anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Hepimizin bir nefsi var.

Daha alıntıladığınız yorumların içeriğine bakmadan " tüm cümlelerde KENDİ DÜŞÜNCESİNİ ÜSTÜN GÖRME ve DOĞRU KABUL ETME, SADECE KENDİSİNİN DÜŞÜNEBİLDİĞİNİ SANMA, KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYENİ APTAL YA DA CAHİL SANMA VAR" diyen sizdiniz. "Biz o yorumları nelere cevap olarak yazdık bir bakın" demiştim daha önce de.
Ayrıca, olaya Uludere'yi karıştıran birine paranoyak diyen de sizdiniz. Sonra Uludere'nin ne olduğunu bilmediğinizi söylemiştiniz. Kürtaj gündemiyle kapatılmak istenen konuların başında geliyor o, söyleyeyim.

Son olarak, bize akbaba diyen ve bizi gördükçe kürtajın gerekli olduğunu düşünen de sizdiniz.

Son düzenleme:

Hayatta bana enteresan insanların varlığını bir kez daha hatırlattığınız için teşekkür ederim!:) Cevap vermeye gerek bile duymuyorum çünkü ne siz 20'li yaşların başında dediğiniz için 20 li yaşların başında olacağım, ne siz çocuk dediğiniz için çocuk olacağım..
İşin en komiği de hayatımda hep yazdıklarınızın aksini duymuş olmamdır! :)
Saygılar efendim!:)

o ne ya ,benim nickimi de yazmış mesajının içine ,neyini şikayet edecekmişim anlamadım.Zaten kürtaj hakkını savunduğum için ne ahlaksızlığım ,namussuzluğum ne caniliğim kaldı.Acaba bi mesajına direk küfür mü yazmıştı.'o.' falan.Neyse anlamadım.

benim kimseye bir kırgınlığım yok, ayrıca tüm sayfaları da okudum
fakat okuyunca insanların sizin görüşlerinizi '' aa doğru '' diye bensimseyeceğine olan sonsuz inancınızı ve düşüncenizi benimsmeyenlerin sadece '' anlamadıkları'' için benimsemediklerini sanmanızı hayretle izledim. Yani öyle bir inanç var ki düşüncenin doğru olduğuna dair, tartışma dahi kabul etmiyorsunuz. Bu sözler size yönelik yazılmamıştır genel olarak söylüyorum.

Hayatım boyunca kimseyi fikri nedeniyle sınıflandırmadım ve kırılmadım. Ayrıca kimsenin 3-4 diploması olduğunu sanmadım. Keza bir şeye sahip olduğunda içinin ne kadar boş olduğunu daha rahat görebiliyorsun. Bu sebeple bir kişinin 3-4 diploması olması benim için fikirlerini daha değerli kılmaz.Diploma nedir ki ?
sadece insan olduğum için saygı bekledim.

'' 4 ay, 3 hafta, 2 gün ''adlı filmi izlemelerini tavsiye ediyorum kürtaj yasağını savunanlara. Romanya' da komünizmin son dönemlerinde yozlaşmayı işleyen, kürtaj yasağı ve bebeğini yasadışı yollardan aldırmaya çalışan bir üniversite öğrencisi kız ve arkadaşının yaşadıklarını anlatan bağımsız bir sinema örneği.

bizde kürtaj yasaklandıktan sonra bu sinema filminden daha beter trajedilerle karşılaşacağız tıpkı bağcılar' da olan bugünkü olay gibi. kocakarı yöntemleriyle bebek düşürmeye çalışmalar vs.

kürtajda sınırı 4 hafta gibi bir süreye indirmek istemeleri de ayrı komedi bir adet döngüsü ortalama 4 hafta iken bir kadın ne ara hamile olduğunu anlayacak acaba ?

bence bir kadın kendisi adına önce üremenin amacını belirlemeli.neden ürüyoruz?herkesin kendince sebepleri var ama bana göre insanlığı bir adım daha ileriye taşıyacak bireyler yetiştiremedikten sonra benim ya da sizin soyunuz devam etse ne olur.şuan sahip olduğum imkanlarla böyle birşeyi başaramayacağım için ve sokaktaki yüzbinlerce işe yaramaz insan sürüsüne bir tanesini daha eklemek istemediğim için şuan hamile kalsam kürtaj yaptırırım.çok üzülürüm ama yaptırırım

bence anne baba olma ehliyeti verilsin insanlara
ehliyeti olmayanlar çocuk yapamasın

ayyyy hazır değilim deyip bebeleri öldürelim
normal doğumu popomuz yemesin gereklilik olmamasına rağmen sezaryen olalım
Hani kadın gücü nerede kaldı?
Pehhh
İnsanoğlu zaten bencildi de bir istisnası vardı o da evlat ama görülüyor ki analar bile kendini düşünmeye başlamış bebesinden çok

Bu da FEREGE isimli üyenin yazmış olduğu bir yazıdır. Sanıyorum siz kendi yazdıklarınızın da bazen başka insanların sinirlerine dokunabileceğinin farkında değilsiniz. Eğer benim size yönelik saldırıda bulunduğumu da düşünüyorsanız ve beni tanımadan -yazdıklarından anlaşılıyor- diyerek saygısız bir ifade kullanabiliyorsanız, sizin SAYGINIZIN seviyesi de ölçüme tabidir.

size kimse fikriniz nedeniyle akbaba demedi
konuya her gelen karşı görüşlünün etrafında dönmeye başlamanız bana avını bekleyen akbabaları hatırlattı, bu sizin için değil bu şekilde saldıranlar içindi

evet bunu ben yazdım, bu yazının bir öz eleştiri olduğunu anlayamıyor musunuz?
öldürelim demişim sezaryan olalım
olun ya da öldürün değil, kendi bencilliğimiz nedeniyle neler yapabildiğimizi söyledim. Bu bir suçlama değil üzüntü ve öz eleştiridir
ben de bir insan oğluyum farkındaysanız

20 li yaşlarda olduğunuz ve ben oldum sandığınız yazılarınızıdan anlaşılıyor dedim bunda ne var 20 li yaşlarda olmak ve o yaşların heyacanıyla oldum sanmak ayıp bişey de benim mi haberim yok? Bunun nesi saygısızca

Neyse artık gerçekten tartışmak istemiyorum. Tek isteğim fikir alışverişiydi ama maalesef pek mümkün olmadığı ortada.

Son düzenleme:

başkaları hakkında yargıda bulunmadan zahmet edip o kişilerle ilgili bilgi sahibi olmak gerek... "bakma gereği bile duymadım..." demek neyi ispatlar insan sarrafı olduğunu mu? oysa öğrenip bilgi sahibi olup öyle yargıda bulunmalı herşey hakkında ...konuya yorum yaparken baştan sona okuma bilgi sahibi olma gerekliliği gibi...arkadaşta aynı şeyi söylemiş...çok bildiğini sanan çokça yanılır .... hele öğrenmeye gerek duymayan çooook daha fazla yanılır...

Ayni noktaya geldik.Bakin size secimlerinizden bir insan oldugunuzdan saygi duymamizi bekliyorsunuz. Burada yorum yapan arkadaslarimiz da fikirlerinden ve hayata bakis acisindan ayni saygiyi haketmiyormu ?

Tecavüze ugrayip kürtaj olanda , kisesel sebeblerden dolayi kürtaj olmak zorunda kalan secimini bu yönde yapan kadinlarimizda ayni insan olarak yasamina devam etmeyi secimlerinden dolayi yargilanmayi hakediyor mu ?

Tabiki burada kürtaj yapanlari alkislayalim ,basimizin taci yapalim demiyorum. Ama yargilamayalim, böyle bir hak olsun.

Kimse bu secimleri kisitlanmasin. Sizin ayni düsünceye sahip olun bakin bizim düsüncelerimiz dogrudur ? denilmiyor. Burada sayfalarca yazilanlara bakiniz eger kisitlanirsak böyle oluruz ,durum daha vahim olurdu...gibi yazilarimiz cogunlukta.. Bir cok örneklerle acikladi arkadaslarimiz...

Ama yazilan alintilari ve örnekleri hatta bilimsel arastirmalari hice sayiyorsaniz , yine de görüsünüze saygi duyarim.............

Çağladan ,kaç yaşındasın bilmiyorum ama eğer ki 20 li yaşların başındaysan ve hatta altındaysan kesinlikle çok daha mutlu olurum.Çünkü benden sonra gelen nesillerin biraz dejenere olduğunu düşünüyordum.Senin gibi araştırmaya önem veren ,düşüncesini bir mantık ve saygı çerçevesine oturtup yılmadan savaşan,yeni şeyler öğrenmeye meraklı, gerektiği zaman öğrenmek istediklerini yabancı dildeki yayınlardan da takip eden biri eğer çok gencecik bir insansa geleceğe dair umutlarım artacaktır.

insanların korkularını kaygılarını "popomuz yemesin" diye nitelendirmek bana inanılmaz gelmişti...o zaman yazacaktım, kötü şeyler yazacaktım aynı duruma düşmemek için vazgeçmiştim...ve daha kötüsü bunları yazanın bir kadın olması ...benim popom yer belki normal doğum yaparım ama evet herkesin poposu yemez normal doğum yapmayı...

Son düzenleme:

işte kürtaj yasagının karşısında duran ve hiç bir şekilde bu yasanın çıkmasını istemeyen bizim gibi insanların anlatmaya çalıştıklarını bir nebze olsun anlaşılabilir hale getirebilecek bir haber......
daha dogmamış embriyonun canını hakkını savunan arkadaşlar bu genç kızın hakkı ne olacak.yaşadıklarını dili döndügünce anlatmaya çalışmış ama eminim içinde daha neler var... o daha bunu atlatamamışken hatta ömrü boyunca atlatamayacakken bunu ona yaşatanlar iyi halden hala sokaklarda dolaşmaya devam ediyor....
ee yazık kıza nedesinki şimdi aman benim hakkım yok yaşamaya zaten embriyolara bişey olmasın yeter mi demeliii......

Yazınızı öz eleştiri amaçlı yazmış olabilirsiniz, fakat siz de kabul edersiniz ki, ben sizden önce bir hayli emek harcamış insanlara nasıl en iyi bilgiyi ulaştırırım diye uğraşmıştım, üzerinden geçen günler neticesinde, yoruldum...Yazınızı yanlış anladıysam özür dilerim, o an ki atmosferde bunu sizin yansıtmak istediğiniz gibi anlamamış olabilirim. Bence de bu çok normal, insanız nihayetinde. Çünkü sizin bu yazınızın tarzında sizin kullandığınız cümlelerin benzerleriyle çok çeşitli yazılar yazıldı...( tekrar ediyorum sizin amacınız farklı olabilir, fakat öncesinde yazılanlarla bütünleşince benim de sinirim tavana çıktı)

İkincisi bence OLDUM SANMAK hoş bir tabir değil, yinelemişsiniz fakat kendinize umarım yakıştırmıyorsunuzdur. İkincisi özür dilemek yerine, .....ayıp bir şey de benim haberim mi yok? diyorsunuz, beni çocuk sandığınızdan olsa gerek sanıyorum sizin hangi anlam ve duygularla bu satırları yazdığınızı idrak edemediğimi düşünüyorsunuz, ya da hala dalga geçiyorsunuz bilmiyorum.

İnanın hayatımda bir gün bile sizin yazdığınız şekilde tasvir edilmedim. Ve yine dediğim gibi, siz öyle tanımladınız diye ben değişmeyeceğim. Tanımadığım bir insanın düşüncelerine oturup üzülecek halim yok, çünkü ben öncelikle kendimi biliyorum ve beni tanıyan insanlar da beni biliyorlar. Ki eminim beni tanısaydınız bu cümlelerinizin bir talihsizlik olduğunun farkına varırdınız.

OLDUM TANIMI bana hiç uymayan bir tanım, diyorum ya tanımadan böylesi talihsiz yorumlar yapmanız çok yazık çünkü ben takdir edildiğim ortamlarda bile mahcup olan, konuyu değiştiren bir insanım..

İkincisi son yazdığınız bir yazıda benim daha önce yazdığım bir cümlenin hemen hemen aynısını yazmış olduğunuzu da belirtmek isterim.

Bir şeye daha değinmeden edemeyeceğim, insanların kendilerini birşey sandıklarını ifade eden cümleler kurmuştunuz, bilmiyorum size nasıl görünüyor sizin yazdıklarınız fakat, pekala aynı hissiyatı ben de sizin yazdıklarınızda bulabiliyorum.

Eğer size saldırıdım sandınızsa, hiç öyle bir niyetim olmadı, benim sizin mesajınızdan sonra yaşadığım bir patlama anıydı çünkü sizden önce bazı insanlarla konuşamamanın verdiği bir baskı vardı üzerimde..

Tekrar saygı sınırlarını aştığım zamanlar için özür dilerim.

Ben amatör bir şairim aynı zamanda, şairlerin duygu dünyalarını bilirsiniz, benimki de öyle biraz inişli çıkışlıdır...

Kalp kırmaksa en son isteyeceğim şeydir.

Saygılar

Ferege sanırım yurtdışında yaşıyorsunuz,

Kaç yıldır Türkiyede değilsiniz,sorabilirmiyim?

ben de saygısızlık olarak anladıysanız özür dilerim. ben sadece coşkunuzu anladığımı ve bu nedenle kırılmadığımı belirtmek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…