anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

bu kötü işte kendini anlatmak zorunda kalman...oysa konuya hakim olan, tüm mesajları okumuş hiç kimse seninle ilgili kötü bir yargıda bulunmadı....farklı görüşte olsa bile...

Lakeoftears çok teşekkür ederim güzel yorumların için, bunu benden övgü ile bahsettiğin için yazmıyorum, beni benim kendimi tanımlayacağım şekilde tanımladığın için söylüyorum. Teşekkür ederim! Evet hiç bir zaman körü körüne bazı fikirlerin arkasından gitmedim, önce okudum araştırdım, buraya yazarken de emin olmadığım pek çok şey için internetten faydalı şekillerde yararlandım. Üniversite yıllarımı karşıt iki gazeteyi birlikte satın alarak geçirdim, ikincisi öyle bir ailede yetiştim ki, bana düşüncelerimi seçme özgürlüğüm tanındı, bunun için çok şanslıyım.
Beni anlamış olmana yürekten sevindim!
İnsanlar başkalarının hakkında kolay ahkam kesebiliyorlar ve birini eleştirmek, birinin söylediği bir sözü eleştirmek ve hatta bir söze istinaden dalga geçmek ile bir kişinin şahsına yönelik talihsiz düşünce beyanlarında bulunmak çok farklı şeyler.

Fakat, en güzeli tartışmamak zira benim yapım biraz hassas...

Ve senin de dediğin gibi demagoji ile bazen insanlar kendi düşüncelerini saklamaya çalışsalar da, altında yatan gerçekleri tahmin etmek hiç de güç değil, o yazdığını beğenenlerden biri de bendim.

bu kötü işte kendini anlatmak zorunda kalman...oysa konuya hakim olan, tüm mesajları okumuş hiç kimse seninle ilgili kötü bir yargıda bulunmadı....farklı görüşte olsa bile...

ben zaten kendisiyle ilgili kötü bir yargıda bulunmadım. çoşkusu nedeniyle 20 yaşların başında ve o yaşların ben oldum düşüncesiyle yazdığını düşündüğümü söyledime bu nedenle yazdıkları nedeniyle ona kırılmadığımı yazdım çünkü art niyet sezmedim.
Arkadaşlar gerçekten konu benim üzerimde dönmeye başladı
kapansın istemem

iki yıl yurtdışında yaşadım ama 4-5 yıldır gidip geliyorum neden merak ettiniz? İki yıl yaşadığım yer güney kore

Yaşadığınız yeri merak etmedim aslında.

Belkide çok uzun yıllardır Türkiyede sabit bir yaşantınız olmadığı için,bizim bu forumda bahsettiğimiz toplumsal sorunları birebir görmediğiniz için size çok başka gelmiştir anlattıklarımız diye düşünmüştüm ama 5 sene öncesinde Türkiyede yaşadıysanız sizde bizim kadar bilgi sahibisinizdir Türkiye sorunlarından.

Teşekkür ederim jeanneCdarc....
Bugün zaten çok enteresan bir gün geçirdim, biliyorsun yurtdışında olduğum için acayip bir özlem duygusu ve duygusallık vardı üzerimde...Bıraktım herkes sevinsin, benim de kafam rahat olsun...

Saygıyı bazen elden bırakmamak lazım, düşüncelerim değişmedi oysa...

ben de bu yasaktan rahatsızım ama sebebi isteyen kürtaj yaptırabilir bu kişiye özeldir değil.bu bence maddi durum veya çocuğun engelli olduğunun anlaşılması gibi sebepler kürtaj yaptırmayı gerektirmiyor.ama öyle durumlar varki kürtaj kaçınılmaz olabilir.bu yüzden de bu yasak sakıncalı.iki olay anlatayım.annemin bir arkadaşının kızı evlendi eşi işsizdi kendisi çalışıyor.evleneli 5 ay olmuştu hamile kaldı.şu an çocuk büyütemeyiz diye çocuğu aldırdı.o çocuğun yaşamı sırf onların elinde diye çocuğun yaşama hakkını elinden aldılar.bence buna hakları yoktu.o beden ona ait diye o çocuğun yaşamı da sadece ona ait değildi bence.bir başka olay da yaşadığımız ilçeye bir öğretmen tayin olmuştu.adam çok dertliydi.babama açılmış.oraya sırf bu yüzden gelmişler.kızı daha lise yaşındaydı benim kızım hamile demiş geç farketmişler.çok kötü durumdayız kızım oğlumdan hamile demiş.düşünsenize kıza abisi tecavüz etmiş.o kızın hamileliği önceden farkedilseydi,kesinlikle kürtaj olmalıydı.şimdi bu yasak yüzünden böyle kişiler mağdur da olabilir.ben bu yüzden doğru bulmuyorum

Son düzenleme:

Senin duygusallığın akşam üstü birbirinizi ağlatıp durmanızdandır.

Biraz geyik yapsak kızarmı KAZEN.

evet bir kişi üzerinde dönmesin-... muhtemelen sizden büyüğüm...belki bir tavsiye...ben sizin konuya öfkeyle ve önyargıyla girdiğinizi ve bu yüzden yanlış anlayıp belki de bilemiyorum ama yalış anlaşıldığınızı hissettim...birisine bişey söylemek istiyorsanız çok bilmek önemli değildir hatta hiç önemli değildir...önemli olan söyleyeceğinizi karşınızdakine nasıl ifade ettiğinizdir...biraz daha önyargısız biraz daha anlamaya çalışarak birz daha bilerek yaklaşırsak belki ne dediğimizi gerçekten anlatabiliriz....hani bir yorumumda da söylemiştim biz kadınlar çok fenayız doğrumuzu kabul ettirmek için ölüyü diriltiriz...doğru olmayan bu duruma karşı olurken öfkemize de hakim olsak daha güzel bir şekilde ifade etsek daha güzel olmazmı ... (kadınların hassas olduğu bir konuda "popomuz yemez" gibi bir ifade kullanmamak mesela)

Senin duygusallığın akşam üstü birbirinizi ağlatıp durmanızdandır.

Biraz geyik yapsak kızarmı KAZEN.

Aynen öyle ben o videoların üzerine ne videolar izledim bir bilsen:) Hindistan'dan Afrika'ya uzandım...burada paylaşacaktım hatta dedim yok ben insanları da iyice ağlatmayayım, vazgeçtim...

En son o küçük tatlı çocuğu eklemiştim, kırmızı başlıklı kız hikayesini anlatan..Ne zaman izlesem huzur buluyorum!:)

bu durum genetik, ahlaki, dini, insanlık adına bir facia zaten....

kaç sene önce hatırlamıyorum ama bi haber okumuştum gazetede sizede anlatayım hatırlayanlar olacaktır belki

bi haber çıkmıştı bi ülkemizin bi taraflarında hatırlamıyorum tam köylerde saglık ocaklarında korunma yöntemleri anlatırken kadınlara kondom dagıtılmış.alın bunu kocanız taksın çocugunuz olmaz diye.kadında götürüp vermiş kocasına tabi aradan zaman geçmiş kadın hamile kocasıyla saglık ocagına şikayete gidiyorlar siz bunu verdiniz biz kullandık ama hamile kaldı işte yalancılar şeklinde olay anlaşılıyor çok geçmeden adam uzun geliyo diye kondomun ucunu kesmiş :)

güleriz aglanacak halimizee

Gurbet ellerde kendime eziyet çektirdim diyosun,bakma öyle şeylere.

Bak bizim evde haberleri izlemek yasak,gördüğüm her çocuğa,her askere ağlayınca çocuklar yasakladı artık.

tövbe tövbeeeee,ya hadi bilgisi yok da biraz kafayı da mı çalıştırmaz insan ya.

bu konuyu senin gibi anlatanları seviyorum ben yaa ..
hiç degilse bu yasayı ortaya atan kişilerin ne amaçla ortaya attıklarını vede bu yasa kimleri neleri kapsayacak gibi bi durum olmadıgını ve herkezi (tecavüze ugrasa dahil) kapsayacagını idrak edebilmişsin.
lakin ilk hikayende anlattıgın olayda beden ona ait diye o bebegin yaşama hakkını elinden alamazlardı bence yanlış demişsin ya nacizhane fikrimi belirtmek istedim
beden ona ait diye aldırmadı o çocugu bakamam diye aldırdı maddi olarak zira bi bebek dogduktan sonra bütün yükümlülügünü sorumlulugunu o kadın alacaktı ve kendini buna hazır görmemiştir ki kocasıda işsizken yani daha ne olacaklarını bilemezken..
2. hikayende ise güzel bi konuya deginmişsin kendi akrabaları tarafından tecavüze ugrayan kızlar hatta anneleri tarafından ilişkiye zorlanan erkek evlatlar var.malesef bu ensest ilişkiler var ülkemizde ve tüm dünyada

inanırım, doğrudur...benim güzel halkım :))))))

müjde ar ve şener şen "şalvar davası" nı hatırlattı güzel filmdir ama diğer türk filmleri gibi zırt pırt yayınlanmaz niyeyse artık?????...

Aklıma üniversitede psikoloji dersinde bir hocamızın bahsettiği 'paternal uncertainty' (babanın belirsizliği) kavramı geldi erkeklerin kadınlar üzerinde kurmaya çalıştıkları baskının nedenleri üzerinde düşününce.
'Evrimsel psikolojiye göre bir insan hayatı iki temel üzerine kuruludur : Hayatta kalmak ve genlerini gelecek kuşağa aktarabilmek (üremek).
Bir kadın hamile kaldığında , bebeğin annesinin kendisi olduğundan emindir ve dolayısıyla genlerini bir sonraki kuşağa aktardığı açıktır. Oysa erkekler pek çok kadınla birlikte olsalar bile , bu birleşmelerden doğan bebeklerin kendilerine ait olup olmadığına kesin olarak hüküm veremezler. Dolayısıyla , genlerini bir sonraki kuşağa aktarabildiklerinden emin olamazlar. İşte bu durum , erkeklerin kadınları sürekli kontrol altında tutma isteklerini , kıskançlık , baskı kurmaya çalışma gibi tutumlarını açıklamaktadır.'
şeklinde not almışım , bu konuda güzel bir makale bulduğumda mutlaka paylaşacağım.

kürtaj yasaklansın derken
zaruri haller dışında yasaklansın diye
gazetede yazılmış
benim okuduğum yazıda
diyanet ten ve bakanlardan şöyle paragraflar vardı
( eğer anne ve bebeğin sağlığı açısından bir sorun teşkilse kürtaj olur ) herkes isteği üzerine kürtaj olamsın
tabiki sağlık önemlidir bunu yasa koyanlarda farkında
onlar kökten kürtaj yasak demiyolar ki
ama bakamıyacağını bildiğin halde tedbirini almassan
yok kaza oldu
yok şuydu buydu
bicanı almanın mantıklı bi açıklaması değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…