- 14 Kasım 2001
- 21.576
- En iyi cevaplar
- 2
- 69.735
- 1.623
- 102
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.141
elbette tıbbi bilgisi olan doktordur fakat karşısında neyle karşılaşacağını bilmediği için korkan, doktorun bir iğne lafıyla bile telaşlanıp içi ürperen bir insan olduğu için kararı bana bırakması çok normal.
Şimdi burada doktora suçlu diyebilir miyiz? Bence hayır. Çünkü o bütün ayrıntılarıyla beni bilgilendirmeye ve hatta cesaretlendirmeye çalışıyor ama ben ya doğuramazsam ya şöyle olursa ya böyle olursa diye korkularıma korku ekleyip duruyorum.
Gebelik bölümününü incelerseniz benim gibi doğum korkusu yaşayan o kadar çok insan var ki! Bu yüzden de diyorum ki doktorlar aslında sezaryene yönlendirmiyor bizi, biz kendimiz istiyoruz bunu.
normal doğumda problem çıkınca zaten sezeryana alınıyor buna yasaların bi yasaklaması yokki burada sizin itiraz ettiğiniz durumu anlamadım ben
elbette tıbbi bilgisi olan doktordur fakat karşısında neyle karşılaşacağını bilmediği için korkan, doktorun bir iğne lafıyla bile telaşlanıp içi ürperen bir insan olduğu için kararı bana bırakması çok normal.
Şimdi burada doktora suçlu diyebilir miyiz? Bence hayır. Çünkü o bütün ayrıntılarıyla beni bilgilendirmeye ve hatta cesaretlendirmeye çalışıyor ama ben ya doğuramazsam ya şöyle olursa ya böyle olursa diye korkularıma korku ekleyip duruyorum.
Gebelik bölümününü incelerseniz benim gibi doğum korkusu yaşayan o kadar çok insan var ki! Bu yüzden de diyorum ki doktorlar aslında sezaryene yönlendirmiyor bizi, biz kendimiz istiyoruz bunu.
bence anne baba olma ehliyeti verilsin insanlara
ehliyeti olmayanlar çocuk yapamasın
ayyyy hazır değilim deyip bebeleri öldürelim
normal doğumu popomuz yemesin gereklilik olmamasına rağmen sezaryen olalım
Hani kadın gücü nerede kaldı?
Pehhh
İnsanoğlu zaten bencildi de bir istisnası vardı o da evlat ama görülüyor ki analar bile kendini düşünmeye başlamış bebesinden çok
bu arada Kurtaja benim gibi katliam diyen zihniyet malesef sezaryeni gayet normal karsiliyor. Oysa bilmiyor ki yeni dogan bebegine en buyuk zarari boyle veriyor !
Birde su var icimde kalmasin soyliyeyim ....
Biz ; yahu bizim bir sunnet seromonimiz var ki akillara zarar, yok boyle aci derken kadinlarin yahu sus sen akli erdem degil iken o aciyi yasiyorsun bitiyor. Ya bizim doguma ne dersin ? demeleri belki bende boyle psikolojik yaralar acti : ))) Bu sebeple normal dogu mdiye naralar atiyor olabilri miyim ?
Heeee bir de çocuk gelinlerimiz var onlara hiç değinmiyorum,
erken yaşta zorla evlendirilip, sonra 15 16 17 yaşında " ANNEEE" olması gerekn KIZLARIMIZ var.............
KEŞKE SAYILARI ARTSA DA GÜNLÜK YAZABİLSELER...
Hani buraya videolar fotoğraflar koyup , ayyyy o bir canlııııııı duygu sömürülerine giriyorsunuz ya.....
zorla evlendirilip, nefret ettiği bir adamdan çocuk doğuran o çocuk kız ya da kadın, HAK VERİLSE (aslında hakkı var şu an için en azından ama AİLE AHALİSİNİN KULLANDIRMADIĞI BİR HAK VAR), ACABA DOĞURMAK İSTER MİYDİ????????????????????????
HADİ DOĞURDU DİYELİM, SİZ Mİ BAKACAKSINIZ ONUN ÇOCUĞUNA????
BAKACAKSANIZ, HADİ GİDİN HEPİNİZ BİR KİMSESİZİ EVLAT EDİNİN!!!!!!!!!!!!!!!
TÜP BEBEKLE NİYE UĞRAŞIYOR İNSANLAR DERSİNİZ????? ÖYLE KOLAY SANKİ SEN DOĞURRR BİZ YARDIM EDERİZ BİZ BAKARIZ, YOK RIZKI DA ÇIKAR ELBET DEMEK!!!!!
MADEM KÜRTAJ GÜNAH CİNAYET KATLİAM; HADİ RIZKINI VERİN BU ÇOCUKLARIN ONLARA AİLE OLUN SICAK BİR YUVA SAĞLAYIN , HADİİİİ.....................
Vallaha son demime ulaştım, umarım saygısızlık sınırları içine girmemişimdir, girdiysem de gücüm kalmadı zaten kimseyle savaşmaya, hatta siteden de atılsam umursamam, sadece bir kaç kişinin kişisel mail adreslerini isteme hakkı verilse yeter valla:)
Heh, şimdi BEN CANİYİM Dİ Mİ?
Şimdi ben ANNE OLAMAYACAK VASIFLARDAYIM çünkü ben sosyal ekonomik psikolojik sebeplerin arkasına sığınarak, HAZIR OLMAYAN BİR KADIN DOĞURMAMALIDIR DİYORUM...
BENİM VİCDANSIZ,,,, o çok yüce annelik duygularınızla ,bir CAN'a kıymayışınızla sizler VİCDANLISINIZ...
Ben de ayyyyy ben hazırrrr değilimmmmmmmmmmmmmm grubunun ANNECİK versiyonu...
BENCİL
DÜŞÜNCESİZ...
hiç ama hiç bişey denmez
Resmen günlerdir sinirlerim alt üst olduTeşekkür ederim desteğin için, yapmadığım şey kalmadı, akademik yazdım olmadı, kaynak gösterdim olmadı, insan gibi yazdım olmadı...
İçimdeki bütün bağırtıları döktümmmm ohhhhh rahatladım, işin saygısını ve seviyesini düşünmekten de bunaldım...
İnsanların asıl cinayetten haberleri yok, tutturmuşlar ama o bir CANN....yok ANNECİK...yok ayyy ben hazır değilimmmmmmmmm.....
televizyon dizilerini çok seyreden bir toplumun yansıması...OHA FALAN OLUYORUM YANİDEN aaayyy ben hazırrr değilimmmmm bir de ATA DEMİRER'in bu taklidi yaptığını düşünün, ortaya acayip bir kadın tipi çıkıyor...
Kafalarını kaldırıp biraz da etrafa bakabilseler neler görecekler, aslında bir CAN'a insanca koşulların sunulmadığını İDRAK edebilseler zaten TÜRKİYE DEĞİL, DÜNYA TAMAMEN BAMBAŞKA BİR YER OLURDU...
Ama HALA bunu tartıştığımıza göre bu devran geç dönecek...
Gene kisisel fikrim :
10 Hafta gercekten kurtaj icin oldukca gec bir zaman 5. haftadan sonra kalp atislari duyulmaktadir. Lakin yaklasik 4 hafta varsaydigimiz adet dongusunde 5. haftada gebeligin tesbiti ve kurtaj zorunlulugu icinde oldukca erken sayilabilir. Zira 5. hafta %99 kimse gebe kaldigini ANLAMAYABILIR ki KALP ATISLARI OLMASINA RAGMEN.
5-10 hafta arasi oldukca kritik bir zaman araligi olup. Bu suni gundemin neden yaratildigini ben cozemedim !
peki ya sezaryen sonrasinda yasananlar .... simdi ornek bulmak istemiyorum : )
ben genelleme yapmadim ki ! Istisnalar tabiki var ! cogunlukta boyle demedim. Doktorlarin dogumda bunu secmesi curukluk olarak algilanmamali.
Doktor bu secimi size bile birakiyorsa bu HATADIR ! Sizde bir saglik sorunumu var ? Neye dayanarak size atiyor topu ! Hicbir saglik sorunu yok ise bu konuda secme hakki bile verilmesi bu konuda yetisizligin gostergesidir.
belkide ben mukemmelleyiyetci bir yapiya sahibim bundan boyle dusunuyorum ama buna asla izin vermezdim. Ne demek tercihi bana birakmak ! Alamadi mi riskleri de sizi nuzerinize atti sorumlulugu diye sorarlar. orada Tibbi bilgisi olan doktorunuz siz degilsiniz dogru karari verecek olan doktordur.
Aslinda seytan diyor ki her hafta bir saglik konusunu ele al...
Ozel bir hastaneye gidiyorum. Muayene olacagim, neymis ortopedi doktoru akademisyenmis.... eee ? Benden bunun ucret farkini istiyorlar :) Bankodaki kiza sorum;
- akademisyen beni muayene ettikten sonra bana ders mi verecekte farkini istiyorsunuz ? Akademisyen misss pehhhhh sanki benim ocon okududa Doc oldu !
Sonuc hastaneden atildim .....
buna neden kimse tepki vermiyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?