- 14 Şubat 2012
- 6.204
- 8.822
- 448
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.721
Aslında ben de , bir kadının gerekli görmedikçe bu kararı almayacağını düşündüğümden o konunun sahibini haklı görüyorum. Ancak işin içine dini duygular katılınca taraflar birbirini tahrik etmiş , işin içinden de çıkılamamış.
tutturmuşlar bir keyfi kürtaj lafı döndürüp duruyorlar.
ya hangi akıl,hangi mantık kürtajın keyifle yapılacak bişey olduğuna inanır..
way efendim evli değilse,hamile kaldysa keyfi oluyoo..
tmm kabul evli değil hamile de kaldı ne biliyosun korunmadı.korunurken hamile kalmadığını.yanındamıydız....tövbe tövbee...
haa korunsada evli değil o olamaz günah,ahlaksızlık diyenler varya,namus iki bacak arasında değil,günahsa da kendi günahı hesabını size değil Allah a vericek...
ama yok bizde fetva vermeyi seven çok,herkes kraldan önce kralcı..
Aa olur mu hiç? O zamanda ''vicdansızlar cehenneme giderken arkanızdan el sallıcam'' mantığı karşına çıkıyor bu sefer
öncelikle Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik bir ülkedir.yasalar gereği suç işleyen cezasını adalet karşısında verir.böylelerini benim elime versinler ne demek siz cellatmısınız kime neyin cezasını veriyorsunuz anlamadım.sonuna kadar karşı olduğunuz bir şeyi kimse size zorla yaptırmıyor efendim.sırf siz sinir oluyorsunuz diye de bu tarz cahilce tahrik edici sözler edemezsiniz.bu tarz provoke edici sözleri kınıyorum....
arkdaş sadece keyfi kurtaj olanlara tepkisi dile getirdi yoksa gidipde can alcak degil lutfen tartişma cikmasin.
''kulağınla duymak istemediğini,ağzınla söylemeyeceksin''
kürtaja herşeyden önce anne olduğum için karşıyım,vicdanen.
bazı arkadaşlar kendi düşüncelerini paylaşırken,karşıt görüşleri savunanları ağır bir dille yargılamış,bu da yetmemiş hüküm vermiş,bu da yetmemiş hükmü ben uygularım benim elime versinler demiş...
bu örneği vermek istemezdim ama empati yapmalarını sağlayacaksa eğer bende diyorum ki,
gebeliğin ilk aylarında amniyosentezle engelli doğacağı tespit edilen bebeklerini ısrarla dünyaya getirmek isteyen anneler,bile isteye, yaşadığı sürece bir başkasına muhtaç bir yavruyu hangi hakla hangi vicdanla bu benim sınavım diyerek yaşamaya zorluyorlar..
arkadaşlar çok üzülerek bu örneği veriyorum ama vicdanlar tek yönlü değil.vicdani kurallarda yazılı değil.bu vicdansızlık bu değil diyemeyiz.bunun içinde kendimizce kimseyi yargılayamayız.Türkiye şeriatla yönetilmiyor.hırsızlık yapanın elini,kötü söyleyenin dilini,tecavüz edenlerinde şeyini kesmiyorlar burda.
keyfi kürtaj nedir bir açıklarmısın bana...çok rica ediyorum
hakkaten yaaa kurtajın keyfisi mi varmıs
tövbe yarabbım hobı olarak cocuk mu aldırıyo mıllet
yahu hakkaten adam yasayı ortaya attı ben artık bıttı bu adamın ısı dedım son nokta dedım ama mıllet tutuyor gercekten sonumuz bellı oylar azalmaz artar bıle
tutturmuşlar bir keyfi kürtaj lafı döndürüp duruyorlar.
ya hangi akıl,hangi mantık kürtajın keyifle yapılacak bişey olduğuna inanır..
way efendim evli değilse,hamile kaldysa keyfi oluyoo..
tmm kabul evli değil hamile de kaldı ne biliyosun korunmadı.korunurken hamile kalmadığını.yanındamıydız....tövbe tövbee...
haa korunsada evli değil o olamaz günah,ahlaksızlık diyenler varya,namus iki bacak arasında değil,günahsa da kendi günahı hesabını size değil Allah a vericek...
ama yok bizde fetva vermeyi seven çok,herkes kraldan önce kralcı..
keyfi derken vucudunu bozmamak adina,kariyerim var çalişiyorum,evlenmek istemiyorum bebeği aldiririm olur biter,erkek arkdasimla ilişkiye girdim hamile kaldim babam duyarsa deyip aldiran vs...
keyfi derken vucudunu bozmamak adina,kariyerim var çalişiyorum,evlenmek istemiyorum bebeği aldiririm olur biter,erkek arkdasimla ilişkiye girdim hamile kaldim babam duyarsa deyip aldiran vs...
benim demek istedigimi anlamadiniz ben kimseyi kinamiyorum demek istedigim korunmadan ilişkiye girip sonrada aldiririm olur biter diyene.
İsterseniz eshefle kınayın bu benim fikrim benim düşüncem...
Teşekkür ederim. Bende yorumumun sonuna tartışma çıkmasın yazdım özellikle. Ama olmayınca olmuyormuş. Gidip can alacak olsam kürtaj serbest olsun derdim.
Karşıt görüşleri savunanlar demişsiniz. Hiçbir yorumu okumadan yorumumu yazdım. 'Sadece ama sadece' KENDİ düşüncem. Çok abartmışsınız... E
Madem çok ısrar ettin ben açıklayayım. 2 dakikalık zevk uğruna hamile kalıp o cana kıymak benim gözümde KEYFİ kürtajdır. Dikkatinizi çekerim BENİM gözümde dedim. Benim fikrim, bana göre... Kadınlar kulübünde daha bugün biri topik açmıştı. Kardeşim korunmadan ilişkiye girmiş. kız korunuyorum diye kandırmış kardeşimi. sonra da hamile kalmış kız, şimdi kardeşimin zoruyla aldırdılar diye... Al işte bu bir keyfi kürtajdır.
Evet BANA GÖRE gayette keyfisi var. Yukarıda bir örnek verdim. Allah aşkına canı istediği için önüne gelenle birlikte olup sonra bebek aldıran kadınlar yok mu? Tabiki var kimse olmadığını idda edemez. Ben zorunlu halleri dışarıda bıraktım zaten.
Beni iğneleyici yorumlarınız git gide hakaret seviyesine varıyor.
Ben kendi düşüncelerimi yazarken kimseye hakaret etmedim.
Bebeğe bakamayacaktır, hastadır vs. aldırır tamam anlarım!
Ama bile bile korunmayarak hamile kalan cahillere lafımı söyledim.
Seviye inmesin! Hakaret etmeyin!
Siz beni tanımıyorsunuz, bende sizi!
Gerek yok böyle laflara....
Hiçbir yorumumda da namus olayına değinmedim. Çünkü o beni ilgilendirmez!
Herkesin kendine namusu..
İyi günler...
Tüm imkanları olupta daha kariyer yapacağım diyen zihniyetleri kastetmiştim bende...
:))
Tüm imkanları olup yine de anne olmak istemeyen bir kadın, psikolojik olarak anne olmaya hazır değildir zaten. Bu açıdan yine yargılamamak gerektiğini düşünüyorum ben. Bir de olay sadece bir kadının evde oturup bebek bakmak yerine kariyer yapmak isteme hakkı değil bana göre, bir bebeğin sevilip istendiği bir yuvada büyüme hakkı. Kürtajı yasaklamak ikisini de ortadan kaldırır.
tut ki öyle ,tutki vücudum bozulsun istemiyorum.bozulursa psikolojim bozulcak istemiyorum bebk falan...
ee kim nerden biliyorkorunmadığımı,buna rağmen hamile kaldığımı kim bilebilir..
buna keyfi diyebilirmisin..bende 2 çocuğu olup da 3. olsun diye tutturanlara keyfi yapıyolar karşıyım mı dicem.ben 1 cocuğa zor bakıyorum millet 3 yapıyoo keyfince yazık çoluk çocuğa die ahkam kesiyim ...olur mu...
keyfiyet görecelidir arkadaşım.sana göre başka bana göre başka.o saydığın sebepler bir başkasına göre oldukça önemli sebeplerdir.
bırakın hak savunmayı birbirimize saygıyı gösteremiyoruz..
"Gidip can alacak olsam kürtaj serbest olsun derdim. "
Bu cümlenizi yanlış anlamış olmayı umuyorum gerçekten.
Yorumları da okusaydınız keşke.
Tüm imkanları olupta daha kariyer yapacağım diyen zihniyetleri kastetmiştim bende...
:))
Tüm imkanları olup yine de anne olmak istemeyen bir kadın, psikolojik olarak anne olmaya hazır değildir zaten. Bu açıdan yine yargılamamak gerektiğini düşünüyorum ben. Bir de olay sadece bir kadının evde oturup bebek bakmak yerine kariyer yapmak isteme hakkı değil bana göre, bir bebeğin sevilip istendiği bir yuvada büyüme hakkı. Kürtajı yasaklamak ikisini de ortadan kaldırır.
Arkadaşlar ben bir türlü demek istediğimi anlatamadım.
Gözümün önünde kadınlar canlanıyor. Hiçbir kadına bu tabiri yakıştıramam ama gerçekten korunmadan ilişkiye giren, sorumluluk almayan insanlar.
Sonra da anne olamam diyip aldıranlar. (Korunup hamile kalanlar hariç)
Tabi ki psikolojik boyutu da önemli.. Böyleleri aralardan ayırt edilemez ama demek istiyorum ki keşke öyle bir imkan olsaydı da bunlara sert bir yaptırım uygulansaydı.Benimki sadece bir dilek...
arkadaşim özellikle diyorum KORUNMADAN İLİŞKİYE GİRİP HAMİLE KALANLAR sonrada bebegi istemiyorum deyip aldiranlar kimsenin kimseyi yadirgadigi yok bence uzatmayalim konu tatsizlaşmasin lutfen.
arkadaşim özellikle diyorum KORUNMADAN İLİŞKİYE GİRİP HAMİLE KALANLAR sonrada bebegi istemiyorum deyip aldiranlar kimsenin kimseyi yadirgadigi yok bence uzatmayalim konu tatsizlaşmasin lutfen.
keyfi kürtaja bende karsiyim...saglik sorunu olur anneye zarari olur o zaman tamam ama 1 anlik zevk icin cinselligi yasayip sonunda hamile kalip bebegi aldirmanin yollarini arayanlara karsiyim korunma yollarini ogrenmeden cinsellik islerine kalkismasinlar sonrada o cana kiymak zorunda kalmasinlar arayipta bulamayan bir cok insan var...
Katılıyorum...
İnşallah yorumum alıntılanmaz da benim de son yorumum olur bu konuya...
Çünkü tartışma çıksın istemiyorum topik güzel bir topik konu kapanmasın.
Sırf 'sinir olunuyor' diye fikirlerimi değiştirecek değilim.
Sonuçta bende bir kadınım...
Ben kimseyi aa korunmamış bak hamile kalmış diye yaftalamadım.
Keşke öyle olanları aradan seçip ayırıp cinayetten yargılama gibi bir imkanımız olsa.
Ama maalesef yok.
Kimse ilişki sırasında birbirinin başında nöbet tutmuyor.
Keyfi olanlar kendilerini bilir zaten.
Kesinlikle kürtaj yasası çıkmalı kimse kürtaj olmamalı demedim.
Hele ki namus din olaylarına hiç girmedim.
Sağlık nedenleri ve korunurken hamile kalanları tekrar dışarıda bırakıyorum.
Bir arkadaşım var 5.kardeşi yolda. Annesi ısrarla korunmuyor. Her bebek haberinde üzüntüden yataklara düşüp alıyor
Yine hamile kaldım diye..
Al işte ne demeli bu cahillere..
Bana göre kürtaj can almaktır size göre değildir. Ben kimseyi kınıyor muyum? Hayır..
Sonuç olarak ben gerçekten Keyfi olanları kastetmiştim. Tabi ki kimin öyle olduğunu kimin olmadığını bilemeyiz.
Lütfen tartışma çıkmasın
İyi günler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?