anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
herkes kendi vicdanından sorumludur.bana göre bu memleketin en mühim sorunu en acil sorunu kürtaj değildir.kimse güle oynaya kürtaja gitmez.isteyen doğursun isteyen kürtaj olsun kime ne, bana ne, sana ne.kadının öyle yada böyle bir kalıba bir mecburiyete sokulmasına karşıyım.hiç istenmeyen bir bebek doğmasın.babası belli olmayan bir külfet bir yük gibi düşünülen bebek doğmasın bence.keyfi kürtajda bir yere kadar ya sonunda adam gibi korunmayı öğreneksin yada bu beden artık iflas edecek.5 dakikalık zevk sonucu bebek öldürmek gibi bakılmasın olaya.hele cinayet diye adlandırılması bana abartı geliyor.hiç kürtaj olmadım.bir oğlum var sezeryanlada doğurmadım.hamile kalsam aldırmayı düşünmem.sağlık sorunlarım olduğu için 9 senedir korunuyorum.ama hamile kalsam tüm sıkıntısını sağlık sorunlarınada katlanır doğurmak isterdim.ya ölüm tehlikesi olsa ya mecbur kalsam ya korksam ya tam teşekküllü bir hastanenin olmadığı yerde yaşıyorsam...lütfen 5 dakikalık zevlerden ağrı kesici alır gibi kürtaj olanlara konuyu indirgeyipte biraz geniş bakmak lazım olaya.kısacası bırakın öyle yada böyle kadın yaşıyor her şeyi tek başına nasıl istiyorsa öyle yapsın.

Kürtaj senin için hassas bir olaydır. İstersin ki herkes senin gibi düşünsün . Baktın düşünmüyorlar, gücün de varsa yasaklarsın. Oh rahatlarsın artık, senin gibi düşünmeselerde senin gibi yaşamak zorundadırlar. Yarın bir başkası çıkar ,senden güçlü, der ki artık çocuklar okula gitmeyecek. Yok ben aynı fikirde değilim, senin gibi düşünmüyorum dersin. Dersin ama bu sefer o senden güçlü, yasaklayıverir. Oh rahat eder. Artık onun gibi düşünmesen de onun düşündüğü gibi yaşamak zorundasındır. Bu böyle devam eder. Şimdiye kadar olduğu gibi…

bu zaten yapılmadımı ? senin başın kapalı sen okuyamazsın demedilermi ? Allahın emri için ve inancı için başını örtenleri kapılarda ağlatmadılarmı ?
hiçbir kamu malına zarar vermeden eylem yapmak istediklerinde darp uygulanmadımı ?

evet yapıldı haklısınız.inancı gereği başını örten kızlarımız okullara alınmadı.ve tıpkı bugün yapılan gibi kadınlarımız,genç kızlarımız siyasetçilerin rant kavgasında buldu kendini.

vicdanen rahatım çünkü bugün nasıl haklarımıza elini uzatanlara isyan ediyorsam,o günlerde de isyan ettim,sesimi duyurabildiğim herkese...

Evet yaptılar ve bunu son derece iyi niyetlerle, kızlar aile baskısıyla inançlarını sekillendirmesin vs. diye yaptıklarına inandılar, ortaya çıkan sonuç, bulunan saçma sapan formüller kimseyi memnun etmedi. Ama inan iktidarın değişmesi en ufak birşey farketmez, devleti bu kadar hayatımızın içine sokar, yaşantımızı, hayatımızı kendi isteğine göre şekillendirip en doğru olduğunu düşündüğü bir formüle dökmesine izin verirsek yine kimse memnun olmayacak.

İçim açıldı, bu şarkıyı hatırlatman ve verdiğin mesaj güzeldi

iyi geceler sana da!:)

evet şarkı süper...ama yine de içim açılamıyor bu günlerde...

tmm kabul ediyorum henüz yasalaşmadı bu,yine de konuşulabiliyor olması yetiyor...

Bir seyler yapmak istiyorum, sessiz kalmamak istiyorum, kendimi cok caresiz hissediyorum.

Canım kendine bu kadar yüklenme, ben de öyleydim bir kaç gün moralim bozuldu, canım sıkıldı ve hatta sadece ben de değil, buradaki "biz" de öyle..Ama bak en azından ANKETİN sonucu güzel gidiyor!:)

ZULFU LIVANELI GUN OLUR ALIR BASIMI GIDERIM - YouTube

Gün olur...

Kadındır, yuvayı da yüreği de sıcak tutan.

Kadındır, sevdayı da ateşi de harlı kılan.

Kadındır, aşı pişiren, eşi doyuran.

Kadındır, anne olan, cennetle müjdelenen.

Ama yine de,

Kadındır, şiddete de tacize de maruz kalan.

Kadındır, erkek çocuk diye yalvaran gözlere cevap veren.

Kadındır, hem güçlüyü hem de zayıfı oynayan.

Kadındır, hep susan ama sustukça çağlayanlar yaratan.

Kadındır, eğitime, kitaplara aç kalan.

Kadındır, tarlada çalışan.

Kadındır, tanımadığı insanların hizmetine koşan.

Tüm bunlara rağmen;

Kadın, sadece biraz sevgi ve saygı ister.

Kadın, özgürce yaşamak ister.

Taciz edercesine bakan gözlerin aksine sıcak ve samimi bir bakış ister.

Kadın, okumak ister. Eli kalem tutmak ister. Hakkını savunmak ister.

İtilmeden, kakılmadan, dayaktan uzak yaşamak ister.

Kadın, anne olmak ister, oğluyla ve kızıyla.

Kadın, sadece tüm emeğinin karşılığında sıcak bir değer ister

Şimdi bu yorum hatalı ,buna sessiz kalamıyacağım.Türbanlılar sadece kendilerine ait bir sorunu arkalarında erkek arkadaşlarıyla birlikte yasak olan yerde protesto ederken polis tarafından aman hanımefendi yapmayın etmeyin denildiler her zaman.
Ama herkesi ilgilendiren bir konu için parasız eğitim istiyoruz dedikleri için protesto yapan öğrenciler her zaman için coplandı dövüldü tekmelendi.Hatta yetmedi hapislere atıldı,bu durum hala böyle.Şimdi okullara türbanla girilebiliyor o yüzden bu kesimin derdi bitti.Şimdi kim dövülüyor ,kim hapiste kimin bebeği polis tekmesiyle düşmüş umurlarında değil.

anne sütü mucizede bebek bezi ne acaba yada süt emmezse mamalar ne o çocuk büyüdü okul masrafı ne kıyafet ne bunlar takaslamı temin ediliyor ..........
artı ve artı burda kürtajın cinayet olup olmadıgı degil bu hakka karışılıp karışılamayacagı tartışılıyor

Aslında yine kadınlar kadınları eziyor.
Ha kapalı ha açık ne fark ederiki hepimiz kadınız
Hatalı bulmanızı gerektirecek bir durum yok
Parasız eğitim istiyoruz diye pankart açanların gerçek yüzü çıktı ortaya
Bildiğiniz terörist işte bunların savunulacak yanı yokki güzelim...

nasıl çıkmış ortaya gerçek yüzleri,başbakan yoldan geçerken 'oha arabalara bak' dediği için bir kızın hayatı bitti,o da mı teröristti?

arkadasim ne guzel demissin onlar hanfendi olurlardi birde sikayet ederler baska bi kesim ucretsiz ayni yine protesto icin okuldadn kovulmalar hapis cezalar , bu nasil din anlayisi anlamiyorum kendine muslumanlik dedikleri bu herhalde

nasıl çıkmış ortaya gerçek yüzleri,başbakan yoldan geçerken 'oha arabalara bak' dediği için bir kızın hayatı bitti,o da mı teröristti?

Terör örgütüne mensup oldukları ortaya çıkmış onu kastediyorum
Öbür bahsettiğiniz olay hakkında bir bilgim yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…