- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.661
Peki bu kaç yıldır böyle.
Yazınızı öz eleştiri amaçlı yazmış olabilirsiniz, fakat siz de kabul edersiniz ki, ben sizden önce bir hayli emek harcamış insanlara nasıl en iyi bilgiyi ulaştırırım diye uğraşmıştım, üzerinden geçen günler neticesinde, yoruldum...Yazınızı yanlış anladıysam özür dilerim, o an ki atmosferde bunu sizin yansıtmak istediğiniz gibi anlamamış olabilirim. Bence de bu çok normal, insanız nihayetinde. Çünkü sizin bu yazınızın tarzında sizin kullandığınız cümlelerin benzerleriyle çok çeşitli yazılar yazıldı...( tekrar ediyorum sizin amacınız farklı olabilir, fakat öncesinde yazılanlarla bütünleşince benim de sinirim tavana çıktı)
İkincisi bence OLDUM SANMAK hoş bir tabir değil, yinelemişsiniz fakat kendinize umarım yakıştırmıyorsunuzdur. İkincisi özür dilemek yerine, .....ayıp bir şey de benim haberim mi yok? diyorsunuz, beni çocuk sandığınızdan olsa gerek sanıyorum sizin hangi anlam ve duygularla bu satırları yazdığınızı idrak edemediğimi düşünüyorsunuz, ya da hala dalga geçiyorsunuz bilmiyorum.
İnanın hayatımda bir gün bile sizin yazdığınız şekilde tasvir edilmedim. Ve yine dediğim gibi, siz öyle tanımladınız diye ben değişmeyeceğim. Tanımadığım bir insanın düşüncelerine oturup üzülecek halim yok, çünkü ben öncelikle kendimi biliyorum ve beni tanıyan insanlar da beni biliyorlar. Ki eminim beni tanısaydınız bu cümlelerinizin bir talihsizlik olduğunun farkına varırdınız.
OLDUM TANIMI bana hiç uymayan bir tanım, diyorum ya tanımadan böylesi talihsiz yorumlar yapmanız çok yazık çünkü ben takdir edildiğim ortamlarda bile mahcup olan, konuyu değiştiren bir insanım..
İkincisi son yazdığınız bir yazıda benim daha önce yazdığım bir cümlenin hemen hemen aynısını yazmış olduğunuzu da belirtmek isterim.
Bir şeye daha değinmeden edemeyeceğim, insanların kendilerini birşey sandıklarını ifade eden cümleler kurmuştunuz, bilmiyorum size nasıl görünüyor sizin yazdıklarınız fakat, pekala aynı hissiyatı ben de sizin yazdıklarınızda bulabiliyorum.
Eğer size saldırıdım sandınızsa, hiç öyle bir niyetim olmadı, benim sizin mesajınızdan sonra yaşadığım bir patlama anıydı çünkü sizden önce bazı insanlarla konuşamamanın verdiği bir baskı vardı üzerimde..
Tekrar saygı sınırlarını aştığım zamanlar için özür dilerim.
Ben amatör bir şairim aynı zamanda, şairlerin duygu dünyalarını bilirsiniz, benimki de öyle biraz inişli çıkışlıdır...
Kalp kırmaksa en son isteyeceğim şeydir.
Saygılar
Çağladan ,kaç yaşındasın bilmiyorum ama eğer ki 20 li yaşların başındaysan ve hatta altındaysan kesinlikle çok daha mutlu olurum.Çünkü benden sonra gelen nesillerin biraz dejenere olduğunu düşünüyordum.Senin gibi araştırmaya önem veren ,düşüncesini bir mantık ve saygı çerçevesine oturtup yılmadan savaşan,yeni şeyler öğrenmeye meraklı, gerektiği zaman öğrenmek istediklerini yabancı dildeki yayınlardan da takip eden biri eğer çok gencecik bir insansa geleceğe dair umutlarım artacaktır.
bu kötü işte kendini anlatmak zorunda kalman...oysa konuya hakim olan, tüm mesajları okumuş hiç kimse seninle ilgili kötü bir yargıda bulunmadı....farklı görüşte olsa bile...
iki yıl yurtdışında yaşadım ama 4-5 yıldır gidip geliyorum neden merak ettiniz? İki yıl yaşadığım yer güney kore
bu kötü işte kendini anlatmak zorunda kalman...oysa konuya hakim olan, tüm mesajları okumuş hiç kimse seninle ilgili kötü bir yargıda bulunmadı....farklı görüşte olsa bile...
Teşekkür ederim jeanneCdarc....
Bugün zaten çok enteresan bir gün geçirdim, biliyorsun yurtdışında olduğum için acayip bir özlem duygusu ve duygusallık vardı üzerimde...Bıraktım herkes sevinsin, benim de kafam rahat olsun...
Saygıyı bazen elden bırakmamak lazım, düşüncelerim değişmedi oysa...
ben zaten kendisiyle ilgili kötü bir yargıda bulunmadım. çoşkusu nedeniyle 20 yaşların başında ve o yaşların ben oldum düşüncesiyle yazdığını düşündüğümü söyledime bu nedenle yazdıkları nedeniyle ona kırılmadığımı yazdım çünkü art niyet sezmedim.
Arkadaşlar gerçekten konu benim üzerimde dönmeye başladı
kapansın istemem
Senin duygusallığın akşam üstü birbirinizi ağlatıp durmanızdandır.
Biraz geyik yapsak kızarmı KAZEN.
ben de bu yasaktan rahatsızım ama sebebi isteyen kürtaj yaptırabilir bu kişiye özeldir değil.bu bence maddi durum veya çocuğun engelli olduğunun anlaşılması gibi sebepler kürtaj yaptırmayı gerektirmiyor.ama öyle durumlar varki kürtaj kaçınılmaz olabilir.bu yüzden de bu yasak sakıncalı.iki olay anlatayım.annemin bir arkadaşının kızı evlendi eşi işsizdi kendisi çalışıyor.evleneli 5 ay olmuştu hamile kaldı.şu an çocuk büyütemeyiz diye çocuğu aldırdı.o çocuğun yaşamı sırf onların elinde diye çocuğun yaşama hakkını elinden aldılar.bence buna hakları yoktu.o beden ona ait diye o çocuğun yaşamı da sadece ona ait değildi bence.bir başka olay da yaşadığımız ilçeye bir öğretmen tayin olmuştu.adam çok dertliydi.babama açılmış.oraya sırf bu yüzden gelmişler.kızı daha lise yaşındaydı benim kızım hamile demiş geç farketmişler.çok kötü durumdayız kızım oğlumdan hamile demiş.düşünsenize kıza abisi tecavüz etmiş.o kızın hamileliği önceden farkedilseydi,kesinlikle kürtaj olmalıydı.şimdi bu yasak yüzünden böyle kişiler mağdur da olabilir.ben bu yüzden doğru bulmuyorum
Aynen öyle ben o videoların üzerine ne videolar izledim bir bilsen:) Hindistan'dan Afrika'ya uzandım...burada paylaşacaktım hatta dedim yok ben insanları da iyice ağlatmayayım, vazgeçtim...
En son o küçük tatlı çocuğu eklemiştim, kırmızı başlıklı kız hikayesini anlatan..Ne zaman izlesem huzur buluyorum!:)
kaç sene önce hatırlamıyorum ama bi haber okumuştum gazetede sizede anlatayım hatırlayanlar olacaktır belki
bi haber çıkmıştı bi ülkemizin bi taraflarında hatırlamıyorum tam köylerde saglık ocaklarında korunma yöntemleri anlatırken kadınlara kondom dagıtılmış.alın bunu kocanız taksın çocugunuz olmaz diye.kadında götürüp vermiş kocasına tabi aradan zaman geçmiş kadın hamile kocasıyla saglık ocagına şikayete gidiyorlar siz bunu verdiniz biz kullandık ama hamile kaldı işte yalancılar şeklinde olay anlaşılıyor çok geçmeden adam uzun geliyo diye kondomun ucunu kesmiş :)
güleriz aglanacak halimizee
ben de bu yasaktan rahatsızım ama sebebi isteyen kürtaj yaptırabilir bu kişiye özeldir değil.bu bence maddi durum veya çocuğun engelli olduğunun anlaşılması gibi sebepler kürtaj yaptırmayı gerektirmiyor.ama öyle durumlar varki kürtaj kaçınılmaz olabilir.bu yüzden de bu yasak sakıncalı.iki olay anlatayım.annemin bir arkadaşının kızı evlendi eşi işsizdi kendisi çalışıyor.evleneli 5 ay olmuştu hamile kaldı.şu an çocuk büyütemeyiz diye çocuğu aldırdı.o çocuğun yaşamı sırf onların elinde diye çocuğun yaşama hakkını elinden aldılar.bence buna hakları yoktu.o beden ona ait diye o çocuğun yaşamı da sadece ona ait değildi bence.bir başka olay da yaşadığımız ilçeye bir öğretmen tayin olmuştu.adam çok dertliydi.babama açılmış.oraya sırf bu yüzden gelmişler.kızı daha lise yaşındaydı benim kızım hamile demiş geç farketmişler.çok kötü durumdayız kızım oğlumdan hamile demiş.düşünsenize kıza abisi tecavüz etmiş.o kızın hamileliği önceden farkedilseydi,kesinlikle kürtaj olmalıydı.şimdi bu yasak yüzünden böyle kişiler mağdur da olabilir.ben bu yüzden doğru bulmuyorum
tövbe tövbeeeee,ya hadi bilgisi yok da biraz kafayı da mı çalıştırmaz insan ya.
kaç sene önce hatırlamıyorum ama bi haber okumuştum gazetede sizede anlatayım hatırlayanlar olacaktır belki
bi haber çıkmıştı bi ülkemizin bi taraflarında hatırlamıyorum tam köylerde saglık ocaklarında korunma yöntemleri anlatırken kadınlara kondom dagıtılmış.alın bunu kocanız taksın çocugunuz olmaz diye.kadında götürüp vermiş kocasına tabi aradan zaman geçmiş kadın hamile kocasıyla saglık ocagına şikayete gidiyorlar siz bunu verdiniz biz kullandık ama hamile kaldı işte yalancılar şeklinde olay anlaşılıyor çok geçmeden adam uzun geliyo diye kondomun ucunu kesmiş :)
güleriz aglanacak halimizee
Gurbet ellerde kendime eziyet çektirdim diyosun,bakma öyle şeylere.
Bak bizim evde haberleri izlemek yasak,gördüğüm her çocuğa,her askere ağlayınca çocuklar yasakladı artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?