anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Bende bunları düşünmüştüm Kazen'in yazısını okurken, iki yöntem arasında çocukta uçurum yaratacak kadar büyük farklılıklar yoksa anne adayının tercihine bırakmak daha doğru sanki, mesela ben normal doğumun sezeryandan daha sağlıklı olduğunu biliyorum özellikle anne için ve bebek içinde, ama kendimi normal doğum yaparken düşünemiyorum, vajinanın bir bebeğin kafasının geçebileceği kadar genişlemesi, sadece kasları kullanarak ıkınmayla vucuttan bir bebeği çıkarıcak olmak bana korku filmi gibi geliyor, :18: şimdi ben sırf bebeğin daha iyi gelişmesi için normal doğum yapayım dersem 9 ay boyunca yaşayacağım stres yavrucağı daha çok etkiler muhtemelen

Son düzenleme:

Bu sözünüze katilmadan gecemeyecegim.
Yurtdisinda yasiyorum ve kesinlikle dogum seklinin tercihi kadina birakilmaz.
Hatta hersey yolunda ve anne normal dogum yapabilecek durumda ise, o anneye sezeryan yapan bir doktor icin kanuni islem uygulanir.
9 ay boyunca anne normal kontrollerini olur, son aya girildiginde doktor anneyi hastaneye yollar, normal dogum icin herseyin uygun olup olmadigi kontrol edilir.
Sonrada bu kadin normal dogum yapacak karari verilir ve bir aksiklik cikmadigi sürece kadin normal dogum yapar.
Ilk dogumumda cok cok korktum ve esime " sezeryan olsun ya" dedim, esim sezeryan istedigimi söyledi, orada ki doktorlar ve ebeler beni rahatlattilar benim normal dogum yapabilecegimi, herseyin buna uygun oldugunu, beni asla sezeryan yapamayacaklarini ama korkmamami, istersem su havuzuna girebilecegimi, rahatlayacagimi, suda dogumun daha rahat oldugunu söylediler ve rahatlatmak icin ne gerekiyorsa yaptilar.
Ama Türkiye de kadina korku veriliyor resmen. Ayrica normal dogum komplikasyonlari artar denmis.
Nasil olur böyle birsey, doktor kontrollerini yapmissa ve hasta gözlem altindaysa birsey olmaz.
Olsaydi, normal dogumun 1. sart oldugu bu ülkelerde özürlü insandan gecilmezdi.

Cok haklisin cagladan bende bir kac gündür yazmiyorum diyorum yaziyorum ve yine yaziyorum. Bazi kadinlarin yazilarini okudukca bir kadin oldugumdan utaniyorum. Cok agir kaciyor ama öyle. Internetin basina gecip bir kac kelime yazip insanin sinirlani zorluyorlar. Onun yerine baskalarini anlamak dinlemek , yazilan bir cok alintilari okuyup bir cerceve disindan bakamayi beceremiyorlar.

Birde cogunun hayatla ilgili beklentileri kaliplasmis sözleri bile kalip halinde...Öyle yapilmaz cünkü öcü ... Bizde bu arkadaslarimiza görüslerimizi aciklamaya calisiyoruz.

Gelecekten umutluyum. Bu anket sonuclari bile umut verici her 10 kadindan 5,7 sinin görüsü ayni...

Sezeryanla ilgili bir arastirma yapilmis. Sizinle paylasmak istedim.

Elective cesarean section vs. spontaneous delivery: a comparative study of birth experience.

BACKGROUND:
To investigate birth experience and medical outcome in women with elective cesarean section (CS) compared with women with intended vaginal delivery.
METHODS:
A total of 1050 pregnant women were included in this prospective trial. Psychological factors, pain levels and birth experience were investigated using a self-designed questionnaire and three established psychological tests in gestational week 38, and 3 days and 4 months postpartum. In addition, medical data were evaluated from the records.
RESULTS:
Out of 903 women with planned vaginal birth, in 484 women (53.6%) minimal perineal surgery had to be performed after birth, 41 women (4.5%) had vacuum deliveries, and in 93 cases (10.3%) emergency CS had to be performed. In the 147 elective CS (103 based on medical and 44 on psychological factors), a significantly lower rate of maternal and fetal complications was observed when compared with vaginal birth (5.4% vs. 19.3%; p < 0.0001). Birth experience (Salmon test) was significantly better in elective CS compared with vaginal delivery, but worse in women with emergency CS and worst in those with vacuum delivery. We found that 83.5% of women with vaginal delivery would choose the same mode of birth again, 74.3% of women with CS on demand, and 66% of women with medically necessary CS. Only 30.1% of women with emergency CS wanted to receive CS at the next birth.
CONCLUSIONS:
Elective CS is a safe and psychologically well tolerated procedure. The results are comparable with uncomplicated vaginal delivery and far superior to secondary intervention such as vacuum delivery or emergency CS.

Son düzenleme:

Canim oyle diyorsun fakat,sezeryanda dogum anini hissetmeyeceksin... Bunun birde sonrasi var dikisler, sezeryandan sonraki agrilar sizilar...Resmen ameliyat oluyorsun onun iyilesme surecide sancili. Normal dogumda vajinan eski halini zamanla alir. Kegel egzersizleri var bunlari yaparsin vajina kendini salmamis olur. Ustelik sezeryandan sonra kalan cirkin yarada soz konusu. Hem aci olacak , hem dikisler vs... hem uterus ve organlarin disari cikip sonra iceri girecek vs... valla zor is. Isteyen yaptirsin tabi fakat sezeryan izin kalmasi, agrilari , organlarimin oyle disari cikip sonra iceri tikilcak olmasi beni hic cezbetmiyor dogrusu. Bir igne sezeryandan daha az aci verir bence.

Sevgili Kazen haklisiniz, fakat saglik sektoru boyle islemiyor.Eger bayan cok korkuyorsa ve rahatlatma cabalarina ragmen normal doguma asla yanasmiyorsa doktor ne yapabilir ki!!! Annem 30 yil hastanede hem hemsirelik hemde anestezi teknisyenligi yapti. Biyopsi dalinda da calisti. Birden fazla diplomasi ve unvani var saglik dallinda.Ben hastanelerde buyudum diyebilirim.Cok olaylara sahit oldum. Mesela igne yapilmasi gerekiyor,kan alinmasi gerekiyor hasta 20 dakika hasta ikna olmuyorsa insanlarin zamanini caliyorsa her ne kadar hasta psikolojisi anlayis gostermek gerek diye dusunulsede personle ne yapabilir ki? Elbette korku anlasilabilir bir durum fakat biyopsi yapilmasi gerekiyor diyelim hasta yaptirmaya yanasmiyor, igne kan aldirmiyor,normal dogum olacak bayan yanasmiyor insanlarin vaktini aliyor sezeryan istiyorsa,en dogrusu hasta ne istiyorsa onu yapsin demek. Insanlarla ugrasmak cok zor. Ikna etmek hele cok zor. Siz orada o hastayi iknaya vereceginiz enerji ile sirada bekleyen insanlara yardim edersiniz. Doktorlarda hakli ugrasmak istemiyorlar ki anliyorum saglik sektoru zamana karsi bir yaris aslinda. Elbet normal dogumun yararlari anlatilir fakar o kadini ikna etmeye calisacaginiz vakit ile cok kisiye yardim edilebilir.... Herkesin kendi gonlu...

sanırım teknoloji ve imkanlar her şeyde olduğu gibi kadınlarımızı da normal doğumdan çok onları rahatlığıa iten sezeryana itiyor..
herşey kurulu bir düzen içinde..normal doğum diye bir kavram olmasaydı şu günlere nasıl gelirdik bilmiyorum..canım çook ama çok tatlıdır,
günlük konuşma dilinde ele alırsak..ama önce anne olarak düşünürsem ve bebeğmin sağlığı önce geliyorsa normal doğum tercihim olacak...

tercih Türk kadınlarına bırakılmış çünkü kimse gözardı etmemeli ki sağlık sektörü sezeryan doğumla inanılmaz rant sağlıyor..işin kolayını hastaya
sunuyorlar,girdikleri her ameliyat karşılığında hastanın da izni var nasılsa herkes çok meraklı olduğu için kıyıp biçmekten çekinmiyorlar..burası bir gerçek..
muhakkak içimizde doğum yapana birileriyle yaşıyoruz...illa evli ,hamile olmaya gerek yok..ciddi bir komplikasyon söz konusu değilse kesinlikle normal
doğumdan öteye gidilmemeli...ha bir de kadınlar açısından şöyle bir boyutu var normal doğumun.."bedenim hasar görecek." aslında anneyiz biz diyen bayanların ne kadar bencil yaklaşımlarda bulunduğu aşikar...vajinam genişler,göğüslerim sarkar emzirmiyim? bence çocuk doğurmayın kendinizden taviz veremiyorsanız üzgünüm ama zevkleriniz için
doğal ortamından bebekleri uzaklaştırmaya gerek yok...

ayşe armanın bir konuğu vardı köşesinde çok özenmiştim..genç girişimci bir anne...severek evlenmiş,bebek tarafında yanılmıyorsam ünlü bir cafe işletiyor ve beş çocuğa
sahip..hepsini normal doğumla eşiyle isteyerek yapmış...fiziği mükemmel kaldı ki böyle bir kaygısı da olmamış...sezeryana verilen paraların doğuma kadar daha iyi kontrollerde
kullanılması her açıdan herkesin hem kesesine hem de sağlığına daha yararlı diye düşünüyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:

ben aslında her şeyin doğal yönteminden yanayım ,ama iş doğum gelince çok farklı oluyor.her zaman normal doğum için şartlar oluşmuyor.en önemlisi çatı genişliği yeterli olmayabiliyor.ya da benimki gibi sağlık sorunları sebebiyle..bende bel fıtığı var,ameliyat da oldum,ve oğlum 4 kilonun üzerindeydi.bu durumda da tam tersi normal doğum riskli oluyor.kilolu bebekte normal doğum riskli oluyor.ama işte doktorun yönlendirmesi o kadar önemli ki. bunları bu şekilde anlatacak anneye..ben 39. haftanın sonunda,doğuma 1 hafta kala sezeryan oldum,ama bana göre sezeryan narkoz olması sebebiyle çok daha riskli.ameliyat sonuçta...
bizdkei doktorların çoğu,sadece DUYGUSAL sebeplerden sezeryana yönlendiriyor.bir de tabi günü saati belli,herkes için uygun nasılsa sezeryan,normal doğum gibi belirsiz zamanda olmuyor..:)
ama sonuçta ben yine de içinde KADIN ve ÇOCUK olan konularda yasaklara karşıyım.hele ki devlet eliyle yapılanlarına..bıraksınlar biz yine bu konuları kk da tartışır konuşuruz,anlaşır anlaşamayız o sadece bizi bağlar....

Bu arada bu konuyu bugune kadar okuyan 828 uyede nbir tanesi bile banlanmamis ..... konuda siyaset var ! din var !

yaslandim mi ne ?
özlenen muhabbet,sonunda :)kaç yaşındasınız acaba bu arada?

kürtaj hakkına evet...
( bu arada evlendiğimde 3 çocuğum olsa ,kazara ! hamile kalsamda yine de doğururum diyen bir tipim )

ama sadece fiziksel kaygılardan dolayı şekil değişikliği yaşamak istemeyen ,
risk taşımayan gebelikte normal doğumdan kaçınmaya hayır diyorumm..

Son düzenleyen: Moderatör:

Dün aksam sabaha kadar uyuyamadim yapmam gereken bir sürü sey var olmasina ragmen hala ben burada olur da birileri anlar diye yazip duruyorum. Ama iste hanim efendilerin tanimlarina da bakarsak ben bencilim,ben bencilim o yüzden bu kadar aciklama yapiyorum.
Beyin in ne oldugunu da yazdik dedigin gibi ama anlayana, hayir bir de zaman ayirdim cevirmeye calisiyorum. Yok daha neler, ben geercekten cok bencil bir insanim.

sen de öylesin! cok bencilsin..niye kafana takip üzülüyorsun ki?

digger arkadaslar da öyleler onlar da kendilerini biliyorlar, bencil olduklarini anlamislardir artik, onun icin kürtajdan ülkenin bütün sorunlarina hemen hemen parmak basilmadik yer birakmadilar.

bir de neyi anlamiyorum biliyor musun? insanlarin iki ayri yüzünü...Simdi bu bahsettigin kadin var ya, erkekler eve kiz atiyor diye imza toplayalim demis. Bu Toplum ne cektiyse bu insanlarin anlayissizligindan cekti. Gözüne birseyi kestirip bellerler, ondan sonra ne yapsam da bunun yoluna tas koysam diye debelenirler.

Sana ne diyince de kirilirlar, kirmayalim diye diye belki de onlari bu hale geldik.

He sonra da iste böyle forum sitelerine girip, tepki almaya baslayinca yok canim benim saygim var bana ne der, ama biraksan eline güc versen seni beni de taslarlar, taslamak iicin bahane cok.

en basitinden , VICDANSIZZZ tüüü senden anne mi olur diye eylem yapan bütün kadinlarin üzerine cullanirlardi.

ama sorsan azcik sikistirsan,ayyy yok tabi banane baskalarinin yasantisindan derler.

He bir de sanki bir tek onlar bu ülkede yasiyor, ayyy ben hazir degilim tipleri, evlenmeden birlikte olup hamile kalanlari, vücudum deforme olur diye dogurmayan üc bes kisi görmüsler ya TÜRKIYEYI onlardan ibaret saniyorlar.

Dedikodunun zararlari, ordan oraya tasirken, bir örnek 10 defa yasanmis gibi anlatildigi icin bizimkiler de vah anammm ülke elden gitti diye cirpiniyor...

oysa bir ülkenin elden gitmesine sebep olan binlerce FAKTÖR var, bunlar birer birer cöküyor ama ona ses cikarmazlar cünkü islerine geliyor..

Sumuzz lütfen öyle deme, asil onlar senin yazdiklarini okuyunca kadinliklarindan utaniyorlar. Cünkü sen yazdiklarina göre ne kadinlik tanimina ne de annelik tanimina uyabiliyorsun. Gercekten insanlarin sinirleriyle oynamaktan zevk almaya basladiklarini düsünüyorum. Cünkü o kadar yazmamiza ragmen olayin ortasina hop diye atlayip, hala insanlari vicdansizlikla suclayanlari var üstüne dalga gecenleri var...He eger okuyup da yine ayni kaniya variyorlarsa da, artik ne demeli bilemiyorum...

Elbette kimse bana senden anne olmaz dese zoruma gitmez ama bir emek sarf ettikten sonra ayni sonuca varmak da insani cileden cikariyor.

Her neyse artik yazmamayi düsünüyorum zaten. Cok yorgunum.

kızlar siz komik bir anımı anlatayım:
üniversitede yalnız okuyodum,ailemin olduğu şehirden başka yerde okudum.1 kız arkadaşımla evde kalıyoruz.neyse arkadaşlarımız falan girip çıkarlar eve,kız erkek..ters bi durum yok,ailem de bilirdi durumu.neyse bi apartman toplantısında dediler ki,eve pencereden erkek alıyomuşunuz..biz de şaşırdık,dedik ki biz kapıdan alabiliyoruz erkek arkadaşlarımızı,neden pencereden sokalım ki...sonradan çözdük olayı,(bu arada giriş katta oturuyoruz ve parmaklık yok pencerede)..bize hırsız girmişti,pencereden,meğer bizim komşular hırsızı görmüşler,biz eve erkek alıyoruz sanmış ,çok ileri demokratik komşularımız...

demem o ki,dedikodu masum adamı ipe götürür,Allah fesat insanlardan korusun bizleri..

kızlar siz komik bir anımı anlatayım:
üniversitede yalnız okuyodum,ailemin olduğu şehirden başka yerde okudum.1 kız arkadaşımla evde kalıyoruz.neyse arkadaşlarımız falan girip çıkarlar eve,kız erkek..ters bi durum yok,ailem de bilirdi durumu.neyse bi apartman toplantısında dediler ki,eve pencereden erkek alıyomuşunuz..biz de şaşırdık,dedik ki biz kapıdan alabiliyoruz erkek arkadaşlarımızı,neden pencereden sokalım ki...sonradan çözdük olayı,(bu arada giriş katta oturuyoruz ve parmaklık yok pencerede)..bize hırsız girmişti,pencereden,meğer bizim komşular hırsızı görmüşler,biz eve erkek alıyoruz sanmış ,çok ileri demokratik komşularımız...

demem o ki,dedikodu masum adamı ipe götürür,Allah fesat insanlardan korusun bizleri..

5-10 hafta arasi oldukca kritik bir zaman araligi olup. Bu suni gundemin neden yaratildigini ben cozemedim !

işte bende günlerdir bunu düşünüyorum,zaten bu konuda belirli bir yasa varken ve o yasa uygulanırken niye böyle bir gündem oluşturuldu? milletçe buna odaklandık başka birşey konuşmuyoruz..altından ne çıkacak korkuyorum vallahi..dün de dedim ya bu suni gündemlerle uyutuluyoruz galiba....

yazmayacaktım artık ama dayanamadım ...şu saçmalığı görüp inanıp buna göre yorum yapan varsa vay halimize kime ne anlatıyorsun...

bu kürtaj değildir...bahsedilen kürtajla ilgisi yoktur bebek bu kadar olduğunda yapilan işleme kürtaj denmez artık...üstelik azıcık okuyup gören bilen bir insanın bu görüntüdekinin anne karnından alınan cenin olamayacağını bilir...bu boyda öyle parça parça falan alınmaz doğum yaptırılır...bunlar açıklamak zorunda kalmak bile acı....kaldı ki ben resmin daha beterini yapıp yayabilirim sanal alemde benim teknolojim bile buna yeter

yazık vicdanlarınıza, nasıl sömürülüyorsunuz, nasıl kandırılıyorsunuz

sadece makasların yönü değişti...adamlar halletceklerini hallediyorlar el altından çaktırmadan..

biz nasıl olsa bu milleti ahanda en ar damarından yakaladık,nerede ikilik çıkar biliyoruz....bunlar uğraşsın dursun;

3. nükleer santralimizin imzası bile atıldı, aselsan gibi askeri açıdan çok önemli bir mevzi israil tarafında % 51 oranında alındı..(bağımlı bir ordu demek
bağımlı bir Türk Silahlı kuvvetleri demek...demek de demek...) .....ve daha pek çoğu...

yaa merak ediyorum; bir sürü kadın sabah namazı yol ortalarında ayrıldıkları eski eşleri tarafından öldürülüyor,
tecavüz ve çocuk istismarı bu kadar fazla,neden bu konuda bir ysa çıkarılmıyor hala? 3 e 5e salınıyor bu sapıklar...

yani bu önemli değil mi? kadınlar olarak korkularımız yok mu? hangimizin güvenliği var? bazı çok önemli şeylerin

göz ardı edilmesi çok sinir bozucu..

Aynen bence de o resim gerçek olamaz. Olsa da adı kürtaj olamaz.

Haklısın canım,

Artık konuşmaktan da yorulduk,

Eğitim sistemi hergün değişiyor,karşı çıkan çok,sonuç ne istedikleri yapılıyor.

Türkiyenin kilit kurumları yabancılara satıldı,konuştuk durduk,sonuç TÜRK TELEKOM arapların elinde.

Memurun,işçinin hali ortada senede 2 kez doğalgaz ve elektriğe zam geliyor(yüzde 20 lerde)

Tüfe sepetinde bizler için hayati önemli!!!!!! malzemeler var,SONUÇ memura yüzde 4 zam çok bile geldi!!!
İŞTE SEPETTEKİLER;-
şans oyunu (10 Numara), pamuk, otoban geçiş ücreti, dikiş ipliği, ayakkabı tamiri, bankayla para havale ücreti, veteriner ücreti, pirinç unu, mektup gönderme ücreti, tiyatro, viskiilk yardım aletleri, banliyö tren ücreti, kakaolu içecekler ve boş CD ......

Doğuda kızlarımız okutulmuyor,çocuk yaşta evlendirilip 9-10 çocuk doğuruyor.Bunlarla ilgili olarak 4+4+4 ve kürtaj yasası çıkartılıyor.SONUÇ;
kız çocukları 4 .sınıfa kadar okutulsun,sonra zorunlu değiller ki daha erken yaşta evlenebilip,daha da çok doğursunlar(kürtaj yasasıylada bu durumu garantiye aldılar.)

Hergün kaçırılan veya şehit edilen askerlerimiz kimin umrunda!!Artık gazetelerde bile sağ alt köşede küçük bir yer ayrılıyor kaçırılan askerlere.Parası olan eline silah almadan yapar askerliğini,KİMİN UMRUNDA.

Kürtaj yasağıyla daha da artacak olan çocuk işçiler,SHÇEK deki çocuklar,herkesin aşşağıladığı TİNERCİ ÇOCUKLAR(onlar kendi seçti sanki sokak çocuğu olmayı) ,yaşam şartları,hisleri duyguları KİMİN UMRUNDA.Önemli olan henüz mercimek boyundaki embriyo,onun duyguları var çünkü!!!!Mercimek kadar embriyoları kurtarınca bütün bunlara çözüm bulunacak çünkü!!!!

Fen liselerindeki çocuklar sınava ay kala kazandıkların hakların ellerinden alındığını öğrendiler.KİMİN UMRUNDA.Kimsenin onlara hesap vermesine gerek yokki,onlar kanun koyucu,yasayı çıkartırlar bizde öylece bakakalırız.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…