- 3 Mayıs 2011
- 13.834
- 49.138
- 798
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.761
arkadaşlar bu kırmızı ile belirttiğim sebeplerden kürtaj olan var mıdır gerçekten? çok şaşardım çünkü benim aklım böyle şeyleri almıyor,biraz safım galiba..evet eğer varsa bunun adı gerçekten keyfidir başka bir açıklaması yoktur bence.ama bizim savunduğumuz şey şu tamam keyfi de olsa zorunlu da olsa kürtaj hakkı olmalı..bu sadece anneyi ilgilendirmeli devlet büyüklerini! değil..kadın o bebeğe bakamayacaksa günahı-sevabı-vicdanı neden biz sorguluyoruz,o zavallı terk edilmiş bebeklere bakacak olan bizler miyiz?çocuk yuvalarını söylemeyin çünkü oraların durumunu yakından bilen biriyim..zaten o yüzden bu kadar çok tedirginim! o yüzden 10 haftaya kadar olan kürtaj yasası değişmesin istiyorum,4 hafta belirleyici bir sınır olamaz.
sizin yazınızdan alıntı bu bakın;
Bir de demiyorlar mı. 'Evli değilim, babam duyarsa öldürür, sevgilim istemiyor, ben daha kariyer yapacaktım, anne olmaya hazır değilim' sinir oluyorum sinir! Böyleleri için de hapis cezası olmalı bence yada benim elime versinler. Senin 2 dakikalık zevkini minik bir bebek çekmek zorunda değil!!
sanki sadece karşıt düşündüğüm için sizi suçluyormuşum gibi davranmayın.bu yazdıklarınıza sadece kadın olarak değil bir birey olarak tepki gösteriyorum.tepki gösterme hakkım hala elimde sanırım...dediğim gibi ''kulağınla duymak istemediğini,ağzınla söyleme''
aslında tüm sorun burada başlıyor
siz hiçbir kadının keyfi kürtaj olmayacağını düşündüğünüzden yasak olmamalı diyorsunuz. siz, ben, bu başlıkta yazan çoğu kişi için keyfi kürtajın düşüncesi bile korkunç. Sanıyoruz ki herkes bizim gibi
ama işin aslı öğle değil maalesef bir çok kadın gerçekten keyfi kürtaj oluyor. bize garip gelse de evet bazıları güle oynaya gidiyor ve evet bunu bir korunma yöntemi sanıyor ve evet kürtaj olunca kurtuldum deyip sevinip gülüyor. Bu yaşanıyor canlı canlı defalarca kez gördüm, şahit oldum...
Herkes bizim gibi oto kontrol sistemine sahip değil zaten bu nedenle bir başkasına zarar veren eylemler yasaklanmak zorunda.
Sana, bana göre katil olmak, hırsız olmak , tecavüz etmek de korkunç ama emin olun herkese göre korkunç değil. Bunu korkunç bulmayanlara müdahale edilmesi bence zaten gereklilik olmadığında kürtaj yaptırmayacak bizlere müdahale edilmesinden daha önemli.
Emin olun ne yaptığını bilmezler yüzünden binlerce bebek heba oluyor. O zaman ben zaten yapmam ama yasak da olmasın demek neden?
Sen, ben, o zaten böyle davranmayacağız ama her kadın bizim gibi mi?
o minicik atan kalpleri bu tip kadınlara ve erkeklere karşı korumak gerekmez mi?
Kürtaja karşı çıkıyorsunuz çünkü anne karnındaki canlının insan olduğunu ve dolayısıyla bunun bir cinayet olduğunu iddia ediyorsunuz. Kendi dışımızdaki hiç bir canlıya saygı duymadığımızdan, kedi, köpek, tavuk, dana gibi canlıları kesmek, öldürmek, kurban etmek yavrularını yemek sorun olmuyor. Çünkü biz insanız onlar hayvan!
Peki biz insanları onlardan farklı yapan şey ne ? Düşünebilmek, empati kurup muhakeme yapmak..? Bir cenini, omletlik bir yumurtadan ayıran şey ne ? Bir cenin ne zaman insan olur ? Kolu, bacağı, gözü, olduğu zaman mı ? Kalbi atmaya başladığı zaman mı ?
İyide bunu diğer hayvanlardan ayıran ne ? Tavuğunda kalbi atıyor, ceylanında bacağı var, aslanda gözlere sahip, kartalda nefes alıyor...
İnsanın tek farkı düşünebilmesi. Cinayet insan öldürmeye verilen bir tanımdır. Biri köpeğinizi öldürdüğünde bunun tanımı sadece mala zarar vermektir. Yasalar böyle tanımlamış.
Peki bir cenin ne zaman düşünür ? Aklı çalışır ? Kısacası ne zaman insan olur ? Tıbbi araştırmalar ilginizi çekerse, yasal kürtaj sınırı olan 3 aydan çok daha sonra(6), cerebral cortex adlı bölgedeki sinirlerin oluştuğu bir gerçektir.
http://synapse.princeton.edu/~brain...orphometric-study-human-brain-development.pdf
Beyinsel faliyet, 6 aydan önce yok. 6 aydan sonrada çok nadir olarak, bazı beyin dalgaları görülüyor. The abortion debate - Carl Sagan
Böyle bir durumda, cenin aldırmayı cinayetle aynı mantığa koymanın, cehaletten başka açıklaması yoktur.
alkışlıyorum sadece süper örnekler daha ne olsun...
kürtaj yasağını savunanlar burda yeterince vicdansızlıkla suçlandı zaten.kürtaj 6.aya kadar serbest olamaz çünkü 6 aylık ana rahminden çıkan bebeklerin dışarda yaşama şansı var kürtaj olmuyor doğum oluyor yani o.arkadaş yapılan şeyin cinayet olabilmesi için öldürülen varlığın insan olması gerektiğini söylüyor ve ceninin insan özelliklerine kavuşabilmes için anne karnında baya bi zaman geçirmesi gerekiyor.Hala kürtaja karşı olanları cehaletle suçluyorsunuz.
O zaman bende kürtajı savunanları vicdansızlıkla suçlayayım.
Hoşunuza gider mi? Elbette gitmez...
Sadece empati diyorum....
Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim. Verilen örnek çok saçma.. Her canlının bu dünyaya geliş amacı farklıdır.
O zaman bu örnekten yola çıkarak 6.aya kadar kürtaj serbest olsun. Ne de olsa düşünemiyorlar...
Bravo
Bende sizin cümlenizi değiştiriyorum.
Böyle bir durumda, cenin aldırmayı cinayetle aynı mantığa koymaMAnın, canilikten başka açıklaması yoktur. (Benim düşüncem böyle değil arkadaşlar, sadece karşı tarafı bilgisizlikle vb. şeylerle suçlamanın ne kadar empati yoksunu bir davranış olduğunu göstermeye çalışıyorum. Yoksa benim gözümde kürtaj olan canı vicdansız vb. KESİNLİKLE DEĞİLDİR.)
Bu bu konuya son yorumumdur. Girip bakmayacağım bile.
çÜNKÜ ne siz anlıyorsunuz demek istediğimizi, nede hakaretlerinizden vazgeçiyorsunuz.
Hayatta başarılar..
Değerli kadınlar katılmanız dileğiyle. Bugün:
İstanbul: 20.00 - Galatasaray Meydanı
Ankara: 19.30 - Yüksel Caddesi
İzmir: 19.00 - Fuar Lozan Kapısı
Diyarbakır: 19.00 - Sanat Sokağı
Adana: 19.30 - 5 Ocak Meydanı
Bursa: 20.00 - Kent Heykel Müzesi
Çanakkale: 10.00 - Salı Pazarı
Sakarya: 18.00 AKM Önü
Sinop: 19.00 - KESK Lokali
Eskişehir: 20.00 -Adalar migros önü
tamam canım anladım.sokaktakvimi org dan buldum.TeşekkürlerLake of tears suan alıntılama veya link ekleme yapamıyorum o tarihler kūrtaj haktır karar kadınlarındır platformu için sokaktakvimi sitesine bakarak daha fazla bilgi alabilirsin
Değerli kadınlar katılmanız dileğiyle. Bugün:
İstanbul: 20.00 - Galatasaray Meydanı
Ankara: 19.30 - Yüksel Caddesi
İzmir: 19.00 - Fuar Lozan Kapısı
Diyarbakır: 19.00 - Sanat Sokağı
Adana: 19.30 - 5 Ocak Meydanı
Bursa: 20.00 - Kent Heykel Müzesi
Çanakkale: 10.00 - Salı Pazarı
Sakarya: 18.00 AKM Önü
Sinop: 19.00 - KESK Lokali
Eskişehir: 20.00 -Adalar migros önü
canım bunlar ne için?
Kürtaj benim gözümde de cinayettir.
İnsan karıncayı incitmeye bile korkarken, bir insanı nasıl hayattan men edebilir?
Hele ki başka çocuğunuz da varsa, o çocuğun kardeş edinme hakkını nasıl alabilirsiniz elinden?
Ölümün cinayet olabilmesi için, ölenin illa ki dünyadan 1 soluk alması mı gerekiyor?
Çalışan bayanları bir nebze de olsa anlarım, ancak maddiyattan dolayı bebeğini ölüme terkedenleri anlayamam. Çünkü her bebek kendi rızkıyla doğar; Bakın anne sütüne, Bu mucize değil de nedir?
Önceki sayfaları okuyun lütfen.
Neden? Kendi fikirlerimi asimile mi edeyim? Konu sahibi bir anket açmış ve ben buna cevabımı verdim. Bu benim fikrimdir belirttiğim gibi.
Neden? Kendi fikirlerimi asimile mi edeyim? Konu sahibi bir anket açmış ve ben buna cevabımı verdim. Bu benim fikrimdir belirttiğim gibi.
Kürtaj benim gözümde de cinayettir.
İnsan karıncayı incitmeye bile korkarken, bir insanı nasıl hayattan men edebilir?
Hele ki başka çocuğunuz da varsa, o çocuğun kardeş edinme hakkını nasıl alabilirsiniz elinden?
Ölümün cinayet olabilmesi için, ölenin illa ki dünyadan 1 soluk alması mı gerekiyor?
Çalışan bayanları bir nebze de olsa anlarım, ancak maddiyattan dolayı bebeğini ölüme terkedenleri anlayamam. Çünkü her bebek kendi rızkıyla doğar; Bakın anne sütüne, Bu mucize değil de nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?