anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Terörist terör estiren, hedeflerine ulaşmak amacıyla şiddet ve baskı uygulayanlara denir.Öyle pankart açmayla, birşeyler yazıp çizmeyle terörist olmaz insanlar.

Merve02 arkadaşımız parasız eğitim pankartı açanların bildiğimiz terörist çıktığını kastetmişse eğer söylediklerinin altında ya artniyet, ya bilgisizlik olduğunu düşünmemiz anormal değil bana göre, ben iyi niyetli olup bilgisizlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Farkındaysanız haber spikerleri bir cinayeti açıkça işlediği belli olan ancak daha mahkemesi tamamlanmamış suçlulardan bahsederken, normal yaşamda kullandığımız şekilde kaatil demezler. A harfini çok kısa kesip ka'til zanlısı diye okurlar. Bu onların daha sonuçlanmamış bir davada suçlanan tarafı halkın önünde katil damgasıyla yaftalamaları hukuki açıdan sorun çıkartacağı için kullandıkları bir çözümdür.

Herhangi bir cinayette bu derece özenli yaklaşan medya, 19 ay boşu boşuna içeride kalmış sonra beraat edilmiş insanlara terörist yaftası yapıştırırsa - terör örgütü bağlantıları bulunsa 8.5 yıl yemeleri gerekiyordu sonuçta değil mi? Bu olmadığına göre, belli ki ortada bir bağlantı yok- bana göre art niyetlidir. Bu yayınlardan birinde haberi gören, sonra bu haberi baz alarak o çocukların terorist olduğuna inanan bir bayanı da hayatın her alanında değil ama bu konuda bilgisizdir, çünkü belli ki inandığı şeyi araştırma, sınama yoluna gitmemiştir. Bu da özgür düşünce değildir malesef.

duygusal mı bakıyorlar olaya bi anlasam zaten olay çözülecek :))

duygusallikda degil bu bence hani bi kisim vardir ilk baba abi sonra koca kayinbaba vs gider hani kendi dusuncesi olmayan yoneltilmelik insanlar, hani cogu farkinda degil asil detaylarda yatan anlamlari onlar baska alemdeler , yani duvara anlatmak gibi birsey , bu olanlar kadinlar haklarina tecavuzdur ,ozgurlugunu kisitlamak seni bir kadin olarak kole yapmaktir , dusun bedenin hakkinda soz hakkin yok ama bi kisim zaten böyle yasadiklari icin ters geliyor anlamiyorlar bilmedikleri icin , dinle giriyorlar araya oysaki amac oluyor burda din , zaten yuzyillardir her dinde insanlari kontrol etmek icin din kullanildi insanlarin zayif noktasi oldugu icin , turkiye olmus postmodern diktatorluk , gercekleri gizlemek icin ortaya atilmis bir yem ve sus , gormeyelim bilmeyelim duymayalim, ama sadece kurtaj olsa yani yurtdisi var sezaryan olsun yurtdisi var.....

medya çok mu özenli?
siz paralel evrende misiniz bilmiyorum ama benim yaşadığım yerde Müge Anlı diye biri var

merve arkadaşımız pankart açan herkese terörist demedi bahsettiği kişilerin daha sonra terör örgütüyle ilişkisi olduğunu öğrendiğini söyledi dedim. bunda anlaşılmayacak birşey olmadığını sanıyorum.

avusturyada yasiyorum burda biara devlet memuru olarak calistim kimse kalkip demiyor böyle böyle gel diye tabki asalakta gelme yok mini etegimide giyinirdim dar jeans de cunki ozgur ulke ve burda din devlet isi yoktur kapalida calisir acikta kimseyi ilgilendirmez toleranz vardir , kim ne derse desin TURKIYE IRAN YOLUNDA

Ben de Avusturya'da yaşıyorum!:)

Avusturya milliyetçiliğe ve dine bağlı zincirlerini kırmış durumda, Türkiye ile kıyaslamak imkansız...

Hele de giderek muhafazakarlaşan bir toplumun özgürlüklere saygılı bireyler yetiştirmesinin imkansızlığını da adım adım hissediyoruz zaten, insanları bölen sıfatlar günden güne çoğalıyor..

Son düzenleme:

:))) nerdensin peki ,
cok dogru diyorsun ama gel gorki cahillik herseye el veriyor geri adimlar onlara ileri geliyor

Zaten hiç telaşlı değilim.
Yüz kızartıcı bir suç işlemedim.
Kimsenin hakkına el uzatmadım.
Hakkımı savundum, bunun için de ceza alacaksam gurur duyarım.:)

ben de "bilimsel eğitim istiyoruz" diye pankart açmıştım 27 martta ...hem de bir eğitimciyim ben buyurun ozaman bu terörse terörist olmak bana gurur verir...

Valla kızlar helal olsun ne diyim.
jeanneCdarc eğitimci olduğunu öğrenmek çok güzel.İnşallah bir gün çocuğum olursa senin gibi bir öğretmeni olur.

Ben sizi anlıyorum da sizin beni anladığınızdan pek emin değilim, medya çok özenli demedim. Medya katile açıkça katil diyemez şikayet edildiğinde ceza alır ama bunun aksine iktidarın onaylamadığı isimler asılsızca suçlanırsa bu taraflıdır dedim. Daha sonrada Merve hanımın söylemlerini yadırgayanları karşı tarafı bilgisiz cahil görmekten suçladığınız için, kendi adıma kimseyi cahil olarak görmediğimi, ama beraat etmiş insanların terör örgütü ilişkisi olduguna inanmanın yanlış bilgilendirilme veya bilgisizlik olduğunu söyledim.

Müge Anlı'yı da sadece şu Van depremi sonrası söylemleriyle ve aldığı cezaya hatırlıyorum, belli ki patavatsız bir hatun, ama haber bültenlerine çıkacak kadar büyük gaflar yapmadıkça kendisinden haberdar olmama gerek kalmıyor, rahatsız olduğunuz kadın programları varsa sizde benim yaptığımı yapabilirsiniz, paralel evrende yaşamaya gerek yok oturup takip etmeyin yeter.

Müge Anlı'yı da sadece şu Van depremi sonrası söylemleriyle ve aldığı cezaya hatırlıyorum, belli ki patavatsız bir hatun, ama haber bültenlerine çıkacak kadar büyük gaflar yapmadıkça kendisinden haberdar olmama gerek kalmıyor, rahatsız olduğunuz kadın programları varsa sizde benim yaptığımı yapabilirsiniz, paralel evrende yaşamaya gerek yok oturup takip etmeyin yeter.[/QUOTE]

Yanıtın kadar yanıt verme yöntemine de bayıldım!

(Müslümanlar için yazıyorum)dini inancın size göresi bize göresi olmaz yazılanlar bellidir Allah(c.c) Kuran-ı Kerim'de belli hükümlerle insanoğluna kurallar koymuş ve elçiler yani Peygamberler aracılığıyla da nasıl yaşanması gerektiği anlatılmıştır
bilmeyenler yada yanlış yolda olanlar uyarılır tabiki .. ama yine nasıl yaşayacağı kendi kararıdır
ben öyle bilgi alınacak kadar bilgi sahibi değilim ama şöyle düşünüyorum Allah korkusu olan düzgün yaşamaya çalışır
o kocasının işarkadaşlarının giyimlerine karışan bayanlar kocalarına güvenmiyorlarmıda kocalarının tahrik olacağını düşünüyorlar acaba
tabi Allah kimseyi şaşrıtmasın büyükte konuşmayayım :)
kişi herkesi kendi gibi sanırmış eve kız alan birini görsem acaba kardeşimi diye düşünürüm ilk önce ..

Müge Anlı'yı da sadece şu Van depremi sonrası söylemleriyle ve aldığı cezaya hatırlıyorum, belli ki patavatsız bir hatun, ama haber bültenlerine çıkacak kadar büyük gaflar yapmadıkça kendisinden haberdar olmama gerek kalmıyor, rahatsız olduğunuz kadın programları varsa sizde benim yaptığımı yapabilirsiniz, paralel evrende yaşamaya gerek yok oturup takip etmeyin yeter.

Yanıtın kadar yanıt verme yöntemine de bayıldım

elbette almıcam canım gerçektende ne anlattığının BENİM için bi anlamı yok
bu benim görüşüm
dediğim gibi ben kuran ve sünnete göre yaşıyorum
inşallah ALLAH cc izniyle

neyse sağlıcakla

Tanrı öztürkçe bir kelime olup eski türkçede tam karşılığı tengri idi.Yani yaratan manasına gelir.
tanrı = yaratan

ben anlamını biliyorum lakeoftears :)
ki bilmesemde google de aratır bulurdum zahmet etmişsin

ben sadece ALLAH cc nin isimleri arasında yok dedim o kadar

sağlıcakla ...............

Muge Anli mi... ay cok bilmis bi ara tv de kocasindan yakiniyordu. Zaten hic sevmem meymenetsiz suratli bir kadin. Boyle gozleri manasiz manasiz bakiyor, yuz ifadesi mimikleri cok donuk. Hic sevemedim zaten acitasyon yapmasa nasil rant saglardi acaba?

konuyu gereksiz yerlere çekmeyin bence.sizin neye göre yaşadığınız kimseyi ilgilendirmiyor.

ben konuyu bi yere çekmiyorum siz neden üstünüze alındınız o arkadaşlar bana cevap yamış bende cevap verdim
geç oldu ama şu an fırsat bulabildim

ve kırıcı olduğumıda düşünmüyorum

ki olduysam bu sorun onlarla benim aramda
kendileriyle görüşürüm

sizi ilgilendirmez

lütfen bana cevap verme zahmetine bulunmayın bidaha

.üzerime alınmıyorum.konuyu takip eden biri olarak yaşam tarzınızı marifetmiş gibi diğerlerini küçük görürcesine yazmanızı gereksiz buldum ve bundan rahatsız oldum.buna yorum yazmak da doğal olarak hakkım.burada yazdığınız her yorum diğer üyeleri ilgilendirir.ilgilendirmeyeceğini düşündüğünüz şeyleri özelden yazın

Son düzenleme:
'Keyfi' kürtajların engellenmesi için kürtajın yasaklanması gerektiğini savunanlara soruyorum;
Kürtaj yaptıranların yaptırdığı kürtajın günahı sizin boynunuza mı? Öte dünyada siz mi vereceksiniz hesabını?
Bu yapılan 'keyfi' kürtajlar toplumda bir cinayet kadar yara açıyor mu? Toplumsal problemlere sebep oluyor mu?
Kürtaj yasal(o bile sınırlı) diye zorla sizlerin bebeğini mi alıyorlar?
Zorla aldırmanıza sebep olanlar var diyelim ki; bunun cezasını bütün kadınlar mı çekmeli?

sen o zaman benim diğer yorumlarımı okumamızsın
ben kimsenin yaşam tarzını inanışını küçük görecek tek bir söz yazmadım

haa marifet(miş) gibiye de gerek yok
sana göre senin düşüncen fikrin inanışın sana göre marifet değilmi?

ki lütfen konuyu uzatma -çekme-eğme-bükme
bana diyorsun ama cevap vermeden duramıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…