anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

pardonda ne alaka :)

ahahah kardeşinin aldırılması kızı kocaya kaçmaya itekliyormuş vay be ne cahilmişiz..yada kanser oluyor diğer çocuk..

bunları öğrendiğimiz iyi oldu :) aman kız anneleri kürtaj yaptırmayın yoksa kızınız kaçar ha

haha vallahi var etrafimda ceza bu kadin çok aci çekmisti

Enterasan batıl inançlarınız var.

Aklıma samanyolu tv de, bir donem yayınlanan bir kısa film geldi. 5 boyut ya da kalp gözü olmalı
Kadın ve kocasınin 2 cocukları var, 3. ye hamile kalıyor. Onu paraları olmadıgı icin aldırmaya karar veriyorlar.
Doktora gidiyorlar kari-koca.
Küçük cocuklar da babaanneyle evde kalıyor.
Biri balkondan aşağı düşüp ölüyor.
Digeri de oyun diye, çamaşır makinesine girip kapağı kapıyor.(!)
Babaanne de cocuğu gormeyip(?) makineyi çalıştırıyor.
2 cocuk da ölüyor neticede.
Bebeği aldırıp gelen kari-koca kriz geçiriyor vs...
Burada verilmek istenen mesaj, cocuk aldırmayın digerleri de ölür, baslarına is gelir...
Anlad sosyal mesaj vermek istiyorsun samanyolu tv a abartmissin şekil a arkadas fazla etkilenmiş burada fetva veriyor
Bosver cemre...
Anlattıkların karşındakinin anlayabildigi kadardır...

benmi etkilenmisim ne diyon sen be?

çok batıl inanç duydum da bunları ilk defa duyuyorum,daha neler.kocaya kaçma kısmı süper

ben birçok kürtaj yaptıran kadın biliyorum ki hiç birinin başına böyle şeyler gelmedi.bırakın artık şöyle hurafeleri 21.yüzyılda yaşıyoruz

ŞU HABERİ OKURMUSUNUZ.İşte zorunluluk dışındaki kürtaja ve ve idama karşıyım ama insanları bunları yaşatanları ve affedenleri hangi vijdan affedebilirki.Bilerek bir karıncayı incitemeyen merhametli kalbim bu tür inanları duyunca öyle bir sertleşiyorki verseler linç ederim.Tecavüzcünün iyi haliymiş.Ben sizin iyi halinize tövbe yarabbim.....

Haber şöyle:

İzmir’de, gideceği yere götürme bahanesiyle kamyonetlerine aldıkları üniversite öğrencisi genç kıza köprü altında tecavüz ettikleri iddia edilen kişiler 24’er yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada, 14’er yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edilmelerine tepki çığ gibi büyüyor.

Olayın mağduru olan E.E., "Bu olay sonrası, sürekli hayatta tekrar huzurla varolabilmenin çabasını verdim. Ama sanıkların tahliye edilmeleri benim tekrar travma yaşamama neden oldu" dedi.
Reklam

Bu olay sonrası önce okulunu, sonra da yaşadığı şehri terkeden Üniversiteli E.E., DHA muhabiriyle telefonla yaptığı görüşmede şunları söyledi:

"Yaşadığım şok ve psikolojik çöküntü elbette tartışılamaz. Ben mutlu bir çocukluk geçirdim, mutlu ve birbirine çok saygıyla, sevgiyle bağlı bireylerin olduğu bir ailede büyüdüm. Zaten yaşadığım bu felaketten sonraki tüm süreçlerde de en büyük destekçim ailemdir. Ben yaşadığım olayla beraber büyük bir yüzleşme yaşadım, hayatla ve insanın acımasızlığıyla yaşadığım bu yüzleşme hayatımı altüst etti. Ruh sağlığım da bozuldu. Her sabah korkuyla uyanmak, her gece ağlayarak kabuslarla uyanmak hayatımda alışıldık bir hal aldı. Büyük bir travma benim yasadığım. 1.5 ay hastanede tedavi gördüm. Okul ve sosyal hayatım altüst oldu. 21 Kasım 2010’dan bu yana hiçbir türlü önümü göremedim, gelecek planları yapamaz hale geldim."

’KARAR, TECAVCÜZ KADAR CANIMI ACITTI’

Suçu kanıtlanmış, tecavüzcü oldukları kanıtlanmış sanıkların serbest bırakılmasını mantığının almadığını vurgulayan E.E. sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakim bu kararı verirken ruh sağlığı zaten tahribata uğramış ve 1.5 yıl sonra tedavisi hala devam eden beni hiç hesaba kattı mı acaba? Benim geleceğimi, benim okul hayatımı hiç hesaba kattı mı? çok merak ediyorum. Tecavüzün ve tecavüzcünün iyi hali nasıl oluyor? Bana bu dehşeti yaşattıkları gün tüm yalvarmalarıma ve direnmelerime rağmen bana yaptıkları bu kötülük ile tüm hayatımı ve geleceğimi bir çırpıda mahvediveren bu pisliklerde bırakın iyi hali, insanlık namına görülebilecek zerre kadar bir değer ya da vicdan yoktu. Tecavüzcüler kravat taktı diye iyi hal indirimi uygulayıp Yargıtay onayana kadar onları serbest bırakan hakim, onların kravatlarından evvel gelip benim vücudumdaki dikişlere ve iyileşmeyen darp izlerine de baksın. Bu karar en az yaşadığım tecavüz kadar canımı acıttı."

en azından saygı çerçevesi içinde görüşünü savunan jeanneCdarc ve pinupgirl' e teşekkür ediyorum

cağladan isimli üyenin 20li yaşların başında ve kendini olmuş zanneden bir çocuk olduğunu düşündüğümden ne yazarsa yazsın ona kızmıyorum. ( bu benim düşüncem -profiline bile bakmadım isterse kontrol edebilirsin-ama yazış tarzından yaşın ve düşünce tarzın oldukça aşikar)

bunun dışında mesajlarını sürekli terbiyesizlik boyutuna taşıyan hakkımda hangi öğreti bilmemne diye saçmalayan kendisinin kafa yapısı tamamen siyasi dogmalar üzerine kurulduğundan herkesi aynı sanan lakeoftears denen şahsı şikayet etmiyorum beni şikayet etmesini bekliyorum bu sebeple bunları yazıyorum. şikayet etsin ki bu konuya bir daha giremeyeyim

İnsanlığın hala rüya ya da uykunun ne olduğunu dahi çözemediği bir çağdayken, bilincin ne zaman başlayıp başlamadığını kesin olarak bildiğimizi iddia eden ve bu iddiayla tüm tezleri çürüttüklerini iddia eden arkadaşları anlamaya çalışıyorum hala
Başka bi yerde yaşıyorlar bilim çok ilerledi de benim mi haberim yok
Ki anne karnındaki bebeğin bilinci ve hak ehliyeti kavramıyla ilgili daha önce bir çalışmada şahsen bulunmuş olduğum için ( kanuna göre hak ehliyeti tam ve sağ doğmakla başlar ama yapılan yeni bilimsel çalışmalar rahme düştüğü andan itibaren hak ehliyeti olması gerektiği yönünde ( miras hukuku vs açısından ) neyse bu kısmı uzun kısacası şu an insan bilincinin ne zaman başladığıyla ilgili kesin bilimsel çalışmalar yok.
Bilinçlidir diyemeyeceğimiz gibi bilinçsizdir de diyemeyiz.

Neyse uzatmayayım , madem herkes bir söz yazıyor ben de yazayım
bu sözüm saygı sınırları içinde tartışanlara değildir

'' zihin fukara olunca fikir ukala olurmuş ''

Hanımefendi , insanlara yakışıksız yakıştırmalar yapmak yerine mesajınızın bordoyla belirttiğim kısmındaki gibi verilerle tartışmaya katılırsanız çok daha verimli bir ortam yaratabiliriz.
Bu sözü buraya eklemenizi de oldukça talihsiz buldum , inanıyorum ki bunlardan daha iyisini yapabilecek bir kapasiteye sahipsiniz. Böyle yakışıksız sözlerle karşılık vermeniz , bizlere yönelttiğiniz suçlamaları kendiniz için de değerlendirmenizi gerektiriyor.
Sizi sağduyuya davet ediyorum.

Son düzenleme:

artık konu kürtajdan çıktı ya :) hani kürtaj tartışmasına bakmak için değil kadınların cahilliklerine karşısındakine nasıl kaplan gibi saldırmaya çalışmalarına bakıyorum

şaka yapıyordur yada ironidir ama ses etmiyordur diye umuyorum ..
ama herkes ne kadar rahat ya..burdaki kimse de haydin bebekleri aldıralım onları katledelim yürüyün kürtaja demiyor ki..en keyfi(nerdeyse sebepsz) yapılan kürtaj bile ne kadar zorlarken kadınları sen gel tut vicdanından.. sonra gel kendi cahilliğini ser

yanlış anlaşılmasın.karşı düşüncede olanlara cahil demiyorum.cahilce konuşanlara daha kendi dediğini kendisi anlamayanlara diyorum..

anlattıklarım karşıdakilerin anlayabildiği kadarsa ben susuyorum o zaman :)

ama artık bilinçlenmeli kadınlar

ben konuya ilk mesajımda zaten işaretlediğiniz tarzda şeyler yazdım ve bunları tartışalım dedim. hatta tartışmaktan zevk aldığımı ancak fikirlerin çarpışmasından çıkan şimşeğin ışığıyla gerçeğin aydınlığa kavuşacağını savundum
buna rağmen bir andan hakaret ve saldırıya uğradım, ne olduğumu şaşırdım
benim de bir nefsim var bana hakaret edenlere kendimi ne kadar engellemeye çalışsamda sessiz kalamadım, bu normal bir şey
ben kimsenin fikrine saygısızlık yapmadım şöyle düşünüyorsun şusun demedim. Ben sadece bana yapılan davranışlara karşı tepkimi gösterdim. Yoksa fikirlere saygım var ama ukalalığa - her iki taraf da vicdansız günahkar diyenler de yobaz, geri kafalı diyenlerde buna dahildir- tahammülüm yok

Her fikir benim için değerlidir ve üzerinde düşünülmesi gerekir.

Kalp gözü, dalak dudağı tarzı yaratıcı(?) tv programlarında oluyor öyle seyler. Tabi ki derdi veren Allah da sağlık yüzünden kürtaj yaptırmak zorunda kalan kadının diğer cocuklarının basına da mı birşeyler gelecek?

Saçma.

Haklısınız , hepimiz bazen duygularımıza yenik düşeriz.

Tüm arkadaşlarım , gelin bu tatsız gerginliğe bir son verelim , düşüncelerimizi saygı içerisinde paylaşalım , birbirimize kırılmış olsak da bunları unutmaya çalışalım.
Burada hiçbirimiz diplomalarımızı yarıştırmıyoruz , seçilmiş bir uzmanlar konseyi değiliz. Bizler yalnızca düşüncelerimizi birbirimize bildiriyoruz , makaleler paylaşıyoruz , tarafsız veriler sunmaya çalışıyoruz. Elbette yeri geliyor duygularımızı da paylaşıyoruz.
Bunu yaparken de kimseyi kırmamaya özen gösterelim. Biz birlikte varız.
Şahsım adına kırdığım kişilerden özür dilerim. Hepinize sevgiler.

Bu topicte "saldiraya ac bir kurt gibi bekleyen ve bir sey söylese de bir hakaret etsem gibi, her birimizin 3-4 üniversite diplomasi oldugunu " sanan arkadasimiza yaziyorum. Yorum yapmadan diger yorumlari da okumaniz uyarisi yaklasik 80 sayfadir söyleniyor. Okuyun diyorsak bunu sahsiniza yapilmis bir hakaret olarak almayin........

Burada ne kadar da KK kürtaj yandaslari gibi grup halinde görsenizde. Kimseyi kirmak gibi bir niyetimiz yok. Amacimiz bir kadin olarak diger kadinlarinda bilinclenmesi. Özgürlüklerimizi kisitlamasinlar, bize birer birey gibi secme hakki tanisinlar, genc kizlarimiz eziyet görmesin, sectigi hayati caniyla ödemesin, hamile kalanlar tibbi bilgisi yetersiz olanlarin elinde telef olmasin, cöp bidonunda sokak ortasinda bebekler birakilmak zorunda kalmasin,.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…