anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

  • Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

    OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

    OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

    OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

    OY: 8 1,6%

  • Ankete Katılan
    485

Öyle deme ama o dındırın temalı çalışmaları da gizliden gizliye severiz aslında çoğunlukça, bikere anlanabilme yayılabilme, alanları daha geniş

Gelincikşurubu kızar mı kızmaz mı bilmem ama, ''yaşayanları ne yapmalı'' temalı bir başlık güzel olurdu yine de. Hatta bir tane açılmıştı ''NE yapmalıyız'' diye ama tam kürtaj tartışmalarının patladığı güne denk gelince, suni gündeme kurban gitti.
 

Çalışmaya lafım yok zaten.
Beğenmek hoş şeyler çağrıştırır genelde..
Konu bakımından istemedim.
Hani insan keşke bilmeseydim der ya...
Geçen gün bir fotoğraf gördüm, aynı şeyi hissettim.
Evet belki benim bilmemem durumu değiştirmiyor. Belki bu biraz bencilce bir tutum.
Ama bazen öyle ağır geliyor ki gören gözün sundukları...Hele çocuklar olunca mevzu, fena...
Nefes alamıyor, omuzlarım çöküyor.
Hemen o an, anında çekip almak istiyorsun ama yok, olmuyor.
Yapacaklarımın hepsi uzun vadede gerçekleşecek şeyler ve ne yazık ki bazı çocuklar hep acı çekecek, sırf daha iyi şartlara, daha iyi ortamlara doğmadıkları için.
Bilmek'ten geliyorum, bu yüzden yorgunum...
 
Ay kızlar,sayenizde kocişim bana deli muamalesi yaptı.

Oturma odasında kucağımda PC sizi okuyorum,karşımdada eşim.

Tabii benim surat bir dakikada beş farklı şekle giriyor,tam ağlıyorum o sırada bir yoruma gülümsüyorum,

Adam dayanamadı en son''Parkon sen bi psikoloğa gitsene dedi bana''

Çocuklarla ilgili birşey gördüm ona ağlıyorum dedim,peki arada neye gülüyosun dedi.
 
ya kızlar bişey söyliyeceğim de
bugünkü sokakta doğuran kadın videosunu izledim ama bana pek inandırıcı gelmedi ya çocuk öyle lönk diye mi doğar ?Yani ne bilyiim ben doğum yapmadım hiç ama görüntü çok tuhaf.Özellikle çocuğu olanlar size de tuhaf gelmedi mi?
 

Orda doğurmuyor zaten, daha evvel doğurup sokağa atıyor yürürken.
Kız 16 yaşındaymış.
Yanındaki de annesiymiş.
Doğum yapana kadar gizlemiş hamileliğini.
 
Orda doğurmuyor zaten, daha evvel doğurup sokağa atıyor yürürken.
Kız 16 yaşındaymış.
Yanındaki de annesiymiş.
Doğum yapana kadar gizlemiş hamileliğini.

evet ya kesin öyle ,hadi doğurdu da göbek bağı falan nasıl kopacak.Gerçi yürürlerken ellerinde bebek görünmüyo ama bi poşet var.Benim tahminim bunlar bebeği o poşetin içine koydular belki bir camiye mi götüreceklerdi ya da doğruca çöpe mi atacaklardı bilinmez ,orada düşürdüler yere sonra da kimse görmesin diye almadılar yerden.NAsıl vicdan bunlardaki ya.Allahın belaları.
Neyseki bebeğe bişey olmamış düşerken.
 

Bazıları artık hani böyle şerbetli tatlıları fazla yedin mi bir yerden sonra fena bayar ya, işte o mertebeye ulaşıyor.
Ötesine zaten lafım yok.

E biz bu tarz bir başlık için kimden izin alacağız?
 

Çalışmaya lafının olmadığını biliyorum çünkü tanımaya başladım seni. =)
Beğenmeme meselesini de sonuna kadar destekliyorum; lakin paylaşılabilir.
Ben de bu amaçla bu tarz bir başlık açalım diyorum ama kabul edilir mi fikir, orasını bilemem.
 
Başlık açılır ama hangi bölüme.
Nasıl kategorize edilecek?
Bir de siyasi denmesin sonra.
 
Bazıları artık hani böyle şerbetli tatlıları fazla yedin mi bir yerden sonra fena bayar ya, işte o mertebeye ulaşıyor.
Ötesine zaten lafım yok.

E biz bu tarz bir başlık için kimden izin alacağız?

Aslında izin almaya gerek yok, başlık açtıktan sonra sadece moderatörler mesajların içeriğini vs. kontrol eder kötü içerik bildirimi olursa, bölüm olarakta Hayat bilgisi ya da sohbet bölümü uygun olabilir belki.
 
Konu sahibi ugramiyor sanirim ben yorumumu yazayim

ben sizin nedeninizi kurtaj için geçerli bulmadim kim çok super sartlarlarla buyudu ki??? hasta olursun evlenmeden hamile kalirsin anlarim ama maddi durumun yok diye kurtaj olmak çok saçma geldi bana. 5 yasinda bir cocugun varmis kurtaj olursan onu basina kesin birsey gelir etrafimdaki kurtaj yapan insanlarin diyer cocuklari ya ölüyo ya kötü hasta oluyor ya kocaya kaçiyo hazirlikli ol!
 
Sevgili arkadaşım , keşke emek verdiğimiz sayfalara bir göz atıp da yorum yapsaydınız. Zamanınız olmayabilir , 160 sayfayı okumanızı bekleyemem , ancak hiç değilse ana hatlarıyla hakim olmanızı öneririm.
 

:))) güzel açıklama olmuş cidden ya
:)) ben dogmuşum annem beni emzirirken hamile kalmış kardeşim dogmuş o daha 8 aylıkken tekrar hamile kalmış ve tek başına oldugu için ailesi yurtdışında ve babamın aileside başka yerde oldugu için artı bide maddi zorluklar eklenince gidip aldırmış...hala içi sızlar orası ayrı tabi.

bende kardeşimde ne ölmüşüz görüldügü üzere D nede kocaya kaçtım sevdigim adamla evliyim aileminde rızasıyla.


he annem onun günahını bu dünyada yada öteki dünyada mutlakaki verecektir.ama kardeşimi aldırdı diye onu yargılamak asla ve asla bana düşmez vede kimseye....
 

Konu sahibi kürtaj olmuyor zaten, kürtaj yasağına olan tepkisini belirtmek bu konuyu tartışmak için açmış konuyu, hatta bir kaç yerde kendisininde kürtajın doğum kontrol yöntemi olarak kullanmaya karşı olduğundan ama yasağa ve konunun gündem maddesi yapılmasına olan tepkisinden bahsediyordu.
 
Son düzenleme:
ilk 5 sayfayi okudum devami okuyamadim çok sayfa var neden sen özet geç

Anladım , öncelikle konu sahibinin kürtaj yaptırma gibi bir niyeti yok , bebek beklemiyor. Ancak kürtaj yasağına kendi hayatından yola çıkarak karşı çıkıyor. Bizler de kürtaj yasağının doğuracağı sakıncaları tartıştık. Daha sonra vaktiniz olursa okumanızı öneririm , çok güzel paylaşımlar yapıldı.
 
kızlar bu arada şu meşhur videoyu bende izledim.bebegi oraya attıklarını sanmıyorum zira yürüdügü yerlerde kanlar var baya bide belkide plesentayla düşmüş olabilir direk.
ama hiç şaşırmadım yada kendimi alıştırmaya çalışıyorum zira eger bu yasa çıkarsa zaten oldukça sık raslıycaz böyle videolara.
annesi ve babası kızlarının hamile oldugunu bilmediklerini ve adamdan şikayeçi olduklarını söyleyerek serbest bırakılmışlar zaten kızda dogurdugunu anlamamış kan pıhtısı sanmış
bebekte öyle tatlıki maşallah hastanedeki anneler süt veriyolarmış ama o biberonu sevmiyomuş yani bi anne istiyor...
yazık oda çogu kimsesiz çocuk gibi yetiştirme yurduna verilecek
 

istisnalar kaideyi bozmaz :)
 

anladim tsk ederim ben kendi kurtaj olcak sandim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…