanmamali.

Doktor bu secimi size bile birakiyorsa bu HATADIR ! Sizde bir saglik sorunumu var ? Neye dayanarak size atiyor topu ! Hicbir saglik sorunu yok ise bu konuda secme hakki bile verilmesi bu konuda yetisizligin gostergesidir.

belkide ben mukemmelleyiyetci bir yapiya sahibim bundan boyle dusunuyorum ama buna asla izin vermezdim. Ne demek tercihi bana birakmak ! Alamadi mi riskleri de sizi nuzerinize atti sorumlulugu diye sorarlar. orada Tibbi bilgisi olan doktorunuz siz degilsiniz dogru karari verecek olan doktordur.

böyle durumlarda normal sezeryan tartışması yapılamaz şuanki konu sorunsuz durumlarda yapılması gereken

Tamam o zaman şöyle düşünelim sorun yok bayan normal dogum yapıyor
ve dogum sırasında böyle bir durum oluşuyor?

O zaman?

bakın kapanan sayfada örnek vermiştim.

Bir velim var. 3. çocguna hamileydi.
Diğer 2 oglu da normal dogum sırasında oluşan komplisayonlardan dolayı engelliydi.

Benimle konuştu.Fikrimi söyledim

3. bebegini inatla sezeryanla yaptı ve bunun için buradan Malatya'ya gitti, çünkü burada doktorlar yapmayız dediler.

Çocuk şu an 1,5 yaşında sapasaglam.

Ve beni her gördüğünde hocam Allah sizden razı olsun der.

Buna ne diyeceksiniz?

Son düzenleme:
Hani bazen burada konu açılıyor ya bide bu konu kesin fake diyoruz işte buda bi anlamda rte nin fake konusu biryığın insan konuyu tartışırken oo nelerrrrr neler yapıyorr geçen bi konu açılmıştı sevgilim beni karısı ile aldatıyor diye sonrada şaka yaptım demişti hah aynen o hesap rte e de çıkıp nabız yoklamıştım derke şaşırmayınn

kişisel fikrimide belirtmeden geçmeyeyimm

hiç bir kadın güle oynaya gidip çocuğunu aldırıp oh şükür kurtuldum demez bu kararı vermeden uzun uzun ağlardan olaydan sonra günlerce rüyalarına girer yaşadığı müddetçede bu olayı unutmaz karar vermeside çok zordur

o yüzden bu yasa sadece kadın ölümlerinin yolunu açar ki zaten kadın ölümlerdinden gayet memnun bi ülkeyiz sanırım rte kadınları sevmiyo onca ölen kadın var umrunda değill

Birde su var icimde kalmasin soyliyeyim ....

Biz ; yahu bizim bir sunnet seromonimiz var ki akillara zarar, yok boyle aci derken kadinlarin yahu sus sen akli erdem degil iken o aciyi yasiyorsun bitiyor. Ya bizim doguma ne dersin ? demeleri belki bende boyle psikolojik yaralar acti : ))) Bu sebeple normal dogu mdiye naralar atiyor olabilri miyim ?

mesele sezeryansa hükümetin normal doğumu özendirecek yol izlemeleri gerekiyor.Ben normali geç doğal doğum yapmak istiyorum,bana göre kedim nasıl içgüdüsel bir şekilde doğuruyorsa,ananem zamanında nasıl doğurmuşsa ben de doğurabilirim.Doktorların her önüne gelene çatın dar gibi bahanelerle gelmesini ben de yanlış buluyorum,çevremdeki kadınlar hamile kaldığı gibi doğum tarihi seçiyorlar...buna bende karşıyım ama nedeni türk kadınlarının kanına işlemiş doğum korkusu!
öncelikle her filmdeki her dizideki anırarak doğuran kadın sahnesine bi ayar çekebilirler,behzat ç'nin nikahsız birlikteliğine karışıyorlarsa buna da pek tabi güçleri yeter...Sonraaa lise müfredatına doğumun içgüdüselliğiyle ilgili ,doğallığıyla ilgili konular koyabilirler.

Enn önemlisi nefes egzersizi eğitimlerini herkese ulaşacak ve SSK karşılayacak hale getirebilir ve orada işe aldıkları kişilere normal doğum politikasını yayma görevi verebilirler.Ben mesela 6 aylık bir hamişim korkularım var,nefes egzersiz merkezine gidiyorum(yani devlet beni yönlendiriyor.Nasıl hamile kalır kalmaz aile ocağından faydalanabiliyorsam ondan da faydalanma hakkım konusunda bilgi ve teşvik sahibi oluyorum) neyse bu nefes egzersizinde hem kolay doğum için nefes taktikleri öğrenirken hem de normal doğuma gücümün yeteceğine inanıyorum ve gaza geliyorum,doktorum sezeryan bile dese nedenini sorgulayacak kıvama geliyorum.
sizce böyle bir ortam yaratılsa herşey çok daha güzel olmaz mı?Pek çok kararsız kadın vajinal doğumu seçecektir bence bu şekilde bir yönlendirmeyle..Doğum korkusuyla hergün tirtir titreyen kadını zorla doğuma sokmaksa,sen normal doğurabilirsin yok sana sezaryan demekse o kadının en güzel anısını kabusa cevirmekten başka birşey olmaz!

hee bi de mümkünse çok sevgili başbakan nüfus artışını isterken sezeryanı '2den sonrası olmuyo onlarda,bu bir komplodur' mantığıyla ele almasa da da bizim sağlığımızı düşündüğü için böyle uygulamalar yapsa biz de kendimizi damızlık inek gibi görmemiş oluruz ve en çok kendimiz sahipleniriz o tür bir yasaklamayı

vee son olarak fikirlerinize çok şaşırmadım sayın kazen ,olaylara KaDIN bakışaçısıyla bakmaktan yoksun olsam ben de aynı sizin gibi düşünürdüm

Bu arada bu konuyu bugune kadar okuyan 828 uyede nbir tanesi bile banlanmamis ..... konuda siyaset var ! din var !

yaslandim mi ne ?

biz arkandan çok konuştuk bu konuyu (pek arkandan değil ya neyse haha) ben artık eminim ağzımızdan laf almaya çalışan bi düşünce polisisin seenn :))))))))))

bunu da söylemiştim daha önce; bi yerde (nerde olduğunu söylemek istemiyorum) bir profun açıklamalarını daha doğrusu itirafını okumuştum bu sezaryen ve kürtajın ortaya atılmasının sebebi doktorların performans yasası...miktarını tam hatılamıyorum ama bütçeye verdiği zarar bilmem kaç milyon dolarmış...aptal, saçma birilerini zengin edecek halkı sömürecek bi yasa çıkardılar şimdi altından kalkamıyorlar bunu bile kullanıp şirin görünmek için var efendim kürtaj cinayettir...yasaklayacaksan ne bas bas bağırıp insanları birbirine düşürüp oyalıyorsun...gerçekten yapmak istediklerini sessiz sedasız yapıyorlar ve bu yüzden günlerdir çabalıyorum akıllı olun kendinizi kullandırmayın diye...

devlet hastanelerinde doğum eğitimleri verilsin...nefes egzersizleri, kolay doğum yolları öğretilsin...insanlar normal doğuma özendirilsin...ama yook eğitmek zor iş plan ister program ister zahmet ister...yasaklarım olur biter...

valla o kadar çok şey okudum ki normal doğumla ilgili, öyle güzel şeyler öğrendim ki şimdi dua ediyorum bir sorun çıkmasa da normal doğum yapıp o anları yaşayıp alsam bebeğimi kucağıma...ben bunları kendim araştırıp öğrendim ama devlet işte böyle zamanda işe yarar benim gibi imkanlara sahip olmayan, eğitim imkanları daha kötü bilmeyen insanlara tüm bu bilgileri ulaştırarak...ben öyle devletin yaptığı işlerde hangi siyasi ideolojiye sahip olursa olsun sonuna kadar destekçisi olurum...

çok konuştum biliyorum..sustum.

elbette tıbbi bilgisi olan doktordur fakat karşısında neyle karşılaşacağını bilmediği için korkan, doktorun bir iğne lafıyla bile telaşlanıp içi ürperen bir insan olduğu için kararı bana bırakması çok normal.

Şimdi burada doktora suçlu diyebilir miyiz? Bence hayır. Çünkü o bütün ayrıntılarıyla beni bilgilendirmeye ve hatta cesaretlendirmeye çalışıyor ama ben ya doğuramazsam ya şöyle olursa ya böyle olursa diye korkularıma korku ekleyip duruyorum.

Gebelik bölümününü incelerseniz benim gibi doğum korkusu yaşayan o kadar çok insan var ki! Bu yüzden de diyorum ki doktorlar aslında sezaryene yönlendirmiyor bizi, biz kendimiz istiyoruz bunu.

Olabilir tabi :)

normal doğumda problem çıkınca zaten sezeryana alınıyor buna yasaların bi yasaklaması yokki burada sizin itiraz ettiğiniz durumu anlamadım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…