anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

BU konu nasıl devam etti bu kadar sayfa, nasıl tahrik, karşılıklı hakaretleşme olmadı çok şaşırıyorum.

keyfi derken vucudunu bozmamak adina,kariyerim var çalişiyorum,evlenmek istemiyorum bebeği aldiririm olur biter,erkek arkdasimla ilişkiye girdim hamile kaldim babam duyarsa deyip aldiran vs...

benim demek istedigimi anlamadiniz ben kimseyi kinamiyorum demek istedigim korunmadan ilişkiye girip sonrada aldiririm olur biter diyene.

İsterseniz eshefle kınayın bu benim fikrim benim düşüncem...

arkdaş sadece keyfi kurtaj olanlara tepkisi dile getirdi yoksa gidipde can alcak degil lutfen tartişma cikmasin.

Teşekkür ederim. Bende yorumumun sonuna tartışma çıkmasın yazdım özellikle. Ama olmayınca olmuyormuş. Gidip can alacak olsam kürtaj serbest olsun derdim.

Karşıt görüşleri savunanlar demişsiniz. Hiçbir yorumu okumadan yorumumu yazdım. 'Sadece ama sadece' KENDİ düşüncem. Çok abartmışsınız... E

keyfi kürtaj nedir bir açıklarmısın bana...çok rica ediyorum

Madem çok ısrar ettin ben açıklayayım. 2 dakikalık zevk uğruna hamile kalıp o cana kıymak benim gözümde KEYFİ kürtajdır. Dikkatinizi çekerim BENİM gözümde dedim. Benim fikrim, bana göre... Kadınlar kulübünde daha bugün biri topik açmıştı. Kardeşim korunmadan ilişkiye girmiş. kız korunuyorum diye kandırmış kardeşimi. sonra da hamile kalmış kız, şimdi kardeşimin zoruyla aldırdılar diye... Al işte bu bir keyfi kürtajdır.

Evet BANA GÖRE gayette keyfisi var. Yukarıda bir örnek verdim. Allah aşkına canı istediği için önüne gelenle birlikte olup sonra bebek aldıran kadınlar yok mu? Tabiki var kimse olmadığını idda edemez. Ben zorunlu halleri dışarıda bıraktım zaten.

Beni iğneleyici yorumlarınız git gide hakaret seviyesine varıyor.
Ben kendi düşüncelerimi yazarken kimseye hakaret etmedim.
Bebeğe bakamayacaktır, hastadır vs. aldırır tamam anlarım!
Ama bile bile korunmayarak hamile kalan cahillere lafımı söyledim.
Seviye inmesin! Hakaret etmeyin!
Siz beni tanımıyorsunuz, bende sizi!
Gerek yok böyle laflara....
Hiçbir yorumumda da namus olayına değinmedim. Çünkü o beni ilgilendirmez!
Herkesin kendine namusu..
İyi günler...

keyfi derken vucudunu bozmamak adina,kariyerim var çalişiyorum,evlenmek istemiyorum bebeği aldiririm olur biter,erkek arkdasimla ilişkiye girdim hamile kaldim babam duyarsa deyip aldiran vs...

tut ki öyle ,tutki vücudum bozulsun istemiyorum.bozulursa psikolojim bozulcak istemiyorum bebk falan...

ee kim nerden biliyorkorunmadığımı,buna rağmen hamile kaldığımı kim bilebilir..
buna keyfi diyebilirmisin..bende 2 çocuğu olup da 3. olsun diye tutturanlara keyfi yapıyolar karşıyım mı dicem.ben 1 cocuğa zor bakıyorum millet 3 yapıyoo keyfince yazık çoluk çocuğa die ahkam kesiyim ...olur mu...

keyfiyet görecelidir arkadaşım.sana göre başka bana göre başka.o saydığın sebepler bir başkasına göre oldukça önemli sebeplerdir.
bırakın hak savunmayı birbirimize saygıyı gösteremiyoruz..

Tüm imkanları olupta daha kariyer yapacağım diyen zihniyetleri kastetmiştim bende...
:))

benim demek istedigimi anlamadiniz ben kimseyi kinamiyorum demek istedigim korunmadan ilişkiye girip sonrada aldiririm olur biter diyene.

Katılıyorum.

"Gidip can alacak olsam kürtaj serbest olsun derdim. "

Bu cümlenizi yanlış anlamış olmayı umuyorum gerçekten.
Yorumları da okusaydınız keşke.

arkadaşim özellikle diyorum KORUNMADAN İLİŞKİYE GİRİP HAMİLE KALANLAR sonrada bebegi istemiyorum deyip aldiranlar kimsenin kimseyi yadirgadigi yok bence uzatmayalim konu tatsizlaşmasin lutfen.

"Gidip can alacak olsam kürtaj serbest olsun derdim. "

Bu cümlenizi yanlış anlamış olmayı umuyorum gerçekten.
Yorumları da okusaydınız keşke.

arkadaşim özellikle diyorum KORUNMADAN İLİŞKİYE GİRİP HAMİLE KALANLAR sonrada bebegi istemiyorum deyip aldiranlar kimsenin kimseyi yadirgadigi yok bence uzatmayalim konu tatsizlaşmasin lutfen.
Katılıyorum...

İnşallah yorumum alıntılanmaz da benim de son yorumum olur bu konuya...
Çünkü tartışma çıksın istemiyorum topik güzel bir topik konu kapanmasın.
Sırf 'sinir olunuyor' diye fikirlerimi değiştirecek değilim.
Sonuçta bende bir kadınım...
Ben kimseyi aa korunmamış bak hamile kalmış diye yaftalamadım.
Keşke öyle olanları aradan seçip ayırıp cinayetten yargılama gibi bir imkanımız olsa.
Ama maalesef yok.
Kimse ilişki sırasında birbirinin başında nöbet tutmuyor.
Keyfi olanlar kendilerini bilir zaten.
Kesinlikle kürtaj yasası çıkmalı kimse kürtaj olmamalı demedim.
Hele ki namus din olaylarına hiç girmedim.
Sağlık nedenleri ve korunurken hamile kalanları tekrar dışarıda bırakıyorum.
Bir arkadaşım var 5.kardeşi yolda. Annesi ısrarla korunmuyor. Her bebek haberinde üzüntüden yataklara düşüp alıyor
Yine hamile kaldım diye..
Al işte ne demeli bu cahillere..
Bana göre kürtaj can almaktır size göre değildir. Ben kimseyi kınıyor muyum? Hayır..
Sonuç olarak ben gerçekten Keyfi olanları kastetmiştim. Tabi ki kimin öyle olduğunu kimin olmadığını bilemeyiz.
Lütfen tartışma çıkmasın, size ters düşse bile saygı göstermek zorundasınız!
İyi günler...

Adana'da oğlunun arkadaşı 15 yaşındaki M.O. ile zorla cinsel ilişkiye girip hamile kaldığı, kürtajla bebeği aldırdığı ve dini nikah kıydırmaya çalıştığı ortaya çıkan 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Ü.B., pişman olduğunu, kendinden utandığını söyledi. 'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçlamasıyla Ü.B.'nin 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme, O.M.'nin 15 yaşını bitirdiğinin anlaşılması üzerine suçu 'reşit olmayanla cinsel ilişki' diye değiştirip, şikayetten de vazgeçilince, davayı düşürdü.

devami ....

http://www.haberler.com/oglunun-arkadasina-zorla-tecavuz-3688934-haberi/

Son düzenleme:

Özür dilerim tweety alıntı yaptım ama..
Benimde demek istediğim tam olarak buydu.

KORUNMADAN İLİŞKİYE GİRİP HAMİLE KALANLAR kırsal kesimde vardır elbet ama bunun da bir keyfiyetle alakası yok.bizler burda boşuna eğitim diye tutturmuyoruz.bilinçli hiç bir kadın korunmadan hamile kalıp bebeğini aldırmaz.diş çektirmeye benzemez bu ya fiziksel yanı bi tarafa ruhsal yanı var bunun .

yasaklar,özgürlüklerin kısıtlanmasıyla oluncak şeyler değil bunlar.bakın orta doğu kan gölü,millet ayaklandı,kan gövdeyi götürüyor.yasaklarla ileri gidilse ortadoğu fizana gitmişti..bencede uzatmayalım çünkü çok tatsızlaştı ...

sizin yazınızdan alıntı bu bakın;

Bir de demiyorlar mı. 'Evli değilim, babam duyarsa öldürür, sevgilim istemiyor, ben daha kariyer yapacaktım, anne olmaya hazır değilim' sinir oluyorum sinir! Böyleleri için de hapis cezası olmalı bence yada benim elime versinler. Senin 2 dakikalık zevkini minik bir bebek çekmek zorunda değil!!

sanki sadece karşıt düşündüğüm için sizi suçluyormuşum gibi davranmayın.bu yazdıklarınıza sadece kadın olarak değil bir birey olarak tepki gösteriyorum.tepki gösterme hakkım hala elimde sanırım...dediğim gibi ''kulağınla duymak istemediğini,ağzınla söyleme''

Son düzenleme:
eğitim şart diyoruz ya,doğum kontrol neymiş,nasıl uygulanırmış öğretelim evet....

ama ilk sıraya kadın olmak neymiş onu öğretelim kadınlarımıza..

halen toplumumuzun yarıdan çoğunu oluşturan kadınlarımız içine doğdukları kadın kimliğine hapsolmakta ve kadın olmayı çoğu zaman hayatları boyunca sürecek bir çabayla öğrenmeye çalışmaktadırlar. Günden güne karmaşıklaşan toplumsal yapı ve roller karşısında ‘dişilik’ diye tabir ettiğimiz kadınsal düşünce ve davranışlar çoğu zaman toplumsal baskı, kendine güvensizlik, rol çatışması gibi sebeplerle kadınlar tarafından ikinci plana atılmaktadır.

bizler kadınlığımızın ve haklarımızn farkında olalım önce..belki o zaman ne siyasetçiler,nede üzerimizde hakimiyet kurmayı marifet sayan erkekler ellerini de dillerini de kadınlara uzatmaya cesaret edemezler...

Yokluğunda her sabah bozuk bir günaydın atıyorum çocukluğumdan kalma eski kumbarama. Geldiğinde sana güzel bir hoşgeldin almayı planlıyorum.

murathan mungan

Herkese günaydin!

Bir keyfi kürtaj lafıdır almış başını gidiyor.Tabi hemen öncesinde de 2dk lık zevk 5 dklık zevk kelimeleri geliyor.
Bu tip söylemlerin altında kürtaj değil cinsel özgürlüğe bir saldırı olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşlar hanginizdiniz hatırlayamıyorum ama biri bunun bazen kendi yaşayamadığı şeylerin başka kişiler tarafından da yaşanmamasını istemekten kaynaklandığını söylemişti.Aslında bir bakıma doğru olabilir.
Keyfi kürtaj nedir ben de çok merak ediyorum ayrıca '2 dklık zevk' için gidip hamile kalan ve sonra keyfi keyfi kürtaj yaptıran birini tanımadım hiç.
Büyük ihtimal böyleyse bile pek çok insan ilk önce evlenmeyi düşünür.Tabi evlenip de çocuk doğurduktan sonra bir asansör kapısı önünde sıkıştırılıp 'aaaaaa sen ne zaman çocuk doğurdun ayol ne zaman evlendin ki sen!' deyip bir de parmaklarıyla ay hesabı yapanları tanıyorum.
Bence kadınlar olarak savaşmamız gereken zihniyet bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…