- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.621
Konu sahibi ugramiyor sanirim ben yorumumu yazayim
ben sizin nedeninizi kurtaj için geçerli bulmadim kim çok super sartlarlarla buyudu ki??? hasta olursun evlenmeden hamile kalirsin anlarim ama maddi durumun yok diye kurtaj olmak çok saçma geldi bana. 5 yasinda bir cocugun varmis kurtaj olursan onu basina kesin birsey gelir etrafimdaki kurtaj yapan insanlarin diyer cocuklari ya ölüyo ya kötü hasta oluyor ya kocaya kaçiyo hazirlikli ol!
pardonda ne alaka :)
ahahah kardeşinin aldırılması kızı kocaya kaçmaya itekliyormuş vay be ne cahilmişiz..yada kanser oluyor diğer çocuk..
bunları öğrendiğimiz iyi oldu :) aman kız anneleri kürtaj yaptırmayın yoksa kızınız kaçar ha
ben sizin nedeninizi kurtaj için geçerli bulmadim kim çok super sartlarlarla buyudu ki??? hasta olursun evlenmeden hamile kalirsin anlarim ama maddi durumun yok diye kurtaj olmak çok saçma geldi bana. 5 yasinda bir cocugun varmis kurtaj olursan onu basina kesin birsey gelir etrafimdaki kurtaj yapan insanlarin diyer cocuklari ya ölüyo ya kötü hasta oluyor ya kocaya kaçiyo hazirlikli ol!
pardonda ne alaka :)
ahahah kardeşinin aldırılması kızı kocaya kaçmaya itekliyormuş vay be ne cahilmişiz..yada kanser oluyor diğer çocuk..
bunları öğrendiğimiz iyi oldu :) aman kız anneleri kürtaj yaptırmayın yoksa kızınız kaçar ha
Aklıma samanyolu tv de, bir donem yayınlanan bir kısa film geldi. 5 boyut ya da kalp gözü olmalı
Kadın ve kocasınin 2 cocukları var, 3. ye hamile kalıyor. Onu paraları olmadıgı icin aldırmaya karar veriyorlar.
Doktora gidiyorlar kari-koca.
Küçük cocuklar da babaanneyle evde kalıyor.
Biri balkondan aşağı düşüp ölüyor.
Digeri de oyun diye, çamaşır makinesine girip kapağı kapıyor.(!)
Babaanne de cocuğu gormeyip(?) makineyi çalıştırıyor.
2 cocuk da ölüyor neticede.
Bebeği aldırıp gelen kari-koca kriz geçiriyor vs...
Burada verilmek istenen mesaj, cocuk aldırmayın digerleri de ölür, baslarına is gelir...
Anlad sosyal mesaj vermek istiyorsun samanyolu tv a abartmissin şekil a arkadas fazla etkilenmiş burada fetva veriyor
Bosver cemre...
Anlattıkların karşındakinin anlayabildigi kadardır...
benmi etkilenmisim ne diyon sen be?
ben birçok kürtaj yaptıran kadın biliyorum ki hiç birinin başına böyle şeyler gelmedi.bırakın artık şöyle hurafeleri 21.yüzyılda yaşıyoruzKonu sahibi ugramiyor sanirim ben yorumumu yazayim
benmi etkilenmisim ne diyon sen be?
en azından saygı çerçevesi içinde görüşünü savunan jeanneCdarc ve pinupgirl' e teşekkür ediyorum
cağladan isimli üyenin 20li yaşların başında ve kendini olmuş zanneden bir çocuk olduğunu düşündüğümden ne yazarsa yazsın ona kızmıyorum. ( bu benim düşüncem -profiline bile bakmadım isterse kontrol edebilirsin-ama yazış tarzından yaşın ve düşünce tarzın oldukça aşikar)
bunun dışında mesajlarını sürekli terbiyesizlik boyutuna taşıyan hakkımda hangi öğreti bilmemne diye saçmalayan kendisinin kafa yapısı tamamen siyasi dogmalar üzerine kurulduğundan herkesi aynı sanan lakeoftears denen şahsı şikayet etmiyorum beni şikayet etmesini bekliyorum bu sebeple bunları yazıyorum. şikayet etsin ki bu konuya bir daha giremeyeyim
İnsanlığın hala rüya ya da uykunun ne olduğunu dahi çözemediği bir çağdayken, bilincin ne zaman başlayıp başlamadığını kesin olarak bildiğimizi iddia eden ve bu iddiayla tüm tezleri çürüttüklerini iddia eden arkadaşları anlamaya çalışıyorum hala
Başka bi yerde yaşıyorlar bilim çok ilerledi de benim mi haberim yok
Ki anne karnındaki bebeğin bilinci ve hak ehliyeti kavramıyla ilgili daha önce bir çalışmada şahsen bulunmuş olduğum için ( kanuna göre hak ehliyeti tam ve sağ doğmakla başlar ama yapılan yeni bilimsel çalışmalar rahme düştüğü andan itibaren hak ehliyeti olması gerektiği yönünde ( miras hukuku vs açısından ) neyse bu kısmı uzunkısacası şu an insan bilincinin ne zaman başladığıyla ilgili kesin bilimsel çalışmalar yok.
Bilinçlidir diyemeyeceğimiz gibi bilinçsizdir de diyemeyiz.
Neyse uzatmayayım , madem herkes bir söz yazıyor ben de yazayım
bu sözüm saygı sınırları içinde tartışanlara değildir
'' zihin fukara olunca fikir ukala olurmuş ''
Aklıma samanyolu tv de, bir donem yayınlanan bir kısa film geldi. 5 boyut ya da kalp gözü olmalı
Kadın ve kocasınin 2 cocukları var, 3. ye hamile kalıyor. Onu paraları olmadıgı icin aldırmaya karar veriyorlar.
Doktora gidiyorlar kari-koca.
Küçük cocuklar da babaanneyle evde kalıyor.
Biri balkondan aşağı düşüp ölüyor.
Digeri de oyun diye, çamaşır makinesine girip kapağı kapıyor.(!)
Babaanne de cocuğu gormeyip(?) makineyi çalıştırıyor.
2 cocuk da ölüyor neticede.
Bebeği aldırıp gelen kari-koca kriz geçiriyor vs...
Burada verilmek istenen mesaj, cocuk aldırmayın digerleri de ölür, baslarına is gelir...
Anlad sosyal mesaj vermek istiyorsun samanyolu tv a abartmissin şekil a arkadas fazla etkilenmiş burada fetva veriyor
Bosver cemre...
Anlattıkların karşındakinin anlayabildigi kadardır...
ilk 5 sayfayi okudum devami okuyamadim çok sayfa var neden sen özet geç
Hanımefendi , insanlara yakışıksız yakıştırmalar yapmak yerine mesajınızın bordoyla belirttiğim kısmındaki gibi verilerle tartışmaya katılırsanız çok daha verimli bir ortam yaratabiliriz.
Bu sözü buraya eklemenizi de oldukça talihsiz buldum , inanıyorum ki bunlardan daha iyisini yapabilecek bir kapasiteye sahipsiniz. Böyle yakışıksız sözlerle karşılık vermeniz , bizlere yönelttiğiniz suçlamaları kendiniz için de değerlendirmenizi gerektiriyor.
Sizi sağduyuya davet ediyorum.
ben konuya ilk mesajımda zaten işaretlediğiniz tarzda şeyler yazdım ve bunları tartışalım dedim. hatta tartışmaktan zevk aldığımı ancak fikirlerin çarpışmasından çıkan şimşeğin ışığıyla gerçeğin aydınlığa kavuşacağını savundum
buna rağmen bir andan hakaret ve saldırıya uğradım, ne olduğumu şaşırdım
benim de bir nefsim var bana hakaret edenlere kendimi ne kadar engellemeye çalışsamda sessiz kalamadım, bu normal bir şey
ben kimsenin fikrine saygısızlık yapmadım şöyle düşünüyorsun şusun demedim. Ben sadece bana yapılan davranışlara karşı tepkimi gösterdim. Yoksa fikirlere saygım var ama ukalalığa - her iki taraf da vicdansız günahkar diyenler de yobaz, geri kafalı diyenlerde buna dahildir- tahammülüm yok
Her fikir benim için değerlidir ve üzerinde düşünülmesi gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?