anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Hak aramaktan,sesimizi çıkarmaktan aciz hale geldik.

arkadaşların dediği gibi bende bir anneyim dahası bir insanım..bu haber karşısında içim çok dolu şu anda..dediğiniz gibi kendimi 1 dk.lığına o annenin yerine koydum çıldıracak gibi oldum.biz kadınlar lütfen bu oyunlara gelmeyelim ama artık,lütfen! temiz bir toplum istiyorsak bizlerin öcü olması lazım.birbirimizi yemek yerine evlatlarımızın geleceği için birşeyler yapalım..sonumuz iyi değil,çocuklarımızın geleceği iyi değil.ay çok kötü oldum

Bu pankart işi benim de başımda.
Henüz sonuçlanmadı, bekliyorum. :)
İnceliyorlarmış.:)

bişey çıkmaz canım emin ol...sindirmek tek dert..sendikan falan varsa hiç sorun değil zaten yoksa da bu işleri iyi bilen yürüten bir sendikaya başvurup neler yapabileceğini öğrenirsin... biz 27 martta iş bıraktık 6 kişilik okuldan sadece 3 kişi ertesi gün okula gittiğimde herkes imalı "nasıl geçti eyleminiz" diye sordu..pikniğe gittik sanki sonra 23 mayıs eyleminde 5 kişinin iş bırakmadığını öğrendim...biz korkuyoruz sindirildik kendimizi güvende hissediyorsak bir kalabalığın peşine takılıyoruz sadece..(23 mayıs genel bir eylemdi çünkü tüm sendikalar karar almıştı) ama olsun yine de güzeldi bence 60 kişinin 55 inin katılması...

Yaziklar olsun...

dogmamis cocugun hakkini savunanlar dogmus yasamis kokusunu duydugumuz gozunun icine baktigimiz evlatlarimiza bunu mu reva goruyolarmis bir kez daha yaziklar olsun...

bunun için bas bas bağırmıyormuyuz ...kürtaj sorunu değil bu diye...insanlar da gereksiz yine söylüyorum GEREKSİZ ve garip bir duygusallıkla vay efendim neymiş kürtaj cinayetmiş...e yaptırma sen ozaman zorlayan yok ki...ne oldu kürtaj cinayettir deyince bir insanın hayatını kurtardın kahraman oldun ..... aferin sana...

yolumuz var daha ama sabırla...anlatarak herşeye rağmen anlatmaya çalışarak, karşımızdakinin anlayabileceği bir yol bulmaya çalışarak... bilirsin "eğitim sabır isteyen uzun bir süreçtir"

mps hastaları hakkındaki uygulamanın korkunç insanlık dışı ve manyakça olması
doğmamış bebeğin de yaşam hakkı olmadığı anlamına gelmez bence
evet bu daha ağır gerçekten ona bir diyeceğim yok ama kürtajın da doğru olmadığı konusundaki görüşümü etkilemez

hasta çocuklarla ilgili yapılmaya çalışılan uygulama cinayetten de beter. cinayetten ağır tek suç varsa o da işkencedir
bu da bir nevi işkence
korkunç bir şey bu ve hemen avurpa insan hakları mahkemesine başvurulmalı

tecavüze uğramış birine hakaret hafif gelir mesela ama bu hakaret serbest olmalı anlamına gelmez, tecavüz de bir suç hakaret de bir suç ama daha hafif ama daha ağır
sonuçta tecavüz kadar korkunç bir şey var diye hakarete karşı tepkiye '' GEREKSİZ'' bir hassaslık duygusallık diyemeyiz.

Son düzenleme:

ah be canım zorlayan yok mu
bırak eşin, sevgilinin zorlamasını kaynanasının zorlamasıyla kürtaj yaptırmak zorunda kalan biliyorum

hassas olduğunuz bir konuda bu şekilde düşünmeniz beklenir elbet "kadınlar kürtaj yaptırmalı mı yaptırmamalı mı ? neden" gibi bir başlık açılsa söyledikleriniz konuya çok daha uygun olur amaa...

şimdi kürtaj yasağı getirmenin topluma bir faydası olmayacak sanırım bu konunun ana fikri bu...kürtaj iyi bişeydir serbest olsun değil.ve ikiyüzlü tutumlar.(yasa koyucuların) toplumu bilinçlendirecek belki kürtajı yasaktan daha çok önleyecek "eğitim,imkan sağlama, önce halkın güvenliği ve refahını düşünmek" gibi görevlerini hiçe sayıp yasaklarla bişeyleri çözmeye (!) çalışma çabalarına karşı herkes.bence de bu yasaktan yana olmak kimsenin daha iyi insan , daha vicdanlı olduğu anlamına gelmez.ya da yasaktan yana olmanın doğmamış bebeğin yaşam hakkını düşündüğü..açıkçası kürtaj yasasını desteklememek benim vicdanımı hiç rahatsız etmiyor dahası ben bu yasağa karşı çıkmakla doğmuş, henüz sırası gelip doğmamış bebeklerin geleceğini kurtaracağımı, daha temiz ve bişeylere alet olmadan yaşama şansını vereceğimi düşünüyorum.

ha bu arada teknoloji, bilim çok ilerledi bir süre sonra kürtaj için operasyon bile yapılmamaya başlanacak, ilaçlarla yapılacak, yapılmaya başlandı bile...bu yasakla devlet buna nasıl engel olacak...sorunun kaynağına inmeden sorunu kaynağından çözmeye çalışmadan "yasakladım oldu bitti" demek insanı ileriye değil geriye götürür...verilen örneklerin çoğu bu yöndedir ve kimse bu yasağın bişey çözeceğina inanmamaktadır...ikiyüzlülük olduğunu düşündükleri için karşı çıkmaktadırlar..ben de böyle düşünüyorum..

hiç bir suç küçümsenemez ama tecavüzü bir kenara bırakıp hakaretle ilgileniliyorsa bir yerde çoook büyük bir yanlış vardır...arkadaşın verdiği mps örneği sadece tek bir örnektir bunun gibi daha birçokları var...

Son düzenleme:

Zaten hiç telaşlı değilim.
Yüz kızartıcı bir suç işlemedim.
Kimsenin hakkına el uzatmadım.
Hakkımı savundum, bunun için de ceza alacaksam gurur duyarım.:)

ohooo arkadaşım burda arkadaşların tartıştıgı şey dogmamış bebegin yaşam hakkı varmı yokmu degil farkındaysan.
devlet daha dogmamış bebegin yaşam hakkını savunacagına bi etrafına baksında yaşayan canlı kanlı bebeklerin insanların yaşam hakkını savunsun

Zaten hiç telaşlı değilim.
Yüz kızartıcı bir suç işlemedim.
Kimsenin hakkına el uzatmadım.
Hakkımı savundum, bunun için de ceza alacaksam gurur duyarım.:)

:)) sistemin kölesi olmamak...bununla gurur duymak gerek

az önce 6 kişiden 3 kişi yazmışım 60 kişiden 3 kişi iş bıraktık olacaktı...

eee ikisi birden olmuyor mu öyle bir seçenek yok mu
yani hem doğmamış bebeği hem doğmuş olanı korumak imkansız mı:44:
koyulaştırdığım cümleniz aklıma hayvan haklarını savunanlara ;
hayvanlarla uğraşacağınıza sokaktaki aç çocuklarla uğraşın diyenleri getirdi

doğanı da savunurum doğmayanı da savunurum hepsini savunurum bir engel mi var hepsini savunmaya

Allah emri sadece sokaktamı geçerli ?okullarda işyerlerinde kapıdan geçerken emanetemi bırakılıyor ? birinin başının kapalımı açıkmı olması kimi neden rahatsız ediyor ? girsin hanımefendi ister kepiyle girsin çalışsın ister takkeyle kimi ilgilendirir.işini adam gibi yaptıktan sonra kıyafet ne giymiş bizi ilgilendirmez siz örtülülerden rahatsız oluyorsanız bir başkasıda askıllı giyenlerden mini etek giyenlerden rahatsız olabilir

Madde 4- Kurum ve kuruluşlarda görevli memur, sözleşmeli personel, geçici personel ile hizmetliler ve işçilerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmete uygunluk esastır.

Madde 5- 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar;

a) (Değişik: 3.1.2002/24629 RG) Kadınlar;

Elbise, pantolan etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.

Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

b) Erkerler;

Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabiî olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süVİRÜSveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.

(Değişik : 07/08/1991-91/2048 B.K.K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik

Devlet dairelerinde kılık kıyafet yönetmeliği diye bir durum söz konusudur, oraya kimse mini etek ve bol göğüs dekoltesi ile de girmiyor...

Sokakta derseniz, kapalı ve açık güzel bir şekilde yaşayıp gitmeye çalışıyoruz zaten...

Son düzenleme:
Bir soru daha soracağım sadece meraktan,

Şimdi siz Allah'ın emrinden dolayı devlet dairlerine kadınların baş örtüyle girmesi gerektiğini savunuyorsunuz, (karşıyım ya da değilim düşünce belirtmiyorum amacım tartışmak değil)
peki bu durumda siz baş örtülü bir milletvekili olarak meclise girdiniz diyelim, bir başka bayan milletvekili de mini etek ve dekolteli giyiniyor...

Bu durumda siz buna onay verecek misiniz?

Yani devlet dairelerinde başı örtülü giyinmek de, mini etek ve göğüs dekolteli giyinmek de serbest olmalıdır, bu kişisel özgürlüktür kimse karışmamalıdır , diyebilecek misiniz?

Yoksa kürtaj konusunda pek çok kadının dediği gibi, " Allah'ın verdiği canı kimse alamaz ve dinimize göre bu insanları uyarmak bizim görevimizdir ve bu sebepten de yasaklanmalıdır " , siz de ama sonuçta bu Allah'ın emri örtünmeliyiz, mini etek giymek yasaklanmalıdır mı diyeceksiniz?

Çok dürüst canı gönülden cevabınızı merak ediyorum.

girsin efendim ister çıplak gelsin ister türban taksın işini adam gibi yaptıktan sonra ne kıyafet giymiş onamı bakıcaz
nasılki kürtaj kişinin kendi kararıysa kılık kıyafette kişinin kararıdır herkes istediğini giymekte özgürdür..

kürtajı yasaklamak yerine doğum kontrol yöntemleri hakkında halkı bilinçlendirseler daha iyi olur.
Yeni moda mıdır nedir anlamıyorum, şimdiki yeni evlilerden duyuyorum: ' bu hamilelik bizim için sürpriz oldu, kazayla oldu vs.' şeklinde cümleleri.
Ben de 3 yıllık evliyim. Şu an 10 aylık bir oğlum var, bilinçli bir şekilde isteyerek hamile kaldım. Ve ben kesinlikle isteğim dışı hamile kalmam. Bunu diyebiliyorum.Korunmayı gayet iyi biliyorum( biliyoruz eşim de öyle). Bence korunmayı her kadın bilse kürtaja hiç gerek kalmayacak. Yanlış mı?

Peki size bir soru daha sormak istiyorum, peki sizce neden dini inançlarına çok bağlı bayanlar sizin gibi yanıt vermekte zorlanıyorlar genelde? Çünkü ben bu soruyu pek çok kapalı arkadaşıma sordum, olur mu canım öyle şey, kocamın yanındaki memur arkadaşı mini etekle ve göğüsleri fora bir şekilde mi oturacak yani? Olmaz tövbe tövbee demişlerdi...

Sonra da asıl konunun özgürlük olduğunu unutup, ama ben sizin kapalı olarak devlet dairesine girmenizi destekliyorsam neden ben de istediğim ve kendimi en mutlu hissettiğim şekilde girmeyeyim ki? diye sorduğumda ise şu cevabı aldım:

-Ama kapalı olunca karşıdaki erkeği tahrik edecek bir durum yaratmıyoruz ki, bizim bir zararımız yok.

Sizce bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Yani siz gerçekten dini değerlerine sıkı sıkıya bağlı, Allah'ın emir ve yasaklarını benimsemiş ve diğer herkesin de bu yönde yaşaması gerektiğini düşünen insanların, kendileri gibi düşünmeyenlere konu geldiğinde, onların özgürlüklerini YASAKLAYARAK kısıtlamaktan zevk almaları ve hatta bunu BUNU BEN DEMİYORUM ki bu ALLAH'ın emri diye bir mantık çerçevesine oturtmaya çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben dini inançlarına sıkı sıkıya bağlı bir çevrede yetiştiğim için, ve bu insanların kendileri gibi düşünmeyenleri hemen çeşitli deyimlerle de suçladıklarına şahit olduğum için, bunun nasıl çözülebileceği hakkında sizden bilgi almak istedim...

Mesela en basitinden bir örnek vardı, iki erkek öğretmen eve kız aldıkları için bir komşu tarafından karşıt imza kampanyası başlatılmış..

Bu tarz insanları özgürlüğe davet etmek için neler yapmalıyız?
Herşeye Allah'ın emri diye yanıt veren ve alkol içenleri, açık giyinenleri, evlenmeden önce birlikte yaşayanları çeşitli sıfatlarla kirleten bu insanlara karşı neler yapılmalıdır?

Bu noktada acaba DİN EĞİTİMİMİZDE bir sorun mu vardır?

Farklı bakış açılarıyla dünyaya bakmanın güzelliğine inandığımdan merak ediyorum düşüncelerinizi...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…