- 14 Şubat 2012
- 6.204
- 8.822
- 448
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.161
kazen merak ediyorum evli misin?ille de sezeryan demiyorum o zamanki cesaretime bağlı ama işe biraz da duygusal yaklaşmak gerek bence,bu kadar acımasız olma sen kıyabilir misin karına fobisi varsa iğneye canı fazla tatlıysa falan
acikcasi buna katilmiyorum !
Belki su durumlarada olabilir artik normal dogum yaptirabilecek yetilere sahip doktor kalmadigi icin bu artis olabilir : )
normal dogum icin sorun teskil edecek hicbir sikinti yok ise normal dogum inanin cok sagliklidir. Sakatliklarin buyuk bir cogunlugu uzmanlarin beceriksizliklerinden kaynaklanmaktadir.
Ornek vermek istemiyorum bu konuda ....
Resmen günlerdir sinirlerim alt üst olduTeşekkür ederim desteğin için, yapmadığım şey kalmadı, akademik yazdım olmadı, kaynak gösterdim olmadı, insan gibi yazdım olmadı...
İçimdeki bütün bağırtıları döktümmmm ohhhhh rahatladım, işin saygısını ve seviyesini düşünmekten de bunaldım...
İnsanların asıl cinayetten haberleri yok, tutturmuşlar ama o bir CANN....yok ANNECİK...yok ayyy ben hazır değilimmmmmmmmm.....
televizyon dizilerini çok seyreden bir toplumun yansıması...OHA FALAN OLUYORUM YANİDEN aaayyy ben hazırrr değilimmmmm bir de ATA DEMİRER'in bu taklidi yaptığını düşünün, ortaya acayip bir kadın tipi çıkıyor...
Kafalarını kaldırıp biraz da etrafa bakabilseler neler görecekler, aslında bir CAN'a insanca koşulların sunulmadığını İDRAK edebilseler zaten TÜRKİYE DEĞİL, DÜNYA TAMAMEN BAMBAŞKA BİR YER OLURDU...
Ama HALA bunu tartıştığımıza göre bu devran geç dönecek...
kazen merak ediyorum evli misin?ille de sezeryan demiyorum o zamanki cesaretime bağlı ama işe biraz da duygusal yaklaşmak gerek bence,bu kadar acımasız olma sen kıyabilir misin karına fobisi varsa iğneye canı fazla tatlıysa falan
peki ya sezaryen sonrasinda yasananlar .... simdi ornek bulmak istemiyorum : )
ben genelleme yapmadim ki ! Istisnalar tabiki var ! cogunlukta boyle demedim. Doktorlarin dogumda bunu secmesi curukluk olarak algilanmamali.
Doktor bu secimi size bile birakiyorsa bu HATADIR ! Sizde bir saglik sorunumu var ? Neye dayanarak size atiyor topu ! Hicbir saglik sorunu yok ise bu konuda secme hakki bile verilmesi bu konuda yetisizligin gostergesidir.
belkide ben mukemmelleyiyetci bir yapiya sahibim bundan boyle dusunuyorum ama buna asla izin vermezdim. Ne demek tercihi bana birakmak ! Alamadi mi riskleri de sizi nuzerinize atti sorumlulugu diye sorarlar. orada Tibbi bilgisi olan doktorunuz siz degilsiniz dogru karari verecek olan doktordur.
Esas kurtaji bir kenara birakin sezeryan denen bir bela var ki avrupada tum ulkelerde yasakken yurdumun tembel ve beceriksiz doktorlarinin en kestirme yontemi. Buna neden kimse tepki vermiyor ? Neden normal dogumu kimse secmiyor ? Kadin vucudu dogumu anlayamdigi icin cogu anne adayinin ya sutu gelmiyor ya da sutu erken kesiliyor. Doktor abilerin keyifleri gelcek saat 09:00'a dogum saati verecek ! Yok arkadas yok oyle 3 kurusa 5 kofte ! Gidinde buna isyan edin kurtajin cozumu kolay ama esas bu belaya ses edin ....
özlenen muhabbet,sonunda :)kaç yaşındasınız acaba bu arada?Bu arada bu konuyu bugune kadar okuyan 828 uyede nbir tanesi bile banlanmamis ..... konuda siyaset var ! din var !
yaslandim mi ne ?
aynen canım aynen bende aynı durumdayım malesefki(( sinirlerim alt üst okumadan karışmadanda duramıyorum.öyle etkilediki geçen gece bii programı gece geç saatlere kadar izledim tek başıma alkışlayarak yani.
devleti onu bunu geçtim biz yanımızda yanı başımızda olan olaylardan bile kaçarken ne embriyosu ne bebegi korumasından bahsediyoruz.herkez bi ahlak polisi kesildi ahlaksızlık falan diye.çok düzgün ya herşey.
bide bu sinirle üzerine bodrum katımızda yaşayan 2 gencecik pırıl pırıl erkek ögretmen eve kız atıyor diye komşumun birinden imza topluyalım attıralım lafını duydum ya kan iyice beynime sıçradı seninlemi birlikte oluyolar senimi atıyolar eve sanane dedim.kırıldı ama hiçte umrumda degil.
kimse kimseye bu kadar karışamaz hatta hiç karışamaz.bu nedir ya .
empati kuramıyolarmı hiç anlam veremiyorum çok çok ufacık bişiy ya şimdi bi kaç kişide çıkar sen o canı alınan bebekle empati yapamıyosun der ama bilmezler bi bebek oluşumunda beyin zırt diye ortaya çıkmıyor gelişimini kaç haftada doldurup çalışabilir duruma geliyor bilmezler araştırmazlar.sonrada daha beyni gelişmemiş bi bebekle empati kur bakalım derler.
ben önce yaşayan canlı kanlı karşımda duran insanım hem maddi hem manevi bi düzelsin diye bakarım öncelik budur.
daha dogmamış bebeklerde ötede dursun biraz.
Cok haklisin cagladan bende bir kac gündür yazmiyorum diyorum yaziyorum ve yine yaziyorum. Bazi kadinlarin yazilarini okudukca bir kadin oldugumdan utaniyorum. Cok agir kaciyor ama öyle. Internetin basina gecip bir kac kelime yazip insanin sinirlani zorluyorlar. Onun yerine baskalarini anlamak dinlemek , yazilan bir cok alintilari okuyup bir cerceve disindan bakamayi beceremiyorlar.
Birde cogunun hayatla ilgili beklentileri kaliplasmis sözleri bile kalip halinde...Öyle yapilmaz cünkü öcü ... Bizde bu arkadaslarimiza görüslerimizi aciklamaya calisiyoruz.
Gelecekten umutluyum. Bu anket sonuclari bile umut verici her 10 kadindan 5,7 sinin görüsü ayni...
5-10 hafta arasi oldukca kritik bir zaman araligi olup. Bu suni gundemin neden yaratildigini ben cozemedim !
işte bende günlerdir bunu düşünüyorum,zaten bu konuda belirli bir yasa varken ve o yasa uygulanırken niye böyle bir gündem oluşturuldu? milletçe buna odaklandık başka birşey konuşmuyoruz..altından ne çıkacak korkuyorum vallahi..dün de dedim ya bu suni gündemlerle uyutuluyoruz galiba....
Eki Görüntüle 437218
yazmayacaktım artık ama dayanamadım ...şu saçmalığı görüp inanıp buna göre yorum yapan varsa vay halimize kime ne anlatıyorsun...
bu kürtaj değildir...bahsedilen kürtajla ilgisi yoktur bebek bu kadar olduğunda yapilan işleme kürtaj denmez artık...üstelik azıcık okuyup gören bilen bir insanın bu görüntüdekinin anne karnından alınan cenin olamayacağını bilir...bu boyda öyle parça parça falan alınmaz doğum yaptırılır...bunlar açıklamak zorunda kalmak bile acı....kaldı ki ben resmin daha beterini yapıp yayabilirim sanal alemde benim teknolojim bile buna yeter
yazık vicdanlarınıza, nasıl sömürülüyorsunuz, nasıl kandırılıyorsunuz
Aynen bence de o resim gerçek olamaz. Olsa da adı kürtaj olamaz.
Aynen bence de o resim gerçek olamaz. Olsa da adı kürtaj olamaz.
işte bende günlerdir bunu düşünüyorum,zaten bu konuda belirli bir yasa varken ve o yasa uygulanırken niye böyle bir gündem oluşturuldu? milletçe buna odaklandık başka birşey konuşmuyoruz..altından ne çıkacak korkuyorum vallahi..dün de dedim ya bu suni gündemlerle uyutuluyoruz galiba....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?