- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.121
Evet süper bir uygulama olacak
Normal dogum sırasında oluşan komplikasyonlardan dolayı engelli bireylerin sayısında hayli artış gözlemnecek!!!
Evet süper bir uygulama olacak
Normal dogum sırasında oluşan komplikasyonlardan dolayı engelli bireylerin sayısında hayli artış gözlemnecek!!!
neden öyle olsunki tehlikeli durumlarda tabiiki sezeryan yapılacak sonuçta normal doğum zorunlu olmayacakki
Hamiileyken 2 doktora gidiyordum.Esas kurtaji bir kenara birakin sezeryan denen bir bela var ki avrupada tum ulkelerde yasakken yurdumun tembel ve beceriksiz doktorlarinin en kestirme yontemi. Buna neden kimse tepki vermiyor ? Neden normal dogumu kimse secmiyor ? Kadin vucudu dogumu anlayamdigi icin cogu anne adayinin ya sutu gelmiyor ya da sutu erken kesiliyor. Doktor abilerin keyifleri gelcek saat 09:00'a dogum saati verecek ! Yok arkadas yok oyle 3 kurusa 5 kofte ! Gidinde buna isyan edin kurtajin cozumu kolay ama esas bu belaya ses edin ....
basbakan elini benim seyimden ceksin ! uzerimde nyani
Ben sayimi bilirim once beni Esra Erol bir evlendirsin .... Zaten plaketi hala veremedik Esracima
not : kibarca basbakan vb konulara girmeyelim mesajidir ....
Aslinda seytan diyor ki her hafta bir saglik konusunu ele al...
Ozel bir hastaneye gidiyorum. Muayene olacagim, neymis ortopedi doktoru akademisyenmis.... eee ? Benden bunun ucret farkini istiyorlar :) Bankodaki kiza sorum;
- akademisyen beni muayene ettikten sonra bana ders mi verecekte farkini istiyorsunuz ? Akademisyen misss pehhhhh sanki benim ocon okududa Doc oldu !
Sonuc hastaneden atildim .....
buna neden kimse tepki vermiyor ?
acikcasi buna katilmiyorum !
Belki su durumlarada olabilir artik normal dogum yaptirabilecek yetilere sahip doktor kalmadigi icin bu artis olabilir : )
normal dogum icin sorun teskil edecek hicbir sikinti yok ise normal dogum inanin cok sagliklidir. Sakatliklarin buyuk bir cogunlugu uzmanlarin beceriksizliklerinden kaynaklanmaktadir.
Ornek vermek istemiyorum bu konuda ....
Hamiileyken 2 doktora gidiyordum.
Birisi özeldeydi diğeri devlet hastanesinde.
Her ikisi ile de doğum şekli hakkında konuştuk ve ikisi de bana normal doğumu önerdiklerini fakat kararı bana bıraktıklarını söylediler.
Devlet hastanesindeki doktorum başka bir ile gittiğinden diğer doktorum doğumu yaptı ve ben sezaryeni seçtim.
Doktorlar hakkındaki bu söyleminizden dolayı size kızdım. Her meslekte vardır çürükler fakat bunu genellemek yanlış...
böyle durumlarda normal sezeryan tartışması yapılamaz şuanki konu sorunsuz durumlarda yapılması gereken
peki ya sezaryen sonrasinda yasananlar .... simdi ornek bulmak istemiyorum : )
.
Bu arada bu konuyu bugune kadar okuyan 828 uyede nbir tanesi bile banlanmamis ..... konuda siyaset var ! din var !
yaslandim mi ne ?
peki ya sezaryen sonrasinda yasananlar .... simdi ornek bulmak istemiyorum : )
ben genelleme yapmadim ki ! Istisnalar tabiki var ! cogunlukta boyle demedim. Doktorlarin dogumda bunu secmesi curukluk olarak algilanmamali.
Doktor bu secimi size bile birakiyorsa bu HATADIR ! Sizde bir saglik sorunumu var ? Neye dayanarak size atiyor topu ! Hicbir saglik sorunu yok ise bu konuda secme hakki bile verilmesi bu konuda yetisizligin gostergesidir.
belkide ben mukemmelleyiyetci bir yapiya sahibim bundan boyle dusunuyorum ama buna asla izin vermezdim. Ne demek tercihi bana birakmak ! Alamadi mi riskleri de sizi nuzerinize atti sorumlulugu diye sorarlar. orada Tibbi bilgisi olan doktorunuz siz degilsiniz dogru karari verecek olan doktordur.
Birde su var icimde kalmasin soyliyeyim ....
Biz ; yahu bizim bir sunnet seromonimiz var ki akillara zarar, yok boyle aci derken kadinlarin yahu sus sen akli erdem degil iken o aciyi yasiyorsun bitiyor. Ya bizim doguma ne dersin ? demeleri belki bende boyle psikolojik yaralar acti : ))) Bu sebeple normal dogu mdiye naralar atiyor olabilri miyim ?
Tamam o zaman şöyle düşünelim sorun yok bayan normal dogum yapıyor
ve dogum sırasında böyle bir durum oluşuyor?
O zaman?
bakın kapanan sayfada örnek vermiştim.
Bir velim var. 3. çocguna hamileydi.
Diğer 2 oglu da normal dogum sırasında oluşan komplisayonlardan dolayı engelliydi.
Benimle konuştu.Fikrimi söyledim
3. bebegini inatla sezeryanla yaptı ve bunun için buradan Malatya'ya gitti, çünkü burada doktorlar yapmayız dediler.
Çocuk şu an 1,5 yaşında sapasaglam.
Ve beni her gördüğünde hocam Allah sizden razı olsun der.
Buna ne diyeceksiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?