anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Super ozelestiri ! Tebrikler....

Herkese iyi geceler.
Epidural Sezaryenle doğurduğum tatlı oğlumun yanına uyumaya gidiyorum. =)
Yakında sebep ne olursa olsun anneler evlatlarıyla uyumasın demezler inşallah =)

normal doğumda problem çıkınca zaten sezeryana alınıyor buna yasaların bi yasaklaması yokki burada sizin itiraz ettiğiniz durumu anlamadım ben

Kalp atışları zayıflarsa sezeryana alınıyor.

Başka hangi nedenlerden alınıyor?

Fakat dogum başlamışsa bebek kanala girmişse bir müdahale yapılmıyor.
İşte bu nokta çok önemli...

Nasıl ki kürtaja hak olarak bakıyorsak, annenin dogum şeklini seçmesinin de bir hak oldugunu düşünüyorum.

Zira ögrencilerimin %90'nın normal dogum sırasında oluşan komplikasyonlardan dolayı engelli oldugunu göz önünde bulundurursam
benim de dogum şeklimi seçme hakkım oldugunu savunuyorum..

Umarım anlatabilmişimdir.

Benden de herkese iyi geceler...

Son düzenleme:

çok doğru normal doğumdan ödümüz patlıyor..dinlediğimiz acılar içindeki anne anneanne arkadaş doğum öyküleri...filmlerde bas bas bağıran kadınlar vsvs elbette korkarız normal doğumdan...işte bunun için bilinçlendirilmeli insanlar, bilinçlendirip ikisinin olası komplikasyonları anlatılıp öğretilip öyle sorulmalı fikri...

neyse konuşmamaya karar vermiştim ki kazen usta bi manevrayla konuyu değiştirdi...ben de artık gideyim ve lütfen bu konu kapanmasın...

Ne tuhaf di mi, insanların bakış açıları arasındaki bu farklılığı anlamayı çok isterdim, çevresel faktörleri değerlendirecek kadar çok zamanım olsaydı valla işimi gücümü bırakır insan analizi üzerine yoğunlaşırdım..
Sizi eleştirmiyorum..
Sadece cidden şaşkınım:) Cidden!
Ayy hazır değilimmm deyip bebeleri öldürelim diyorsunuz, ki ben inglizce paylaştığım yazının doğruluğuna inanıyorum, hatta siz cevap vermiştiniz nereden biliyoruz ki o bebeğin belki de bilinçli olup sadece hatırlayamadığını falan..neyse bunları geçelim, tekrar basit düzeye inersek.

Ve cinayet kavramını pek çok şey için de kullanır olduk ya zaten,

bana göre de bir KADININ ve ADAMIN bakamayacaklarını bildikleri, ona doğru düzgün sosyal ekonomik ve psikolojik şartlar sunamayacakları bir çocuğu doğurması, BİLİNÇSİZLİK. " bakın duygularıma yenilsem CİNAYET de diyebilirim"

Yani senin nasıl kalbin dayanıyor, dört beş çocuk sobasız bir evde ayakları yarı çıplak...hadi koşullar daha iyi olsun sobası var evi var, anne baba cahil, okutmuyor para lazım direk çalışmaya gönderiyor...bir ekmeği bir göz odada on kişi paylaşıyor, AÇ uyuyan çocukların öyküleri var bu ülkede ya! Ne röportajlar ne belgeseller var...
Benim de içim onları görünce eziliyor...
Parasızlığın üstüne evde kedi köpek gibi kavga eden, erkeğin eğitimsizliği sonucu kadını tekmeleyişini izleyen ÇOCUKLARI gördükçe üzülüyorum...

Sanki harikalar harikası bir ülkede yaşıyoruz, sanki her çocuğa okulda tek KİŞİLİK bir SIRA düşüyor, her öğretmene en fazla 20 öğrenci, kimsenin üstü başı eksik değil, herkesin karnı doyuyor bu ülkede...

Asıl siz bu kötü hayata çocuk doğurduğunuz ve o çocuğa da AMA SEN BİR CANDIN SANA KIYAMAZDIM diyorsanız, vicdanlı mı oluyorsunuz? Ben bunu anlayamıyorum.

eğitimsiz ailelerin ellerinde büyüyen çocuklarla aynı sıraları ben de paylaştım bu ülkede. Onların mutsuzluğunu da...

Anne olmaya HAZIR olmayan insanlar DOĞURMAMALIDIR EVET, ülkenin sağlığı huzuru başarısı ve o çocuğun geleceği için!

Anne olmak sadece DUYGUSAL BOYUTLARIYLA ÖLÇÜLÜRSE ZATEN HERKES ANNE...

Ama anneden anneye de FARK var bence...

bu arada Kurtaja benim gibi katliam diyen zihniyet malesef sezaryeni gayet normal karsiliyor. Oysa bilmiyor ki yeni dogan bebegine en buyuk zarari boyle veriyor !

BENCE SEZARYEN DA YASAKLANSIN.nasılsa ben ilk sezaryenimi oldum tuzum kuruşaka bir yana.ben kürtaj karşıtı olarak sezaryene de karşıyım,komplikasyonlar dışında.öyle tarih alıp gidip sezaryen yaptırmanın keşfedilmiş veya keşfedilmemiş bir çok zararı vardır eminim çocuk hazır değil bir kere doğmaya.ben de normal istemiştim hayal etmiştim.yarı doğum da yaşadım ama sonra sezaryene aldılar.

Ha bir de DOĞURDUĞU ÇOCUKTAN NEFRET EDEN BİR ANNENİN ELİNDE BÜYÜMEDİĞİ İÇİN SANIYORUM KİMSE,

ayyy ben hazır değilimmmm lafları onlara çok komik geliyor!:)

Halbuki bir de gerçekten süpriz hamile kalıp, (kürtaj da yasaklandığını düşünün), o çocuğu nefretle kucağına alan, tiksinen, çocuğumun suratını bile görmek istemiyorum diyen, toplumun AYYY BUNDAN ANNE OLMAZZ demesiyle iyice bunalıma sürüklenen , NEFRET DOLU BİR KADININ ÇOCUĞU OLMADIĞINIZ İÇİN

Hayat size güzel...............

Geçin dalganızı, ANNECİK dediğiniz, kadın olarak bile görmediğiniz o insanlarla..........

Ha bir de DOĞURDUĞU ÇOCUKTAN NEFRET EDEN BİR ANNENİN ELİNDE BÜYÜMEDİĞİ İÇİN SANIYORUM KİMSE,

Halbuki bir de gerçekten süpriz hamile kalıp, (kürtaj da yasaklandığını düşünün), o çocuğu nefretle kucağına alan, tiksinen, çocuğumun suratını bile görmek istemiyorum diyen, toplumun AYYY BUNDAN ANNE OLMAZZ demesiyle iyice bunalıma sürüklenen , NEFRET DOLU BİR KADININ ÇOCUĞU OLMADIĞINIZ İÇİN

Geçin dalganızı, ANNECİK dediğiniz, kadın olarak bile görmediğiniz o insanlarla..........

Benim ablacigimin cani yokmuydu 2 hafta gecmisti dogum termininden daha
tosun yegeniminde gelmeye niyeti yoktu.
Kizcagiz dile kolay 2 hafta dogum sancilari cekti hastanede.
Bashekim gelip kontrol etmese ölüyordu az kalsin.
Su yesil olmus artik dusunun yani.
Sonuna kadar savasti normal dogum olsun diye.
Ama nasip sezeryanmis.
ANNE olmak kolay degil.

Heeee bir de çocuk gelinlerimiz var onlara hiç değinmiyorum,

erken yaşta zorla evlendirilip, sonra 15 16 17 yaşında " ANNEEE" olması gerekn KIZLARIMIZ var.............

KEŞKE SAYILARI ARTSA DA GÜNLÜK YAZABİLSELER...

Hani buraya videolar fotoğraflar koyup , ayyyy o bir canlııııııı duygu sömürülerine giriyorsunuz ya.....

zorla evlendirilip, nefret ettiği bir adamdan çocuk doğuran o çocuk kız ya da kadın, HAK VERİLSE (aslında hakkı var şu an için en azından ama AİLE AHALİSİNİN KULLANDIRMADIĞI BİR HAK VAR), ACABA DOĞURMAK İSTER MİYDİ????????????????????????

HADİ DOĞURDU DİYELİM, SİZ Mİ BAKACAKSINIZ ONUN ÇOCUĞUNA????

BAKACAKSANIZ, HADİ GİDİN HEPİNİZ BİR KİMSESİZİ EVLAT EDİNİN!!!!!!!!!!!!!!!

TÜP BEBEKLE NİYE UĞRAŞIYOR İNSANLAR DERSİNİZ????? ÖYLE KOLAY SANKİ SEN DOĞURRR BİZ YARDIM EDERİZ BİZ BAKARIZ, YOK RIZKI DA ÇIKAR ELBET DEMEK!!!!!

MADEM KÜRTAJ GÜNAH CİNAYET KATLİAM; HADİ RIZKINI VERİN BU ÇOCUKLARIN ONLARA AİLE OLUN SICAK BİR YUVA SAĞLAYIN , HADİİİİ.....................

Vallaha son demime ulaştım, umarım saygısızlık sınırları içine girmemişimdir, girdiysem de gücüm kalmadı zaten kimseyle savaşmaya, hatta siteden de atılsam umursamam, sadece bir kaç kişinin kişisel mail adreslerini isteme hakkı verilse yeter valla:)

Heh, şimdi BEN CANİYİM Dİ Mİ?
Şimdi ben ANNE OLAMAYACAK VASIFLARDAYIM çünkü ben sosyal ekonomik psikolojik sebeplerin arkasına sığınarak, HAZIR OLMAYAN BİR KADIN DOĞURMAMALIDIR DİYORUM...

BENİM VİCDANSIZ,,,, o çok yüce annelik duygularınızla ,bir CAN'a kıymayışınızla sizler VİCDANLISINIZ...

Ben de ayyyyy ben hazırrrr değilimmmmmmmmmmmmmm grubunun ANNECİK versiyonu...

BENCİL

DÜŞÜNCESİZ...

KEŞKE SAYILARI ARTSA DA GÜNLÜK YAZABİLSELER DEMİŞİM, SİNİRİMDEN CÜMLELERİ TOPARLAYAMADIM BİLE...

KEŞKE GÜNLÜK YAZSALAR VE BU GÜNLÜKLERİN SAYILARI ARTSA diyecektimm..

çocukta yada kadında herhangi bir problem yoksa eger doktorlar normal doguma yönlendirmeliler kadını ve güç verici konuşmalılar.ama yok olmadı kadın ısrar etti illada sezeryan diye o zaman yapabilirler.

bende sezeryan diye bagıranlardandım illada sezaryan yapıcam derdim kısmat olmadı ama artık normal dogum diyorum bünyem ve bebek yeniden izin verirse.özellikle vücut temizleniyo ve kilolar daha kolay veriliyomuş diye D
yoksa bebege bi yarar veya zarar saglamıyo sonuçta hatta sezeryan biraz daha risksiz çünkü kordon dolanması falan olup ta ultrasonda farkedilemio

hiç ama hiç bişey denmez

hiç ama hiç bişey denmez

Resmen günlerdir sinirlerim alt üst oldu Teşekkür ederim desteğin için, yapmadığım şey kalmadı, akademik yazdım olmadı, kaynak gösterdim olmadı, insan gibi yazdım olmadı...

İçimdeki bütün bağırtıları döktümmmm ohhhhh rahatladım, işin saygısını ve seviyesini düşünmekten de bunaldım...

İnsanların asıl cinayetten haberleri yok, tutturmuşlar ama o bir CANN....yok ANNECİK...yok ayyy ben hazır değilimmmmmmmmm.....

televizyon dizilerini çok seyreden bir toplumun yansıması...OHA FALAN OLUYORUM YANİDEN aaayyy ben hazırrr değilimmmmm bir de ATA DEMİRER'in bu taklidi yaptığını düşünün, ortaya acayip bir kadın tipi çıkıyor...

Kafalarını kaldırıp biraz da etrafa bakabilseler neler görecekler, aslında bir CAN'a insanca koşulların sunulmadığını İDRAK edebilseler zaten TÜRKİYE DEĞİL, DÜNYA TAMAMEN BAMBAŞKA BİR YER OLURDU...

Ama HALA bunu tartıştığımıza göre bu devran geç dönecek...

aynen canım aynen bende aynı durumdayım malesefki (( sinirlerim alt üst okumadan karışmadanda duramıyorum.öyle etkilediki geçen gece bii programı gece geç saatlere kadar izledim tek başıma alkışlayarak yani.
devleti onu bunu geçtim biz yanımızda yanı başımızda olan olaylardan bile kaçarken ne embriyosu ne bebegi korumasından bahsediyoruz.herkez bi ahlak polisi kesildi ahlaksızlık falan diye.çok düzgün ya herşey.
bide bu sinirle üzerine bodrum katımızda yaşayan 2 gencecik pırıl pırıl erkek ögretmen eve kız atıyor diye komşumun birinden imza topluyalım attıralım lafını duydum ya kan iyice beynime sıçradı seninlemi birlikte oluyolar senimi atıyolar eve sanane dedim.kırıldı ama hiçte umrumda degil.
kimse kimseye bu kadar karışamaz hatta hiç karışamaz.bu nedir ya .
empati kuramıyolarmı hiç anlam veremiyorum çok çok ufacık bişiy ya şimdi bi kaç kişide çıkar sen o canı alınan bebekle empati yapamıyosun der ama bilmezler bi bebek oluşumunda beyin zırt diye ortaya çıkmıyor gelişimini kaç haftada doldurup çalışabilir duruma geliyor bilmezler araştırmazlar.sonrada daha beyni gelişmemiş bi bebekle empati kur bakalım derler.
ben önce yaşayan canlı kanlı karşımda duran insanım hem maddi hem manevi bi düzelsin diye bakarım öncelik budur.
daha dogmamış bebeklerde ötede dursun biraz.

siz hiç beş haftalık embriyoyu ultrasonda gördünüz mü boyu milimetre cinsinden ölçülüyor...kalbin atması ise belli belirsiz hùcre grubunun seğirmesi şeklinde gördüm ordan biliyorum...kalp atışların duyulması diye birşey varmı işte o konuda cahilim....bu arada bu embriyonun yaşı üç hafta adet kanamasının üzerinden belki bir hafta belki iki hafta geçmiş ...hcg nin yükselmesi daha yeni gerçekleşmiş:

kazen merak ediyorum evli misin?ille de sezeryan demiyorum o zamanki cesaretime bağlı ama işe biraz da duygusal yaklaşmak gerek bence,bu kadar acımasız olma sen kıyabilir misin karına fobisi varsa iğneye canı fazla tatlıysa falan

kesinlikle öyle ve bu insanlarda normal doktorlara güvensizlik yaratıyo.duvarında daha çok kağıt olan daha iyidir düşüncesi var,sürekli daha iyi doktor arayışı içindeyiz,bunun yolu mehmet öz'e kadar uzanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…