- 14 Şubat 2012
- 6.204
- 8.822
- 448
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #1.861
Terörist terör estiren, hedeflerine ulaşmak amacıyla şiddet ve baskı uygulayanlara denir.Öyle pankart açmayla, birşeyler yazıp çizmeyle terörist olmaz insanlar.
yahu merve02 arkadaşımız pankart açanlar teröristtir mi dedi ?
pankart açıp tutuklananların terör örgütüyle bağlantısı çıktı dedi.
özgür düşünce özgür düşünmektir. İster bir kişi x görüşünü delice savunsun ister y görüşünü delice savunsun. savunma körü körüne olduktan sonra arada fark yoktur ki?
ama madem açık açık konuşuluyor ülkemizde aşırı solcular diğerlerini cahil, yobaz, kendilerini gelişmiş sanıyor. aşırı sağcılar da diğerlerini günahkar, cehennemlik, kendileri kurtulmuş sanıyor.
iki tarafın ne farkı kaldı birbirinden ?
kadına en büyük kötülüğü kadın yapıyor yine
aşırılığın olduğu bir yerde özgür düşünceden bahsedilemez.
duygusal mı bakıyorlar olaya bi anlasam zaten olay çözülecek :))
Merve02 arkadaşımız parasız eğitim pankartı açanların bildiğimiz terörist çıktığını kastetmişse eğer söylediklerinin altında ya artniyet, ya bilgisizlik olduğunu düşünmemiz anormal değil bana göre, ben iyi niyetli olup bilgisizlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Farkındaysanız haber spikerleri bir cinayeti açıkça işlediği belli olan ancak daha mahkemesi tamamlanmamış suçlulardan bahsederken, normal yaşamda kullandığımız şekilde kaatil demezler. A harfini çok kısa kesip ka'til zanlısı diye okurlar. Bu onların daha sonuçlanmamış bir davada suçlanan tarafı halkın önünde katil damgasıyla yaftalamaları hukuki açıdan sorun çıkartacağı için kullandıkları bir çözümdür.
Herhangi bir cinayette bu derece özenli yaklaşan medya, 19 ay boşu boşuna içeride kalmış sonra beraat edilmiş insanlara terörist yaftası yapıştırırsa - terör örgütü bağlantıları bulunsa 8.5 yıl yemeleri gerekiyordu sonuçta değil mi? Bu olmadığına göre, belli ki ortada bir bağlantı yok- bana göre art niyetlidir. Bu yayınlardan birinde haberi gören, sonra bu haberi baz alarak o çocukların terorist olduğuna inanan bir bayanı da hayatın her alanında değil ama bu konuda bilgisizdir, çünkü belli ki inandığı şeyi araştırma, sınama yoluna gitmemiştir. Bu da özgür düşünce değildir malesef.
Madde 4- Kurum ve kuruluşlarda görevli memur, sözleşmeli personel, geçici personel ile hizmetliler ve işçilerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmete uygunluk esastır.
Madde 5- 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar;
a) (Değişik: 3.1.2002/24629 RG) Kadınlar;
Elbise, pantolan etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
b) Erkerler;
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabiî olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süVİRÜSveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.
(Değişik : 07/08/1991-91/2048 B.K.K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik
Devlet dairelerinde kılık kıyafet yönetmeliği diye bir durum söz konusudur, oraya kimse mini etek ve bol göğüs dekoltesi ile de girmiyor...
Sokakta derseniz, kapalı ve açık güzel bir şekilde yaşayıp gitmeye çalışıyoruz zaten...
avusturyada yasiyorum burda biara devlet memuru olarak calistim kimse kalkip demiyor böyle böyle gel diye tabki asalakta gelme yok mini etegimide giyinirdim dar jeans de cunki ozgur ulke ve burda din devlet isi yoktur kapalida calisir acikta kimseyi ilgilendirmez toleranz vardir , kim ne derse desin TURKIYE IRAN YOLUNDA
Ben de Avusturya'da yaşıyorum!:)
Avusturya milliyetçiliğe ve dine bağlı zincirlerini kırmış durumda, Türkiye ile kıyaslamak imkansız...
Hele de giderek muhafazakarlaşan bir toplumun özgürlüklere saygılı bireyler yetiştirmesinin imkansızlığını da adım adım hissediyoruz zaten, insanları bölen sıfatlar günden güne çoğalıyor..
Zaten hiç telaşlı değilim.
Yüz kızartıcı bir suç işlemedim.
Kimsenin hakkına el uzatmadım.
Hakkımı savundum, bunun için de ceza alacaksam gurur duyarım.:)
ben de "bilimsel eğitim istiyoruz" diye pankart açmıştım 27 martta ...hem de bir eğitimciyim ben buyurun ozaman bu terörse terörist olmak bana gurur verir...
medya çok mu özenli?
siz paralel evrende misiniz bilmiyorum ama benim yaşadığım yerde Müge Anlı diye biri var
merve arkadaşımız pankart açan herkese terörist demedi bahsettiği kişilerin daha sonra terör örgütüyle ilişkisi olduğunu öğrendiğini söyledi dedim. bunda anlaşılmayacak birşey olmadığını sanıyorum.
Peki size bir soru daha sormak istiyorum, peki sizce neden dini inançlarına çok bağlı bayanlar sizin gibi yanıt vermekte zorlanıyorlar genelde? Çünkü ben bu soruyu pek çok kapalı arkadaşıma sordum, olur mu canım öyle şey, kocamın yanındaki memur arkadaşı mini etekle ve göğüsleri fora bir şekilde mi oturacak yani? Olmaz tövbe tövbee demişlerdi...
Sonra da asıl konunun özgürlük olduğunu unutup, ama ben sizin kapalı olarak devlet dairesine girmenizi destekliyorsam neden ben de istediğim ve kendimi en mutlu hissettiğim şekilde girmeyeyim ki? diye sorduğumda ise şu cevabı aldım:
-Ama kapalı olunca karşıdaki erkeği tahrik edecek bir durum yaratmıyoruz ki, bizim bir zararımız yok.
Sizce bu sorunu nasıl çözebiliriz?
Yani siz gerçekten dini değerlerine sıkı sıkıya bağlı, Allah'ın emir ve yasaklarını benimsemiş ve diğer herkesin de bu yönde yaşaması gerektiğini düşünen insanların, kendileri gibi düşünmeyenlere konu geldiğinde, onların özgürlüklerini YASAKLAYARAK kısıtlamaktan zevk almaları ve hatta bunu BUNU BEN DEMİYORUM ki bu ALLAH'ın emri diye bir mantık çerçevesine oturtmaya çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben dini inançlarına sıkı sıkıya bağlı bir çevrede yetiştiğim için, ve bu insanların kendileri gibi düşünmeyenleri hemen çeşitli deyimlerle de suçladıklarına şahit olduğum için, bunun nasıl çözülebileceği hakkında sizden bilgi almak istedim...
Mesela en basitinden bir örnek vardı, iki erkek öğretmen eve kız aldıkları için bir komşu tarafından karşıt imza kampanyası başlatılmış..
Bu tarz insanları özgürlüğe davet etmek için neler yapmalıyız?
Herşeye Allah'ın emri diye yanıt veren ve alkol içenleri, açık giyinenleri, evlenmeden önce birlikte yaşayanları çeşitli sıfatlarla kirleten bu insanlara karşı neler yapılmalıdır?
Bu noktada acaba DİN EĞİTİMİMİZDE bir sorun mu vardır?
Farklı bakış açılarıyla dünyaya bakmanın güzelliğine inandığımdan merak ediyorum düşüncelerinizi...
elbette almıcam canım gerçektende ne anlattığının BENİM için bi anlamı yokaldığım kaynak yazının hemen üstünde yazıyor canım ama tanımazsın...
tanrı konusunda da Allah bir Tanrıdır...Tapınılan demektir Tanrı ...Bu alıntıyı yaptığım adamın Tanrısı da Allahtır...ama o müslüman değildir arapça bilmez onun için Allah diyemez mümkün değil....ha zaten müslüman olmadığı için yazının içinde TANRI kelimesi geçtiği için siz ciddiye almayınız ne anlattığının bir önemi yok...
Tanrı öztürkçe bir kelime olup eski türkçede tam karşılığı tengri idi.Yani yaratan manasına gelir.
tanrı = yaratan
konuyu gereksiz yerlere çekmeyin bence.sizin neye göre yaşadığınız kimseyi ilgilendirmiyor.
.üzerime alınmıyorum.konuyu takip eden biri olarak yaşam tarzınızı marifetmiş gibi diğerlerini küçük görürcesine yazmanızı gereksiz buldum ve bundan rahatsız oldum.buna yorum yazmak da doğal olarak hakkım.burada yazdığınız her yorum diğer üyeleri ilgilendirir.ilgilendirmeyeceğini düşündüğünüz şeyleri özelden yazın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?