anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Evet çevremde var...

kimsenin kimseyi suçladiği yok arkadaşim sen inandiğini savunuyorsun bende kendi inandiğimi lutfen uzatmayalim diyorum hala alinti yapip uzatiyorsun usluplarimiza dikkat edelim daha da konuna yazmayi dusunmuyorum ben zaten yasa hakkinda dusunduklerimi soyledim iyi gunler.

evet canım keyfi olarak kürtaja gidenler kesinlikle üzülerek,iç hesaplaşmalarla çaresizlikten kürtaja gidenlerden kat be kat fazladır.
benim bir bekar arkadaşım var mesela kızı çok da severim.ama ihtiyacım var der cinselliği yaşar,eminimki poziyondur orgazmdır desen ahkam keser.Allahtan korunur (o kadar da cahil değil)ama arada bir korkuya düşer ya hamileysem diye,git bir test al yap derim."aay olmaz ben utanırım eczaneden test almaya,istemeye" der.yani çıldırmamak işten değil sen hiç bir şeye utanmıyorsun bir tek ona utanıyorsun.evlilik öncesi ilişkiye karşı değilim,ama korunmamaya tedbir almamaya,test yaptırmayıp kendinden bihaber kalmaya KARŞIYIM.

AB ülkelerinde kürtaj yasası

AB’de iki ülkede yasak

AVRUPA Birliği ülkeleri içinde kürtajın yasaklandığı iki ülke bulunuyor. İrlanda ve Malta dışındaki ülkelerin tamamında kürtaj serbest. İrlanda’da da ‘Annenin ölüm riski’ olması ya da ‘intihar riski’ olması halinde bu yasağa uyulmuyor. Malta’da ise kürtaj yasağı ‘katı’ bir şekilde uygulanıyor.
AB ülkelerindeki bazı uygulamalar şöyle:
- Avusturya: 12 haftaya kadar kürtaj serbest. Çocuğun ya da annenin doğum sonrası fiziki olarak sorun yaşayacak olmaları halinde otomatik olarak kürtaj uygulanıyor. Viyana ya da büyük şehirlerin dışında kürtaj yapılmıyor ve faturası oldukça kabarık.
- Belçika: 12 haftaya kadar serbest. Annenin ‘bunalımda’ olduğunu söylemesi yeterli. İki hekimin onayı gerekiyor.
Bulgaristan: 12 ile 20 hafta arasındaki gebeliklerde kürtaj serbest. 20 hafta sonrasında ‘ölüm veya sakatlanma riski’ aranıyor.
- Çek Cumhuriyeti: 12 haftaya kadar uygulanabiliyor. Hamileliğe son verilmesi için hastane raporu gerekiyor. 26 haftaya kadar da ölüm riski varsa kürtaj yapılıyor.
- Danimarka: 12 haftaya kadar serbest. Dört kişilik bir heyet raporu gerekiyor.
- Baltık Ülkeleri: 12 haftaya kadar serbest. 22 haftaya kadar sağlık sorunu olması halinde, yada annenin 45 yaş ya da daha fazla, ya da 16 yaşından küçük ise izin veriliyor.
- Fransa: 12 haftaya kadar serbest. Annenin ‘bunalımda’ olduğunu söylemesi yeterli.
- Almanya: 12 haftaya kadar serbest. Kürtajdan 3 gün önce hamile kadının hekim tavsiyesini alması gerekiyor.
- Yunanistan: 12 haftaya kadar berbest. Tecavüz ya da ensest ilişkiler halinde 19 haftaya kadar, gebelik riskliyse 24 haftaya kadar izin veriliyor.
- İtalya: 12 haftaya kadar serbest. Kürtaj öncesi hamile kişiye 1 hafta kadar ‘düşünme süresi’ veriliyor.
- Hollanda: 13 haftaya kadar berbest. Kürtaj öncesi 5 gün kadar muayene ve düşünme süresi bırakılıyor.
- Portekiz: 16 haftaya kadar serbest. Eğer hamilelik riskli ise 12 haftada kürtaj yapılıyor.
- İspanya: 22 haftaya kadar kürtaj yapılabiliyor. Eğer sağlık sorunu yaşanıyorsa, 12 haftada gerçekleşiyor.
- İngiltere: 24 haftaya kadar kürtaj serbest. Sağlık, ekonomik ya da sosyal gerekçeler yeterli.

Kürtaja karşı çıkıyorsunuz çünkü anne karnındaki canlının insan olduğunu ve dolayısıyla bunun bir cinayet olduğunu iddia ediyorsunuz. Kendi dışımızdaki hiç bir canlıya saygı duymadığımızdan, kedi, köpek, tavuk, dana gibi canlıları kesmek, öldürmek, kurban etmek yavrularını yemek sorun olmuyor. Çünkü biz insanız onlar hayvan!
Peki biz insanları onlardan farklı yapan şey ne ? Düşünebilmek, empati kurup muhakeme yapmak..? Bir cenini, omletlik bir yumurtadan ayıran şey ne ? Bir cenin ne zaman insan olur ? Kolu, bacağı, gözü, olduğu zaman mı ? Kalbi atmaya başladığı zaman mı ?
İyide bunu diğer hayvanlardan ayıran ne ? Tavuğunda kalbi atıyor, ceylanında bacağı var, aslanda gözlere sahip, kartalda nefes alıyor...
İnsanın tek farkı düşünebilmesi. Cinayet insan öldürmeye verilen bir tanımdır. Biri köpeğinizi öldürdüğünde bunun tanımı sadece mala zarar vermektir. Yasalar böyle tanımlamış.

Peki bir cenin ne zaman düşünür ? Aklı çalışır ? Kısacası ne zaman insan olur ? Tıbbi araştırmalar ilginizi çekerse, yasal kürtaj sınırı olan 3 aydan çok daha sonra(6), cerebral cortex adlı bölgedeki sinirlerin oluştuğu bir gerçektir.
http://synapse.princeton.edu/~brain...orphometric-study-human-brain-development.pdf

Beyinsel faliyet, 6 aydan önce yok. 6 aydan sonrada çok nadir olarak, bazı beyin dalgaları görülüyor. The abortion debate - Carl Sagan

Böyle bir durumda, cenin aldırmayı cinayetle aynı mantığa koymanın, cehaletten başka açıklaması yoktur.

alkışlıyorum sadece süper örnekler daha ne olsun...

Hala kürtaja karşı olanları cehaletle suçluyorsunuz.
O zaman bende kürtajı savunanları vicdansızlıkla suçlayayım.
Hoşunuza gider mi? Elbette gitmez...
Sadece empati diyorum....
Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim. Verilen örnek çok saçma.. Her canlının bu dünyaya geliş amacı farklıdır.
O zaman bu örnekten yola çıkarak 6.aya kadar kürtaj serbest olsun. Ne de olsa düşünemiyorlar...
Bravo
Bende sizin cümlenizi değiştiriyorum.
Böyle bir durumda, cenin aldırmayı cinayetle aynı mantığa koymaMAnın, canilikten başka açıklaması yoktur. (Benim düşüncem böyle değil arkadaşlar, sadece karşı tarafı bilgisizlikle vb. şeylerle suçlamanın ne kadar empati yoksunu bir davranış olduğunu göstermeye çalışıyorum. Yoksa benim gözümde kürtaj olan canı vicdansız vb. KESİNLİKLE DEĞİLDİR.)
Bu bu konuya son yorumumdur. Girip bakmayacağım bile.
çÜNKÜ ne siz anlıyorsunuz demek istediğimizi, nede hakaretlerinizden vazgeçiyorsunuz.
Hayatta başarılar..

kürtaj yasağını savunanlar burda yeterince vicdansızlıkla suçlandı zaten.kürtaj 6.aya kadar serbest olamaz çünkü 6 aylık ana rahminden çıkan bebeklerin dışarda yaşama şansı var kürtaj olmuyor doğum oluyor yani o.arkadaş yapılan şeyin cinayet olabilmesi için öldürülen varlığın insan olması gerektiğini söylüyor ve ceninin insan özelliklerine kavuşabilmes için anne karnında baya bi zaman geçirmesi gerekiyor.

Değerli kadınlar katılmanız dileğiyle. Bugün:
İstanbul: 20.00 - Galatasaray Meydanı
Ankara: 19.30 - Yüksel Caddesi
İzmir: 19.00 - Fuar Lozan Kapısı
Diyarbakır: 19.00 - Sanat Sokağı
Adana: 19.30 - 5 Ocak Meydanı
Bursa: 20.00 - Kent Heykel Müzesi
Çanakkale: 10.00 - Salı Pazarı
Sakarya: 18.00 AKM Önü
Sinop: 19.00 - KESK Lokali
Eskişehir: 20.00 -Adalar migros önü

canım bunlar ne için?

Lake of tears suan alıntılama veya link ekleme yapamıyorum o tarihler kūrtaj haktır karar kadınlarındır platformu için sokaktakvimi sitesine bakarak daha fazla bilgi alabilirsin

bugün katılamadım haliyle ama geçen pazar günü kadıköy' de tesadüfen kadınların protestolarına rastladım :) haberim yoktu o gün protesto eylemi olacağından güzel bir tesadüf oldu ben de katıldım yürüyüşe :). her ne kadar ikiz bebeklerimi taşıdığım koca karnımla başta biraz sırıtsam da kalabalıkta bebek arabalarıyla da katılan hemcinslerimin varlığıyla rahatladım biraz :)

Kürtaj benim gözümde de cinayettir.

İnsan karıncayı incitmeye bile korkarken, bir insanı nasıl hayattan men edebilir?

Hele ki başka çocuğunuz da varsa, o çocuğun kardeş edinme hakkını nasıl alabilirsiniz elinden?

Ölümün cinayet olabilmesi için, ölenin illa ki dünyadan 1 soluk alması mı gerekiyor?

Çalışan bayanları bir nebze de olsa anlarım, ancak maddiyattan dolayı bebeğini ölüme terkedenleri anlayamam. Çünkü her bebek kendi rızkıyla doğar; Bakın anne sütüne, Bu mucize değil de nedir?

Önceki sayfaları okuyun lütfen.

Neden? Kendi fikirlerimi asimile mi edeyim? Konu sahibi bir anket açmış ve ben buna cevabımı verdim. Bu benim fikrimdir belirttiğim gibi.

Yok hanımefendi o sebeple değil, yazdıklarınız gibi yazılar üzerine epey uzun uzun tartışmalar yaşandı (olumlu anlamda), fikrinizi elbette beyan edebilirsiniz ama hani konu çok farklı yerlere kadar uzandığı için, biz de düşündük ki, geri dönüp okuyup bizim verdiğimiz cevaplara ekleme yaparak ve açıklayarak cevap verirseniz, sohbetin gidişatına daha uygun olur.

Bir de soru sorduğunuz için, yanıt beklediğiniz anlamına da geliyor sanki, ama bu sorulara yanıtlar verildi ve tartışıldı o bağlamda önceki yazıları okumanızı tavsiye ederiz.

Fakat elbetteki görüşlerinizi bildirmek hakkınız.

Son düzenleme:

calısan bayanların kurtaj olması cinayet olmayacakmı bir nebze anlarım demissiniz cinayetin bahanesi olabilirmi kurtaja cinayet gozuyle baktıgınızı soyluyorsunuzda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…