anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
ben bu topikteki kadınlara teşekkür ediyorum ,farklı görüşlerdeydik ama seviyeli bir tartışma oldu.kimse kimseyi kırmadı.

aslinda pek de farkli gorusde degildik sonuçta hepimiz kürtaja karşiyiz sadece bunu devlet sirf kurtaj cogaldi diye kurtaj yasasisini getirmesine kizdim daha öncede yazdigim gibi kurtaj yasasi çözüm degil kafasina koyan her şekilde kurtulmaya calişcaktir zaten kurtaj yasasina karşi cikan arkdaslarimizda bunu demek istedi okadar sorun varken açliktan ölenler,sokak cocuklari,tecavüze ugrayanlar ya bence devlet buna cozum bulcagina kurtaja takmişlar yasa geldi diyelim ne olcak bebek ölümleri çoğalacak,sokaga atilcak belkide satilcak organ mafyasi gibi bide kasap larda var buseferde genç kizlarimizin ölümleri çogalacak intihar gibi ne diyelim allah sonumuzu hayirli etsin.not: kurtaji savunmuyorum sadece yasa çözüm degildir demek istiyorum.

Dedikodu, başkalarının kişisel ve özel konuları hakkında yapılan konuşmalardır. Dedikodu bazen gerçek olaylar ve konular hakkında olsada,genellikle kişiler arasında konuşulduğundan,kişilerin birbirlerine olayı veya haberi iletimi sırasında yanlışlıklar ve çarpıklıklar içermektedir. Bazı gazetelerde dedikodu köşeleri içermektei bu sayfalarda ünlü ve toplumun gözü önünde olan kişilerin dedikoduları yapılır veya skandallardan bahsedilir. Günümüzde dedikodu üniversitelerde insanlar arasındaki ilişki çerçevesinde üzerinde çalışılan bir konudur.

Yaptığımız dedikodu tanımına girmiyor demek ki, ortada bir çarpıtma yok. :)

Dedikodu, başkalarının kişisel ve özel konuları hakkında yapılan konuşmalardır. Dedikodu bazen gerçek olaylar ve konular hakkında olsada,genellikle kişiler arasında konuşulduğundan,kişilerin birbirlerine olayı veya haberi iletimi sırasında yanlışlıklar ve çarpıklıklar içermektedir. Bazı gazetelerde dedikodu köşeleri içermektei bu sayfalarda ünlü ve toplumun gözü önünde olan kişilerin dedikoduları yapılır veya skandallardan bahsedilir. Günümüzde dedikodu üniversitelerde insanlar arasındaki ilişki çerçevesinde üzerinde çalışılan bir konudur. vikipedi.

Yaptığımız dedikodu tanımına girmiyor demek ki, ortada bir çarpıtma yok. :)

Annenin veya bebeğin hayatının risk altında olmadığı sürece...
Ve tecavüz sonucu olmadığı sürece...

Kürtaja sonuna kadar karşıyım!!

Bir de demiyorlar mı. 'Evli değilim, babam duyarsa öldürür, sevgilim istemiyor, ben daha kariyer yapacaktım, anne olmaya hazır değilim' sinir oluyorum sinir! Böyleleri için de hapis cezası olmalı bence yada benim elime versinler. Senin 2 dakikalık zevkini minik bir bebek çekmek zorunda değil!!

Bebek sakattır, annenin hayatı tehlikededir anlarım. Ama böyle korunmadan,cahilce,sorumsuzca cinsel ilişkiye girip sonradan KEYFİ kürtaj olanlar için bence bu yasa çıkmalı...

Bunun için size yarım saatlik bir belgesel izlemenizi öneriyorum. Dr. Bernard Nathanson tarafından çekilmiş. Adı Abortion: The Silent Scream. Video ingilizce ama kısaca özetlemek gerekirse; bu video için kürtaja şiddetle destek veren feminist bir kadınla anlaşılıyor. Videonun asıl amacı kürtaj yaparken bebeğin tepkilerini ölçmek.Kürtaj yaparken kullanılan alet daha bebeğe değmeden bebek donup kalıyor. Aletin geliş yönünün aksine doğru kaçmaya çalışıyor ve bu kısımda bebeğin ağzının çığlık atar gibi açıldığı görülüyor videoda. Kalp atışları 120'den 220'ye fırlıyor. Alet bebeğe temas ettiğinde ise bebeğin ağzı daha da açılıyor. 'Sessiz Çığlık' atar gibi...

Not: Yorumları okumadım. Herkesin fikrine saygım var. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum.

JeanneCdarc senin ve tüm arkadaşlar için.......iyi geceler hepinize !

KÖY ENSTİTÜLERİ

YANMIŞTI ANADOLU, BAŞTAN BAŞA
ÇÖRÇİL TUZAĞINA DÜŞMEDİ PAŞA
LOZAN DEDİ, SEVR’İ ÇIKARDI BOŞA
PAŞAYDI HA, GECE GÜNDÜZ PAŞAYDI!

ÖNCÜMÜZ ATATÜRK, ÖNÜMÜZ BİZİM
YILDIZ GİBİ KÖYLER, GÜCÜMÜZ BİZİM
ONLARI OKUTMAK, SÖZÜMÜZ BİZİM
KURSLARDI HA, GECE GÜNDÜZ KURSLARDI.

KURS MEKTEBİ, KÖYODASI HALKEVİ
AYDINLIĞA ÇIĞIR AÇTI, HER NEVİ
NASIL DOĞURDULAR, BÖYLE BİR DEVİ
ENSTİTÜ HA, GECE GÜNDÜZ ENSTİTÜ.

ENSTİTÜ YASASI, KOLAY ÇIKMADI
KARABEKİR PAŞA, OLUR BAKMADI
İSMET PAŞA, DENGELERDEN KORKMADI
MECLİSTİ HA, GECE GÜNDÜZ MECLİSTİ.

POSTALIMIZ ESKİ, URBAMIZ BOZDU
YOKSULLUK DİZ BOYU, SUYUMUZ BUZDU
MOR KOYUN MELEŞİR, YEMLİKLER TOZDU
KITLIKTI HA, GECE GÜNDÜZ KITLIKTI.

KIRK BİN KÖYE, IŞIK GELECEK DEDİ
BOZKIR GÜNEŞİNİ GÖRECEK DEDİ
KEL DAĞLARIN YÜZÜ, GÜLECEK DEDİ
YÜCELDİ HA, GECE GÜNDÜZ YÜCEL’Dİ.

YÜZLERİ KAVRUK, ELLERİ POTURDU
KÖY YOLU TAŞLI, KÖY YOLU ÇAMURDU
TARLADA BAŞAK, BAŞAKTA TOHUMDU
TONGUÇ’TU HA, GECE GÜNDÜZ TONGUÇ’TU.

KURUDU BATAKLIK, YOK OLDU SITMA
KALMADI AĞADA, MARABA TUTMA
YETER HOR GÖRDÜĞÜN, KEM GÖZLE BAKMA
BEDELCİ HA, GECE GÜNDÜZ BEDELCİ.

HA DEDİK, PULLUKLA DEVRİLDİ TOPRAK
BUĞDAYI, ÇAVDARI AL YEŞİL YAPRAK
ÖRKÜNDEN BOŞANMIŞ, DOR AT, AL KISRAK
KİŞNEDİ HA, GECE GÜNDÜZ KİŞNEDİ.

VAR MI TURNAM, VAR MI BÖYLE BİR DESTAN
BİR HABER GELDİ DE EDİRNE, KARS’TAN
YÜZ YABALI HARMAN, GÖVERMİŞ BOSTAN
BAYRAMDI HA, GECE GÜNDÜZ BAYRAMDI.

TURNAM HABER VAR MI OLUP BİTENDEN
ATILAN ÇAMURDAN, SÜRÜLEN ZİFTTEN
KIZLAR GÖÇ EYLEDİ YERLEŞKESİNDEN
CANLARDI HA, GECE GÜNDÜZ CANLARDI.

TURNAM VİRAN OLMUŞ, GÜZEL YAPIMIZ
HOYRAT GELMİŞ, ÇATIRDAMIŞ ÇATIMIZ
DÖKÜLMÜŞ KİREMİT, KIRIK KAPIMIZ
YIKIMDI HA, GECE GÜNDÜZ YIKIMDI.

DÜZENLERDİ, AŞIK VEYSEL TELLERİ
RUHİ SU’YUN MIZRAP VURUR ELLERİ
ESER GELİR, DADALI’NIN YELLERİ
FERMANDI HA, GECE GÜNDÜZ FERMANDI.

OZAN NEBİ DADALOĞLU

Kadın Olmak!...

Bir kadın çocuktur aslında… Çocuk gibi davranmayı sever. Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister.Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak sevmeli erkek kadını… Ama hiç bir kadın çocuk muamelesi görmek istemez. Söylediği şeyler çocukça da olsa dinlenilmesini, dikkate alınmasını ister.Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz; ama asla onu bir çocuk olarak görmeyeceksiniz..

Bir kadın güçlüdür aslında...

Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür. Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez. İster ki, erkeğin gücü kendisine huzur versin. Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler. Böylece hem daha kadın olduğunu hissedecektir hem de erkeğinin ne kadar güçlü olduğunu görecektir. Ancak kadın gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz. Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar.

Bir kadın sevgidir aslında...

İçinde her zaman sevgiyi taşır. Sevdiklerinden kolay ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay kıramaz. Zor sever; ama, tam sever. Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için yüreğinin kabul ettiğini beyninin de kabul etmesi gerekir ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız. Belki kolayca yüreğine girebilirsiniz. Ancak beyninde yer alamazsınız. Her an terk edilebilirsiniz. Sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette Bunun tek nedeni ise engelleyemedikleri ”acımak" duygusudur.

Bir kadın yalnızdır aslında...

Hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz. Kendisine ait bir dünyası vardır ve orada hep yalnızdır. O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez. Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz. Yalnızlık onun sığınağıdır. O sığınağa ne zaman gireceğine, ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir. Sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız, onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz.

Bir kadın çılgındır aslında...

Neler yapabileceğini erkek aklı hayal bile edemez. Üreticiliğinin sınırı yoktur ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkeğini bekler. Hoyratça harcamaz üreticiliğini. Sadece erkeğine saklar. Bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız demektir. Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor. Yemek yemek, su içmek bile. Bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağı doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz? Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız ne yazık ki yaşamıyorsunuz!

............bir kadını ağlatırken çok dikkat edin..!!!

....... çünkü Allah gözyaşlarını sayar.....!!!!

kadın;erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından yaratılmadı..!!!

öyle olsaydı ezilirdi......!!! üstün olsun diye başından da yaratılmadı......!!

AMA GÖĞSÜNDEN YARATILDI......

Eşit olsun diye......

kolun biraz altında...

Korunsun diye...!!!

KALP HİZASINDA SEVİLSİN DİYE!!!

Can DÜNDAR

öncelikle Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik bir ülkedir.yasalar gereği suç işleyen cezasını adalet karşısında verir.böylelerini benim elime versinler ne demek siz cellatmısınız kime neyin cezasını veriyorsunuz anlamadım.sonuna kadar karşı olduğunuz bir şeyi kimse size zorla yaptırmıyor efendim.sırf siz sinir oluyorsunuz diye de bu tarz cahilce tahrik edici sözler edemezsiniz.bu tarz provoke edici sözleri kınıyorum....

arkdaş sadece keyfi kurtaj olanlara tepkisi dile getirdi yoksa gidipde can alcak degil lutfen tartişma cikmasin.

''kulağınla duymak istemediğini,ağzınla söylemeyeceksin''

kürtaja herşeyden önce anne olduğum için karşıyım,vicdanen.

bazı arkadaşlar kendi düşüncelerini paylaşırken,karşıt görüşleri savunanları ağır bir dille yargılamış,bu da yetmemiş hüküm vermiş,bu da yetmemiş hükmü ben uygularım benim elime versinler demiş...

bu örneği vermek istemezdim ama empati yapmalarını sağlayacaksa eğer bende diyorum ki,

gebeliğin ilk aylarında amniyosentezle engelli doğacağı tespit edilen bebeklerini ısrarla dünyaya getirmek isteyen anneler,bile isteye, yaşadığı sürece bir başkasına muhtaç bir yavruyu hangi hakla hangi vicdanla bu benim sınavım diyerek yaşamaya zorluyorlar..

arkadaşlar çok üzülerek bu örneği veriyorum ama vicdanlar tek yönlü değil.vicdani kurallarda yazılı değil.bu vicdansızlık bu değil diyemeyiz.bunun içinde kendimizce kimseyi yargılayamayız.Türkiye şeriatla yönetilmiyor.hırsızlık yapanın elini,kötü söyleyenin dilini,tecavüz edenlerinde şeyini kesmiyorlar burda.

GErçi tekrar düşündüm de bi yandan da kadın bizim açık açık söyleyemediğimizi söylüyor işte, bütün dini, toplumsal, politik sonuçlarını tartıştıktan sonra gelinmesi gereken asıl nokta buydu '' Beden benim sanane''

ya dimi ama en sonunda deliriyorsun tamam diyorum katilim caniyim varmı otesi et istedigin kdr tahrik duymuyorum artık beden benim dogurmak istemiyorum annelilk duygumda yok noldu diycen simdi erdinmi huzura tartısmak icin nedeninde kalmııycak iste..

keyfi kürtaj nedir bir açıklarmısın bana...çok rica ediyorum
hakkaten yaaa kurtajın keyfisi mi varmıs
tövbe yarabbım hobı olarak cocuk mu aldırıyo mıllet
yahu hakkaten adam yasayı ortaya attı ben artık bıttı bu adamın ısı dedım son nokta dedım ama mıllet tutuyor gercekten sonumuz bellı oylar azalmaz artar bıle

Aslında ben de , bir kadının gerekli görmedikçe bu kararı almayacağını düşündüğümden o konunun sahibini haklı görüyorum. Ancak işin içine dini duygular katılınca taraflar birbirini tahrik etmiş , işin içinden de çıkılamamış.

Aa olur mu hiç? O zamanda ''vicdansızlar cehenneme giderken arkanızdan el sallıcam'' mantığı karşına çıkıyor bu sefer

tutturmuşlar bir keyfi kürtaj lafı döndürüp duruyorlar.

ya hangi akıl,hangi mantık kürtajın keyifle yapılacak bişey olduğuna inanır..

way efendim evli değilse,hamile kaldysa keyfi oluyoo..

tmm kabul evli değil hamile de kaldı ne biliyosun korunmadı.korunurken hamile kalmadığını.yanındamıydız....tövbe tövbee...

haa korunsada evli değil o olamaz günah,ahlaksızlık diyenler varya,namus iki bacak arasında değil,günahsa da kendi günahı hesabını size değil Allah a vericek...
ama yok bizde fetva vermeyi seven çok,herkes kraldan önce kralcı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…